Şimdi Ara

Oto sanayi esnafının kötü niyetliliğinden bıkmadınız mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
3.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende çooook usta dolaştım halen ustam yok bitane sabit en kral diye tarif edilen usta arabanın termostatını ters taktı aracı 4 defa hararet yaptırdı bide diyor senin arabanın contası yanık ondan oluyor. Sürekli masraf açmaya çalıoşıyor hepsi şeref yoksunu.
  • Fiyatını sormadan araca anahtar değmez. Gerekirse X yerde şu fiyat diyip fiyat kırdırın.
  • Sanayi de aracını yaptıracaksan kesinlikle tanıdığın biri olmalı. Bir arkadaşlık hatta akrabalık. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama gerçekten güven vermiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VipLife

Kafamın rahat olduğu bir konu bu.. Gözüm kapalı güvendiğim bir ustam var.. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapar ve hakkını alır sadece..

İnsanlığın ölmediği ustalar azınlıkta kaldı.. Sanayi esnafı doygunluğa ulaşınca maalesef işler baştan savma ve ateş pahası oluyor..

Vay be imrendim size şimdi. Hangi ildesiniz hocam ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: benimadimturboline

quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Düzgün ve işini düzgün yapan ustalar da var.

Araştırmak-soruşturmak gerekiyor.

düzgün işini yapan usta yok.

pahalı yapmak da bir kötü niyetliliktir.

işini düzgün yapanı bulursun ama pahalıya yaptıktan sonra bir anlamı var mı?

Çok para alıp aracınızın arızasını tam gidermeyenlerin yanında o bahsettiğiniz işi layıkıyla yapıp çok para alanlar masum kalıyor. İnsanlar buna şükrediyor.
  • Türkiye'de karşınızdaki insan iyi niyetli, düzgün biri olduğunuzu anlarsa sizi çiğ çiğ yer. Sözde Müslüman ülkeyiz.
  • Sanayi kesimini ben de pek tutmuyorum, ama eski model aracı olanların başka bir alternatifi kalmıyor. Yalnız, konu sahibi arkadaşımızın başından geçenler ve yurdum insanının yaptığı ahlâksızlıklardan gına geldi, özellikle de birincisinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

Ben bide kayserideyim....

Aynen kayseri tam illet, 10 fazla olsun servis olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimadimturboline B kullanıcısına yanıt
    BİR ÖRNEKTE BENDEN..JANJANLI DÜKKANIN 200 TL DEDİĞİ BOYA İŞİNİ 70 TL YE YAPTIRDIM. BAKIYORUM ADAM OTURMUŞ DERTLİ , SAKALINI SIVAZLIYOR İŞİ YOK DÜKKANDA BELLİ. AHA DA BENİM ARADIĞIM USTA DİYORUM O DA KAZANIYOR BEN DE ...
  • Kayseride'yim, güvendiğim ve tanıdığım ustalarım var (üç motor ustası. bir ön düzen ustası, bir kaportacı, bir elektrikçi, bir de boyacı) daha önce hiç sıkıntı yaşamadım, ne fiyat ne de işçilik konusunda. Bir de yedek parçacı yakın arkadaşım var, o da her konuda yardımcı olur sağolsun.
    Benim durumumun istisna olduğunu da biliyorum, sanayinin ne illet bir yer olduğunu da çok iyi bilirim.
  • işini iyi yapan, hakkını alan ustalarda var ama oldukça az.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_fan_club

quote:

Kafamın rahat olduğu bir konu bu.. Gözüm kapalı güvendiğim bir ustam var.. Ne yapılması gerekiyorsa onu yapar ve hakkını alır sadece..

İnsanlığın ölmediği ustalar azınlıkta kaldı.. Sanayi esnafı doygunluğa ulaşınca maalesef işler baştan savma ve ateş pahası oluyor..

Istanbuldayım, şansım şöyle ki, Babamın gençlikten arkadaşı, eşi annemin çocukluk arkadaşı, kendi oğlunu da yetiştirdi.. Yani bir nesil daha sorun yaşamam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre_fan_club

quote:

Istanbuldayım, şansım şöyle ki, Babamın gençlikten arkadaşı, eşi annemin çocukluk arkadaşı, kendi oğlunu da yetiştirdi.. Yani bir nesil daha sorun yaşamam :)

çok şükür sevindim sizin adınıza...

