Şimdi Ara

Oto sanayi esnafının kötü niyetliliğinden bıkmadınız mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aynen bu yüzden hep servise giderim bence servis pahalı değil
  • selam
    aynen hep servise giderim bence servis pahalı değil
  • Kazıklayıp bir de vergi veriyorlarmıdır diye sormak lazım ? vergi levhalarında ki matrahlarına bakın herhalde iyi gülersiniz.

yaptırdığınız iş için fiş-fatura isteyin ki en azından kazıkladıklarının tamamı ceplerine kalmasın devleti de görsünler..
  • gözüm kapalı güvendiğim bir ustam var şuan kullandığım aracımı da sırf onun için aldım daha önceki 2. el araçlarımı da ona götürürdüm markası farklı olanları ancak onları aşan bir sorun olduğunda kendileri götürürler pazarlığını da kendileri yaparlar. Çok yakın bir arkadaşımın ford aracını götürdük şanzıman arızası şüphesiyle direk kullandığı cümle hiç iyi bi sorunla gelmedin çevremizde güvenebileceğimiz bir adam yok hepsi paragöz sıkıntınız büyük ihtimal arabayı çok zorlamışsınız o yüzden şanzıman kendini korumaya almış ki sorunda öyle ortaya çıkmış Bolu dağında trafikte kalmış o ara arıza lambası yakmış sonra geçmiş.

Onun için bu ustamın aynı sokağında aynı markanın özel servisinden bir tane daha var o sinek avlarken benm ustanın dükkanın önünde araba koymaya yer bulamazsınız.
  • Sanayideki ustalardan nefret ediyorum Allah düzgün çalışmayanların dükkanını tepesine yıksın açlıktan nefesleri koksun adam olana kadar...
  • Forumdaki ''Akla Zarar Sahibinden.com İlanları '' konusunu bikaç gündür takip ediyorum kafam o ilanlardaki fırsatçılık ve Allah'sızlığa atmışken bu konuyu gördüm.

Bana göre milletimizin düşüncesinin aksine, şöför olmak gaz-fren-direksiyon idaresinden ibaret diil.

Bujiler kaç km de değişir?
    Hava filtresi yag, yag pompası,filtresi aracımınkiler hangi marka orjinal? Hangi markalar yan sanayi?
    Uygun lastik ebatları
    Boya kodları
    Ön düzen parçaları, dayanıklılık sınırları

vs. vs. bunları ve bunu gibi tüm parçaları bilecek ve en azından tamirciye gidince bişeyler söyleyecek kadar bilgi birikimi olacak adam şöfördür.

Burada yazanları tenzih ederim. Çevremde var. Adam motorun kaputunu açmamış tamirciye gidiyor tamirci ne derse hiçbişey bilmediği için sadece kafa sallıyor. Sonra ;

-Kazık yedim
    -Arabayı bıraktık arabamla gezmişler..
    -Benzini çekmişler depodan..
    -Koltukta yanık var
    -Boyada çizik var

Vb. Vb...

Arabadan anlamazsan kazıklarlar. 4 tane vidanın tuttuğu marş motorunu söküp takan adama ''inanılmaz bilgilere sahip usta!'' gözüyle bakarsan her dediğine he dersen kazığı da yersin.

Bizim toplumda insanlar araştırıp sormadığı için tamircilere laf söylemediği için sanayi kültürü çok şımarık bu ülkede. Amerikada her müstakil evde garaj, her garajda tamir takımları var. Eski amerikan muscle tarzı arabaları millet kendi tamir ederdi. Dedeler oğullarına-torunlarına arabayı bırakırken usta-çırak gibi eğitirlerdi.

Sadece sanayi ustalarının bizden farkı yapa yapa el yordamı ve pratikliğinin gelişmiş olmasıdır. Ufak tefek şeyleri de kendimiz yapalım. Hiç diilse parçaları orjinal bi şekilde uygun fiyata alıp hesaplı bi adam bulup taktıralım. Her önümüze gelene diil..

