Şimdi Ara

Oto sanayi esnafının kötü niyetliliğinden bıkmadınız mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ogretmenht

Esnaf konusunda neden bu kadar acimasiz insanlar anlamiyorum. Sanirim bu tip insanlarin servislere opulmek daha cok hoslarina gidiyor. Servis, beyefendi 15000 masraf var dediginde neden peki sanayiden medet umuyorsunuz? Insanlara camur atmak kolay. size iyi servisler ben sanayiye gidiyorum.

hocam servise sesi çıkmıyor gelmiş sanayiye laf atıyor işte :D

doktorundan amelesine kadar her sektör öyle zaten. bunun sanayisi yok ki
  • Bir iki kötü niyetli insan yüzünden bütün esnafı karalamak insafsızlıktır..

Netice de bu insanlar size bilgi ve birikimini sunuyor ve bedelini istiyor. Fiyatlar serbest piyasada belirleniyor. Fiyatı beğenmiyorsan gidip başka bir yerde yaptırabilirsin aracını..

Bir de altı üstü bir parça taktı, şu kadar para istedi diyenler var. Bu adamlar bir şekilde bu işi öğrenmiş ve sizin yapamayacağınız bir işi yapıyorlar, zaten o parçayı kendin takabilsen takarsın. Adamın emeği ve bilgisi karşılığı aldığı parayı da çok görmemek lazım. Dediğim gibi alternatif çok beğenmiyorsan araştırırsın daha ucuzunu bulursun..
  • Senin sıkıntıların bitti mi dostum?
  • ARKADAŞLAR
    doğru dürüst temiz işçilik yapan sanayi ustalarını
    paylaşsak
    birbirimize yardımcı olsak

böyle bir konu açsak olmazmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonvolatile

quote:

Orijinalden alıntı: acht und zwanzig

Arkadaşlar olaya bir de şu açıdan bakın esnaf birbirine fiyat yükseltmek için baskı yapıyor.Bir örnek vereyim babam anlatmıştı:

Bizim memlekettte eskiden bir eczacı varmış.Adam yaşlıymış ve kısırmış çocuğu yokmuş.Maddi durumu da iyiymiş dindar bir adammış.Bu adam eczanesinde ilaçları uygun bir kar ile satıyormuş. Tabi hali ile fahiş fiyat çeken diğer eczanelerin müşterileri hep oraya kaymış o zamanlar bizim memleketin insanı çok fakirdi tabi mecburlardı.

Neyse bir kaç kere eczacılar bu adamı tehdit ediyorlar sende bizim fiyatlardan satacaksın diyerek. O da kabul etmiyor , günahtır ben hasta ve fakir insanlardan fahiş fiyat alamam ahirette hesabını nasıl veririm sonra falan diyor.Bi kaç uyarı tartaklama derken en sonunda adamı meydanın ortasında vuruyorlar.
    Allah mekanını cennet eylesin böyle esnafların. Diğerlerini de ıslah eylesin.

sen de bunu yedin öyle mi?

muhemelen yaşlı eczacı oldukça zengindir. gözünü para bürümüştür.

normalde eczacılar 50liraya aldığı ilacı 75 e satarlar. bu yaşlı eczacı çok müşteri gelsin diye 65 e satmıştır eczacılar fıttırmıştır tabi.

eğer yaşlı amca fakire fukaraya sahip çıkmak istiyorsa ilaçtan ücret almaz. zengine de normal fiyattan satabilir.

ilaçlarda liste fiyatı vardır ve tüm eczaneler aynı fiyattan satar.

Bu bahsettiğim olay çok uzun zaman önce olmuş belki o zamanlar liste fiyatı falan yoktur bilmiyorum.Burada benim amacım esnaf psikolojisi ile ilgili bir örnek vermek idi.Katilleri savunmanıza gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

bende çooook usta dolaştım halen ustam yok bitane sabit en kral diye tarif edilen usta arabanın termostatını ters taktı aracı 4 defa hararet yaptırdı bide diyor senin arabanın contası yanık ondan oluyor. Sürekli masraf açmaya çalıoşıyor hepsi şeref yoksunu.

