Şimdi Ara

Oto yıkamacıdaki rahatlığın sebebi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
12.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende bu zamana kadar hiç fiş almadım, bundan sonra fişsiz yıkatmam
  • Hicbi zaman arabayi yikamaciya.birakmam. 2arabaya kadar beklerim, 3 araba varsa sirada sonra gelirim

Yukanirkende orda otururum cay sigara :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerikamı bura gardaş ne gerek var fişe, adam hem araba yuçıkatma parası verecek hemde arabayımı çalacak yok daha neler,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaskonun verdiği rahatlık olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 9 Nisan 2018; 22:7:35 >
  • Calan arkadas arabani parcalamassa fazla kullanamaz her yerde plaka tanima sistemi var ama senin arabanan ile ayni renk ayni model arabanin sahte plaksini takiyor bazi cakallar ayni sehirde sorun cikmiyor ama ptsden istanbulda gecip 1 saat sonra vanda pts ye girerse ikiz plakadan yine sistem harekete gecip plakayi araniyor durumuna sokuyor

• Açıkçası arabamı kendin yıkıyorum. Petrol istasyonlarındaki köpük ve su yeterince işimi görüyor. Bir sünger ile köpüğü iyice yedirip suyla yıkıyorum. Toplam maliyeti 2 tl. Arada bir de bezler ile arabanın iç kısmını siliyorum tozunu kirini. Araç içi süpürge alıcam onu da aldım mı haftasonları keyifle süpürür yıkarım. Maliyet olarak çok iyi ve bu tip korkular yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

Anahtar üzerinde çaldırırsanız sigorta para ödemez. O yüzden fiş çok önemli.

"Ancak aracın anahtarı ile çalınması konusundaki belirsizlikleri ve mağduriyeti önlemek amacıyla 20.06.2006 tarihinde yapılan bir düzenleme ile Kasko Sigortası Genel Şartlarının “A4.Ek Sözleşme ile Teminat Kapsamına Dahil Edilebilecek Zararlar” başlıklı 4.11. maddesi ile, “ Araç anahtarının ek sözleşmede belirlenen haller sonucunda ele geçirilmesi suretiyle aracın çalınması ve çalınmaya teşebbüsü sonucu meydana gelecek ziya ve hasarların” poliçe teminat kapsamına alınabileceği kabul edilmiştir. Yani, araç anahtarı ile çalınır veya bu nedenle bir zarar görürse, ek sözleşme ile teminat kapsamına alınabilecek, eğer böyle bir ek sözleşme yapılmazsa teminat kapsamı dışında tutulacaktır."

Hocam fis olsa da odemeyebilir kasko. Biraz muallakta bir konu. Ustteki bilgiye göre ek teminat da gerekiyor.

• Bugün bana hayalperest dersiniz yarın vizyon farkı. Çok değil 10-15 seneye sabit PTS leri bırakın havada uçan yüz tanıma yapabilen dronelar aranan kişilerin şak diye konumlarını atacak. O gün gelene kadar sanayiide çay sigara ile araç başı beklemeye devam =)
  • dediğiniz olaya katılıyorum benimde başımdan şöyle bir olay geçti.
    yaşadığım şehirde açık cezaevind emahkumlar ucuz araba yıkıyor diye duydum götürdüm götüemez olaydım çok kaba saba iş yapıyorlar odun gibi üstelik döşemlerde leke bırakı yıkayan çocuk hiç hoşuma gitmedi asla götürmem bir daha oraya...
  • Yıkama için 25-30 yıl istiyorlar çok çok pahalı İstasyonlarda yıkama makinası ve süpürgeler var onları kullanıyorum. Megarus gibi kaliteli malzemelerde aldım.

• Hırsıza arsıza kapı kilit dayanmazmış.. Kimseye güvenmeyeceksin can dost dediğin insan bile yeri geliyor anlık para ihtiyacı oluyor tutup seni soyuyor dolandırıyor vs. Bazı olaylarda yapılan konuşmalar atılan SMS /posta vs var nasıl bulunmuyor deniliyor fakat emin olun herşey o kadar kolay ve hızlı değil.

Adam 70 bine aracı anlaşıyor 60 bin gönderiyor açıklamaya araç plakası vs yazıyor kalan 10 bin kardeşim sana gelecek verecek satışı alcaz diyor şimdi işim Var vs. Kardeş dediği dolandırıcı eleman 10 bin veriyor satışa gidiyorlar noterde 70 bin elden teslim edildi yazdırıp alıp gidiyor. 1 ay sonra 60 bin i gönderen savcılığa veriyor benden 60 bin aldı aracı vermiyor beni dolandırdı mağdur etti.. Araç sahibi diyor ben bunun kardeşine verdim aracı soyadı kişisel bilgiler ana baba memleket herşey farklı adamlar akraba dahi değil mahkeme kağıt üstünde verilere bakıyor noter satışı var diğerinin de 60bini almış dolandırmış diyor.. Sonuç adam araçsız kalıyor elinde sadece 10 bin lira.. Dolandırıcılar ise 70binlik aracı 10bine alıyorlar.. Kimseye itibar etmeyin

• Merhaba 2 yıldır Antalya’da bir AVM’de oto yıkama işletiyorum. Ortalama 30 araç yıkanan iş yerimizde bugüne kadar 10 kişiye fiş kesmişimdir. Fişler tamamen matbuğ evrak köşedeki matbaada dilediğiniz kadar bastırabilirsiniz. İş yerim için konuşuyorum. Bizde kamera görüntüleri baz alınır. Kameranın bugüne kadar neleri çözdüğüne inanamazsınız. Neyse oto yıkamacı olarak bir kaç nacizane tüyo vereyim. Herkes tecrübelerinde mutlaka haklıdır.