- Dükkanı janjanlı fayanslı aynalı dekoruna para harcamış adamın dükkanına gidilmez. Tamirhane orası yağ kir pas olur kuaför salonu diil.
    - Yapılacak işi sorduğunda ''canını sıkma halledersiz para önemli diil bakarııız'' diyen adama iş yaptırmam (bütün izmir sanayisi)
    - Örneğin boya için; astarı burda atıyoz fırın başka esnafta ona götürüyoz boyayı da yandaki boyacıyla hallediyoz. Bunu diyene de yaptırılmaz. Araba hışır olur.
    - Tamirhane dediğin eski püskü yağlı kirli olur. Dükkan diil önemli olan ustanın tecrübesi ve işçiliğidir. Son zamanlardan disko gibi dükkanlar türedi aman ha.

- Bazı şeylerin ucuzu aranmaz. Çünkü ucuz etin yahnisi saman gibi olur. Ben arabam için komple boya sordum 3 sanayi gezdim. 1000 - 1500 tl arası fiyatlar aldım. Bosch servisi gezdim 3 adet. 2000-3500 fiyat aldım. (Dış parçalar sökme takma kaporta düzenleme dahil fiyatlar)

Fiat bayisinden 2500 fiyat aldım. Sanayide boyayı markasız yada sulandırarak kullanırlar. Astarı adam gibi yapmazlar. Fırın olmazsa zaten olmaz. Fırındada kısa süre tutarlar başka araba almak için. Sanayide boyatılmış çok araba gördüm araştırırken 3-5 ay sonra boyası çatlayanlar, pul pul dökülenler, Güneşten ağaranlar çok şey gördüm.

Fiat bayisi seçimim. Çünkü aracı uzun yıllar kullanacağım inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: rutan

quote:

Orijinalden alıntı: hayri77

arkadaşlar, bize kazık atan adamın bir daha dükkanından içeri girmeyeceğiz. mümkün olduğunca da etrafımıza eşe dosta ve forumdaşlara bu adamları teşhir edeceğiz ki herkes hakkını alsın. sanayide makul fiyata iyi iş çıkarma düşüncesinde güzel insanlar da var. hepten kötülemektense iyiyle kötüyü ayırt etmeye çalışalım...

Bir yerde size katılıyorum. Gerçekten iyiyi de kötüyü de teşhir etmemiz lazım ki çevremiz de bu olayları ve bu kişileri öğrenebilsin ama bu tür forumlarda böyle bir şey yaptığın zaman farklı algılanıyor. 200 liralık biri açısından en kötü illerder karbüratör inanın bana neredeyse 1000 liradan fazlaya maloldu... Belli iller bu konuda daha şanslı. Örneğin Konya bu konuda en şanslı illerden biri ama Antalya müşten biri.

Antalya deyince profilinize baktım hocam bu konuda sizle hemfikirim manavgat sanayisi bu konuda bitik ama antalya akdeniz sanayisi biraz daha iyi en azından dükkan bol çıkma parça konusunda merhametli davranıyorlar burdakiler nasıl olsa mecbur buradan almak zorunda diye fiyatı artırıyorlar ne yazık ki.

• gene mi turbo linea?

sanayide normal ve düşük fiyata iş yaptırabilmek için deneyim gerekiyor. bir-iki kere koyar ve yavaş yavaş rayına oturtur bu kazıklar insanı. gerçi her alanda böyledir bu. en iyisi ise devamlı aynı kişilere yaptırmak ve o kişilerle samimiyet kurmak. ister istemez -kötü niyetli bile olsa- fiyat kırıyorlar devamlı müşteri olunca. motor ustam, elektronikçim, boyacım, reklamcım, kaportacım ve parçacım sanayiye girdiğimden beri değişmemiştir. gittigidiyor'da bile ilk tercihim bellidir. dediğim gibi bir-iki kez kazıklanır gibi oldum ama bunlardan sonra doğru yolu buldum. zaten ilk başlardaydı bunlar.
  • Umut T. kullanıcısına yanıt
    Yani kısaca "tecrübe denen şey yenmiş olan kazıkların toplamıdır" diyorsunuz...
  • öyle de denebilir. tabi izafi bir durum. mesela ben iki kere ederinden fazla paralara iş yaptırdım, öyle çok da büyük kazıklar değildi ve bunlardan sonra bir daha da para kaptırmadım kimseye.

bazıları kazık yemeyi alışkanlık haline getirir, bazıları on kere kazıklanır da anca uyanır. bana ikisi yetti.
  • 2012 ramazan ayında kırmızı ışıkta duruken çarptılar.

