Şimdi Ara

Otomatik Punto kalkışta stop ediyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006 1.2 Dynamic Duallogic benzinli otomatik punto aracım var(lpg yok).

Araç hareket halindeyken sorun yok

Özellikle trafikte kalkışta çok gaz vermeden kalkınca stok edebiliyor. Edebiliyor diyorum çünkü her zaman olmuyor son 1 haftada 2-3 defa oldu.
    Ortalama 10-15 kalkıştan 1 inde.

Şüphelendiğim aksam olan gaz kelebeğini temizletecem.

Acaba şanzumanda sorun olabilir mi? Yada farklı bir aksam da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismak17 -- 21 Mayıs 2018; 14:7:31 >

• Merhaba. Fiat markası ve ürettiği araçlarla ilgili herhangi bir bilgim yok. VW, Audi, Skoda vb. markalar olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım.

Yalnız şunu söyleyebilirim: Gaz kelebeği ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Bunun arızasını şöyle anlarsınız: Rölantide dengesizlik olur ama araç sönmez. Örneğin devir saati 1-2 arasında gidip gelir. Ayrıca devir saati gaza basmadığınız halde takılı kalır. Örneğin 3.000 devire kadar gaza bastınız. Ayağınızı gazdan çekseniz bile devir gaza basıyormuş gibi 3 te takılı kalır.

Şanzımanla ilgili olduğunu da sanmıyorum. Bunun belirtileri de farklı olur. Yine araç sönmez. Silkeleme, titreme yapar. Tuhaf vites geçiş sesleri gelir. Vites küçülmez yada büyümez. Gaza bastığınız halde araç yürümez vb.

Aracınızı arıza tespit cihazına bağlatın, sorun ortaya çıkacaktır. Bazen kirli benzin bu tip sorunlara yok açabiliyor. Enjektör sistemiyle ilgili olabilir.

İyi günler dilerim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: autotech1

Merhaba. Fiat markası ve ürettiği araçlarla ilgili herhangi bir bilgim yok. VW, Audi, Skoda vb. markalar olsaydı yardımcı olmaya çalışırdım.

Yalnız şunu söyleyebilirim: Gaz kelebeği ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Bunun arızasını şöyle anlarsınız: Rölantide dengesizlik olur ama araç sönmez. Örneğin devir saati 1-2 arasında gidip gelir. Ayrıca devir saati gaza basmadığınız halde takılı kalır. Örneğin 3.000 devire kadar gaza bastınız. Ayağınızı gazdan çekseniz bile devir gaza basıyormuş gibi 3 te takılı kalır.

Şanzımanla ilgili olduğunu da sanmıyorum. Bunun belirtileri de farklı olur. Yine araç sönmez. Silkeleme, titreme yapar. Tuhaf vites geçiş sesleri gelir. Vites küçülmez yada büyümez. Gaza bastığınız halde araç yürümez vb.

Aracınızı arıza tespit cihazına bağlatın, sorun ortaya çıkacaktır. Bazen kirli benzin bu tip sorunlara yok açabiliyor. Enjektör sistemiyle ilgili olabilir.

İyi günler dilerim...
    Rölantide dengesizlik yoktu.Sanırım arıza tespite sokmamız gerekecek. Güzel ve açıklayıcı cevabınız için teşekkürler.

• ismak17 İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.