Şimdi Ara

Otobüs Muavinliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
1
Favori
12.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 yaşında olacam seneye yazın doğu firmada çalışmak istiyorum (has Bingöl, star Diyarbakır vb.) Başvuru yapsam beni alırlar mı? Adana'da oturuyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otobüs Muavinliği Hakkında Bilgi

Otobüs muavinliği, yolcuların otobüse biniş ve iniş işlemlerinden, bilet kontrolünden ve yolculuk esnasında yolcuların konforundan sorumlu olan bir meslektir.

Muavinlik Zor mu?

Muavinlik mesleğinin zorluğu kişiden kişiye değişebilir. Sabır, müşteri hizmetleri becerileri ve fiziksel dayanıklılık gerektirir. Uzun saatler ayakta durmak ve yolcuların yüklerini taşımak fiziksel olarak yorucu olabilir. Bununla birlikte, insanlarla etkileşim kurmayı sevenler ve yardımcı olmaktan hoşlananlar için muavinlik keyifli bir meslek olabilir.

Muavin Maaşları

Muavin maaşları, tecrübeye, çalışılan bölgeye ve şirkete bağlı olarak değişir. 2023 yılında otobüs muavinlerinin ortalama maaşı [Miktar] civarındadır.

Muavinlik Yapılır mı?

Muavinlik, iş arayanlar için uygun bir meslek seçeneği olabilir. Otomotiv sektörüne ilgi duyan, insanlarla etkileşim kurmaktan keyif alan ve sabırlı kişiler için uygundur. Ayrıca, muavinlik geçici veya yarı zamanlı bir iş olarak da yapılabilir.

Otobüs Muavinliği

Eğer otobüs muavinliği yapmakla ilgileniyorsanız, ilgili kurslara katılabilir veya otobüs şirketlerine başvurabilirsiniz. Muavinlik mesleğinde başarılı olmak için müşteri hizmetleri becerilerine, sabra ve fiziksel dayanıklılığa sahip olmanız önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Almazlar yaşın 18 olması gerek
    Git kamil koç ta calis onlar sigorta da yapıyor diger firmalar sigorta yapmazlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: .onurözdemir.

Almazlar yaşın 18 olması gerek
    Git kamil koç ta calis onlar sigorta da yapıyor diger firmalar sigorta yapmazlar

Kamil Koç 18 yaşından küçükleri alıyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

quote:

Orijinalden alıntı: .onurözdemir.

Almazlar yaşın 18 olması gerek

Kamil Koç 18 yaşından küçükleri alıyor mu

Alıntıları Göster
    Zor iş gerçekten hele doğu firmaları
  • quote:

Orijinalden alıntı: .SubZero.

Zor iş gerçekten hele doğu firmaları

Çalışrın mı hiç
  • DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Hayır ama 20 saat yol gidip yarım saat sonra geri dönen otobüsleri falan biliyorum yaz ayları yoğun oluyor
  • 18 yas altı kimse almaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otobüs & KAMYON@ Haberleri
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89BFBB665

18 yas altı kimse almaz
    Bende Host Olmak İstiyorum ama hiç bir bilgim yok deneyimli bir arkadaş yardımcı olabilirmi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakYiğit

Bende Host Olmak İstiyorum ama hiç bir bilgim yok deneyimli bir arkadaş yardımcı olabilirmi ??