Hocam ben öğrencilik boyu 5 yıl izmirde kaldım. Corolla için çok yer gezdim. karabağlar da bi bosch servisi var. Ondan iyisini bulamadım. Adamlar sadece işini yapıyor. 1 saat konuşup yarım saat iş yapan ustalardan değil. Fiyatlarıda çok uygun. Düzgün insanlar. Şubatta tekrar izmrde olacağım ve kısmetse mercedesin bakımlarını orada yaptıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogretmenht

Esnaf konusunda neden bu kadar acimasiz insanlar anlamiyorum. Sanirim bu tip insanlarin servislere opulmek daha cok hoslarina gidiyor. Servis, beyefendi 15000 masraf var dediginde neden peki sanayiden medet umuyorsunuz? Insanlara camur atmak kolay. size iyi servisler ben sanayiye gidiyorum.

Katılıyorum görüşünüze

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşini düzgün yapan mutlaka vardır elbet ak çoğunluk bu şekilde. Amcamın oğlunun kendi servisi olmasına rağmen başka yere gidiyorum. Yazın gözümün önünde rutin bakıma parçalar hariç 100 lira işçilik aldı. Dedim ben yetkili servise o kadar işçilik ödemiyorum fazla degilmi biz de böyle diyor. Sonrada ağlıyor sürekli is yok diye. Alt tarafı yaptığı yağ yağ filtresi hava filtresi değişikliği başka bisey degil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

Ben bide kayserideyim....

• azıcık kendi doktorunuz olacaksınız, sanayi esnafının hepsi çakal değil iyi ustalarda çok bulmak gerek.

önce aracınızı tanıyın tanımaya çalışın profesörü olmanıza gerek yok ama huyunu suyunu kroniğini öğrenin net elinizin altında.

parçalarınızı mümkün olduğunca kendiniz alın.

polen filtresiydi kapı koluydu yağ eklemeydi vs. ufak tefek şeyleri kendinizde yapabilirsiniz bunun için esnafa servise gerek yok.

her işlemden önce pazarlığı yapın herkez ne ödeyeceğini ne alacağını bilsin, o an bunu yapamıyorsanız sihirli kelime

"ustam sen bak işlem ne ise yapmadan önce beni ara"

alternatif bir ustanız her zaman olsun.

+aracınızın yağına suyuna tekerinin havasına vb. haftada bir kere mutlaka bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 28 Ocak 2014; 14:40:06 >
  • öncelikle netten filan iyice arastırıp, parcayı parcacıdan orjinal olanını alacaksın..ustaya bırakırsan hem kazıklar hem de işi anlamıyosan, yan sanayiyi takar gönderir..bu biirr. ikincisi, aracın ne marka ise, sanayi dahi olsa sadece o markayı bilen ustaya gideceksin..dukkanında o markayı yazar zaten.. vitrininde 10 tane marka yazan adamla pek işim olmaz..1 marka bilecek tam bilecek..gözü kapalı yapar o işi..ve mutlaka iş yaptırmadan evvel fiyatını soracaksın.. elindeki orjinal parcayı görunce bu adam işi biliyo derler ve kazıklamazlar zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xchg

quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

ARKADAŞLAR
    doğru dürüst temiz işçilik yapan sanayi ustalarını
    paylaşsak
    birbirimize yardımcı olsak

böyle bir konu açsak olmazmı

İlk mesajda sürekli düzenlenmek üzere iki grup halinde toplanabilir. İlk bölümde tavsiye edilenler olarak il, ilçe veya bölge, varsa sanayi sitesi, usta, iletişim bilgileri, altına tavsiye eden üyelerin yorumları şeklinde. İkinci de uzak durulması gerekenler olarak aynı şekilde olabilir.

Örnek:

Tavsiye edilenler:

İstanbul, Avrupa Yakası, ABC Otomotiv. 0212 1234567
    xchg: "Bakımda fiyat aldığım diğer yerlerden daha ucuz ve işini düzgün yaptı".

Uzak Durulması Gerekenler:

İstanbul, Anadolu Yakası, XYZ Yedek Parça, 0216 7654321
    xchg: "İkinci gidişimde aynı parça için 3 katı fiyat istedi."

Bu şekilde referans arşivi gibi bir konu olabilir.

ewet boyle daha güzel ve aciklayici olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.