Şimdi Ara

Oto yıkamacıdaki rahatlığın sebebi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
12.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla yazın bi kaç kez denedim ter içinde kalıyo insan kışın zaten bu soğukta elimi sürmem.. kısacası uğraşamam onla kardeş. Ben ayda bir yıkatıyorum yerine göre 15-20 lira arası o kadarda olsun artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reis-Bey

Aracınızı yarım saat ayırıp kendiniz yıkayın hem stres atmış olursunuz hem böyle dertleriniz olmaz 30 liradan haftada 1 araba yıkatsan ayda 120 lira eder, ben onunla 2 faturamı öderim

Hocam naptın biz arabayı ayda 1 kere bile zor yıkatıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanımadığım yerde ne arabayı yıkatırım ne de servise sokarım kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asami Zdrenka

quote:

Orijinalden alıntı: Reis-Bey

Aracınızı yarım saat ayırıp kendiniz yıkayın hem stres atmış olursunuz hem böyle dertleriniz olmaz 30 liradan haftada 1 araba yıkatsan ayda 120 lira eder, ben onunla 2 faturamı öderim

Hocam naptın biz arabayı ayda 1 kere bile zor yıkatıyoruz.

Var öyle tanıdıklar

• Bakımda yıkıyorlar zaten Benzinlikte dışına şu tutup, dışı tekrar kirlenince iç dış yikatirim diye diye bir sonraki bakım geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavercanturk

Sen yıkamacıya gidince üniversite diploması mı soruyosun. Ya varya sizin gibi hayatı pc den ibaret asosyaller herşeye bi kulp takıyoya ne diyim bilmiyorum.

Son kelimene katılıyorum bilmiyorsun
  • Ben de çok defa otoparka bıraktım anahtarla birlikte, hatta ruhsatı bile yanıma almadım hiçbirinde. Fiş de kesmiyorlar. Deli cesareti heralde bendeki siz evham yapmakta haklısınız, devir kötü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi yazdıklarında çok haklı. Hem oto yıkamacılar rahat, hem de hırsızlar. Bununla beraber ülkemizdeki güvenlik güçleri de üstünde plaka yazan fişe, kabak gibi görünen kamera kayıtlarına karşı rahatlar.

• İyi yapmışsın hocam, ben arabayı ayda bir ya yıkatırım ya yıkatmam. Köye gittiğimde de yılda bir kere içini kendi başıma çok güzel siler yıkarım. Benzin alırken kampanya varsa ve vaktim de varsa yıkatırım yoksa hiç anahtar bırakıp da yıkatmışlığım yoktur. Aracım öyle lüks falan değil, ederi olsun 30bin olsun. Fiş falan vermeyince işkilleniyor insan, hırsızlar her yerde cirit atıyor, bir anlık boşluktan faydalanıp aracı çalsalar, elinde bir belge de yok, yıkamacı dese ki bu araç bizde değildi nasıl ispat edeceksin? Zaten bu yıkamacılardan, otoparkçılardan, galericilerden oldum olası nefret etmişimdir, çoğu at hırsızı gibi birbirinin fotokopisi mafya tipliler.
  • Nasıl bı konu la bu. Korktum cidden. Hadi ben arabamı otomatlarda kendim yikiyom 2-3 ayda bir oto yikamaciya goturuyom onda da başında bekliyom ama bizim arkadaşlar aklıma geldi şimdi. Adam Audi sini birakip gidiyor.

• bu işlerin içinde olan biri olarak, direk bu işlerin sahipleri de dahil kendi aracını bu tarz yerlerde yıkatan tanımıyorum, bu tarz yerler özellikle de alışveriş merkezi türü yerlerde önemli olan gün içerisinde yıkanacak araç sayısının mümkün olduğunca fazla olmasıdır, yüksek kira ve yüksek giderlerden dolayı mahalle arası oto yıkamacısındaki gibi rahat rahat yıkayamazlar, bu yüzden minimum özen gösterilir ve farkında olmadığınız ufak sürüyle hasar oluşur aracınızda, ufak ufak parçalar kırılır çizilir kopar vs

fiş konusuna gelirsek de avm yıkamaları sigortalı olduğundan elemanlar da biraz ona güveniyor, ayrıca karşılamada çalışanlar genelde tecrübeli ve görsel hafızaları iyi, yani çoğunlukla başkasının gelip arabayı istemesi mevzusunu yemiyorlar, aynı şekilde kasadakiler de tembihli olur fiş yoksa ruhsattaki kişiyle gelen kişinin kimlik bilgilerinin eşleşmesini isterler

oto yıkatmak için en ideali her zaman kendiniz yıkamanızdır, ha ben yapmam diyorsanız da sabit bir oto yıkamacı edinin ve ona gidin sürekli, aracınızda hassas bölgeleri de söyleyin

• Aldığınız fişi en az 10 yıl saklamanız lazım. Maazallah bi olaya karışır araba, mahkemenin sizi çağırması en az bir kaç yıl alır.

