Şimdi Ara

Oto sanayi esnafının kötü niyetliliğinden bıkmadınız mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Fiyat bilgisi vermekten imtina etmelerine uyuz oluyorum. "Siz bırakıp gidin, biz ne kadar geçireceğimize sonra karar verelim." tarzı bir anlayışa sahipler.

Servislerin yanında yine iyi sayılırlar. Ölümü gören sıtmaya razı olurmuş. Ben sıtmaya razı gibiyim.
  • ustaya parçayı güvenirsen kazık yiyeceğin %100 dür.

parçayı sen alacaksın usta işçiliğini yapacak.

parça başka yerde tamir olacağı zaman yine sen götüreceksin...

ustaya güvendiğin an sana 3misli daha fazla paraya cıkaracaktır.

Geçen sene clio'nun şanzımanının ucundan kırık vardı.

Marka olan bosh servisin karadenizdeki servisini aradım.

durumu söyledim.Şanzımanı sök ben götürüp kaynattırıcam dedim.

Adam beni yonamayacağını anlayınca...Ben o şekil yapmıyorum dedim.

Anahtar teslim 400 tl ye 500 tl ye yaparım dedim.

Oysa şanzıman sökmek 200 tl...kaynak ise 20 tl idir..

bu fiyata çıkacak bir şeyi bana 500 tl olarak çıkaracaktı.

marka servisler bile kötü niyet peşinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimturboline

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Düzgün ve işini düzgün yapan ustalar da var.

Araştırmak-soruşturmak gerekiyor.

düzgün işini yapan usta yok.

pahalı yapmak da bir kötü niyetliliktir.

işini düzgün yapanı bulursun ama pahalıya yaptıktan sonra bir anlamı var mı?

Atıp tutmakla olmuyor 2006 320d aracımın motorunu servis 23 bin tl isterken 7bin tl yaptırdım , q7 , fx35 tarzı araçların bakımını yaptırıyorum hemde 200-300tl bandına , sen düzgün adam bulamıyorsan sorun ustalardamı sendemi? Adama işinin fiyatını sor işine gelirse yaptırırsın uymazsa diğerine gidersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanıdığım adam var, benden daha titiz iş yapar.O yüzden gönül rahatlığıyla iş yapaibliyoruz.Hatta veresiye olayı bile bana çalşıyor.

Yabancı esnaf hakikaten sıkıntı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

arkadaşlar, bize kazık atan adamın bir daha dükkanından içeri girmeyeceğiz. mümkün olduğunca da etrafımıza eşe dosta ve forumdaşlara bu adamları teşhir edeceğiz ki herkes hakkını alsın. sanayide makul fiyata iyi iş çıkarma düşüncesinde güzel insanlar da var. hepten kötülemektense iyiyle kötüyü ayırt etmeye çalışalım...

Bir yerde size katılıyorum. Gerçekten iyiyi de kötüyü de teşhir etmemiz lazım ki çevremiz de bu olayları ve bu kişileri öğrenebilsin ama bu tür forumlarda böyle bir şey yaptığın zaman farklı algılanıyor. 200 liralık bir karbüratör inanın bana neredeyse 1000 liradan fazlaya maloldu... Belli iller bu konuda daha şanslı. Örneğin Konya bu konuda en şanslı illerden biri ama Antalya müşteri açısından en kötü illerden biri.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ERDOGANSU

BİR ÖRNEKTE BENDEN..JANJANLI DÜKKANIN 200 TL DEDİĞİ BOYA İŞİNİ 70 TL YE YAPTIRDIM. BAKIYORUM ADAM OTURMUŞ DERTLİ , SAKALINI SIVAZLIYOR İŞİ YOK DÜKKANDA BELLİ. AHA DA BENİM ARADIĞIM USTA DİYORUM O DA KAZANIYOR BEN DE ...

ön kaputu boyatacaktım herkes 120-150-200 tl para çekti... en sonunda çaresizlikten 120 tl ye yaptırmak zorunda kaldım.

70 tl süper bir rakam.olması gerek bu rakam fakat kimse o paralara uğraşmak istemiyor.

