Bildirim
otomatik vites dizel megan
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Güzellllll -
artık pek kullanılmayan 4 ileri proaktif bir şanzıman kullanıyor. dolayısıyla yakıt tüketimi fazla. -
BENCE RENAULT UN EN ZAYIF OLDUGU NOKTA: OTOMATIK VITES SISTEMLERI
HEM ESKI TEKNOLOJI HEMDE ARIZA CIKARMA RISKLERI YUKSEK -
Şimdiye kadar ciddi bir şanzuman sorunu olanı görmedim. İşyerinde kullandığımız 2005 model 1.6 benzinli Megane var, yakıt tüketimi dışında hiç bir sorunu yok
Ben de 1.5 dCi BVA aldım. gayet memnunum. Yeni araçlardaki triptronik viteslerin hepsi yarı otomatik. Corsa, Punto, Linea, Corolla ve Astra ile denem sürüşleri yaptım. 1., 2. ve 3. viteslerdeki performansları çok kötü ve vites geçişleri yarı otomatik şanzuman olduğu için sarsıntılı.
En keyifli sürüş Megane'da. Kesinlikle öneririm. Ben memnunum. 4 ileri olmasının hiç bir sakıncası yok, 3. viteste 120 nin üzerine çıkabiliyorsun zaten.
Yalnız diğerlerinden yakıt olarak biraz daha fazla yakıyor.
Ekonomi dersen diğer araçlara bak, ama konfor ve performasn dersen kesinlikle Megane.....
-
Bu Meganların 100 bgliklerine Daa Doymadım Otomatik Bide Valla direksiyondan inmem -
ah bizede otomatik megane kullanmak nasip olur inşallah beyler aracınızın kıymetini iyi bilin megane hastası olduğum süper bi araba -
arkadaşlar ben yaklaşık 2 ayönce symbol aldım dci megan kullanmak nasip olmadı 80 bg icin pek gitmiyor ama 100bg icin ucuyor diyorlar bakalım nasip otamatik kullanan yok cevremde ama büz kullanan çok herkezde memnun -
bende kullanıyorum şanzıman sorunu yaşadım daha araba bir haftalıkken hemde. ama ufak birşeydi halloldu.dizel olmasına karşın harbi çok yakıyo arkadaşlar yaaaaaauuu -
Soylukan ne yakıyor senin araç?
Benimki 6.2 lt/100 km.
Yani 167 ykr. 1600cc 16V benzinli bir aracın ortalama 250 ykr olduğunu düşünürsek çok değil.
2008 Expression Plus BVA benim araç.
quote:
Orjinalden alıntı: soylukan2
bende kullanıyorum şanzıman sorunu yaşadım daha araba bir haftalıkken hemde. ama ufak birşeydi halloldu.dizel olmasına karşın harbi çok yakıyo arkadaşlar yaaaaaauuu
-
quote:
Orjinalden alıntı: yavuzazgin
HEM ESKI TEKNOLOJI HEMDE ARIZA CIKARMA RISKLERI YUKSEK
AUTOSHOW TEST YILLIĞI SAYFA 85'TEN ALINTIDIR.
MEGANE SEDAN 1.5 DCI BVA İLE 100 KM'LİK MESAFEDE ULAŞTIĞIMIZ 6.8 LT'LİK TÜKETİM DEĞERİ VE ŞANZIMANIN SARSINTISIZ VE KARARLI ÇALIŞMA KARAKTERİ İSE GERÇEKTEN DE YÜZLERİ GÜLDÜRMEYİ BAŞARIYOR. MANUEL ŞANZIMANLA ELDE ETTİĞİMİZ DEĞERLE BİREBİR AYNI OLAN TÜKETİM SONUCUNU TAKDİR ETMEMEK İMKANSIZ. -
quote:
Orjinalden alıntı: t821926
quote:
Orjinalden alıntı: yavuzazgin
HEM ESKI TEKNOLOJI HEMDE ARIZA CIKARMA RISKLERI YUKSEK
AUTOSHOW TEST YILLIĞI SAYFA 85'TEN ALINTIDIR.
MEGANE SEDAN 1.5 DCI BVA İLE 100 KM'LİK MESAFEDE ULAŞTIĞIMIZ 6.8 LT'LİK TÜKETİM DEĞERİ VE ŞANZIMANIN SARSINTISIZ VE KARARLI ÇALIŞMA KARAKTERİ İSE GERÇEKTEN DE YÜZLERİ GÜLDÜRMEYİ BAŞARIYOR. MANUEL ŞANZIMANLA ELDE ETTİĞİMİZ DEĞERLE BİREBİR AYNI OLAN TÜKETİM SONUCUNU TAKDİR ETMEMEK İMKANSIZ.
emin ol ben bu işi otosowdan daha ıyı bılıyorum o araba bır eskısın bakalım aynı seyı soyleyebıleceklermı ben cok gordum 10.000km de otomatık vıtesı kontrol ettırın arızası
-
Valla ben memnunum. Hiç bir sorunum yok. Sürüşü çok keyifli. Yokuşlarda kickdown yapmak harika oluyor. 3 ayda 10.000 km yaptım.
Yakıtıda normal değerlerde. 6.2 lt ortalama tüketimi var. -
Bir amcamda Megane 1.5dci 100bg düz şanzuman, diğerinde Megane 1.5dci otomatik şanzuman (sakat aracı) var. Düz şanzuman.lı Megane.da bugüne kadar benim duyduğum, gördüğüm hiçbir problem olmadı. Sadece klasik Megane problemlerinden biri olan torpido ve kapı kolu soyulmaları var. Otomatik şanzumanlı ise istisnasız her hafta serviste idi. En son geçen ay şanzuman komple değişti ve o gün bugündür problem yok.
Her zaman söylerim. Bu işler biraz şans işi. Denk geldi mi geliyor işte. Önemli olan servisin, firmanın sorunla ilgilenip sorunu çözüme kavuşturması ve müşteri memnuniyeti sağlamasıdır. Benim bir önceki aracımda kesinlikle memnuniyet sağlanmadığı için sattım. Üstelik yeni araç aldığıma değil Megane.dan kurtulduğuma kurban kestim. Doğrusu amcamın memnuniyetini sağladılar. İnşallah sorun çıkarmaz bundan sonra.
Yakıta gelince her iki amcamda uzun zaman sıfırlama yapmaz yani yakıt verileri uzun km.lerin sonucudur. Son kontrol ettiğimde düz şanzumanlı olan 6.2lt/100 km, otomatik şanzumanlı olan 7.1lt/100 km. Otoshow dergisinin o ifadesine katılmak mümkün değil. Bu iki aracın benzer yakıt tüketimi teoride bile mümkün değil. Hani otomatikleştirilmiş şanzuman olsa düşük bile olabilir ancak bu klasik eski teknoloji bir şanzuman. Yine de yakıt tüketimi çok kötü değil.
-
Ben her depoyu fullediğimde bilgisayarı sıfırlarım.
Kış lasitkleri ile bir depodaaki tüketim 6.3 lt idi.
Yaz lastiklerini taktım geçen hafta. 6.0 lt. ye düştü. -
aracı kaç km kullandınız
Beğenmediğiniz en önemli özelliği ne idi -
240.000 km kullandım:) -
Çok iyi
Bu km kadar yaşadığınız en büyük problem ne oldu?
Şanzıman bir sorun çıkardı mı?
Şanzıman bakımı için nasıl bir yol izlediniz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X