Şimdi Ara

Oto koltuk kılıflarındaki tehlike

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim kılıflar koyu renkli dışarıdan bakınca bir şey belli olmuyor ama elinizle vurunca çok fena toz kalkıyordu havaya şunları bir sökeyim de temizleyeyim bari dedim.Sökmek çok uğraştırdı ip niyetine lastik kullanmışlar lastikleride bağlayıp gerdirmişler çözülmüyordu bende sinirlendim kestim nasıl takıcağım bilmiyorum takarken bayağı uğraştıracak büyük ihtimal fakat asıl mesela o değil.

Eğlence kılıfları söktükten sonra başladı gözlerime inanamadım kılıflar tamam kirlide koltuklar tam bir mikrop yuvasıydı o kadar süpürgeyle çektim ıslak mendille sildim fakat hala oturasım gelmiyor midem bulandı.Arabanın içini hep elektrikli süpürge ile çekerdim ama artık koltukların temizliğide önemliymiş bunu anladım.Kesinlikle kılıf alacaksanız fermuarlı kılıflardan alın çıkarıp takması çok kolay olsun ki 1 2 ayda bir çıkartıp hem kılıfları yıkayın hemde koltukları.

http://i.hizliresim.com/v5MNgR.jpg

http://i.hizliresim.com/1vzZYD.jpg

http://i.hizliresim.com/LA9Rp1.jpg

Görüntü olarak şuan sıkıntı yok koltuklarda fakat eminim hala mikrop dolu.Temizlenmesi için ne önerirsiniz bir konuda aspirix önermişler.Birde kılıfları makinaya atacağım çekme vb. yapmaması için kaç derecede atmam gerekiyor bir bilgisi olan var mı?Deterjan koysam zarar verir mi kılıfların rengine?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 12 Haziran 2016; 18:37:25 >

• leş olmuş resmen, ıslak mendili havada büker bu koltuk. direkt kosla ile girişin bence
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Yarın ilk işim o olacak hocam AsprinS markalı çok amaçlı temizlik spreyi aldım az önce bimden yarın sabah güzelce bütün koltukları silip temizlemeyi planlıyorum koltuk kılıflarıda yıkandı kurutuktan sonra taksam mı takmasam mı çelişkide kaldım.Aracın kendi koltukları bir kaç kusuru hariç çok iyi durumda çok şık görünüyor.
  • Islak mendil,döşeme temizleyici köpük vs.çok işe yaramaz.En ucuzundan halı yıkama makinası alın.Koltukları halı yıkama makinasıyla temizleyin.
  • direk kılıfları değiştirin bunların son kullanma tarihi gelmiş hatta geçmiş bile biraz paraya kıyın illa altaki koltuğu kirletmesin diyorsanız suni deri alacaksınız üstünede atlet kılıf tarzı bişey geçireceksiniz ki terletme yapmasın
  • epsodi kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dediginiz gibi alinicaksa deri alinmali bakalim yaza dogru arabayi satmayu dusunuyoruz deri koltuga sahip bir arac denk gelmezse kesinlikle kilifin deri veya deri gibi alt tarafa kir gecirmeyecek bir yapida oldugundan emin olacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba belli bir yaşa gelinde kumaş koltuklar dert oluyor. İlk arabam kumaş koltukluydu. Vurdukça toz kalkıyordu. Süpürmek işe yaramadı. Birkaç kere kompresörle hava tuttum ama toz bitmedi. Zaten kılıfla satılan arabaya denk geldiyseniz tozdan şüphelenebilirsiniz. Koltuk kumaşının içi de kılıfa benzer. Tozun süngere geçmesini önleyen file veya naylon vardır. Koltuk iskelete kadar soyulup temizlenmedikçe tozu bitmez.

Derinin yırtılma riski vardır. Bakımı zahmetlidir ama hijyeniktir. Şimdiki arabamda vinleks koltuk olduğu için satmak istemiyorum. Tozdan kurtuldum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin araba ne bende dacia var renoyla aynıdır herşeyi koltuk kılıfı dediğin şey bu hani 100 tl ye satılan bildiğimiz kılıfmı bendede takılı çok kirli bende yıkıycam ama sökmekden korkuyorum nasıl söküceğimi bilmiyorum söksemde nasıl takıcam bi yardımcı olurmusun
  • Koltuk kılıfını sökmek zor değildir. Önce koltuğun altına bakınız. Orada lastiklerini ve uçlarında kancalarını görürsünüz. Kancaları koltuk iskeletindeki çubuklardan kurtarınca kılıfı alt minderden çekip alırsınız. Sırt minderi için başlığı çıkardıktan sonra koltuğu iyice yatırıp altta kanca benzeri bağlantıları söküp onu da üstten çekip alırsınız.

