iyi akşamlar arkadaşlar.benim arabanın fan devreye girince rölanti aşırı düşüyo hatta stop ediyo.acaba neden olabilir bu?şarj dinamosuna baktırmıştım şarj ediyodu acaba konjektörde flan mı bi problem var?
sanırım boğaz kelebeğinin temizlenmesi gerekiyor
quote:
Orijinalden alıntı: armagan..altinoz
iyi akşamlar arkadaşlar.benim arabanın fan devreye girince rölanti aşırı düşüyo hatta stop ediyo.acaba neden olabilir bu?şarj dinamosuna baktırmıştım şarj ediyodu acaba konjektörde flan mı bi problem var?
Rölanti düşüktür.Önceden istediğin hızda olsun boşa atınca stop etmezdi,şimdi fan çalışırken salınca stop ediyo araba,en son işte usta rölantiyi düşürdü baya ondan diye tahmin ediyorum
quote:
Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]
quote:
Rölanti düşüktür.Önceden istediğin hızda olsun boşa atınca stop etmezdi,şimdi fan çalışırken salınca stop ediyo araba,en son işte usta rölantiyi düşürdü baya ondan diye tahmin ediyorum
motor sıcakken yapılmamıssa gaz ayarı belki ondan da olabilir mi?
quote:
Orijinalden alıntı: r.pires07
quote:
quote:
motor sıcakken yapılmamıssa gaz ayarı belki ondan da olabilir mi?
Bende rölantiyi kasıtlı düşürdü zaten,yüksek olunca pancar motoru gibi sesi var,alıştım ben de artık boşa atmamaya.Araç durağanken,fanın açılması stop etmesine sebep olabiliyo bende de,bir de şu fanın sesi kafa beyin bırakmıyo.6 ypraklı mıydı neydi onlardan takınca daha az sesi oluyomuş galiba,ondan takma niyetim var işe başlayınca
bence de rolanti düşük o yüzden... benim bobin kablom iyi değildi yani yan sanayi takmıştı usta onda da aynısı oluyodu boşa atınca lpg düğmesi çıt çıt edip araç stop ediyodu gittim orjinalını aldım kendim taktım lpg kablosunu da aynen üstüne sardım bantladım sorun kalmadı...
rölanti düşük değil hatta biraz yüksek diyebiliriz. ama fan çalışınca stop ediyo motor... honestt benimde kontağı kapatınca lpg düğmesinden çıt çıt çıt diye ses geliyo .bu bobin kablosu dediğin buji kablolarımı?
quote:
Orijinalden alıntı: honestt
bence de rolanti düşük o yüzden... benim bobin kablom iyi değildi yani yan sanayi takmıştı usta onda da aynısı oluyodu boşa atınca lpg düğmesi çıt çıt edip araç stop ediyodu gittim orjinalını aldım kendim taktım lpg kablosunu da aynen üstüne sardım bantladım sorun kalmadı...
belki sorun lpgde de değil, fanın kendisindedir.fan müşürü falan bozuktur belki.hararet var mı arabada?
quote:
rölanti düşük değil hatta biraz yüksek diyebiliriz. ama fan çalışınca stop ediyo motor... honestt benimde kontağı kapatınca lpg düğmesinden çıt çıt çıt diye ses geliyo .bu bobin kablosu dediğin buji kablolarımı?
benim bobin kablosuna tüpün kumanda düğmesi bağlı sende de öyledir ama kaparıtken çıt çıt çıt etmesi başka bi elektriksel sıkıntıdan oluyodur bence benim eski bobin kablosu iyi değildi o yüzden elektrik alamıyodu boşa atınca yupun düğmenın ora çırrrttt edip led ışıklar yanıp sonop stop ediyodu değiştim bobin kablosunu lpg kablosunu da ustune aynen sardım düzeldi
Merhaba arakadaşlar ben yeni katıldım aranıza size bişey danışacağım geçen günün arabanun fanını açık unutmuşum aküyüde komple bitirmiş,sonra aküyü tanıdığım birine şarj etirmeye gittim akü şarj almıyo dedi. garantisi var daha alalı 4 ay oldu sedef marka sonra aldığımız yere gittim oda şarja taktı ama ne olcak bilmiyorum...ama daha öncedende aracın farları açıkken hafif sönük yanıyo sonra gaza basınca güçleniyodu....acaba araçtamı bi problem var yoksa aküdemi...