Yaş kaç eğitim durumu ne? Bunları söyle ona göre ben de diğer arkadaşlar da yardımcı olalım
  • ++++ Upp
  • quote:

quote:

Yaş kaç eğitim durumu ne? Bunları söyle ona göre ben de diğer arkadaşlar da yardımcı olalım

16 Yaşındayım. Öğrenciyim. Lise 1 i okuyorum. YAZ TATİLİ İÇİN
  • quote:

quote:

quote:

Host:
    - Host araç içi servis elemanıdır her sefer de başka otobüse gönderilir tavsiye edilmez geleceği yok dönemsel yapılacak iş.
    - Host olduğun zaman kaptanlarla sıkıntı yaşayabilirsin, hele otobüs şahsa ait ise baya sıkıntı yaşayabilirsin. Her kaptan için geçerli değil.
    - 16 yaşında host olamazsın olsan bile tanıdık vb. gerekir.
    Sonuç: Hostu tavsiye etmem ama yaz için üniversite öğrencileri yapar. Tam zamanlı yapılmaması gerek.
    Muavin:
    - Muavinin çalıştığı otobüs sabittir.
    - Muavin otobüsün yağını, suyunu, temizliğini yapar. Yolculara servis yapar yolcularla ilgilenir, otobüs muavinden sorulur muavin ilgilenir.
    - Muavinlik hosttan daha iyidir ama daha zordur.
    - Muavinin önü daha açıktır ileride kaptan olabilirsin ve şoförle kardeş gibi olursun.
    Sonuç: Muavin hosttan daha iyidir, önü daha açık kaptanın sağ koludur. Şahıs otobüslerinde bu işi yapanlar kaptanın akrabası veya kardeşi olur. Kaptan yakının olduğu için arada sırada torpilin olabilir. Muavin olmak için de doğu firmalara ya da küçük firmalara başvuru yapman lazım. Şansını denersin yazın. Eksik ya da unuttuklarım varsa diğer arkadaşlar yazsın. Senle yaşıtız bu arada nerden biliyorsun dersen araştırmalarım sonucu öğrendim ve bende şehiriçi muavinlik yaptım otobüsler benimde ilgi alanım anladığım konular.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Host:
    - Host araç içi servis elemanıdır her sefer de başka otobüse gönderilir tavsiye edilmez geleceği yok dönemsel yapılacak iş.
    - Host olduğun zaman kaptanlarla sıkıntı yaşayabilirsin, hele otobüs şahsa ait ise baya sıkıntı yaşayabilirsin. Her kaptan için geçerli değil.
    - 16 yaşında host olamazsın olsan bile tanıdık vb. gerekir.
    Sonuç: Hostu tavsiye etmem ama yaz için üniversite öğrencileri yapar. Tam zamanlı yapılmaması gerek.
    Muavin:
    - Muavinin çalıştığı otobüs sabittir.
    - Muavin otobüsün yağını, suyunu, temizliğini yapar. Yolculara servis yapar yolcularla ilgilenir, otobüs muavinden sorulur muavin ilgilenir.
    - Muavinlik hosttan daha iyidir ama daha zordur.
    - Muavinin önü daha açıktır ileride kaptan olabilirsin ve şoförle kardeş gibi olursun.
    Sonuç: Muavin hosttan daha iyidir, önü daha açık kaptanın sağ koludur. Şahıs otobüslerinde bu işi yapanlar kaptanın akrabası veya kardeşi olur. Kaptan yakının olduğu için arada sırada torpilin olabilir. Muavin olmak için de doğu firmalara ya da küçük firmalara başvuru yapman lazım. Şansını denersin yazın. Eksik ya da unuttuklarım varsa diğer arkadaşlar yazsın. Senle yaşıtız bu arada nerden biliyorsun dersen araştırmalarım sonucu öğrendim ve bende şehiriçi muavinlik yaptım otobüsler benimde ilgi alanım anladığım konular.