Markalı yıkamaları tercih edin franchise sözleşmeleri çok ağır tankımıza merdiven altı ilaç sokmayız.

Eğer birisi aracınızı günümüz şartlarında 20 TL nin altında yıkıyorsa kıllanabilirsiniz. ( Kg 20 TL ye kıyma alsanız çocuklarınıza yedirebilirmisiniz. )

Benzinliklerdeki tanklara 1 TL atınca gözünüz gibi baktığınız araca uygulamadan önce bir kimya testine götürün içeriğindeki KOSTİK miktarını öğrenin. Bırakın arabayı öncelikle elinize sürmeyin derim. Ateşle dans ediyorsunuz.

İmkan varsa sabit yıkama en mantıklısıdır. Benim müşterilerim araçlarını yıkayan personellerini tanır içerden çağırtarak özel taleplerini iletir üç beş bahşiş bırakıp sevindirir yaşadığınız streslerin tamamını egale ederler.

İşini severek yapan birilerini bulun gerisini onlara bırakın. Herkese keyifli sürüşler dilerim.

• Konuyu okuyunca sanırsın millet arabayı akşamları park ederken streç filmle kaplayıp öyle bırakıyor. Benzincilerde kullanılan 2 liralık köpük arabanın boyasını mahvediyor farkında değilsiniz. O köpük toz veya sıvı halde satılır ve parasına göre kaliteside değişiyor.
  • Herkesin aklına öyle seneryolar geliyor aklımda soru işareti kalmaması için aracın başında bitene kadar bekliyorum kimse benim malıma benden iyi sahip çıkamaz...

• Bir insan neden arabasını oto yıkamacıya verir ki ? Ben hayatımda hiç oto yıkamacıya gidip araba vermedim. Fiyatları nedir ? Nasıl işlem yapılır bilmem. Bedensel rahatsızlığı vardır veya iş adamı olup ceo dur,boş vakti yoktur anlarım. Ama normal bir insan fahiş fiyata hemde yüzeysel üstünkörü temizlik yapılacağını bile bile neden parayla kıç kadar arabasını temizlemez ?

Para verip insan kiralayıp egosunu tatmin etmek için mi ? Zengin bir aileden geldiğinden hayatında hiç eline temizlik bezi almamış ve kendini buna laik görmediği için mi ?
  • Yukarıda da belirttiğim gibi oto yıkama bir hobi olduğu gibi aynı zamanda profesyonel hizmetleride barındıran bir iş kolu ve bu işi layığıyla yapıp evini geçindiren birçok insan var. Mahalle arasında görüp gördüğünüz otçu hapçı barındıran yıkamalardan tüme varmanız büyük ayıptır. Oto yıkamada trifaze elektrikle çalışan makineleri koçtaştan aldığınız oyuncaklarla bir tutarak kurduğunuz dünyanızda mutluluklar diliyorum. Merak ediyorum kaçınız arabanın koltuğunu bezle silip temizlediğini düşünüyor?

Anlatmak istediğim şu herkes buraya mesleklerini yazsın bizde tecrübelerimizi paylaşalım. Siz halılarınızı yıkamaya verince insan kiralıyım egomu tatmin ediyim diyerek mi veriyorsunuz halılarınız temizlensin diye mi?

İnsan kiralamak tanımı hepiniz için geçerli hepimiz toplum düzeninde birilerinin işini yapıyoruz aşalağayarak tanımlamak esasen ego tatminidir bence lütfen konuşurken üslubunuza dikkat edin.

Üç gün sonra benzinlikte kullandığınız köpük arabanın boyasını açınca bu tavandaki güneş yanıklarına ne yapabiliriz ustam diye koşuyor olacaksınız hapçı oto yıkamacılarınıza yazıktır.

100 TL ye boya koruma teklif edilince doladırıldığınızı sanıp bıyık altı iç dış yeter diyip kuş pisliğinden kaput haritaya dönünce kaput kaplatacak reklamcı arayadabilirsiniz.

Herkese ölçülü seviyeli forumlar dilerim.

• SSCatcher S kullanıcısına yanıt
    Hangi avm hocam, terra city mi tam yanında evimiz var arabamızı bırakırız.

• 'Kardeşim bi şey olmazzzzz bana güven hadi sen eğlenmene bak'cılar bunlar . Hayatları boyunca baltaya sap olamamış her şeyi kendileri idare edebileceklerini sanan herifler
  • SSCatcher S kullanıcısına yanıt
    Peki mesela nasil emin olunabiliyor teslim ederken? Konu sahibinin dedigi gibi adamlar yuzumuze bakmadan nerdeyse araclari teslim aliyor.

Kamera isi cozuyor demissin ama araba gittikten sonra cozse ne cozmese ne?

Ayrica ikinci cevapta yazdiklariniza hem katiliyorum hem katilmiyorum.

Benzinliklerdekiler evet zararli olabilirde ben 100 tane farkli oto yikamaya gittim her seferinde 50 kez tembihlememe ragmen araci yarim yamalak yikayip birakiyorlar. Bu zamana kadar hicte oyle 25 lirayi hakedecek is yaptiklarini gormedim.

Forumda daha onceki yikama konularindada bazi oto yikamaci arkadaslar biz digerleri gibi degiliz soyle yikariz boyle sileriz diye yazdilar ama gercek hayatta daha bitane duzgun yikama yapan yere rastlamadim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.