< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Otobüs kart tamir yardım
-
-
Şifresini yazıyor mu bi yerlerinde? Yan yana 7 hane ve ya başka biçimde? Harf de olabilir. Eğer buna ulaşılırsa kart şifresi başkasına kopyalanabilir. Aslında ulaşımla ilgili kısma gitseniz belki eski bakiyenizi direk geçirirler başka karta. Sadece yeni kart parasına.
Malum anahtarlıklar ve daha küçük çipler var ayn işi gören. Kartta telden bahsediliyordu. İÇinde bir tel. Ancak bu halde de çalışır belki??? Denediniz mi?? Eğer çalışırsa pvc kaplatıp devam edebilirsiniz.
Yalnız çalışmazsa acaba içindeki çip kırılmış olabilir mi? O zaman iş zor olsa gerek.
-
Öncelikle baktım üstünde 7 haneli olarak ***KART diye birşey yazıyor acaba o olabilir mi ve çipinin kırıldığını sanmıyorum bildiğim kadarıyla cip köşe kısmında bulunuyor içini açabilsem yapılabilme şansı var mıdır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum o kart RFID kart, platik içinde chip ile beraber antende var. Senin kartta anten kopmuş, onu tekrar yapman çok zor.
Kart zaten kişiselleştirililmiş kart gördüğüm kadarıyla (öğrenci kartı)
Belediyelerin kart işlerine bakan bölümleri vardır, kartı oraya götür. Kırılan kartı iptal edip yenisini verirler, eski karttaki bakiyeyi de yeni karta aktarırlar.
-
Tamam yardımın için teşekkür ederim.
7 haneli ne yazdığı çıkmamış mesajda. Sayı ve ya harf olur. BU halde başka karta şifresi yüklenebilir. BU halde olmasına rağmen, kart okuyucu cihazlarda okunabilir belki. BU işleri yapan güvenlik şirketleri vb oluyor, giriş sistemleri takan, okuyup şifresini söyleyebilir. Hatta telefonlarda bulunan NFC özelliği ile okuyabilir misiniz denemek lazım. Üst üste denemelisiniz.
Karttaki bakiye ne kadardı ki bu arada? BU şekilde çalışmasını denediniz mi? Yolcuları bekletmekten çekiniyorsanız, çıkıştaki iade cihazlarına okutabilirsiniz kartı, tabii iade sistemi varsa.
Çİp ve tel kısmının lehim ya da bağlantı biçimini incelememiştim. Bakmak lazım. Belki de bi kolayı vardır...
-
@karafetva bu sekilde calismasi imkansiz cunku RFID chip in anteni kopmus.
Ayrica sifre dediginiz sey seri numarasi sanirim. Seri numarasi olmasa bile sorun olmaz cunku bu kart kisisellestirilmis kart, yani bu kartin kime kayitli oldugu ulasim firmasinin veritabaninda yaziyor zaten. Ayni veri tabaninda kalan bakiyede yazar. Tek yapilmasi gereken yeni bir karti ayni kisiye atayip bakiyeyi aktarmak.
-
üzerinde hiçbirşey yazmayan bir kartın kime tanımlı olduğu, okunmadan nasıl anlaşıılsın??
Şİre dediğim kart okunurken yolladığı data.
RFid anahtarlıkları ve etiketleri de düşünürsen, gerekli çipin ufak boyuları ortaya çıkar. Kartta ufak bir çip kullanılmışsa fevkalde çalışabilir. Anten sadece data almak için kullanıldığında hiç sorun değil çalışır. Ancak rfid sitemde elektrik üretmesi için e kullanıldığından incelemek lazım vaziyeti.
-
@karafetva bu kart anonim degil kisisellestirilmis bir kart, ogrenci karti.
yani kart sahibi belli olduguna gore sahibinin ad/soyad veya tc kimlik numarasindan kart numarasina erisilebilir.
Bu kart ya mifare classic ya da desfire kart ve kart haberlesmesi sandigindan daha karmasik, yani sadece sifre gonderme degil.
Evet, chipin kendisi kucuk ama anten hemen hemen kart ile ayni boyutta
gordugun gibi anten sadece tek bir hat degil birden fazla turdan olusan bir bobin. bu kart ortadan ikiye kirildiysa tum turlari tamir etmek cok zor, muhtemelen telleri bile zor gorursun.
Bu bobin ayni zamanda trafo gibi calisip kartin enerjisini de sagliyor, yani senin sandigin gibi anten sadece tek bir tel degil ve sadece data icin kullanilmiyor. bu teller koptuysa kart zaten hic enerjilenmez.
Bu iste bizzat calismis biri olarak bu sistemin tamamina A dan Z ye kadar hakimim.
-
kartın içindekini alıyorsun ben ego giittim içindekini aktardılar yeni karta.
-
Anten olmadan kart çalışır. O antenin ne işe yaradığını bilmek için, bu işte çalışmak zayıf bir kaynak. Öğrenmek ise kolay...
Yolladığı bir şifreden ibaret herşey. Anten olmadan enerjilendirilebilir ama fazla yatırıma gerek kalacak bir konu gibi görünmüyor.
Kim demiş ki, anten dediğin tellerin hepsinin takip edilmesi gerektiğini? Bu anten elektrik üretmesi için bu yapıda. eğer hazır elektriği verirsen hiçbirşey takip etmene gerek yok, direk iki ucu bağlarsın. Yok hazır cihazlarla deneyecek birisi için de, tüm telleri takip etmesi mecburi değil aha az tel bağlayıp daha yakın çalışma sağlanabilir. BUrada mühim olan şifrenin alınması.
Ayrıca kart diye hemen geniş anten yüzey var demek değil. Çipin bu genişliğe mecburiyeti yok, anahtarlıkta da çalışmakta. Kart eğer geniş iletken ağına sahipse konu böyle, yok değilse zaten belki çalışmaya devam ediyordur.
Şifresi bi yerlerinde yazıyor olabilir. Üzerine yazılanlar ek bir yapıştırıcı ise altına bakmalı, bişeyleri kaldırmalı incelemeli. Zaten başvurulmasından bahsetmiştik, işin kolayından. BU teknik kısım elektronik bir başarı için...
-
@karafetva şu an yaşadığın durum dunning kruger sendromu
https://www.hbmacit.com/wp-content/uploads/2021/10/Ekran-Resmi-2021-10-17-18.46.29.png
sen iptal oldun diye neden başkası sendrom yaşamış olsun ki???
EN fazla yanlışı düzeltebilirsin. Ama forumların sanal boşluğundan faydalanıp ukalalaşmak bedava. Nasısa bi daha uğramasan da olur...
Günümüzün yaygın iptal olmuş şımarık tepkisi, direk karşı tarafı tahkir etmek... "iyi misin, rahatsız mısın,...." Forumcular olarak forumda çok şeyler görmüşüzdür. Ama bunlara meydan bırakmak forumculuğu bırakmak gibiir...
Meydan ortada: İyisini bilen bize de öğretsin...
-
İlk akla gelen ve yazmadığımız kısmı;
https://forum.donanimhaber.com/kirilan-istanbul-kart-tamiri--116554581
-
Geçmiş olsun. Merak üzerine bilgi edinmek için okudum. Kanser oldum sizinle inatlaşan kişiden. Çok güzel bilgi vermişsiniz. Elinize sağlık. Ben bobin ve anten ayrı zannediyordum. Çipi görünen kartlar bu kablosuzlukla uğraşmadan direkt çiple iletişime geçmek için mi var ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğimiz gibi sistemi çalıştırsak bile siz buna sihir der geçersiniz herhalt...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X