Şimdi Ara

Otomatik Vites Risktir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yıllardır düz vites kullanırım ve otomatiğe karşıydım. Ancak yeni aracımı otomatik aldım, istanbulda yaşıyorsan otomatik iyidir istanbul dışı çok gerekli değil. Sorunluluk kısmını yaşayıp göreceğiz en büyük çekincem bu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

Peki sen kimsinde bana "sirf konuşmuş olmak için konuşuyorsun" diyorsun? İlk önce kendi üslubunu bir düzelt.

Yazılanları okuma konusunda sorunun yok değil mi? DSG bozulunca hurdaya ayrılmayacak ya bu araba ikinci elde gariban vatandaşa satılacak diyorum. Anlamadan cevap veriyorsun. Sıfır alır garantisi bitmeden satarım diyerek kinci el DSG'li araç alanları enayi yerine koyuyorsunuz. Senin patlak şanzımanın garantiden değişti diye sanki yeni takılan şanzıman sonsuza kadar arıza yapmayacak. İkinci el alanın elinde de patlayacak bu sefer garanti dışı diye 5-10 bin TL fatura çıkaracaklar. İstediğin kadar değiştir yine patlyacak yine patlayacak. Bunun bir sonu yok.

İyi niyet garantisi nedir? Elinde DSG şanzıman bozulduğunda ücretsiz olarak yapılacağına dair bir belge var mı? Doğuş oto hazretleri eğer lütfederse garanti kapsamında ücretsiz değiştirecek, istemezse garanti kapsamına sokmayacak, canı istersede şanzımanı garanti kapsamına soktuk ama işçilik ücreti olarak 3000 TL alıyoruz diyecek. Bir insanın çıkarı olmasa bu rezilliği bu kadar savunur mu? Birde en iyisi DSG diyorsun ya.

Ok sana tek bir soru bindiğin Civic in şanzımanının ömür boyu bozulmayacağını garanti ediyormusun ? Neden senden sonraki kullanıcıları enayi yerine koyuyorsun ? belki 10 sene sonra senden o arabayı alan birinde bozulacak şanzıman ?

Hadi bakalım..

Ya sizin gibiler varya burda konuşup durur Dsg ye ona buna laf eder sonra sıfır araba almaya geldimi iş biraz paraları oldumu koşa koşa doğuş otoya gidip vw alırlar. Siz varya siz işinizi iyi biliyosunuz

• Benim mesleğim elektronik ve otomasyon. Laf oyunu yapmaya çalıştığın kişiyi önce bir tanı istedim. Dünyada arıza yapmayacak hiçbir makine yoktur. Eninde sonunda her cihazın kullanım ömrü dolacak. Honda ya da ZF firmasının ürettiği tork konvertörlü şanzımanlarda arıza yapabilir. Ancak her iki şanzıman tipini kıyaslarsak DSG başta olmak üzere çift kavrama şanzımanların çıkardığı arızlar yanında "SORUNSUZ" denecek kadar düşük bir arıza oranına sahip olduğu görülecektir.

Kronik arızalı, arıza yapmaya müsait, mühendislik hatası olan ve parçaları kalitesiz makineler, cihazlar güvenilmezdir. Bunların ekonomik ömrünün çok kısa olduğu ve arıza yapacağı baştan bellidir. Bu tip cihazlar hayati öneme sahip alanlarda kullanılmaya müsait değildir. Örneğin DSG şanzımanlı bir cankurtaran kullanılamaz. Ancak tork konvertörlü bir cankurtaran kullanılabilir.

Leş plastik dediğin BMW'ye 200 bin sayınca gözünde bir anda altın kaplama oldu herhalde. Bak ben sana o çok sağlam aracının test sonuçlarını göstereyim.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/bmw/5-series-4-door-sedan

Senin alaman panzeri small overlap testinden Marjinal yani kötü not almış. Ama üzülme bir kaza anında can verirken yumuşak ve kaliteli plastiğe kafa attığın için premium şekilde ölüyorsun.

Bu benim kullandığım tenekenin test sonucu.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2015

Teneke olduğu için kaza anında kafayı köşeye vurmuyoruz amele gibi hava yastığına kafa atıyoruz.

Bak bu da yeni kasasının test sonucu.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2016

aaaa ne görüyoruz o kadar teneke ki kaza anında darbe alan sol kapı yerinden bile kıpırdamıyor.

