Şimdi Ara

Oto yedek parça işi yapmak? Bilen içeri lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
11.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar oto yedek parça işi yapan veya tanıdığı olan var mı?

Bir kaç soru sormak istiyorum

1-) Bakkal gibi oturup müşteri mi bekliyorsun?
    2-) Eğer beklemiyorsan satışlar nasıl oluyor? Tamirciyle mi anlaşıyorsun? Düzenli parça verdiğin yerler mi var?
    3-) Elinde olmayan parçayı toptancıya telefon ettiğinde aynı gün içerisinde getiriyor mu? Mesela ben Bursa'dayım burada imkan var gibi.
    4-) Genel olarak tavsiyelerin nelerdir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Oto Yedek Parça İşi: Nasıl Başlanır

Oto yedek parça sektörü, sürekli büyüyen, karlı bir iş fırsatı sunmaktadır. Bu alanda başarılı olmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz önerilir:

• Piyasa Araştırması Yapın: Hedef kitlenizi, rakiplerinizi ve sektör trendlerini belirleyerek piyasa araştırması yapın.
    • Bir Niş Seçin: Otomotiv endüstrisinde çok sayıda niş mevcuttur, örneğin oto yedek parça üretimi, yedek parça imalatı ve oto yedek parça dükkanı açma. Kendinizi bir nişe odaklamak, uzmanlığınızı artırmanıza ve rekabet avantajı elde etmenize yardımcı olacaktır.
    • Tedarikçilerle İş Birliği Kurun: Güvenilir ve uygun fiyatlı yedek parça tedarikçileri bulmak çok önemlidir. İlişkilerinizi geliştirmek ve en iyi anlaşmaları yapmak için zaman ayırın.
    • Bir İş Planı Oluşturun: İş hedeflerinizi, stratejilerinizi ve finansal tahminlerinizi özetleyen bir iş planı oluşturun. Bu, işinizi yönetmenize ve fon sağlamanıza yardımcı olacaktır.
    • Yasal İşlemleri Tamamlayın: İşletmeniz için yasal bir yapı seçin ve gerekli izinleri ve lisansları alın.
    • Müşteri Hizmetlerine Önem Verin: Mükemmel müşteri hizmeti, tekrar eden işler ve olumlu itibar için çok önemlidir. Müşterilerinizin sorularını hızlı ve verimli bir şekilde yanıtlayın.
    • Pazarlama ve Reklam Stratejileri Uygulayın: Hedef kitlenize ulaşmak ve işinizi tanıtmak için çevrimiçi ve çevrimdışı pazarlama ve reklam stratejileri kullanın.

Oto yedek parça işi, özenli planlama, sıkı çalışma ve mükemmel müşteri hizmeti gerektiren zorlu ancak potansiyel olarak ödüllendirici bir girişimdir. Yukarıdaki adımları takip ederek, bu büyüyen sektörde başarılı bir işletme kurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yedek parça işi ile uğraşmıyorum. tanıdığımda yok ama gördüklerimi duyduklarımı anlatim.

oturup müşteri bekliyorlar
    bir dükkan ile anlaşanı görmedim hatta konuştuğum bazı tamirciler şikayetci. "ben ona ayda en az 2-3 milyar kazandırıyorum ama kendi aracım için benden 15 liralık rotilin parasını alıyor" demişti. başka bir usta "gittim bir ürün fiyatı sordum 20 lira ama sana 15 lira olur dedi sonra müşteri gitti sordu ona da 15 lira dedi"

bu duyduklarım küçük bir ilçede (100.000 nüfuslu) gerçekleşiyor. satıcıdan satıcıya değişir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FlexTR F kullanıcısına yanıt
    Benimde bilgim yok ama sadece şunu söyleyebilirim usta ile konuşurken yedek Parça işine niye girmiyosun deyince çok büyük sermaye olması Lazım Demişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bursada yedek parça işi yapıyoruz , Müsait zamanınızda mesaj atın size dükkanı gezdireyim.
  • Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. Konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa çok memnun olurum.
    şuda bir bilgi sayılır radyatör kapağı lazımdı iki yere sordum ikiside 20tl dedi aldım daha sonra netten fiyatına baktım 15 yl
  • ümraniye sanayide bi yedek parça açılmıştı ertesi sene tekrar gittim adam a6 kullanmaya başlamış,ama fiyatları uygun genelde yansanayi satıyor ve müşterilerine çok saygılı davranıyordu,helalolsun dedim iyi tutturmuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ankara Ostim OPAR yedek parça sahibi akrabamız olur.

muhabbet, iş vs vesile ile çok kez gidip geldiğim bir abimdir.

1- Bu iş çok ciddi sermaye ister, nakit 1milyon TL civarında sermaye ile başlamak ciddi bir rakabet gücü verir. az para ile bu işe giren silinir gider.
    2- Çok ciddi iş takibi ister. Hangi parça nekadar zamanda nekadar gerekli vs.
    3- Elinde olmayan parça Bursa dan haftada iki gün gelir (bu durum tedarikçiden tedarikçiye değişkenlik gösterir), acil ise kargolarlar ama maliyeyet yükselir. Elinde olmayan parça diğer parçacılarda varsa o müşteri ilel ebet senin müştirin olmayacaktır.
    4- Çok sayıda eleman çalıştırman gerekir, pek çok özel servisle çalışman gerekir, istenilen parçaları zamanında ve veresiye olarak servislere teslim etmen gerekir.
    5- Perakende müşteri haricinde nakit satış yapamazsın, Aldığın mal 40 günlük vade ile gelir(bu durum tedarikçiden tedarikçiye değişkenlik gösterir).
    6- Dışardan göründüğü gibi bir iş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earl2000 -- 25 Kasım 2015; 13:25:28 >

• Evet arkadaşlar yokmu başka, bilgi verecekler :)

• 20 bin TL ayarla para kazan

• Yakın bir dostumuzun yedek parçacısı vardı, yaklaşık 6-7 ay önce 2 milyon tl gibi bir fiyata devir etti.
    Emekli olmak istedi. Çok zor diyordu. Bu işe sıfırdan başlayan tırnakları ile gelen biriydi. Sene 2015 tırnakla olmaz sermaye şart.