Kılıf almayı düşünenler çok da ucuzuna bakmasınlar. En ucuzları naylon ağırlıklı olduğu için statik elektrik biriktiriyor. Eski arabamda benzinliğe gittiğimde arabadan inip elimi betona sürerdim. Birkaç kere pompacıya para uzatırken atlama oldu. Benzinliği uçurmayın sonra.
  • DJYALNIZLIK D kullanıcısına yanıt
    Hocam araba clio symbol evet dediğiniz gibi şu 100 tlye satılan kılıflardan.Aslında sökme takma işlemi görünürde çok abartılacak kadar bir şey değil ben sökerken çevremdekiler sakın sökme başına iş alırsın kılıflar çöp olur yeni kılıf alıp taktırmak zorunda kalırsın gibisinden şeyler söylendi.Kafaya koyduğum için yeni bir kılıf parasını gözden çıkarmıştım size adım adım anlatayım sizde çıkarıp takmak isterseniz en azından kafanızda bir kaç şey oluşsun.

Hocam sökmek için koltuğun altında ki düğümleri çözüyorsunuz o kadar sonrasında çekiyorsunuz fakat kılıfın ipleri çok önemli bizim kılıflarda bağlamak için lastik kullanmışlar ve sıkıştırınca düğümleri çözmek imkansız hale gelmiş zaten koltuğun altı vb. alan dar bende hiç uğraşmadan kestim.Sizin kılıflarda lastik yerine normal ip kullandıysalar işiniz çok daha kolay olacaktır.Lastik varsa çözmek için uğraşırsınız bir yerden sonra sinirlenip kesersiniz burada dikkat etmeniz gereken sakın kökten kesmeyin biraz ortalardan kesin çünkü sonrada oralara ip dikeceksiniz.

Ben ip niyetine eski tişört vardı onları yaklaşık 1.5-2 cm kalınlığında ve yaklaşık 30 cm uzunluğunda kestim ve diktim.Biraz daha estetik olsun isterseniz ayakkabı bağcığı da kullanabilirsiniz fakat zaten ipler koltuğun altında kalıyor keyfinize kalmış bir şey.

Arka koltuktaki kılıflar en kolayı koltuk minderini yukarı doğru kaldırınca çok rahat düğümler çözülüyor takarkende çok rahat düğümler atılıyor.Arka sırt dayama yeri yukarı kaldırınca çıkıyormuş bizim arabada fakat ben beceremedim orada çok uğraştım koltuk sırtını gerdirip ipleri bagaj kısmına attım orada düğüm felan o kısım çok uğraştırıyor.

Arka koltuklarınız oturma ve sırt kısımları çıkıyor mu çıkıyorsa nasıl çıkıyor onları bir öğrenip sökmeden önce bir kontrol edin çünkü aşırı sinirli biriyseniz kılıfları takmaktan vazgeçebilirsiniz o kadar uğraştırdı beni sırt kısmı.

Edit:

DH Konsey hocamın mesajını görünce aklıma geldi dediği gibi bazı kısımlarda kanca kullanılmıştı sizin kılıf kanca ile takıldıysa işiniz çok kolay olacaktır fakat bizim kılıfçı kanca temin etmektense direkt lastiklerle düğüm atmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 11 Haziran 2016; 17:00:53 >

• Kardeşim sende tam pislikmişsin
    Şaka bir yana benim kılıfları sökmeye korkuyorum kimbilir nasıldır

• benimde kılıfları bır degısmem lazım ama ugrasmıyorum ucuz yollu klıf bulsam alacagım
  • Koltuk kılıfı kullanmayı bir türlü anlamadım zaten. Arkadaş biz eskiyoruz, bırakın koltuk eskisin ne olacak, benden kıymetlimi?

Sattığım aracımı 8 yılda 200 küsür bin bindim, koltuklara zerre yıpranma yoktu. 2-3 yılda detaylı temizlik ile yeni gibi olurdu. Kılıf bence çok saçma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 12 Haziran 2016; 1:02:21 >
  • bimde satılan güldal yağ çözücü spreyle temizleyi deneyebilirsiniz
  • Her kumaş kılıfta böyle olmuyor. Kumaşına göre değişiyor bence. Kaliteli sık dokunan kumaşlar böyle kir geçirmez diye düşünüyorum. 3-4 ay kılıflı bir araba kullandım saterken çıkardım koltuklar sadece hafif tozluydu.

Ayrıca başlıktaki -ki eki birleşik yazılmalı.
    Duraksayıp sonra ki ekini okuduğunuzda saçma geliyorsa birleşik yazın
  • Hocam 3-4 aylik bir sure o kadar uzun bir sure degil bu kiliflari soktugum de 2.5 yıl olmustu bizden once de cikarilip yikandigini sanmiyorum cunku biz arabayi kirli bir bicimde aldik icini disini biz teslim aldigimizda temizlemisdik.

Kilif olarak biraz daha paraya kiyip suni deri almak lazimmis onu anladim ben üstüne bir de servis kilifi gecirip ter temiz kullanacaksin.

Duzelttim basligi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 12 Haziran 2016; 18:42:45 >
  • Koltuk temizleme ile ilgili yazımı okuyabilirsiniz...Forumda aratın bulacaksınızdır..
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    aracım deri koltuk hiçbir sıkıntı yok arada bir temizliyorum hepsi o kadar. mükemmel birşey birde buna koltuk soğutma ve ısıtma eklenince. evden çok bazen arabada oturasım geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.