• quote:

Benim mesleğim elektronik ve otomasyon. Laf oyunu yapmaya çalıştığın kişiyi önce bir tanı istedim. Dünyada arıza yapmayacak hiçbir makine yoktur. Eninde sonunda her cihazın kullanım ömrü dolacak. Honda ya da ZF firmasının ürettiği tork konvertörlü şanzımanlarda arıza yapabilir. Ancak her iki şanzıman tipini kıyaslarsak DSG başta olmak üzere çift kavrama şanzımanların çıkardığı arızlar yanında "SORUNSUZ" denecek kadar düşük bir arıza oranına sahip olduğu görülecektir.

Kronik arızalı, arıza yapmaya müsait, mühendislik hatası olan ve parçaları kalitesiz makineler, cihazlar güvenilmezdir. Bunların ekonomik ömrünün çok kısa olduğu ve arıza yapacağı baştan bellidir. Bu tip cihazlar hayati öneme sahip alanlarda kullanılmaya müsait değildir. Örneğin DSG şanzımanlı bir cankurtaran kullanılamaz. Ancak tork konvertörlü bir cankurtaran kullanılabilir.

Leş plastik dediğin BMW'ye 200 bin sayınca gözünde bir anda altın kaplama oldu herhalde. Bak ben sana o çok sağlam aracının test sonuçlarını göstereyim.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/bmw/5-series-4-door-sedan

Senin alaman panzeri small overlap testinden Marjinal yani kötü not almış. Ama üzülme bir kaza anında can verirken yumuşak ve kaliteli plastiğe kafa attığın için premium şekilde ölüyorsun.

Bu benim kullandığım tenekenin test sonucu.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2015

Teneke olduğu için kaza anında kafayı köşeye vurmuyoruz amele gibi hava yastığına kafa atıyoruz.

Bak bu da yeni kasasının test sonucu.

http://www.iihs.org/iihs/ratings/vehicle/v/honda/civic-4-door-sedan/2016

aaaa ne görüyoruz o kadar teneke ki kaza anında darbe alan sol kapı yerinden bile kıpırdamıyor.

Yaa amaan baydın tamam sen bin civic e civic süper çok güvenli çok iyi. Volkswagen Bmw çöp.. Mutlu olduysan ne ala İsterse IIHS de en best araba seçilsin civic dönüpde bakmam bile hiç işim olmaz. Kadın arabası..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 14 Haziran 2016; 11:40:19 >

• Süper ve çöp arasında bir değerlendirme yapamıyorsun değil mi? Kullandığın araç sana göre süper, kötü yönü bulunduğunu düşündüğün araçlar ise çöp. Bu kafa yapısı ile insanlara araç öneriyorsunuz ya ona yanıyorum.

Forumun azılı 3 vw savunucusundan vetenes ve cihanair Honda CR-V, duratec bmw 5 serisi aldı. DSG o kadar iyi ki herkese DSG'li araç önerip sonra "SORUNSUZ" diye başka marka araçlar alıyorsunuz.
  • Doğruya doğru; Tork konvertörlü şanzıman bozulmaz diye bir kaide yok.
    Bozulur elbet! 2-5.000TL rasında ücret ödeyenler var, biliyorum.

Dsg'nin durumu, kronik bilinen ve çözümü tam olarak getirilmeyen bir şanzıman. Sıkıntısı o..
  • quote:

Süper ve çöp arasında bir değerlendirme yapamıyorsun değil mi? Kullandığın araç sana göre süper, kötü yönü bulunduğunu düşündüğün araçlar ise çöp. Bu kafa yapısı ile insanlara araç öneriyorsunuz ya ona yanıyorum.

Forumun azılı 3 vw savunucusundan vetenes ve cihanair Honda CR-V, duratec bmw 5 serisi aldı. DSG o kadar iyi ki herkese DSG'li araç önerip sonra "SORUNSUZ" diye başka marka araçlar alıyorsunuz.

Yav hala anlamıyosun hala aynı şeyleri söylüyosun bende hem 520 var hem dsg polo var Allahım ya

Lütfen fotoğrafın üstüne konuşmayalım daha ruhsatlarını istiyosan onuda paylaşırım

Bu passatla polonun fotosu yan yana, önce passatı aldım sonra poloyu. Polo 1.2 tsi dsg
     Otomatik Vites Risktir