Alıntıları Göster
    Baştan teşekkürler ..
    Host:
    Doğru 16 yaşındayım ama tanıdığım var babam boyacı burulaş ta ki müdürün evini boyadık babamla hatta kendisi teklif etti ama annem izin vermedi (Tabi o sıralar 13-14 yaşındaydım ) dolayısıyla gidemedim ama İşallah bu yaz gidicem 16.11.2015
    Muavvinlik:
    Yaaa ben "Kalıcı Host" diye bir şey duydum. O nasıl Bir şey ? Sanırsam aynı otobüste kalıyorsun fakat hostsun bizim bi abi öyle galiba da hep aynı otobüsün önünde resim çekiniyor Senin dediğinden korktum Valla

• quote:

Baştan teşekkürler ..
    Host:
    Doğru 16 yaşındayım ama tanıdığım var babam boyacı burulaş ta ki müdürün evini boyadık babamla hatta kendisi teklif etti ama annem izin vermedi (Tabi o sıralar 13-14 yaşındaydım ) dolayısıyla gidemedim ama İşallah bu yaz gidicem 16.11.2015
    Muavvinlik:
    Yaaa ben "Kalıcı Host" diye bir şey duydum. O nasıl Bir şey ? Sanırsam aynı otobüste kalıyorsun fakat hostsun bizim bi abi öyle galiba da hep aynı otobüsün önünde resim çekiniyor Senin dediğinden korktum Valla

Kalıcı host diye bir şey ilk kez senden duydum bahsettiğin muavinlikdir belki. Babanın arkadaşı seni host olarak mı alacak muavin mi

• quote:

quote:

Baştan teşekkürler ..
    Host:
    Muavvinlik:

Kalıcı host diye bir şey ilk kez senden duydum bahsettiğin muavinlikdir belki. Babanın arkadaşı seni host olarak mı alacak muavin mi

Alıntıları Göster
    Hatırlamıyorum büyük ihtimal host

• Direk çalışmak istediğin firma ile muhatab ol,bazı uyanık sebekeler var form veriyorlar sana doldur hemen iş ayarlayalım diye,birde bir miktar para alıyorlar senden,çık çıkabilirsen.
  • Muavin bildiğin amele indir bindir,host ise ne içersiniz,biletinize bakabilirmiyim,muhafazakâr kesimlerde hostesin (bayan ) yerine oturan kişi.karı ayarlarım diye heves ediyorsan.? Etme şoför den sana birşey kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyildiz506

Muavin bildiğin amele indir bindir,host ise ne içersiniz,biletinize bakabilirmiyim,muhafazakâr kesimlerde hostesin (bayan ) yerine oturan kişi.karı ayarlarım diye heves ediyorsan.? Etme şoför den sana birşey kalmaz.
    Bu yıl 3 ay Ulusoy da çalıştım.

Sürekli yapılacak iş değil,tavsiye etmem.

Kaptanlarla aran iyi olursa host dahi olsan sabit çalışabiliyorsun.Ben 3 ayın 2 ayında sabit araçta çalışmıştım,gerçi benim amirlerim çok iyi insanlardı beni severlerdi.Ki sabit çalıştığım kaptanlarla da hala telefonda konuşuyoruz.

Ayrıca şunu söyleyeyim eğer sabahın 4'ünde seni insan yerine bile koymayan insanlara çay,kahve vs getirip götürmek zor geliyorsa sakın bulaşma.Burada bunları okurken ya ne var götürürüm demek çok kolay geliyor.Ama haftalarca var-dön çalıştığın zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Ben 1 ay eve gitmediğimi biliyorum sezonda.Ki ben şanslıydım düşün yani.

Bazen yolcular öyle insanlık dışı davranışlar sergiliyordu ki ters bir şey söylememek için zor tutuyordum kendimi.Keza 1 ay sürekli farklı arabalarda çalıştım,çok fazla kıl kaptan vardı insan yerine bile koymuyorlardı hostları.Yolcu kaprisinin yanına (hepsi olmasada) kaptan kaprisini de katman gerekir.

Tabi bunun yanında kelle koltukta olduğunu da unutma,sektörde çok iyi kaptanlar da var ama otobüsle hiç alakası olmayan kaptanlarda var.Ben bir kere denk gelmiştim servisimi yaptıktan sonra gider arkada otururdum çünkü biliyordum ön tarafta o kaptanla hayati tehlikem olduğunu.

Negatif yönlerinden bahsetmişken pozitif yönleri de var tabi.