70 tl yi bir çok sanayi esnafı küçümsüyor. 1 parça boyaya çayeli ve rize sanayi de 150 tl-200tl den aşağı elini vurmuyorlar.

o fiyatlara iş yapan usta bulmak çok çok zor...

en işi olmayan bile yatmayı tercih ediyor ama 70 tl ye iş yapmıyor

70 TL senin icin uygun bir fiyat olabilir ama o isi 70 TL`ye yaptiracak kimseyi bulamiyorsan demekki o isin ederi 70 TL degildir.
    Aldigin fiyatlar 120-200 arasindaysa demekki o isin bedeli 150 civari bir sey. Sen 120 ye gene ucuza yaptirmissin.

Yanlis anlama 70 TL `ye yaparsa kar edemez demiyorum ama serbest piyasinin kurali budur.

• quote:

quote:

Hem cam kenari hem koridor yoktur bu hayatta.bedavaya mi yapsin adam sana.bisi y kalitelidir fiyatini verirsin ya ucuzdur katlanirsin.
    bizim derdimiz el emegini hakir gormemiz...
    Benim ustam var sagolsun.pazarlik yapmam o da bilir pazarlik yapmiyacagimi olurunu soyler.ha ilk iki uc sefer optu sea etmedim.ben ustaligina baktim.o iki uc sefer optukten sonra bakti daha geliyorsun devamli musterisin zaten olurunu soyler.sen iyi bi usta bul insan olsun ama iki ux sefer hakkini ver.ayrica ciraga ver 10 20.ucuncu sefer cayin sen istemeden abi buyur diye geldiginde yap pazarligini oldurmeden.
    Ben ustama gwwven gun gittim ariza lambasi sildirdim cayimi ictim elimi cebime attim ani noluyo ayip ettin dedi.
    Zamanla oturuyor bu iliskiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizi şunu söyleyim ben ilk aracımı 2 sene önce aldım 2 sene boyunca nerdeyse gerek benim pimpirikliğimden gerek yapılması gereken işlerden dolayı ankaradaki tüm sanayi esnafını benim markaya göre tanıdım
    Herkes nasıl geçirirz nasıl yaparız derdin de. 30 lira olan bir işçiliğie 50. 50 liralık işçliği 100 lira istiyolar yedek parçayı ben alıp gidiyorum adam diyor bu parça olmaz uymaz ya diyorum nasıl uymaz orj parça
    yok abi felan ordan geçirme derdinde...

ben sanayi esnafıyla cok kavga etttim cok sürtüşme yaşadım bu 2 yılda. hele bir kaç tanesi sırf fazla işçilik istemesi bunuda sonra söylemesi yüzünden 30 liralık içilğe 80 lira istedi 30 lirasını verdim geri kalanı vermedim sonra getirecem diye isterse haram etsin
    umrumdada değil lanet ettirdiler beni artık kendim yapıyorum herşeyi..
  • Allah'a sukur ustalara isim çok düşmüyor hava ve polen filtresini ve bujileri ben degistiriyorum yağ ve yağ filtresinin ben aliyorum 10 liraya degisttirttim gecen balata disklerin parca numarasini vererek yedek parcacidan aldim internetle ayni fiyat 50 tl ye degistirttim

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

quote:

Hem cam kenari hem koridor yoktur bu hayatta.bedavaya mi yapsin adam sana.bisi y kalitelidir fiyatini verirsin ya ucuzdur katlanirsin.
    Benim ustam var sagolsun.pazarlik yapmam o da bilir pazarlik yapmiyacagimi olurunu soyler.ha ilk iki uc sefer optu sea etmedim.ben ustaligina baktim.o iki uc sefer optukten sonra bakti daha geliyorsun devamli musterisin zaten olurunu soyler.sen iyi bi usta bul insan olsun ama iki ux sefer hakkini ver.ayrica ciraga ver 10 20.ucuncu sefer cayin sen istemeden abi buyur diye geldiginde yap pazarligini oldurmeden.
    Ben ustama gwwven gun gittim ariza lambasi sildirdim cayimi ictim elimi cebime attim ani noluyo ayip ettin dedi.