Buda 520 ile polonun fotosu

Otomatik Vites Risktir

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Bir VAG ci atasozu der ki; siz kullanmayi bilmiyorsunuz. Once frene bas sonra tan durunca n ye al aldiktan sonra el frenini cek sonra p ye al. Peeeehh. Bazi uzay cagi forumdaslarimizda yil oldu 2016 uzay mekigimin roketlemesini aktiflestirmek icin baska bi pedallami ugrasicam. Sanziman cortlamasin arabayi stop ederken seramoni yapiyorsunuz ya. O ne olacak? Frene bastiydim n yemi alcaktim p yemi olmadi bidaha olmadi bastan olmadik fadik sen alta ben uste :)

Birde vagcilarin bi avuntusu daha var kac yilda bilmem kac tane vag arabasi satiliyor bunlarin sukadari dag li okadar cok dag satilinca ariza orani yuksek olmasi normal blablabla.3 akrabam ikisinde 2010 octavia dsg m7 digerinde 2013 vw caddy dsg7 var ucununde sanziman cortladi bakin baski balata degil sanziman! Yani neymis bu dagler cortluyormus.

E sizde haklisiniz sen kalk otomatik vites farki olarak o kadar para dok. Ondan sonra bozulsun. Yok yaaaauuu o bozulmadi ben yanlis kullandim o bozulurmu hec. Kaziklandigini kabul etmek istemiyor. Kaziklandin lan iste daha kime cilve yapiyon. Dsg patladi dosya bursaya gitti :)

Tork konvertorlu sanzimanlara gelirsek iki yildir uye olarak uyeligimin iki katida misafir olarak cok takip ettim burayi tork konvertorlu sanzimanlarla ilgili sikayet ariza hatirlamiyorum. He yalan olmasin gecen yil bi civicte duymustum.

Birakin milisaniyede vites atmasin birak 1 litre fazla yak. 1 litre az yaksin(?) diye okadar fark ver sonra bozulsun bi daha para ver. Ver ver ver ver ver Allah'im ver :)

hahaha ver allahım ver

• Dsg'li polom var dedin tamam dedik. Sana polon yok demedim ki neyi ispatlamaya çalışıyorsun? Paran yok diye(!) DSG'li pasaat alamayıp düz vites passat aldığını söylüyorsun. Sonra onu satıp yerine DSG'den daha kötü olduğunu iddia ettiğin ZF8 şanzımanlı bmw 5 serisi aldığını söylüyorsun. Kendi içindeki çelişkiyi çözemiyor musun? Yoksa bizi para hesabı yapamayan kek mi zannediyorsun?

Görüldüğü kadarı ile bu tartışma çıkmaza giriyor. Ne dersem diyeyim aynı şeyleri döndürüp duracaksın. Daha fazla uzatmanın manası kalmadı. Sana dandik ZF8'li şanzımanınla mutluluklar dilerim. İnşallah bir gün parayı biriktirir en süper, en hızlı şanzıman olan DSG'li bir passat'a sahip olabilirsin.
  • Ehliyetimi 7 ay önce aldım. Çok fazla şoförlük tecrübem yok, buradaki bir çok kişi benden daha bilgilidir. Ama bişey paylaşayım sizinle.

Bugüne kadar hep babamın manuel vitesli 2007 golfünü kullandım ( Çok şükür hiç bir sorun yaşamadık yıllardır yağını suyunu koyuyoruz bakıma sokuyoruz araba gidiyor )

Geçen gün otomatik vitesli auris ile 200 km yol yaptım. Arabayı çok beğendim ama manuelde aldığım sürüş zevkini hiç alamadım.

Araba her devir aldığında elim vitese gitti

Vitesi 4den 3e çekip varexi ağlatamadıktan sonra ne yapayım öyle arabayı

otomatik arabada benim canım sıkılır ölümüne manuel

• quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

Ehliyetimi 7 ay önce aldım. Çok fazla şoförlük tecrübem yok, buradaki bir çok kişi benden daha bilgilidir. Ama bişey paylaşayım sizinle.

Bugüne kadar hep babamın manuel vitesli 2007 golfünü kullandım ( Çok şükür hiç bir sorun yaşamadık yıllardır yağını suyunu koyuyoruz bakıma sokuyoruz araba gidiyor )

Geçen gün otomatik vitesli auris ile 200 km yol yaptım. Arabayı çok beğendim ama manuelde aldığım sürüş zevkini hiç alamadım.

Araba her devir aldığında elim vitese gitti

Vitesi 4den 3e çekip varexi ağlatamadıktan sonra ne yapayım öyle arabayı

otomatik arabada benim canım sıkılır ölümüne manuel

200km ile çözüme ulaşmış, referans gösterilme derecesine gelmişsiniz!..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tam otomatik fazla masraf çıkarır ama yarı otomatik sizin manuel araç ile aynı masraf çıkarır, otomatik viteslerin baya çeşitleri mevcut
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    14.000 tane mesaj atmanız boş konuşan bir insan olduğunuzu resmen dillendirmiş.