• quote:

Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

Yakın bir dostumuzun yedek parçacısı vardı, yaklaşık 6-7 ay önce 2 milyon tl gibi bir fiyata devir etti.
    Emekli olmak istedi. Çok zor diyordu. Bu işe sıfırdan başlayan tırnakları ile gelen biriydi. Sene 2015 tırnakla olmaz sermaye şart.

2 milyon lira ise maşallah bizim sanayide de bir parçacı var.En az 6-7 kişi çalışıyorlar,2 tane getir götür için külüstür araçları var.Fakat arı gibi işliyorlar ne zaman gitsem en kötü 2-3 müşteri oluyor,fiyatları uygun bilgisayardan direkt bakıp parçayı depodan getiriyor.İki katlı tek bir binayı komple almışlar veya kiralamışlar.

http://www.ozdemiroto.com.tr/

• Bu işler ufak sermaye ve tecrübesizlikle çok zor. Adam 1000 parça için pazarlık yapar sen 10. Böylece adam senin aldığından ucuza satar o parçayı. Para bağlayıp depolama ister. Talep tahmini ister. Depo alanı ister. Servislere promosyon ister.vs vs

• Evet arkadaşlar güzel gidiyor böyle devam :)

• yedek parçasını satacağın araç grubu için, bölgende ya satan olmamalı ya da satan varsa güçlü olmamalı.
    aksi takdirde bu rekabet koşullarında küçük sermaye ve yetersiz tecrübe ile aldığın fiyata ya da zararına parça satmak zorunda kalır batarsın..

bu işe merakın varsa ve yaşın genç ise en doğru olanı bir parçacıda tecrübe ve bilgi sahibi olana kadar en alt kademeden işe başlamaktır.

çıraklığını yapmadıın işin patronu olamazsın.
  • Sistem Turkiye icin nasil isliyor bilemiyorum ama yurtdisinda bir arkadasim parcacilik yapiyor. Belki fikir verebilmesi acisindan paylasmak isterim.

Arkadasim sadece mercedes ve smart parcalari satiyor. Fiziksel yeri yok internet uzerinden satis yapiyor. Sitesine mercedes epc deki neredeyse bir cok parcayi ekledi. Olmayanlarida arama loglarindan ekliyor. Toptancilardan bayii fiyatina alip kucuk karlarla son tuketiciye satiyor. Gayet guzel kazaniyor. Turkiyede tutarmi bilmem ama fazla sermayeniz ve tecrubeniz yoksa daha az riskle deneyebilirsiniz

• türkiyenin yedek parça toptan satışlarında en büyüklerinden birinde çalışıyorum. 3500 tane aktif perakandeciyle çalışıyoruz.
    bu işi bilmiyorsan sana tavsiyem bulaşma.
    git bir yerde çalış 5-10 sene ögren ondan sonra gireceksen gir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FlexTR

Arkadaşlar oto yedek parça işi yapan veya tanıdığı olan var mı?

Bir kaç soru sormak istiyorum

1-) Bakkal gibi oturup müşteri mi bekliyorsun?
    2-) Eğer beklemiyorsan satışlar nasıl oluyor? Tamirciyle mi anlaşıyorsun? Düzenli parça verdiğin yerler mi var?
    3-) Elinde olmayan parçayı toptancıya telefon ettiğinde aynı gün içerisinde getiriyor mu? Mesela ben Bursa'dayım burada imkan var gibi.
    4-) Genel olarak tavsiyelerin nelerdir?

Babam ve 3 amcamın ayrı ayrı parçacı dükkânı var ankara İvedik te(babam vefat etti abim devam ettiriyor)

1-işin kabaca tanımı öyle çok pis iş sayılmaz yağa pasa girmezsin adam parçasını ister sen çıkarır verirsin

2-Satislarin %75 i etraftaki tamircilerden oluyor o yüzden potansiyeli olan bir yerde olmanız gerekli çevre hakimiyetiniz de iyi olmalı birisi bir parça sorduğunda iki sokak arkada x ticaret var orda bulursun diye sizi gostermeliler

3- Aynen toptancı acil ihtiyaclarda hemen getiriyor ürünü misal nadir olarak amerikan araçlar yahut bilinmeyen model araçlar geliyor arıyoruz getiriyorlar hemen yada toptancı yakindaysa biz gidip alıyoruz

4-Babam 2 sene önce vefat etti 55 yasında sanayiye çırak girdiğinde 13 yasindaymis en küçük amcam 43 yasında oda aynı yaşlarda girdi sanayiye şu an işleten abim 31 yaşında ilkokuldan beri babamla beraber calisti... Velhasıl demek istediğim hadi parçacı dükkânı açalım diyerek çok zorlanirsiniz temelden cevre tecrübe çok onemli ilk 3-5 seneniz musteri toplamakla tamirciyi kendinize çekmekle geçer ..elbet herseyin bir baslamgici olacak ama açması değil açtıktan sonrası çetrefilli

Edit: Daha da diyeceğim sanayi ortamı pistir abi hiç bulaşma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esVed -- 27 Kasım 2015; 17:43:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.