Şimdi Ara

oto teyp ses çıkışı yandı, sebebi hoperlor olabilir mi? nasıl test edilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • android oto teyp en son nefesini verdi ve yolda giderken ses çıkışı yandı.

sesi 1 kademe bile açsam entegre alev topu gibi ısınıyor.

tamirciye götürdüm, aracın hoperlorlerini kontrol edelim onlardan kaynaklı olabilir dedi.

teyp bozuluncaya kadar ki yaşananlar:

geçen sene sağ kapı hoperloru baslarda bozuk ses verdiği için onu değiştirdim. pioneer 1620

bu sene başında sol kapı hoperloru baslarda bozuk ses verdiği için onu değiştirdim. pioneer 1620

kapılarda 1sağ -1sol orjinal aracın tweeterı var. twweter tesisatı aracın orjinali, ben ayrıca bağlantı yapmadım.

ses şikayetim yoktu.

teyp bozulmadan önce, 3-4 aydır , belkide sol hoperloru değiştikten kısa süre sonra,

teyp ilk çalıştığında ses sorunu yok, ama ısınınca yani 15-20dk sonra,

radyo da kanal değişince pıt sesi yapmaya başladı, mp3 de sonrakine geçince pıt sesi çıkmaya başkadı , geri vitese takıp D ye alınca pıt sesi çıkmaya başladı, sanki tuş sesi açmışım gibi, ama belliki ses gidip geldiğinde (kanal değişirken eski kanaldan çıkıp yeni kanalın sesine geçerken) bu pıt sesi oluşmaya başlamış. belkide entegre o zamanlar yolculuğa çıkmış, yada beni uyarmış ama ben anlamamışsım sorunu.

bu sorunun kaynağı hoperlor olabilir mi? tweeter lar da ohm değeri ölçemiyorum , multimetre sabit 1 veriyor.

4 hoperlorun 3ünde 4 ohm gösteriyor, öndekinde 1-2 gibi gösteriyor kontrol ettim kabloda kopma kısa devre yok , muzik dinlerkende farkettiğim bi sorun yoktu.

şimdi entegre değişince, tekrar yakmamak adına, 4.uncu ohm değeri bozuk ama yeni değiştirdiğim 4-5 aylık pioneer hoperloru takmasam mı ne yapsam bilemedim.

tweeter larda (4cmlik) ohm okuyamamak normal durum mudur?

yorumlarınız?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.