arkadaşlar arabamda profosyonel ses ssitemi var.. teyp koltuk kafalıkları 3 adet anfi 1 tane kapasitör yedek akü.hepsi pahalı ve üst seri cihazlar.. o kadar müthiş set dizdim ama hevese gelip sistemi ben kurdum. ehli olmadığım içinde sorunlar çıktı. önceden öndeki aküden arkadaki aküye paralel kablo çektim . arkadaki aküden kapasitöre çektim ve kapasitörden 3 tane anfiye hat çektim.. kaba taslak anlatımı böle .. ama müzik dinlerken uzun süe dinleyince çalışıyoken oluyo bu aküler zmanla bitti. özelikle gece xenon farlar acıkken müzik sistemi korumaya giriyodu o derece elektrik zayıf geliyodu ve her gece bitiyodu takviye vs uğraşıyodum her sabah.. bende tesisat kablolarını değiştirdim . öndeki aküden arkadakü aküye kablo çekildi. arkadakü aküden 2 adet steroya anfilere direk çektim . arkadaki aküden kapasitöre girdim vede kapasitörden mono anfiye girdim. doğrusu bumu olmalı ? aküleri şarja vermeden sorayım dedim tekrar bitmesini istemiyorum artık bu sorunla uğraşmak istemiyorum. aküler 70ah vede yeni. arabam tipo . kısaca bana 3 adet anfi 2 adet akü vede 1 kjapasitör aralarındaki bağlantıları kısaca anlatabilirmisiniz ?
Bağlantı paralel olur,, hertürlüsü aynı yola çıkar,,,sistemin gereksimini aküler karşılasada, akülerin şarj gereksinimini aracın şarj dinamosu karşılamıyorsa sorun çıkar.. Ben pek bilgili olmasamda,, aracın sarj dinamosunun geri planda kaldığını düşünerek sorunun sarj olayından kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü aracın normal gereksinimleri baz alınarak sarj olayı gerçekleştirilir.. 1 gelip 2giderken,, 1gelip 6gidiyor yani.
3 adet anfi aküye fazla geliyor demekki ya da aracın kontağı kapalı iken oto sisteminizde elektrik devrede olabilir remote calışıp calışmadığını kontrol edin teyp kontağa bağlı olmayabilir teyp ve anfiler direk kontağa bağlı olmak zorunda yoksa kontak kapalı iken sürekli çalışır durumda olur remote mavi kabloların hepsini bir araya bağla kontağa sorun çöüzlür aracınızın oto alarmı varsa hassaslık ayarı en yükseklerde ise bitirir birde bazı araclarda şarj sistemi kalitesiz olabilir örneğin kuş serilerinde bu sorun mevcut aldığınız kapasitor kullandığını akünün gücüne eşitmi?fazla cekiyor da olabilir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme