Şimdi Ara

Otobüs Muavinliği Hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Ugur0055

Bak paşam sana şu kadar söyleyeyim, ben bu sektörde (metro, Düzce güven) çalıştım kesinlikle tavsiye etmem. Neden; metro gibi filosu geniş şirketler iki eleman alır. Host ve muavin. Host rezerve, servis ve iniş biniş yerlerini takip eder. Muavin ise bagaj aracın temizliğinden sorumludur. Ki muavinlik yapmadım bel ağrısı her firmada gayet net ve muhtemeldir.. ama sen araç filosu geniş olmayan Doğu yada batı farketmez firmalarında çalışacaksan seni hem muavin hem host çalıştırır çünkü küçük firmalarda bu şekil yürür işler.. gelelim diğer yana seni metro Ulusoy gibi firmalar almaz yaşın tutmuyor. Küçük firmadada ezerler.. Diyarbakırdan ist gidersin 4 5 saat uyursun tekrar sefere çıkarsın kahve icmekten vücutta uykusuzluğun getirdiği etkiler meydana gelir ki bu bi takım küfre sebep olabilir.. çok yorulur para kazanır ve harcamaya asla vakit bulamazsın. Haricah alirsin (ekstra ucret) sigara yemek masrafın olmaz. Çakal olman gerekir. Müşteri gıcık olur o yol sana bitmez.. daha neler neler.. Sana tavsiyem git bi cafede çalış haftalik takıl en güzeli inan bana.. sevgilerle..

Hocam iki sorum var
    - Ezerler derken ve çakal olman gerek derken kim niye eziyor? Edilmemek için ne yapmak gerek
    - Rezervasyona sen bakarsın derken yolcuların nerede ineceğini not almakdan mı bahsediyorsun, o işi tam açıklarsan? Muavin kazancı nedir bilgin var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelirteJackson -- 3 Aralık 2015; 15:29:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben Turizm' de Kabin Görevlisi !!!
  • BurakYiğit kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun (:

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyvallah Kardeşim
  • Beyler Benim Bu Konuda Bilgili Bir Abime Sorupta Öğrendiğim Şunlar:

1- Fiziğin Güzel Olacak.

2- Sefer Başı Bir Yolcu Parası Alacaksın.

3- Anos, Servis, Bagaj Gibi İşlerle Meşgul Olacaksın.

4- Uykudan Kalktığın Zaman Asla Sinirlenmeyeceksin.

5- Her Zaman Müşteri Haklıdır.

_________________________________________________________AÇIKLAMALAR__________________________________________________________________________________

Mesela 1.70 m, 70 kg Gibi Bir Fizik. Benim Fiziğim Bu Ama Bunun 1.80 m 75 kg Olabilir Orantılı Olacak Yani. Göbek Asla Olmayacak Benim Biraz Var Gibi Ama Göstermiyorum.

Ben Turizm' de Öyle. Bir Bilet 85-90 ₺ Gibi Bir Fiyattır. Sizin Seçeceğiniz Firmaya Göre Değişir ya da Yolun Mesafesine Göre Değişir.

Anos, Mesela " Değerli Yolcularımız, Bursa' dan Kalkıp Gaziantep' e Giden Otobüs Yolculuğumuz Başlamış Olup 3 Adet Mola Verilecektir. Ben Turizm' i Seçtiğiniz İçin Teşekkürler. İyi Yolculuklar. " Gibi.

Mesela Otobanda Bir Yolcu İnecek Ve Sen Bagaj İndireceksin Eğer " Yok Ben Bagaj Magaj İndiremem " , " Alsın Kendisi " Diye Bir Şey Yoktur. Bagaj Yerine Sen İnersin Otobanda Sap Gibi Kalırsın

Sen Haklı (Müşteri Haksız) Olsan Bile.

Ben 'Ben Turizm' ' De Çalışacağım İçin O Firmayı Örnek Verdim.
     Otobüs Muavinliği Hakkında

Benim Duyupta Öğrendiklerim Bunlar Size Yardımcı Olabildiysem Ne Mutlu Bana. Senin Bilginede İhtiyacımız Var Ne Biliyorsan Söyler misin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakYiğit -- 10 Aralık 2015; 16:25:58 >

• Upp güncel konu arkadaşlar

• Ne oldu kardeş ise başladın mu

• quote:

Orijinalden alıntı: orcun170

Ne oldu kardeş ise başladın mu

15 tatil gelsin düşünüyorum

• DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Kanki başladınmı ?? başladıysan bilgi verirmisin ??
  • BurakYiğit kullanıcısına yanıt
    Bazı sebeplerden dolayı başlayamadım kısmet olursa yaz tatilinde başlarım

• olur be aga
  • quote:

Orijinalden alıntı: haydarpaşa62

Bu yıl 3 ay Ulusoy da çalıştım.

Sürekli yapılacak iş değil,tavsiye etmem.

Kaptanlarla aran iyi olursa host dahi olsan sabit çalışabiliyorsun.Ben 3 ayın 2 ayında sabit araçta çalışmıştım,gerçi benim amirlerim çok iyi insanlardı beni severlerdi.Ki sabit çalıştığım kaptanlarla da hala telefonda konuşuyoruz.

Ayrıca şunu söyleyeyim eğer sabahın 4'ünde seni insan yerine bile koymayan insanlara çay,kahve vs getirip götürmek zor geliyorsa sakın bulaşma.Burada bunları okurken ya ne var götürürüm demek çok kolay geliyor.Ama haftalarca var-dön çalıştığın zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Ben 1 ay eve gitmediğimi biliyorum sezonda.Ki ben şanslıydım düşün yani.

Bazen yolcular öyle insanlık dışı davranışlar sergiliyordu ki ters bir şey söylememek için zor tutuyordum kendimi.Keza 1 ay sürekli farklı arabalarda çalıştım,çok fazla kıl kaptan vardı insan yerine bile koymuyorlardı hostları.Yolcu kaprisinin yanına (hepsi olmasada) kaptan kaprisini de katman gerekir.

Tabi bunun yanında kelle koltukta olduğunu da unutma,sektörde çok iyi kaptanlar da var ama otobüsle hiç alakası olmayan kaptanlarda var.Ben bir kere denk gelmiştim servisimi yaptıktan sonra gider arkada otururdum çünkü biliyordum ön tarafta o kaptanla hayati tehlikem olduğunu.

Negatif yönlerinden bahsetmişken pozitif yönleri de var tabi.

-Sürekli farklı insanlarla yolculuk yaptığın için artık insan psikolojisini de çözüyorsun.
    -İş ahlakına sahip insanlarla tanışıp abi kardeş bile olabiliyorsun.
    -Yenilen güzel yemekler (her yer olmasa da)
    -Her şeyden güzeli sabaha karşı yapılan bütün yorgunluğunu alıp götüren kahve.
    -Tabi birde bahşiş olayı var gerçi biraz çalıştığın firma ile de alakalı ama ben Ulusoy da 150 liraya yakın bahşiş almışımdır.Dolar bile veren olmuştu :)

Aşağı yukarı söyleyebileceklerim bunlar ,3 ay bu işi yapmış birisi olarak söylüyorum kesinlikle uzak dur bu sektörden.Sezonluk harçlığını çıkartmak için yapacaksan tamam ama diğer türlü kesinlikle yapılacak iş değil.

bir şey soracağım otobüste su isteyenlere neden vermiyorsunuz 3 defa başıma geldi su istediğim muavin tamam dedi ama getirmedi üçündede böyle oldu taa 1 saat sonra herkese kahve dağıtırken ancak getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j700 -- 25 Şubat 2018; 11:47:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: j700

quote:

Orijinalden alıntı: haydarpaşa62

Bu yıl 3 ay Ulusoy da çalıştım.

Sürekli yapılacak iş değil,tavsiye etmem.

