Şimdi Ara

Oto satis temsilcileri en az 4-4.5 arasi kazaniyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayide konuşma şansım oldu ve marka vermeyeyim vasat satış yapan bayide çalışan bi arkadaş 4-4.5 arası kazanıyormus ayda. Demekki çok sayıda satış yapan diğer markalarda çalışanlar en az 7-8 kazanıyorlardır. İşin ilginci bizde fabrikada araba üretiminde calisanlar 2-2.5 anca kazaniyorlar mühendisler 4-4.5 kazaniyorlar :D mühendis devlet memurları bile anca o kadar kazanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence bazı temsilciler hak ediyorlar. 4-4.5 çok fazla değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

Bence bazı temsilciler hak ediyorlar. 4-4.5 çok fazla değil.
    Yalandan kim ölmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

Bayide konuşma şansım oldu ve marka vermeyeyim vasat satış yapan bayide çalışan bi arkadaş 4-4.5 arası kazanıyormus ayda. Demekki çok sayıda satış yapan diğer markalarda çalışanlar en az 7-8 kazanıyorlardır. İşin ilginci bizde fabrikada araba üretiminde calisanlar 2-2.5 anca kazaniyorlar mühendisler 4-4.5 kazaniyorlar :D mühendis devlet memurları bile anca o kadar kazanıyor

O kadar kazanan olabilir ama bunu genellemek zor. Sürekli gittiğim bir bayide satış temsilcileri sürekli işi bırakıyor. Hemde ülkenin en çok satış yapan bayilerinden biri. Bu paraları kazansalar devam ederler diye düşünüyorum

• Kimse vasat satışa o parayı vermez. Vasat dediğiniz o tempo ile kota doluyordur. Kota dolunca da gelsin prim
    Eğer satış temsilcisi çıldırır da satışlarını kota üzerinden ikiye üçe falan katlarsa o maaş 8 de olur 10 da olur normaldir.

Fabrikadaki işçinin çıkardığı, ya da çıkarması planlanan iş bellidir, "höbeyy, ben eşşek kimin çalışayım 10 değil de 20 montaj yapayım, cukkaları ikiye katlayayım" demek gibi bir şansı yoktur. Ama fantaazi bu ya satışçı arızaya bağlar da o dönem 10 araç satacakken fiyatı da kırmadan 50 araç satarsa bayi satış müdüründen bölge satış müdürüne kadar adamın billurlarını öpmek için sıraya girerler. Bu çılgınlık sadece o dönem için geçerli olmaz da eleman bu şekilde tempolu giderse zati bir süre sonra üst kadroda pufidik bir makam koltuğuna sahip olur

• Bu s.t olmak için gereken şartlar neler?Bilen biri cevaplayabilirmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bu s.t olmak için gereken şartlar neler?Bilen biri cevaplayabilirmi?
    Mış,miş,muş,müş lerle bu işler yürümüyor ne yazıkki. Yani demem o ki laf ile peynir gemisi yürümezimiş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eşide 3 alsa , iyi para...

• Hikaye. Çoğunluğu 2000-2500 TL arası alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Bu s.t olmak için gereken şartlar neler?Bilen biri cevaplayabilirmi?
    7-8 falan yalan dolan. Bölge müdürü ancak alır o paraları. Sizlerle bayilerde ilgilenen elemanlar piramidin en aşağısındakiler. Kıdemine göre max 3-3,5 alıyorlardır. Üzerine prim alırlar satışa göre. Bu da 1-1,5 olabilir şirketine göre. Çömez biri için, hele büyükşehirler dışında bu paralar zor.
  • İstisnadır veya müdür dür. Kulaktan dolma bilgiler ile konusmayın benim abim Markanın birinde Satıs temsilcisi ve sürekli gider gelirim yanına diger satıs temsilcileri ile de samimiyimdir. Müdür hariç 3Bin tl üstü olan yok orda çalılşanlarda ve işe yeni giren Eleman İçin Asgari ücret ve Prim sisteminden gelen para ile başlıyor ( Her bayinin prim sistemi farklıdır). Ortalama 2-3 yıllık Çalışan Satıs temsilcilerinin maaşı ise 1.5 -1.750 arası degisiyor ve her ay sattıkları araba sayısına göre prim alıyorlar eğer hedeflerini tuttururlar ise ( Her ay belli bir satıs kotası konuyor) ortalama '2.250-2.500' arası maaş alıyorlar. Öyle 4.-4.5 çok nadir ve istinadır.
  • Yakin bir tanidigim BMW'de calisiyor full satis 3000 lira. Ya sen uydutdun yada satici salladi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Otocar