-Sürekli farklı insanlarla yolculuk yaptığın için artık insan psikolojisini de çözüyorsun.
    -İş ahlakına sahip insanlarla tanışıp abi kardeş bile olabiliyorsun.
    -Yenilen güzel yemekler (her yer olmasa da)
    -Her şeyden güzeli sabaha karşı yapılan bütün yorgunluğunu alıp götüren kahve.
    -Tabi birde bahşiş olayı var gerçi biraz çalıştığın firma ile de alakalı ama ben Ulusoy da 150 liraya yakın bahşiş almışımdır.Dolar bile veren olmuştu :)

Aşağı yukarı söyleyebileceklerim bunlar ,3 ay bu işi yapmış birisi olarak söylüyorum kesinlikle uzak dur bu sektörden.Sezonluk harçlığını çıkartmak için yapacaksan tamam ama diğer türlü kesinlikle yapılacak iş değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: haydarpaşa62

Kaptanlarla aran iyi olursa host dahi olsan sabit çalışabiliyorsun.Ben 3 ayın 2 ayında sabit araçta çalışmıştım,gerçi benim amirlerim çok iyi insanlardı beni severlerdi.Ki sabit çalıştığım kaptanlarla da hala telefonda konuşuyoruz.

Ayrıca şunu söyleyeyim eğer sabahın 4'ünde seni insan yerine bile koymayan insanlara çay,kahve vs getirip götürmek zor geliyorsa sakın bulaşma.Burada bunları okurken ya ne var götürürüm demek çok kolay geliyor.Ama haftalarca var-dön çalıştığın zaman ne demek istediğimi anlarsın.

Bazen yolcular öyle insanlık dışı davranışlar sergiliyordu ki ters bir şey söylememek için zor tutuyordum kendimi.Keza 1 ay sürekli farklı arabalarda çalıştım,çok fazla kıl kaptan vardı insan yerine bile koymuyorlardı hostları.Yolcu kaprisinin yanına (hepsi olmasada) kaptan kaprisini de katman gerekir.

Tabi bunun yanında kelle koltukta olduğunu da unutma,sektörde çok iyi kaptanlar da var ama otobüsle hiç alakası olmayan kaptanlarda var.Ben bir kere denk gelmiştim servisimi yaptıktan sonra gider arkada otururdum çünkü biliyordum ön tarafta o kaptanla hayati tehlikem olduğunu.

-Sürekli farklı insanlarla yolculuk yaptığın için artık insan psikolojisini de çözüyorsun.
    -Tabi birde bahşiş olayı var gerçi biraz çalıştığın firma ile de alakalı ama ben Ulusoy da 150 liraya yakın bahşiş almışımdır.Dolar bile veren olmuştu :)

Aşağı yukarı söyleyebileceklerim bunlar ,3 ay bu işi yapmış birisi olarak söylüyorum kesinlikle uzak dur bu sektörden.Sezonluk harçlığını çıkartmak için yapacaksan tamam ama diğer türlü kesinlikle yapılacak iş değil.

Bir nevi muavindin heralde? Doğu firmada çalışan muavin ne kadar maaş alır?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: haydarpaşa62

Bir nevi muavindin heralde? Doğu firmada çalışan muavin ne kadar maaş alır?

Alıntıları Göster
    Bizim Ulusoy da aracı host temizler ve yıkardı parasını da alırdı.

Yani bir nevi muavindik ancak şirket personeliydim şirket arabasında.

Maaş olayı yok harcırah olarak alırsınız paranızı muavinlik de diye biliyorum.Doğu firmaları ile ilgili hiç bir fikrim yok.O tarafa çalışan arabada olmadığı için şirkette ne verdiklerine dair fikrim yok maalesef.

Ama şunu söyleyeyim ben olsam hayatta çalışmazdım doğu firmalarında dünya kadar bagaj gelecek o bile yeter.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.