Abi iyi de 4 buji kablosunu ve bir bobini değiştirmek için 70 TL işçilik ücreti nedir yahu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ERDOGANSU

BİR ÖRNEKTE BENDEN..JANJANLI DÜKKANIN 200 TL DEDİĞİ BOYA İŞİNİ 70 TL YE YAPTIRDIM. BAKIYORUM ADAM OTURMUŞ DERTLİ , SAKALINI SIVAZLIYOR İŞİ YOK DÜKKANDA BELLİ. AHA DA BENİM ARADIĞIM USTA DİYORUM O DA KAZANIYOR BEN DE ...

ön kaputu boyatacaktım herkes 120-150-200 tl para çekti... en sonunda çaresizlikten 120 tl ye yaptırmak zorunda kaldım.

70 tl süper bir rakam.olması gerek bu rakam fakat kimse o paralara uğraşmak istemiyor.

70 tl yi bir çok sanayi esnafı küçümsüyor. 1 parça boyaya çayeli ve rize sanayi de 150 tl-200tl den aşağı elini vurmuyorlar.

o fiyatlara iş yapan usta bulmak çok çok zor...

en işi olmayan bile yatmayı tercih ediyor ama 70 tl ye iş yapmıyor...

100 tl ye yapan birini buldum...mırın kırın yaptı...iş yetişmez dedi yapmam dedi beni yolladı.

sonunda 120 tl ye yaptırmaya razı oldum...

kaputu boyatmaya utanmadan 300 tl isteyenler de oldu. basit bir boya işlemi için 100 tl bile çok...

70 TL senin icin uygun bir fiyat olabilir ama o isi 70 TL`ye yaptiracak kimseyi bulamiyorsan demekki o isin ederi 70 TL degildir.
    Aldigin fiyatlar 120-200 arasindaysa demekki o isin bedeli 150 civari bir sey. Sen 120 ye gene ucuza yaptirmissin.

Yanlis anlama 70 TL `ye yaparsa kar edemez demiyorum ama serbest piyasinin kurali budur.

70 tl ye kaliteli yapan ustalar da var...

eksper ücreti şu an 130 tl civarıydı.. bu yetkili servisin de boyadığı fiyattır.

sanayi de bir şeyleri yaptırmak istiyorsam ucuz kaliteli olmasını istemem benim en doğal hakkım.

şu an kimse 100 tl ye kurtardığı halde bile elini vurmak istemiyor.70 lira ustayı kurtardığı halde usta beğenmiyor. 300 gr boyayı makina boyasını 15 tl lere almıştım...parça başı parçanın durumuna göre 100-150 gram a bir parça boyanıyor. 150 gram boyayı da 7 tl ye alabilirsin...diğer malzeme ile beraber olsun 20 tl. ama ustalara beğendiremiyorsun..ne istediğin fiyata iş yapıyor ne de istediğin şekilde yapıyor

bir de şu yalanı söylüyorlar. malzeme parası falan kurtarmıyor vs vs.. diyerek yalan söylüyorlar.

oysa ki malzemelerini aldığım halde yine uygun fiyatlara aracımı boyatamamıştım.

az önce dediğim bir örnek vardı...çamurluk ve tamponu adet başı 20 liradan 40 liraya söktürebiliyordum.hatta daha önce o fiyata söktürdüğüm usta benden 100 tl istedi utanmadan.tek suçum fiyatını sormamaktı. çünkü 20 liraya söktürmüştüm.

sanayi de yaşadığım hangi kötü olayı anlatayım ki?

basit bir boya işlemi için 100 tl bile çok paradır.kaldı ki 100 tl ye bile artık ellerini sürmüyorlar.

bunun böyle olmasının en büyük nedeni ise sigortalara iş yapmaları...sigorta yerine göre parça başı 200 tl bile ödüyor...

hal böyle olunca adam 70 tl ile neden uğraşsın?

dolayısıyla ustaya 70 ya da 100 tl ye iş yaptıramıyorsun...

