Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Oto çıkmacılardan parça almak doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşlar bu soruyu başka konu içinde sordum ama cevap alamadım öğrenmek istiyorum...
    Benimde bir aracım var aracımın arka koltuk başlığı yok. Serviste arka koltuk başlıklı sırtlığına 600-700 YTL deniyor, İstanbulda bir çıkmacıda aynı koltuğa 150 YTL istiyor ve karko ile göndereyim diyor. Buraya kadar herşey normal gözüküyor. Yani bizim ihtiyaç için gayet makul bir çözüm....
    Ancaaaak can alıcı nokta şu...
    Bana çıkmacıdan verilecek aracanın pert mi olmuş, çalıntı olmuş arkasında ahı yada göz yaşı veya ölümü varmıdır bu malın bilinmiyor.. Böyle bir mal ucuz diye sizce alınabilir mi, Diyelimki bu araç pert oldu içindekilerin ne olduğu belli değil araç hurdaya çıkmış ve parçalanıp bizlere satış haline getiriliyor. Dini yönden de bunun sakıncası varmıdır. Çok karmaşık bir durum. Karar veremedim...
    Siz ne düşünürsünüz bu konuda
    Alınır mı alınmaz mı ?
    Alınırsa neden alınır ?, Alınmaz ise neden alınmaz ?
    düşüncelerinizi bekliyorum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oxray -- 23 Eylül 2008; 0:42:36 >

• dinle ne ilgisi var.. ölen adamın mirasını satmıyorlar mı sanki veya harcamıyorlar mı.. eskidendi mezara gömerken yanına koyarlardı. 2.si ne alacağını bilmek gerekir alış-verişte..

başllık yok diyosun sırtlık alıyosun sadece başlık ara... olsa kötü olmaz da arkaya da aşlık çok elzem deil. görüşünüde engeller biraz..
  • Bence dini yönden sakıncası var kesinlikle alma...

Hatta arabanızı satmalısınız.

Çünkü dini yönden sakıncası var. Nedenmi dersiniz ; dünya malı olan petrolü israf ediyorsun.

Ah dostum ah..

Soruya diğer yönden cevap verecek olursak şunları yazayım :

Çalıntımı değilmi bilmiyorsun , sonuçta satıcıyada bu durumu soramazsın adama hakaret etmiş gibi olursun.

Sorarsın kazalımı değilmi diye. Biri ölmüşmü sorarsın. Adam normal cevap verirse içinden nasıl geliyorsa öyle davranırsın.

Mesela biz kazalı bir 2006 accord alacaktık.

Araç gayet temiz çok uygun fiyatada toplanabiliyordu.Piyasanında baya bir altında bu araca sahip olacaktık.

Ama o aracın kazasının bir insana çarpma ile olduğunu söylediler.Aracı net olarak incelemeye gittiğimizde camdaki vede içeriye sıçrayan kan lekeleri beni direk olarak soğuttu . Koltuklar deri pekala bir ziebarta götürsek eskisinden daha iyi olurdu temizlik olarak.
    Ama ben gördüm birkere.

İçime sinmedi işte. Sonuçta biri o aracın üzerinde can vermiş . Ama bunu bilmiyor olsaydım sorun olmadan alır o aracı kullanırdım. Ama duygular işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desiya -- 23 Eylül 2008; 0:46:34 >

• dini yönden sakıncasını buradan değil diyanetin alo fetva hattından öğrenebilirsin
    çıkma işine gelirsek yerine gidip bakarsın içine sinerse alırsın kargoyla sıkıntı çıkabilr
  • quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

dini yönden sakıncasını buradan değil diyanetin alo fetva hattından öğrenebilirsin
    çıkma işine gelirsek yerine gidip bakarsın içine sinerse alırsın kargoyla sıkıntı çıkabilr

Doğru söyledin teşekkür ederim
  • senin dmek istediğn çalıntı olursa ve sende bunu bile bile alırsan dini yönden sakıncası var ama bunu kargoyla bilemiliyeceğin için ve aklında soru kalmaması için gidp yerinden almmak lazım birde bu iş parça işi bell olmaz elinde görüp tutup almak lazım.
  • alo fetva hattı güzel olmuuş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

dini yönden sakıncasını buradan değil diyanetin alo fetva hattından öğrenebilirsin
    +1
  • çalıntı olduğunu satıcıya güveneceksin.yani satıcı çalıntı değil diyorsa dini açıdan sorun yok.çalıntı olduğunu bilerek alırsan sorun var.

öte yandan ben kazalı araçtan iç mekandan parça kullanmayı doğru bulmuyorum.denildiği gibi belki orda biri öldü.
  • Dinimizce bir sakıncası olmaz diye düşünüyorum. Ama alofetva hattı ya da mahallenizin camisinde görevli imama sorabilirsin. Sonuçta parasını ödeyip alıyorsun. Çıkmacılarda bu araçları bedavaya almıyorlar onlarda bir bedel ödüyorlar. Normal bir ticaret gibi düşün.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.