Kaptanlarla aran iyi olursa host dahi olsan sabit çalışabiliyorsun.Ben 3 ayın 2 ayında sabit araçta çalışmıştım,gerçi benim amirlerim çok iyi insanlardı beni severlerdi.Ki sabit çalıştığım kaptanlarla da hala telefonda konuşuyoruz.

Ayrıca şunu söyleyeyim eğer sabahın 4'ünde seni insan yerine bile koymayan insanlara çay,kahve vs getirip götürmek zor geliyorsa sakın bulaşma.Burada bunları okurken ya ne var götürürüm demek çok kolay geliyor.Ama haftalarca var-dön çalıştığın zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Ben 1 ay eve gitmediğimi biliyorum sezonda.Ki ben şanslıydım düşün yani.

Bazen yolcular öyle insanlık dışı davranışlar sergiliyordu ki ters bir şey söylememek için zor tutuyordum kendimi.Keza 1 ay sürekli farklı arabalarda çalıştım,çok fazla kıl kaptan vardı insan yerine bile koymuyorlardı hostları.Yolcu kaprisinin yanına (hepsi olmasada) kaptan kaprisini de katman gerekir.

Tabi bunun yanında kelle koltukta olduğunu da unutma,sektörde çok iyi kaptanlar da var ama otobüsle hiç alakası olmayan kaptanlarda var.Ben bir kere denk gelmiştim servisimi yaptıktan sonra gider arkada otururdum çünkü biliyordum ön tarafta o kaptanla hayati tehlikem olduğunu.

Negatif yönlerinden bahsetmişken pozitif yönleri de var tabi.

-Sürekli farklı insanlarla yolculuk yaptığın için artık insan psikolojisini de çözüyorsun.
    -İş ahlakına sahip insanlarla tanışıp abi kardeş bile olabiliyorsun.
    -Yenilen güzel yemekler (her yer olmasa da)
    -Her şeyden güzeli sabaha karşı yapılan bütün yorgunluğunu alıp götüren kahve.
    -Tabi birde bahşiş olayı var gerçi biraz çalıştığın firma ile de alakalı ama ben Ulusoy da 150 liraya yakın bahşiş almışımdır.Dolar bile veren olmuştu :)

Aşağı yukarı söyleyebileceklerim bunlar ,3 ay bu işi yapmış birisi olarak söylüyorum kesinlikle uzak dur bu sektörden.Sezonluk harçlığını çıkartmak için yapacaksan tamam ama diğer türlü kesinlikle yapılacak iş değil.

bir şey soracağım otobüste su isteyenlere neden vermiyorsunuz 3 defa başıma geldi su istediğim muavin tamam dedi ama getirmedi üçündede böyle oldu taa 1 saat sonra herkese kahve dağıtırken ancak getirdi

Yazdıklarımdan su vermediğimi nereden çıkardınız anlamadım?

Dediğim gibi her sektör de olduğu gibi bu sektörde de sıkıntılı arkadaşlar vardı.Yapılan o muavin arkadaşların ilgisizliğidir sebebini bilmiyorum.

Yalnız şöyle de bir durum var her insanın unutkan olabileceğini unutmamak lazım,dalmışlardır belki ,araçta daha önemli başka bir şeyle ilgileniyordur o an yada servise hazırlanıyorsa kafası servistedir ve dalgınlığına gelmiş olabilir.

Birde ek olarak şunu söyleyeyim (maalesef bizim yolcularımız da bu durum çok fazla var) yolcular yani bizler (uzun süredir yolcuyum) bir seferliğine o koltuğu kiralıyoruz satın almıyoruz ve orada çalışan host veya muavin arkadaşın da robot olmadığını hatırlamamız gerekiyor. Belki de çoluğuna çocuğuna bakmak için 3-5 kuruşa çalıştığını unutmayıp onlara ve yaptıkları işe birazcık da olsa saygı göstermek gerekli diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haydarpaşa62 -- 25 Şubat 2018; 23:34:42 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.