Şimdi Ara

Oto Kiralama Şirketi Kredi Kartımı İstiyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
8.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işim gereği ayda bir kere uçakla şehirdışına çıkıyoruz. Ve 3-4 arkadaş gittiğimizde araç kiralama hakkımız doğuyor.

Haftaya Antalyaya gideceğiz. Uçak biletlerimiz alındı ve Antalya havalimanında bir araç kiralamayı planlıyoruz.

Asıl sorun bu kiralama şirketlerinin kredi kartı bilgilerini alması ve kendinde tutması. Sebep olarak, ileride çıkabilecek trafik cezası v.s. gibi durumlarda kartımdan parayı çekecek olmalarıymış.

Sizce 3-4 bin TL limitli kredi kartını bu tarz şirketlere vermeden bu işi halletmenin bir yolu var mıdır?

Siz bu durumda(kötü niyetli insanlara karşı) ne yapardınız?

• Şimdiye kadar yurtiçi-yurtdışı araç kiralarken her seferinde kredi kartı numaramı verdim.
    Ve hiçbir sorun yaşamadım.
    Avis-budget gibi firmalarla çalıştım.

Kredi kartı ekstrelerinizi düzenli kontrol edin. Ekstra bir harcama görürseniz itiraz edin. Sorun banka tarafından çözülecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar harcama yapıp siz itiraz edeceğinize siz onları zarara uğratırsanız onlar itiraz etsin. Siz peşlerinden koşmayın onlar sizin peşinizden koşsun.
    Kredi kartı bilgilerimi kimseye vermem, niye huzurumu kaçırayım? Sözleşmesi olur yasal prosedürü olur öyle saçma iş mi olurmuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Onlar harcama yapıp siz itiraz edeceğinize siz onları zarara uğratırsanız onlar itiraz etsin. Siz peşlerinden koşmayın onlar sizin peşinizden koşsun.
    Kredi kartı bilgilerimi kimseye vermem, niye huzurumu kaçırayım? Sözleşmesi olur yasal prosedürü olur öyle saçma iş mi olurmuş?

Bu yaklaşımla hiç araç kiraladıız mı?

Avis vs gibi merdiven altı işletmesi olmayan, senet ile çalışmayan kurumsal bir şirketten

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Onlar harcama yapıp siz itiraz edeceğinize siz onları zarara uğratırsanız onlar itiraz etsin. Siz peşlerinden koşmayın onlar sizin peşinizden koşsun.

Avis vs gibi merdiven altı işletmesi olmayan, senet ile çalışmayan kurumsal bir şirketten

Selamlar.

Şimdiye dek en fazla on kez araç kiralamışımdır ama bahsettiğiniz kurumsal firmalardan değil.
    Benim burada itiraz ettiğim konu bunun yasal bir dayanağı yok. Kurumsal firmaların hiç yapmaması lazım. Ben adamı zarara uğratırsam sözleşmesi vardır ona dayanarak dava açar. Üç ay sonra gelecek zararı için elindeki benim kart bilgilerimden bunu tahsil etmesi resmen kalpazanlık.

• Kartınız dan gerekçesi olmayan kuruş çekmezler
    Bilginiz dışında şifre girilmeden çekilen kart 3dakikada iptal edilir
    Bankayı aramanız yeterli
    Ben bu çekimi yaptırmadım dediğinizde ilgili firma aranır onlar şu gerekçe ile çektik mesela trafik cezası. Diyemezlerise çekim anında iptal edilir
    Mail order sistemi böyledir
    Korkmayım birşey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Selamlar.

Şimdiye dek en fazla on kez araç kiralamışımdır ama bahsettiğiniz kurumsal firmalardan değil.
    Benim burada itiraz ettiğim konu bunun yasal bir dayanağı yok. Kurumsal firmaların hiç yapmaması lazım. Ben adamı zarara uğratırsam sözleşmesi vardır ona dayanarak dava açar. Üç ay sonra gelecek zararı için elindeki benim kart bilgilerimden bunu tahsil etmesi resmen kalpazanlık.

Bütün dünyada araç kiralama bu sistemle çalışır.
    Baştan kredi kartı bilgilerinizi alırlar.
    Eksik benzini, trafik cezasını vs bu yöntemle tahsil ederler.
    Yasal dayanağı ise imzalamış olduğunuz sözleşmedir. Detaylarında bununla ilgili maddeler vardır.
    10 litre eksik benzin için dava mı açacaklar. 45 tl'lik tutar mahkeme masrafları, avukat masrafları ile 450 tl olur. Kiralayan kişi 10 litre benzin için 450 tl ödemek durumunda kalır.

Hakları olmayan, belgesi olmayan tek kuruş çekmezler. Çekerlerse de bunu sadece şirket hayatları boyunca bir kişiye yapabilirler, sonra banka tepelerine biner. Ve sicillerine işlenir.

Dediğim gibi şimdiye kadar kredi kartımı bir çok defa araç kiralarken yurtiçinde/yurtdışında verdim. Hiçbirinde de bir sorun çıkmadı. Yeter ki karşınızdaki firma kurumsal bir firma olsun.

Selamlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Banka hesabı kiralama nedir
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadas anlatmis ama kisaca soylemek gerekirse buyuk kurumsal firmalar sizin 3-5 bin tl nize veya 30-40 bin tl nize tenezzul bile etmez. Marka degerine laf gelmesi bu tur firmalara binlerce tl ye sebep olur. O yuzden kredi karti numaranizi vermeniz sorun teskil etmez.

Adamlar dunyanin kac ulkesinde is yapiyor cevirdikleri parayi duysak dudagimizda ucuk cikar napsin benim kredi kartimi Allah askina :)

• quote:

Orijinalden alıntı: volkankilicoglu

Arkadaşlar işim gereği ayda bir kere uçakla şehirdışına çıkıyoruz. Ve 3-4 arkadaş gittiğimizde araç kiralama hakkımız doğuyor.

Haftaya Antalyaya gideceğiz. Uçak biletlerimiz alındı ve Antalya havalimanında bir araç kiralamayı planlıyoruz.

Asıl sorun bu kiralama şirketlerinin kredi kartı bilgilerini alması ve kendinde tutması. Sebep olarak, ileride çıkabilecek trafik cezası v.s. gibi durumlarda kartımdan parayı çekecek olmalarıymış.

Sizce 3-4 bin TL limitli kredi kartını bu tarz şirketlere vermeden bu işi halletmenin bir yolu var mıdır?

Siz bu durumda(kötü niyetli insanlara karşı) ne yapardınız?

Bende kasko tamiri zamanı zeplincar rental'e vermiştim.Bir sorun olmadı.
  • Arkadasim avis miydi bilmiyorum ama bende havalimaninda sormustum kart bilgilerini almiyordu, gozunun onunde 500 tl provizyon cekiyor. Eger hicbir ceza olmazsa 45 gun sonra geri yukleniyordu para.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.