İzmit sanayide çok övülen bir ustaya gittim

Tüm derdimi anlattım.

Tamam abi bayrama araban hazır dediler 15 gün var bayrama.

BAyramdan 15 gün sonra aldım arabayı ama hiç birşey yapılmamış. Ezik yerler düzeltip boyanmış. Oysaki çok sert bir kazaydı ve arabanın görünen görünmeyen hemen her yeri oynamıştı.

Arka 2 kapı kaporta düzgün düzeltilmediği için açılıp kapanamıyordu. Sıkı vura vura menteşeler kırıldı.

Bagaj kapısı çamurlukların yamuk yapılamsından içeriye su alıyordu.

2013 kurban baramından 3 hafta önce yine kavşakta arkadan çaptılar.

Başka ustaya gittim ve önceki ustada yaşadığım herşeyi tek tek anlattım ve yerinde hatalarını gösterdim adama.

Eğer ekspertizden bu hataların parasını almayakasan ve yapmayaksan söyle başka yere gideyim dedim.

Ooo olur mu abi biz bunu 0 gibi yapacazda işte senin enişten bizim abimizde biz onu hiç kırmayız ne siterseniz yaparız falan.

Mal oğlu mal arka sağ çamurluğtan çarpan arabanın çamurluluğu ezerek sağ arka kağıya sağ arka kapınında menteşeden oynayrak ön kapıyı sıkıştımasını kapıların üst üste binmesinden dolayı boyalarının kalkmasını espertize işletmemiş. sigortada ödeme yapmamış.

arabayı zar zor bvayramdan önce alacağım dedim bunlar ne neden boyamadım.
    Sigorta karşılamadı diyo.

-Ulan şerefsiz sen bagaj kapısı ve çamurluğu boyamadın mı?

+Boyadım onu karşıladı

- Kağının üstünde boya süreceğin yer 1 cm ye 2 cmlik alan parmak ucuyla sürsen boyayı yetmezmydi. hazıraldığüın karışımdan hiç artmadı mı?

+ Abi sen ekstra bişi yapma dediğin için yapmadık.

----

Taksimde sallandıracaksın böyle şerefsizleri...

Kapılar üst üste binmiş dilleri kırılmış içerden kapı açılmıyor.

Abi araba tampondan darbe almış onun kazayla alakası yok diyor.

Seninde insanla alakan yok ama hala nefes alıyorsun....

• quote:

Orijinalden alıntı: FirstClass

Türkiye'de karşınızdaki insan iyi niyetli, düzgün biri olduğunuzu anlarsa sizi çiğ çiğ yer. Sözde Müslüman ülkeyiz.

.
  • benim bir motor ustam var, pırlanta gibi bir insan olması bir yana yaptığı iş 10 numara ,,,, rutin bakım,triger,baskı-balata, kat iptali, manifolt temizliği, yay taktırma işlerimi hep ona yaptırdım,, piyasa neyse onu istiyor bende onu hiç bir zaman üzmüyorum, geçen 675 tl lık işimi yaptı, triger,rutin bakım vs. 700 tl verdim,, o da benim arabama kendi arabası gibi özeniyor, aslan vedat ustam benim bee
  • quote:

Orijinalden alıntı: 41gokhan41

Allah'a sukur ustalara isim çok düşmüyor hava ve polen filtresini ve bujileri ben degistiriyorum yağ ve yağ filtresinin ben aliyorum 10 liraya degisttirttim gecen balata disklerin parca numarasini vererek yedek parcacidan aldim internetle ayni fiyat 50 tl ye degistirttim

Selamlar
    Selamlar

Eğitim veriyor musun?
    Veriyorsan hangi şehirdesin ?

Ciddi ciddi sordum.

:)

Saygılar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esnaf konusunda neden bu kadar acimasiz insanlar anlamiyorum. Sanirim bu tip insanlarin servislere opulmek daha cok hoslarina gidiyor. Servis, beyefendi 15000 masraf var dediginde neden peki sanayiden medet umuyorsunuz? Insanlara camur atmak kolay. size iyi servisler ben sanayiye gidiyorum.

