Şimdi Ara

oto kredisi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha öncede bi iki kere yazmıştım sıfır km m5 alacağım diye
    neyse borusan a falan gidip aracı beğenmiştik ve kredi için bankaya başvurmuştuk. neyse garanti bankasından %20 denecek olumlu bir cevap geldi diğerleri zaten kabul etmemiş.
    altı aylık kredi istemiştik. araç fiyatının %75 i ni nakit kalanını kredi olarak ödeyecektik.
    neyse aylık maaş bordromu babamın şirketinde 6.500,00 ytl olarak gösterdik.
    gelen cevapta aylık gelirimin yetersiz olduğu gerekçesiyle 6 aylık kredi alamayacağımı ancak 24 aylık alabileceğimi söylediler.
    zaten krediyi de satılan ticari taksi plakasından ödeyeceğiz peşinatı ödediğimiz gibi şimdi bana acele bilgi verebilir misiniz? ne yapayım????
    not:sağlık sorunlarım nedeniyle son bir haftadır foruma girebiliyordum yazamamıştım daha önceden yazıp soracaktım. teşekkürler

• oom5 in %75 200 yapar nerdeyse iyi para var o zaman sende
  • abi işine karışmak gibi olmasında 20-30 milyara orta sınıf arabalardan oo paraya 10 tane rahat alırsın çeşit çeşit binersin.daha zengin gösterir
  • hem m5 alma onun yerine merso E 63 AMG VAR O DAHA İYİ BENCE
  • yazıktır verme o parayı m5 mem 5 al bi accord dizel bak keyfine
  • vallahi bu konuda bişeyler söylemek isterdim ama fiyat çok yüksek olduğu için bişey diyemiyorum hani alsan 20-30bin ytllik bir araç derdim ev göster tapu göster alırsın 10bin ytl kredi :D
  • Anlamadım ama 300K arabaya biniceksin ama bankan yok garip

Ben sana sölim senin kredi alman zor yani anlamadığım

Sanırım başka paran yok (olsa o paraının olduğu bir banka olur)

Yada sürekli bir paranın geldiği şirketin yok (her ay bankaya düzenli bir 20-40K para gittiği)

Kısacası bankaların gözünde nasıl sölim bu portfoyde adam değilsin

Ayrıca anlamadığım ticari taksi plakası satıp NEDEN Araba almaya çalıştığın bak

Yanlış anlama ama bir sürü insan gördüm bişiler satıp bişiler alan hep zarar ediceksin

Araba 185.000 euro bizde bu pazar baktım alalım demiyoruz ama düşünmüyoruz değilde ama şuda war

Tak plakayı araba oluyor 135.000 euro yani gitti 80 milyar ha

5 sene kullan sat araba bu seferde 50.000 euro bile yapmıyor gittimi sana 200 milyar

Kısacası benim sana tavsiyem git nasyonele

Ben 135K lık aracı beğendim 2. el ama en azından zararın az olur

Görüş kredi bile almana gerek kalmaz alman gerekirsede uygun bişiler yaparlar AMA

Tekrar sölüyorum bişiler satıp bişiler alanlar yakında satıcağı bişi bulamadığında.....

• HOCAM M5 DİYORSUN BURADA KAÇ KİŞİ 0 M5 BİNMİŞTİR Kİ! HADİ DİYELİM BİNDİ AL DEMEK BİLE ZOR O FİYATA :)))
  • hacı onun yıllık vergisiyle millet sıfır araba çekiyo altına.taksi plakası satma gereği neden duyuyorsun anlamadım hiç değilse aylık geliri var;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkamil -- 10 Mayıs 2006; 22:05:02 >
  • bence cok gereksiz bir araba m5 alıcagına 530d alsan cok daha iyi olur m5 dende cok daha ucuzdur sanırım.
  • zenginin m5 i, sizin benim çenemi yoruyor olayı bu olsa gerek.