• Parcacilara fiyat sorup arastirip alayim diyosun, parcacilar bozuk atiyo, fiyatmi arastiriyosun kardeşim diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERDOGANSU

BİR ÖRNEKTE BENDEN..JANJANLI DÜKKANIN 200 TL DEDİĞİ BOYA İŞİNİ 70 TL YE YAPTIRDIM. BAKIYORUM ADAM OTURMUŞ DERTLİ , SAKALINI SIVAZLIYOR İŞİ YOK DÜKKANDA BELLİ. AHA DA BENİM ARADIĞIM USTA DİYORUM O DA KAZANIYOR BEN DE ...

ön kaputu boyatacaktım herkes 120-150-200 tl para çekti... en sonunda çaresizlikten 120 tl ye yaptırmak zorunda kaldım.

70 tl süper bir rakam.olması gerek bu rakam fakat kimse o paralara uğraşmak istemiyor.

70 tl yi bir çok sanayi esnafı küçümsüyor. 1 parça boyaya çayeli ve rize sanayi de 150 tl-200tl den aşağı elini vurmuyorlar.

o fiyatlara iş yapan usta bulmak çok çok zor...

en işi olmayan bile yatmayı tercih ediyor ama 70 tl ye iş yapmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimadimturboline -- 27 Ocak 2014; 16:57:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Sadece sanayi değil ki?
    Kiralık bir eve çıkmıştım, içi bayağı kötü durumda. Bir boyacı çağırdım 1+1 ev, bir kaç yeri alçı ile kapatılıp ev komple badana edilecek.
    Geldi bana 1800 lira fiyat biçti. Boyayı ben alırsam 900'e boyayacakmış.
    Onu gönderdim başka bir boyacı çağırdım, boyası içinde 500 liraya boyadı.

Herkes kime ne çakarsam derdinde.

Maşallah 1+1 ev 1800 liradan 500 tl ye indi Ben arabaya orjinal ön rot mili almak için 3-4 dükkan gezdim.Hepsi 120-130 tl civarı söylediler.Son olarak bir yere girdim adam nakit 50 tl dedi.Kafadan parça kesin yan sanayi ve çıkmadır,diye düşündüm.Kutuya,parçaya baktım orjinal ve sıfır,hemen satın aldım.Şerefsizler dayanıklı dövüş yapıyorlar,içlerinde şeref sahibi olanlarda var.Lakin samanlıkta iğne aramak gibi,adam 50 tl ye satıp kar yapıyorsa,diğerleri kim bilir nasıl kar yapıyordur.

Hatta birisi parçayı Alman üretimi diye yutturmaya çalıştı.Kutunun altına baktım,Made in Turkey.Koşar adım uzaklaştım

• arkadaşlar, bize kazık atan adamın bir daha dükkanından içeri girmeyeceğiz. mümkün olduğunca da etrafımıza eşe dosta ve forumdaşlara bu adamları teşhir edeceğiz ki herkes hakkını alsın. sanayide makul fiyata iyi iş çıkarma düşüncesinde güzel insanlar da var. hepten kötülemektense iyiyle kötüyü ayırt etmeye çalışalım...
  • sol taraftan çukurlarda ses geliyor. akslar değişecek 350'den 700 dedi. güvenmedim. araştırdım, amortisör bozulmuş. sazan gibi atlasam en az 4 katı kitleyecekti
  • çok güvendiğinm usta yoksa yetkili servise gideceksin. Öpeceklerini bile bile, hiç olmazsa hesabını ona göre yaparsın, gerekirse şikayet edebilirsin. Sanayi de dayak yeme ihtimali de var.
  • Her sanayide ustalar da vardır, ustacıklar da vardır, dolandırıcılar da vardır.
    Önemli olan doğru ustalarla tanışabilmek.

Sanayide her konu ile ilgili güveneceğim ustalarım vardır. Bunu yıllardır sanayide insanlarla içli dışlı olarak edinebildim.
    Eğer ustayı gerçekten tanımıyorsanız, insafsızca sizi yolabilir. Ne yazık ki durum bu.

Arabadan çok anlamıyorsanız ve gerçek, dürüst bir ustanız yoksa sanayi size tuzaklarla doludur.
    İşçilikten geçirirler, yedek parçadan geçirirler, orjinal diye yan sanayi parçayı kaktırırlar. Çıkan parçalar bir işe yaramaz deyip sizden sonra onları başkasına satabilirler. (Direksiyon kutusu, amortisör gibi parçalarda yaparlar)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.