haklsın melih abi ben diyorum ki kamil koç --pamukkale varan gibi kısa mesafelere hizmet eden firmalar neoplanın tek dingillisini isteseler fabrikadan daha avantajlı olmaz mı zira o zaman bir tane alına paraya neredeyse iki tane gelir
quote:
Orjinalden alıntı: meli-417
aslında strateji meselesidir 3akslı otobüs asla uzun ömürlü bir arac değildir ancak 2akslı arac kullan kullanabilirsen mercedes 3akslı 403
katilyorum.Bizim Firmada 5 tane 3-aksli setra var,99 modell...yaslandikca özellikle 3.aksda bir sürü hydraulik,mekanik,lastik ve hava körük sisteminde ( ECAS ) bir sürü sorun yasaniyor yaz aylarinda agir oldugun dolayi hararet yaparlar.... ama 3 aksli otobüsler yola güzel oturur,hele birde setra olursa....
melih abi sence man fortunamı yoksa 0403mü.ne dersin abii.?
quote:
ya dostum ben o otobüslere hayranımda ahhh izmirde yok o tip otobüs
melih abi doğru söylüyor izmirdeki en kral otobüs sanoslardır
bizim şimdiki arabalar iyi,
nurettin sözen denen herif başkan olduğuna ikarusları kakalamıştı istanbula,halen otobüs filosunda en çok ikarus var yalan olmasın 1500 civarında 99 dan bu yana mercedes alıyor iett,önce connecto şimdi citaro hiç olmazsa otobüs bunlar ikarus gibi değil
aslında yeni firma yatırım için devletten kredi alıp alıcağı otobüslerde neoplan 2aks olsa man fşrmasınla anlaştığında filo indirimi yaparlar buda daha hesaplıya gelir
travego_18senin sorunda ise man fortuna görünüş bakımından derim ancak yedek servis bakımından 403 derim
quote:
aslında yeni firma yatırım için devletten kredi alıp alıcağı otobüslerde neoplan 2aks olsa man fşrmasınla anlaştığında filo indirimi yaparlar buda daha hesaplıya gelir
travego_18senin sorunda ise man fortuna görünüş bakımından derim ancak yedek servis bakımından 403 derim
yahu ben biraz kılım herhalde s2000 i fortuna dan daha çok seviyorum ben tıpkı v8i travegodan çok sevdiğim gibi
aslında varya bir firma nostaji olarak koyucak 302-303 nasıl iş yapar ya
Alman milli takiminin 1974 de Dünya sampiyonu oldugu zaman,takim otobüs O 302 idi.Ayni yil otobüsü satip,ve birdaha o orijinal otobüsü kutlamar icin bulamayip,baska bir otobüsü eski görüntüye haline getirip,nostalji yaptlilar...
bu otobüsü türkiyeye getircen 15günde travego olur cıkar
quote:
bu otobüsü türkiyeye getircen 15günde travego olur cıkar
okadar sürermi kaptan ? bence helalinden bir 5 gün sürer
dostum herseye çözüm buldukta 20 günden aşağıya iş veremiyor karesorculer ancak özel otobüs olduğundan 15gün verdik sabah aksam çalışıcaz iç dekorda travego içi gibi olucak demi
haklisin meli-kaptan...gec olsun ,güc olmasin....