Yakin bir tanidigim BMW'de calisiyor full satis 3000 lira. Ya sen uydutdun yada satici salladi.
    Alabilir. İyi bir satış temsilcisi zaten o paraları almalıdır. Ne yapacaktı 2 bin mi alacaktı oturlabilecek bi evin kiras 1500tl zaten.
    Ayrıca otomotiv sektöründe çalışan bi işçi 3 binden aşağı almaz.Metal üretim sanayi otomotiv en iyi paraların alındığı sendikalaşmanın en yüksek olduğu sektörlerdir.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle palavra. Distribütörlerin kendi satış teşkilatında ve bayide çalışan arkadaşım yada tanıdığım bir dolu satış temsilcisi, satış uzmanı ve filo satış uzmanı var en az 4 yada 4.5 kazanç tamamen hayal. Birçoğunun sabit maaşı asgari ücret üzerine prim alıyorlar, ancak aldıkları prim 2000 TL'yi geçmiyor. Bu kişiler sektörde 10 yıldan fazlasını arkalarında bırakmış kişiler. Sabit maaşı en yüksek olan 2100 TL o da aynı yerde 14 yıldır çalışıyor artışlarla oralara geldi o maaş. Bu dediğim rakamlar İstanbul şartlarında kurumsal şirketlere örneğin Koluman geçerlidir. Diğer şehirlerde ve patron bayilerinde hem rakamlar daha düşük hem çalışma şartları çok kötü.
    Patron sizi bir rakama sabitliyor, her yıl hedefler ve adetler artıyor ve adet başına verilen prim düşüyor. Bakıyorlar satıcılar belirli bir rakamı geçerse hemen prim sisteminde düzenleme yapıp aşağı çekiyorlar. İşin mutfağına girmeden ne olduğunu bilemezsiniz, söylentilere inanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Philae

Alabilir. İyi bir satış temsilcisi zaten o paraları almalıdır. Ne yapacaktı 2 bin mi alacaktı oturlabilecek bi evin kiras 1500tl zaten.
    Ayrıca otomotiv sektöründe çalışan bi işçi 3 binden aşağı almaz.Metal üretim sanayi otomotiv en iyi paraların alındığı sendikalaşmanın en yüksek olduğu sektörlerdir.

Alıntıları Göster
    aman yavaş kazansınlar.
  • Ben de muhendisim 4200 aliyorum. Turkiyede muhendislik yapilmaz. Biraz konu disi oldu ama faydasi olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Ben de muhendisim 4200 aliyorum. Turkiyede muhendislik yapilmaz. Biraz konu disi oldu ama faydasi olacaktir.
    Arkadaşların işi zor, adam 150-200 bin tl lik araba satıyor,arabaların içinde sürekli , 3 bin tl maaş alıyor...
  • Borusanda arkadaşım var. 2000 tl maaşı var. Satıştan primle 3000 i zor görüyor. Yılda 1-2 kez yurt dışı tatiline gönderiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sende yedin

• quote:

Orijinalden alıntı: capo di capi

Borusanda arkadaşım var. 2000 tl maaşı var. Satıştan primle 3000 i zor görüyor. Yılda 1-2 kez yurt dışı tatiline gönderiyorlar.
    Hyundai-Fiat-Renault bayilerinin sahipliğini yapan aile dostlarımız var, çok net söylüyorum böyle bir rakam yok, ama bu piyasada bu rakamları alan satışçılar var, Mengerler de ticaride çalışan arkadaşlarım var 10-20 TIR satarlarsa (filo toplu satış) güzel primler alıyorlar.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.