quote:
Orijinalden alıntı: cellllo
Merhaba arakadaşlar ben yeni katıldım aranıza size bişey danışacağım geçen günün arabanun fanını açık unutmuşum aküyüde komple bitirmiş,sonra aküyü tanıdığım birine şarj etirmeye gittim akü şarj almıyo dedi. garantisi var daha alalı 4 ay oldu sedef marka sonra aldığımız yere gittim oda şarja taktı ama ne olcak bilmiyorum...ama daha öncedende aracın farları açıkken hafif sönük yanıyo sonra gaza basınca güçleniyodu....acaba araçtamı bi problem var yoksa aküdemi...
Tecrübem olmadığından bilgi veremiyeceğim ama kendini tanıtırsan birde arabanın resimlerini atarsan sevinirim.
quote:
senn arabanın şarj dinamosu sorunlu onu baktıracan.kayış sesi geliyosa kayışda bollaşmıştır aküyü şarj etmiyo dinamo.akü garantiliyse değişirler
Hımm kayış demişken arabanın sağ tarafından bi ses geliyodu...Sonra 120 km falan yol gittim arabayı ertesi sabah çalıştırdım 1 km falan gittim motordan acayip bi ses geldi durdum hemen kaputu açtım ama ses kesildi acaba kayışlardanmıydı çünkü ona benzer ses geldi...
Birde arkadaşlar bizim ön camlar manuel bunları otomatik nasıl yaptırırız ve kaça mal olur bilgi verebilirmisiniz...
bide ayrıyetten arakadaşlar benim araçta, indiğim zaman kapıyı kapatırken elektrik çarpıyor o neden olabilir acaba...
quote:
bide ayrıyetten arakadaşlar benim araçta, indiğim zaman kapıyı kapatırken elektrik çarpıyor o neden olabilir acaba...
Hocam o arasıra bendede oluyor.Pederede çarpıyordu.Sorun pamuklu veya yünlü birşey giyerseniz sizde elektrik akımı oluşur ve siz arabaya değdiğinizde akım arabaya boşalır.Yanlışım varsa düzeltin.
quote:
Üzerinizdeki kıyafetlerden değilse koltuk kılıfı da yapar. İskarpin ayakkabı giymeme rağmen koltuk kılıfı kullandığım günden beri beni de çarpıyordu. Bu ara pek olmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: DH Konsey
quote:
Üzerinizdeki kıyafetlerden değilse koltuk kılıfı da yapar. İskarpin ayakkabı giymeme rağmen koltuk kılıfı kullandığım günden beri beni de çarpıyordu. Bu ara pek olmuyor.
Zamanla geçiyor abi kafaya takma
Birde arkadaşlar bizim ön camlar manuel bunları otomatik nasıl yaptırırız ve kaça mal olur bilgi verebilirmisiniz...
quote:
Batuhan abi sana cevap versin motor bağlantıları yapılacak elektrik çekilecek küllük kapağının üstüne düğmeler çekilip tesisata bağlanacak biraz uzun iş ben senin yerinde olsam içi tamamen slx yaptırırım.
quote:
En güzeli aslında,gidecen çıkma parça satanlara,alcan 2 tane doğan kapısı bi tek elektriğini bağlat geç Şaka bi yana,manueli otomatiğe çevirmek biraz maliyetli olabilir,cam kaldırma motorunun pek ucuz olduğunu sanmıyorum,ayrıca ne kadar bütçe ayırdın bu işe ona göre konuşalım.Benim param var dersen,taktırırsın yani,zevk işi sonuçta
quote:
quote:
En güzeli aslında,gidecen çıkma parça satanlara,alcan 2 tane doğan kapısı bi tek elektriğini bağlat geç Şaka bi yana,manueli otomatiğe çevirmek biraz maliyetli olabilir,cam kaldırma motorunun pek ucuz olduğunu sanmıyorum,ayrıca ne kadar bütçe ayırdın bu işe ona göre konuşalım.Benim param var dersen,taktırırsın yani,zevk işi sonuçta