bu ara kaptan, önceler eski otobüslerin soför kapisi vardi,simdilerde yok.... belki karöserciler bu konudada yardimci olup,müsteri istegine göre kapi da monte ederler
tabiki dostum istersen arka cama orhan gencebay ferdi tayfur resimleri filan yaparız müşteri veli nimetimizdir
melih abi tek dingilli travego ile cift dingilli travego arasındaki fark nedirr
çift dingil uzun mesafe aracı tek dingil kısa mesafe aracı çift dingilde fazla vergi verirsin tek dingil uzun ömürlüdür çift dingil uzun ömürlü değildir firmaların ve otobüs sahiplerinin secme sebebi daha fazla yolcu tasımaktır ve birde çift dingil fazla yakar tek dingile göre
quote:
çift dingil uzun mesafe aracı tek dingil kısa mesafe aracı çift dingilde fazla vergi verirsin tek dingil uzun ömürlüdür çift dingil uzun ömürlü değildir firmaların ve otobüs sahiplerinin secme sebebi daha fazla yolcu tasımaktır ve birde çift dingil fazla yakar tek dingile göre
en iyisi sanos lar melih abi
sanoslar bir devrimin son örneği hele birde arkaya gecersen kafan tavana bile carpar
Arkadaşlar Gerçektende Harika Bir Paylaşım Olmus Topic i Açan Arkadaşa Ve Yorumlarını Burda Paylaşan Arkadaşlara Teşekkür Ediyorum Ve Ellerine Kollarına Sağlık Diyorum. Şu An Bursada Oturuorum Aslen Kars lıyım Ve Kendimi Bildim Bileli Her Tatilde 1 Hafta Bile Olsun Kars a Gidiyorum.Malum Kars Türkiyenin Diğer Ucu Bursadan Tam Olarak 24 Saat Süren Mükemmel Bir Yolculuk.Yıllardır Gidip Geldiğim İçin Şöförlerin Hepsi İle Akraba Gibiyiz Bu Arada DOĞU KARS otobüs şirketinden Bahsediyorum. Ve İnanın Unutulmaz Dakikalar Geçiriyorum Yoluculukta. Bilet Almaya Gittiğimde Ben Hiç Söylemeden Hostes Koltugunu Verirler Dediğim Gibi Bütün Şöförlerle Akraba Gibiyiz Ve Otobüs 12:30 sularında Bursadan Kalkar Ve O An Muhabbet Başlar Bu Arada Güzergah - Bursa - İnegöl - Eskişehir - Ankara - Kırıkkale - Yozgat - Sivas -Erzincan -Erzurum ve Dogunun Parisi Kars En Güzel Dakiklar Gece Geçer Saat 4 te Sivas Akdağ Madenlerinde Verilen Molanın Tadını Hiç Bişeye Deişmem Ootbüs Mola Yerine Yanaşır Ve Siz Uykulu Gözlerinizle Aşağı İnersiniz Hca Çok Soguktur Hemen Sırtınıza Montunuzu Alır Ve Bir Sigara Yakarım Şöför Arkanmdan Koluma Girip Direk Yemege Gider Kaptanların Yerinde Hoş Bir Muhabbet İle Ymeğimi Yer Ve Mola Biter Otobüs Haraket Eder Etmez Hemen Lmabalar Kapanır Ve Ne Hikmetse Çogusu Hemen Uykuya Geçer Horlama Sesleri Öne Kadar Gelir. Ve Muavinin Unutulmaz Nescafeleri Gelir. Artık Gözleriniz Kanır Ve Uyursunuz Gözlerimi Hep Açtıgımda Erzincana Girerken Görürüm Ve Erzincanı Geçtikten Sonra Tercan da bir mola daha her yer kar kış kahvaltınızı Ettikten Sonra Yola Dewam. Bu Kadar Sevmeme Rağmen Erzurum - Kars Dönüştede İnegöl - Bursa arasını hiç çekemem yol bitmez gelir nyse sarıkamısıda geçtikten sonra dağların arkasından kars görünür ve Akrabalarıma Kavusmanın Heycanı Sarar Artık Yol Bitmiştir Ve 24 saatlik Macera Biter Artık Memleketimdeyim Şöförle Bir Dhaki Yolculukta Görüşene Kdar Vedallaşırım.
Arkadaşlar İnanın Tam Olarak Anlatsam Sayfalar Yetmez Ben Bir Otobüs Hastasıyım Ve Şikayetçi Değilim. Herkeze Teşekkür Ederim Umarım Başınızı Şişirmedim Sadece Anılarımı ANlattım Herkez Allaha Emanet Olsun Allah Yar Ve Yardımcınız Olsun !