Aslinda kolay gibi gorunuyo ama her isin bi zorlugu vardir elbet Yani durum sadece bavul duzenlemek cay kek dagitmak degildir diye dusunuyorum Beni en cok endiselndiren calisma saatleri cok duzensiz Sizce bu meslek yapilir mi?
Yapılmaz çekilecek dert değil o yollar
yolu sevmek lazım. yeri geliyor 2 saat stop yapıp tekrar yola çıkıyorlar ve bu 2 saatlik stopta muavin yatıp dinlenmiyor, aracı temizliyor, yola hazırlıyor. yolu işi seven biriysen sıkıntı yok güzel meslek. genellikle şoförler de anlayışlı insanlar olduğu için muavinler çok sıkıntı çekmiyor, geceleri uyumalarına müsaade gösteriliyor ara sıra öne oturup kestirdikleri de oluyor. bana sorarsan zevkli iş, yapar mıyım yaparım ama keşke direk şoförlükten zamanında girseymişiz de artık yavaştan muavinliğimiz bitip şoförlüğe terfimizi alsaymışız. okuyoruz da noluyor ah ah
quote:
Orijinalden alıntı: AMC
Yapılmaz çekilecek dert değil o yollar
Ne yönden zordur hocam bana biraz aciklarmisin
Uykusuzluk en büyük sıkıntı bu değilmi ? belli bi saatinde yok bildiğim kadarıyla hayata bi kere geliyoruz genç yaşta hiç sosyal hayatın olmaz büyük ihtimallen her bünye o yolu dayanamaz ben kendim yolculuk yaptığım zaman yoruluyorum sersem gibi oluyorum indiğim yerde zaten gittiğim firmalarda genelde uyuya kalıyorlar
quote:
Orijinalden alıntı: AMC
Uykusuzluk en büyük sıkıntı bu değilmi ? belli bi saatinde yok bildiğim kadarıyla hayata bi kere geliyoruz genç yaşta hiç sosyal hayatın olmaz büyük ihtimallen her bünye o yolu dayanamaz ben kendim yolculuk yaptığım zaman yoruluyorum sersem gibi oluyorum indiğim yerde zaten gittiğim firmalarda genelde uyuya kalıyorlar
Hocam evet zorrluklari var ama iyi tarafida var Geziyorsun mesela surekli degisik insanlarla berabersin Cepte parliamnet sigaran var luks lokantalarsa istedigin kadar yemek ye Bide yoldan bir kac ördek denk geldi mi ohh miss kebapp
quote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.
Aradigim cevap hocam Bende acayip unutkanlik vardir adamin inecegi yeri kaciririm kesin Ikincisi kaynar su problemide kafama takilmiyor degil Haraket hakindeki aractada cay kahve servisi zor gercekten Misal kaynar suyu yolcunun testislerine dökme ihtimalin var
ben de zamaninda baya dusundum bunu yorucu meslek, sosyal hayatini cok sinirlar cay kahve dagitma isini cozersiniz illaki alirsirsin dengeli olmaya ama uyku sıkınti, adam istanbuldan oglen 2 de biniyo, eskisehire geliyo aksam olmus 8, 10 da tekrar eskisehirden istanbula donuyo mesela saat oluyo gece 3 - 4, uyku saatleri cok daginik olur yani uzun sureli seferlerde cift muavin oluyo da 7 8 saatliklerde tek muavin sıkıntı
2014/2015 arası bir müddet çalıştım başvuruda birgün çalış bir gün dinlenme var, ticket vs veriyoruz rahat iş diyip kandırıyorlar. Maaşı az vermek için ceza sistemi diye birşey uydurmuşlar her ay maaşını eksik veriyorlar.
10-12 saat otobüs yolculuğu yaparsın atıyorum saat 10 da terminale vardın diyorlar ki gece saat 10 da hazır ol o süre içerisinde ister uyu ister şehri gez ister trenclik oyna. Saat 10 da otobüsde olmak zorundasın ve yine 10-12 saatlik yolculuğu çekmek zorundasın. Geç kalırsan ceza yersin.
Çay kek muhabbeti o kadar kolay birşey değil. Bazen o kadar dengesiz biri geliyor ki normalde termosu anüsüne sokacağın adama hiç birşey yapamıyorsun. Yolcu memnun olmadım dese hiç birşey yapmasan dahi ceza yersin.
Her kalkışta yolcuları saymak zorundasın yolcuyu bırakıp gidersen sen sorumlu oluyorsun. Bırakıp gidersen ceza yersin.
Özetle yapılacak iş değil. Giren sağlık kontrolünün parasını çıkardıktan 3-5 gün sonra çıkıyor.
Konuyla ilgili 784 numaralı anımı anlatayım.
Hostluk yaptığım günlerdi. istanbul dan cape town'a gidiyoruz. elemanın biri koltuğunu sert bir şekilde sonuna kadar yatırmış ve tam arkasındaki yolcu "höst beeee !" diye bağırmışdı. ben de höstü host zannedip host çağırıyor zannettim ve gidip "buyrun efenim". dedim. eleman kızgın bir şekilde "seni çağıran olmadı ama gelmişken şu önümde oturan lavuğu alın, dışarı atın" dedi. Kırmadım yolcuyu ve koltuğu münasebetsiz şekilde yatıran elemanı ensesinden tutup otobüsden dışarı atmıştım.