Arkadaşın belirttiği gibi banka nazarında böyle bir kredi için yeteri niteliklere sahip bir müşteri değilsiniz. Yani adamlar sizi tanımıyor. Eh durum böyle olunca da bi araç için (%25 de olsa) sizi 60-70 milyarlık bir rakam için kabul edilebilir bir risk olarak görmüyorlar. Olay bu kadar basit. Bu durumda yapacağınız iki şey var, ya nakit alacaksınız arabayı, ya da 24 aylık kredi çekip erken kapatacaksınız. Ama faiz yükü 6 aya göre artar bunu bilin. Bir de Drahte nin dediği gibi bişey satıp başka bişey almak pek mantıklı değil, elbet birgün satacak şeyler bitebilir, ya da satınca para etmez hale gelebilir.
  • Bu arda sölim ister 24 ister 2024 ay al krediyi İSTEDİĞİN GİBİ ÖDERSİN dielim örnek werelim

Alıcağın para 2 şekilde kredilendiriliyor

a- 6ay X 4.250
    b- 24ay X 1.200

Sen bu örneklerden 2. krediyi alır ama !

6 ay boyunca 4250 ödersen borcun biter YANİ

Fark yok mesala ben 6 aylık aldım arabayı

AMa krediyi 12 aylık çektim

Bahara doğru wergi ayımızdı sıkışırız mıkışırız dedik bişi olmadı 6 ayda kapattık kısacası

Bir fark yok istediğin gibi kredi çekebilirsin

Bu arada bu benim ilişki içinde olduğum banka tarafından yapılan bişi belki

Senin bankan yapmaz ama böle bir duru war
  • Toplam ödenen miktarda ufak bazı farklar olur. Şöyle ki aldığınız kredinin vadesine göre faiz hesabı yapılır. Yıllık diyelim %10 faizle x miktarın 6 aylık faiz rakamıyla 24 ayın fazi rakamları variz bir şekilde farklı olur. Altı ayda 1.05x total ödeme olurken 24 ayda 1.2x ödersiniz (basitleştirilmiş bir hesap, esas hesapta ortalama vade ve azalan bakiye metodu uygulanır ama o apayrı bir konu). Şimdi diyelimki siz 6 aylık kredi çektiniz, zaten toplam faizi ilk taksitte öder kalan taksitlerin tamamı anapara ödemesi olur. Ancak 24 aylık kredi çekmeniz durumunda faiz ödemeleri ilk birkaç taksit boyunca olur ve ancak faizi ödedikten sonra anaparadan düşmeye başlarlar. Bu ise çekilen rakama, faiz oranına ve vadeye göre ödenen rakamda (erken bitirilmesi durumunda bile) bir farklılık oluşturur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: no_fate

arkadaşlar daha öncede bi iki kere yazmıştım sıfır km m5 alacağım diye
    neyse borusan a falan gidip aracı beğenmiştik ve kredi için bankaya başvurmuştuk. neyse garanti bankasından %20 denecek olumlu bir cevap geldi diğerleri zaten kabul etmemiş.
    altı aylık kredi istemiştik. araç fiyatının %75 i ni nakit kalanını kredi olarak ödeyecektik.
    neyse aylık maaş bordromu babamın şirketinde 6.500,00 ytl olarak gösterdik.
    gelen cevapta aylık gelirimin yetersiz olduğu gerekçesiyle 6 aylık kredi alamayacağımı ancak 24 aylık alabileceğimi söylediler.
    zaten krediyi de satılan ticari taksi plakasından ödeyeceğiz peşinatı ödediğimiz gibi şimdi bana acele bilgi verebilir misiniz? ne yapayım????
    not:sağlık sorunlarım nedeniyle son bir haftadır foruma girebiliyordum yazamamıştım daha önceden yazıp soracaktım. teşekkürler

250 binlik arabayı nasıl alırım diye düşüncene git sağlığına yatırım yap.

• 24 aylık kredi çek fakat erken öde
  • arkadaşlar öncelikle selamlar
    bir arkadaşımız sağlığına yatırım yap demiş zaten sağlığıma yatırım yaptığım için siteye pek sık giremiyorum
    kredi meselesine gelince bankayla 8 yıldır çalışıyor babamın şirketi
    neyse zaten m5i tercih edişim bu forum sayesinde olmuştu
    benim asıl istediğim arac ise 1.30i idi bmw olarak tabi
    neyse ben aradığım aracı buldum
    arkadaşlar levent'te 2003 model ferrari 360 modena kırmızı renk full
    ve m5 parasıyla iki tane alma şansınız var.
    tabi aklıma yattı ancak bazı arkadaşların 24 aylık kredi alıp 6 ayda ödeme fikri de güzel yine de teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.