Evhamlı_adam.gif

• yaşadığım şehirde tanıdık X marka aracını oto yıkamaya bırakıyor, oto yıkamacıya bırakması da öğle yemeği saatlarine denk geliyor. piyasa değeri 100.000,00 TL olan otomobil ile oto yıkamacı (afganistanlı) evine yemek almaya gidiyor dönüşte direğe çarpıyor sol çamurluk kağıt gibi yırtıldı tabiri caizse.
    kesinlikle bırakıp gitmeyin otomobilinizi türlü türlü işler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qarizmatip

yaşadığım şehirde tanıdık X marka aracını oto yıkamaya bırakıyor, oto yıkamacıya bırakması da öğle yemeği saatlarine denk geliyor. piyasa değeri 100.000,00 TL olan otomobil ile oto yıkamacı (afganistanlı) evine yemek almaya gidiyor dönüşte direğe çarpıyor sol çamurluk kağıt gibi yırtıldı tabiri caizse.
    kesinlikle bırakıp gitmeyin otomobilinizi türlü türlü işler var.

Fevkalade güzel ders alınası bir hikaye
  • maliyeye sikayet et

• Vallahi ben bu yıkamacıların rahatlığından aracımı yıkatamıyorum... her seferinde aracıma zarar vermeyi başarıyor sığırlar. Mümkün mertebe kendi aracımı kendim park ediyorum yıkatırken de başında durabileceksem yıkatıyorum yoksa pis olsun kafam rahat olsun modundayım.

• Gayet haklısın ben yıkamacı olayına karşıyım. Arabanı kendin lira matiklerle çalışan yıkamalarda yıkıcaksın içinide kendin süpürüceksin imkanın yoksa imkan oluşturucaksın arabanı yıkamacıya vermiceksin.
  • ben insanların nasıl rahatlıkla arabalarının anahtarını yıkamacıya verdiklerini, hatta insanların nasıl arabasının içini başkasına temizletebildiklerini anlamıyorum.

o koltukları direksiyonları kapı içlerini sildikleri bezleri hiç mi görmediniz ?

gözümün önünde onlarca kez kapı eşiğini sildikleri bezi hemen arkasından kapı içlerine ve ön konsola sürdüklerini gördüm. aylarca yıkamadıkları iş kıyafetleriyle koltuklarınıza oturuyorlar. paspaslarınıza dokunup hemen arkasından aracın iç aksamlarına temas ediyorlar.

aslında arabanızın içini temizletirken daha da kirlettirdiğinizin farkında değilsiniz.

ben 3 yıldır araç kullanırım. daha 1 kere bile içini başkasına temizletmedim. bagajımda döşeme temizleyici, genel temizleyici, mikrofiber bez ve tek kullanımlık lateks eldiven bulundurur, kullanım sıklığına bağlı olarak ayda 1 ya da 2 kez 15-20 dk'mı ayırıp aracımın içini kendim temizlerim. hem param cebimde kalır, hem de çok daha hijyenik bir temizleme işlemi yapmış olurum.

uygun ortamım olsa aracın dış yıkama işlemini de kendim yaparım. dışarda fırçayla yıkadıklarında hem çiziyorlar hem kullandıkları köpük inanılmaz kalitesiz hem de haddinden fazla para isteniyor. 5 dakikalık bir dış yıkama işlemi için 15 ya da 20, iç-dış için 25 tl isteniyor ankara'da.

herkesin bahçeli bir evi ya da kapalı garajı olamayabiliyor. dış yıkama için el mahkum oto yıkamalara gidebiliyoruz ama aracınızın içini kesinlikle oto yıkamalarda temizletmeyin.

ayrıca güvenlik açısından da yıkatırken asla aracınızın başından ayrılmayın ve de anahtarı kimseye teslim etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 1 Şubat 2018; 22:38:59 >

• hocam ben avmde yıkatmaya valeye vs karşıyım

almakla doğru olanı yapmışsınız

aracı tanıdık yerde yıkatıyoruz genel olarak çevrem öyle yapar

beklerken çay felan içeriz tostçuya gideriz gelir alırız

anahtarı tanımadığım kimseye vermem, verilmesini de anlamıyorum

misal vale vs aracı vursa abi maaşımdan kesecekler vs vs ağlayacak alamayacaz paramızı sigortamızdan yiyecek

yetkili servis bile aracı deniyoz ayağına 300km geziyor

fiş bir belgedir avm kamera kayıtları da var

belgesiz bırakmayın aracınızı bence

• Bazı valelerde artık fiş vermiyor. Aracın başına bir şey geldiğinde o fişle davacı olabiliyorsun. Bundan kurtuluyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.