Soruya gelince. Namusunla, emek vererek yaptığın her iş yapılır.
quote:
Orijinalden alıntı: por favor
Konuyla ilgili 784 numaralı anımı anlatayım.
Hostluk yaptığım günlerdi. istanbul dan cape town'a gidiyoruz. elemanın biri koltuğunu sert bir şekilde sonuna kadar yatırmış ve tam arkasındaki yolcu "höst beeee !" diye bağırmışdı. ben de höstü host zannedip host çağırıyor zannettim ve gidip "buyrun efenim". dedim. eleman kızgın bir şekilde "seni çağıran olmadı ama gelmişken şu önümde oturan lavuğu alın, dışarı atın" dedi. Kırmadım yolcuyu ve koltuğu münasebetsiz şekilde yatıran elemanı ensesinden tutup otobüsden dışarı atmıştım.
Soruya gelince. Namusunla, emek vererek yaptığın her iş yapılır.
Cok harika bir aniymis hocam Baya komikti yani 785 nolu ani ne zaman gelir?
quote:
Orijinalden alıntı: Winter Is Coming
2014/2015 arası bir müddet çalıştım başvuruda birgün çalış bir gün dinlenme var, ticket vs veriyoruz rahat iş diyip kandırıyorlar. Maaşı az vermek için ceza sistemi diye birşey uydurmuşlar her ay maaşını eksik veriyorlar.
10-12 saat otobüs yolculuğu yaparsın atıyorum saat 10 da terminale vardın diyorlar ki gece saat 10 da hazır ol o süre içerisinde ister uyu ister şehri gez ister trenclik oyna. Saat 10 da otobüsde olmak zorundasın ve yine 10-12 saatlik yolculuğu çekmek zorundasın. Geç kalırsan ceza yersin.
Çay kek muhabbeti o kadar kolay birşey değil. Bazen o kadar dengesiz biri geliyor ki normalde termosu anüsüne sokacağın adama hiç birşey yapamıyorsun. Yolcu memnun olmadım dese hiç birşey yapmasan dahi ceza yersin.
Her kalkışta yolcuları saymak zorundasın yolcuyu bırakıp gidersen sen sorumlu oluyorsun. Bırakıp gidersen ceza yersin.
Özetle yapılacak iş değil. Giren sağlık kontrolünün parasını çıkardıktan 3-5 gün sonra çıkıyor.
Hocam calistigin sirket hangisi Yani metro ulusoy kamil koc gibi yerlerin hepsinde ceza sistemi mevcut mu? Zaten alacagimiz 3 kurus para onida kesmesinler
quote:
Orijinalden alıntı: SHADOW
ben de zamaninda baya dusundum bunu yorucu meslek, sosyal hayatini cok sinirlar cay kahve dagitma isini cozersiniz illaki alirsirsin dengeli olmaya ama uyku sıkınti, adam istanbuldan oglen 2 de biniyo, eskisehire geliyo aksam olmus 8, 10 da tekrar eskisehirden istanbula donuyo mesela saat oluyo gece 3 - 4, uyku saatleri cok daginik olur yani uzun sureli seferlerde cift muavin oluyo da 7 8 saatliklerde tek muavin sıkıntı
Hocam kütahyalılar var bilirsin bunlarin otobuslerinde denemek istiyorum kendimi Zaten bunlar cok uzaga gitmiyorlar Izmir antalya istanbul ankara eskisehir gibi yerler metro gibi cok yorucu bir hat degil kanimca gunu birlik gidilen yer cogu
Kanatlandırmayan_Redbull
kullanıcısına yanıt
83764 adet anı var. random da seçebilirsiniz, sıradakini de verebilirim.
quote:
Orijinalden alıntı: por favor
83764 adet anı var. random da seçebilirsiniz, sıradakini de verebilirim.
45.372 nolu anı lutfen
Kanatlandırmayan_Redbull
kullanıcısına yanıt
Onu söylemem. Şuan kaç firmada var bilmiyorum. Belli bir ceza puanı sonrası atılıyorsun.
Milletin suratına fışkırtmayacaksan evet yapılır.
quote:
Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull
Hocam kütahyalılar var bilirsin bunlarin otobuslerinde denemek istiyorum kendimi Zaten bunlar cok uzaga gitmiyorlar Izmir antalya istanbul ankara eskisehir gibi yerler metro gibi cok yorucu bir hat degil kanimca gunu birlik gidilen yer cogu
Alıntıları Göster
evet eskisehir kutahya yapilir aslinda ama onda da ayni yolu gitmekten sıkılırsınben gide gele ezberledim arabayla, simdi cok sıkıcı geliyo yol hem o firmalar galiba ikram da yapmiyo bazen, bi tek canta yerlestir, giris cikis faturasi islerini yaparsin