• Arkadaşlar olaya bir de şu açıdan bakın esnaf birbirine fiyat yükseltmek için baskı yapıyor.Bir örnek vereyim babam anlatmıştı:

Bizim memlekettte eskiden bir eczacı varmış.Adam yaşlıymış ve kısırmış çocuğu yokmuş.Maddi durumu da iyiymiş dindar bir adammış.Bu adam eczanesinde ilaçları uygun bir kar ile satıyormuş. Tabi hali ile fahiş fiyat çeken diğer eczanelerin müşterileri hep oraya kaymış o zamanlar bizim memleketin insanı çok fakirdi tabi mecburlardı.

Neyse bir kaç kere eczacılar bu adamı tehdit ediyorlar sende bizim fiyatlardan satacaksın diyerek. O da kabul etmiyor , günahtır ben hasta ve fakir insanlardan fahiş fiyat alamam ahirette hesabını nasıl veririm sonra falan diyor.Bi kaç uyarı tartaklama derken en sonunda adamı meydanın ortasında vuruyorlar.
    Allah mekanını cennet eylesin böyle esnafların. Diğerlerini de ıslah eylesin.
  • Ben sırf usta için araba aldım gibi oldu. Yetkili servis sorumlusuydu bu yüzden opeli aldım. Zaten bilemiyorum indirim beklemeden 15 000 de bakıma 300 tl verdim. Ve içim rahat. Ki yetkili servis garantisi denilen olay benim için yeterli bozulsa garanti onlar. Düşük model araba sahipleri içinse durum zor Bi tarafı yapılırken arabanın diğer tarafımı bozuyorlar. Tanıdığa gitmek en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

gene mi turbo linea?

sanayide normal ve düşük fiyata iş yaptırabilmek için deneyim gerekiyor. bir-iki kere koyar ve yavaş yavaş rayına oturtur bu kazıklar insanı. gerçi her alanda böyledir bu. en iyisi ise devamlı aynı kişilere yaptırmak ve o kişilerle samimiyet kurmak. ister istemez -kötü niyetli bile olsa- fiyat kırıyorlar devamlı müşteri olunca. motor ustam, elektronikçim, boyacım, reklamcım, kaportacım ve parçacım sanayiye girdiğimden beri değişmemiştir. gittigidiyor'da bile ilk tercihim bellidir. dediğim gibi bir-iki kez kazıklanır gibi oldum ama bunlardan sonra doğru yolu buldum. zaten ilk başlardaydı bunlar.

bırak uygun fiyata iş yaptırmayı.

değerinde bile iş yapmak istemiyorlar. amaçları hep daha fazla para almak!

• quote:

Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

Arkadaşlar olaya bir de şu açıdan bakın esnaf birbirine fiyat yükseltmek için baskı yapıyor.Bir örnek vereyim babam anlatmıştı:

Bizim memlekettte eskiden bir eczacı varmış.Adam yaşlıymış ve kısırmış çocuğu yokmuş.Maddi durumu da iyiymiş dindar bir adammış.Bu adam eczanesinde ilaçları uygun bir kar ile satıyormuş. Tabi hali ile fahiş fiyat çeken diğer eczanelerin müşterileri hep oraya kaymış o zamanlar bizim memleketin insanı çok fakirdi tabi mecburlardı.

Neyse bir kaç kere eczacılar bu adamı tehdit ediyorlar sende bizim fiyatlardan satacaksın diyerek. O da kabul etmiyor , günahtır ben hasta ve fakir insanlardan fahiş fiyat alamam ahirette hesabını nasıl veririm sonra falan diyor.Bi kaç uyarı tartaklama derken en sonunda adamı meydanın ortasında vuruyorlar.
    Allah mekanını cennet eylesin böyle esnafların. Diğerlerini de ıslah eylesin.

sen de bunu yedin öyle mi?

muhemelen yaşlı eczacı oldukça zengindir. gözünü para bürümüştür.

normalde eczacılar 50liraya aldığı ilacı 75 e satarlar. bu yaşlı eczacı çok müşteri gelsin diye 65 e satmıştır eczacılar fıttırmıştır tabi.

eğer yaşlı amca fakire fukaraya sahip çıkmak istiyorsa ilaçtan ücret almaz. zengine de normal fiyattan satabilir.

ilaçlarda liste fiyatı vardır ve tüm eczaneler aynı fiyattan satar.

• 3-5 liradan kaçmayıp yetkili servislerde bakım,tamir yaptırmak en iyisi.Sanayide ya kazık yersin yada bir tarafını yapıp öbür tarafını bozarlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.