şu na da şaşırıyorum ustaya tampon ve çamurluk sökme takma için 40 tl ye iş yaptırmıştım? onu nasıl yaptılar şaşırıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimturboline -- 27 Ocak 2014; 20:02:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

quote:

quote:

Abi iyi de 4 buji kablosunu ve bir bobini değiştirmek için 70 TL işçilik ücreti nedir yahu?

Hocam bunu ilk defa bana gelsen bende 70 cekerim.kendi ustan bunu 10 liraya yapar.bak cidden boyle bir istekle kendi ustama gitsem 20 liradan fazla kesinlikle almaz.zorlasam 10 lirayada yapar ama bende 10 lurayi ciragin cebine sokarim.her seferinde baska kapi gezmek yerine bi ustayi iyi bi ustayi gozunuze kestirip devamli musterisi olun.zaten bi sure sonra insan olan olurunu soyluyor.
    Ben tamirci degilim yazilimciyim.bi musterim var 3 senedir calisiyorum.isi oluyo alo diyor gece kalkip yapiyorum para pul istemiyorum.baska bi musteri fiyat istedi bu musterimin %30 fazlasini verdim olmadi.ama 3 senedir calistigim musterimle ayni fiyati vermem veremem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 27 Ocak 2014; 20:25:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

quote:

quote:

Hocam bunu ilk defa bana gelsen bende 70 cekerim.kendi ustan bunu 10 liraya yapar.bak cidden boyle bir istekle kendi ustama gitsem 20 liradan fazla kesinlikle almaz.zorlasam 10 lirayada yapar ama bende 10 lurayi ciragin cebine sokarim.her seferinde baska kapi gezmek yerine bi ustayi iyi bi ustayi gozunuze kestirip devamli musterisi olun.zaten bi sure sonra insan olan olurunu soyluyor.
    Ben tamirci degilim yazilimciyim.bi musterim var 3 senedir calisiyorum.isi oluyo alo diyor gece kalkip yapiyorum para pul istemiyorum.baska bi musteri fiyat istedi bu musterimin %30 fazlasini verdim olmadi.ama 3 senedir calistigim musterimle ayni fiyati vermem veremem...

Hocam zor bir iş olsa yapacağı, ben işçilik ücretinden kaçmam.
    Ama ben o bobinle kabloları elle değiştirdim, belki 20 belki 25 dakikamı aldı.
    25 dakikalık ve yormayacak bir işçilik için de (4 Civata sök tak, 4 kablo sök tak) 70 lira ücret çok yani. Ben günlük 60 lira maaş için bazen 8 bazen 12 saat çalışıyorum.

• 2012 ağustosta kardeşimle erdeğe gittik. Orda bir saç kestiresimiz tuttu, ben de hiç fiyat sormadım, lokal bir berberdi.

Adam yabancıyız diye (istanbul) bize 2 kişi 50 lira dedi, lan zaten bi saç kestin makineyle, senden brad pitt saçı mı istedik?

Adam istanbulda uğraşmadan üstünden 2 makineyle geçiyorlar ondan sonra dünya kadar para alıyorlar biz 50 dedik fiyat çok mu dedi!

ben de dedim sen de 2 dakka makineyle geçtin zaten. Başka birşey mi yaptın dedim.

Lokal olduğu için başka birşey de diyemedim, en fazla 15 lira fark koymuştu ama yaptığı şerefsizlik de beni sinirlendirmeye yetti.
    Sonradan aklıma geldi keşke adama fiş kestirseydim diye.
  • Birde meecedesle gittigin zaman daha kotu

• sanayisi ayrı bir dert servisi ayrı bir dert hangisine gidersen git kazıklanacağın kesin sanayi üç kağıtçı dolu servis bire on istiyor. ne bileyim ne yapacağız.
  • bir insanın mutlaka bir elektronikçi, tamirci ve berber tanıdığı olmalı...
  • Aracı teslim etmeden kabaca sormak lazım.yoksa ben gibi marş motorunun tamirine 180 lira verebilirsiniz.hala acıyorum o paraya

• hoşgeldin mübarek uzun zamandır yoktun ortalıkta @benimadimturboline
  • İnsanlarımızın çoğu haram lokmaya alışmış maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.