" Ehliyetimi 7 ay önce aldım. Çok fazla şoförlük tecrübem yok, buradaki bir çok kişi benden daha bilgilidir. Ama bişey paylaşayım sizinle. "

Mesajıma bununla başladım. Ama o kadar köhne insanlar olmuşsunuz ki gözleriniz görmez olmuş.

Bu mesaja cevap vermezseniz sevinirim. Kolay gelsin.
  • xRoot kullanıcısına yanıt
    Yanlış olan nedir??

7 aylık ehliyetin var.
    200km otomatik araç kullanmışsın..

Otorite gibi laf konuşmuşsun.

Niye bozuldun ki!!

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarımı gö-z-ünüz ile okuyorsunuz değil mi?
    7 aylık ehliyetim var ama çocukluğumdan beri araba kullanıyorum. Babam sağolsun hiç bir zaman mahrum bırakmadı beni.
    Ben 200 km auris kullandım. İlk otomatik vites deneyimimdi ve sevmedim. Arabayı sert kullanırım. Ben 5binde 6binde vites atmaktan mutlu oluyorum.
    Varexi açıp arabayı basbas bağırtmaktan da mutluluk duyuyorum. anlık yakıt göstergesinin 20 lt'ye vurmasından da mutluluk duyuyorum. Bunuda yukarıda gayet güzel bir dil ile belirttim.
    Otorite olmaya ne niyetim var ne de ihtiyacım. Beni buradaki vw sevicileri veya vw sövücüleri ile karıştırmayın.
  • Otomatik vites risk, senin gibi araba kullanmak risk değil öyle mi?
    Otomatik vitese para vererek bir şey elde ediyorsun, bir faydan var, başka şeylere yoğunlaşabiliyorsun, bırak vitesi teknoloji halletsin.

Arabayı bir araç değil tatmin aracı yahut zevk için kullanıyorsanız o ayrı, o zevk işi. Yani özetle otomatik vites son derece gerekli hatta çok gerilerden takip edilen bir teknolojidir

• quote:

Dsg'li polom var dedin tamam dedik. Sana polon yok demedim ki neyi ispatlamaya çalışıyorsun? Paran yok diye(!) DSG'li pasaat alamayıp düz vites passat aldığını söylüyorsun. Sonra onu satıp yerine DSG'den daha kötü olduğunu iddia ettiğin ZF8 şanzımanlı bmw 5 serisi aldığını söylüyorsun. Kendi içindeki çelişkiyi çözemiyor musun? Yoksa bizi para hesabı yapamayan kek mi zannediyorsun?

Görüldüğü kadarı ile bu tartışma çıkmaza giriyor. Ne dersem diyeyim aynı şeyleri döndürüp duracaksın. Daha fazla uzatmanın manası kalmadı. Sana dandik ZF8'li şanzımanınla mutluluklar dilerim. İnşallah bir gün parayı biriktirir en süper, en hızlı şanzıman olan DSG'li bir passat'a sahip olabilirsin.

Yahu anlamiyomusun ? Ben sana paramin hesabini vermek zorundamiyim ozaman yoktu param 15 gun sonra oldu veya 5 ay sonra oldu kimene ? Ozaman nakit 110 lira param vardi manuel passat aldim kredi cekmek istemedim 1.50 lere yakin faizden manuel olsun onemli degil bide krediyle ugrasamam dedim. Şimdiki aklim olsa demezdim öyle çeker kredi dsg alirdim manuel aldigima pişman oldum sonra.

Sizin gibiler anca forumdan okuduklariyla dsg den korkar durur işte millet çatir çatir kullaniyo herkesde bilincinde hassas bir şanziman oldugunu kimsede umursamiyo satiş adetleri ortada zaten fazla konuşmaya gerek yok bu sene 32 bin tane passat satmiş bunun 25 bin tanesi dsg li. 25 bin otomobil hemde tek modelde nedemek biliyomusun ? Bazi markalarin toplam butun modellerinin satiş adeti bile bukadar degil.. Siz iihs den yuksek puan almis nuhneviden kalma şanzimanli civicnizle kendinizi avutun işte anca

• quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

Hocam yazdıklarımı gö-z-ünüz ile okuyorsunuz değil mi?
    7 aylık ehliyetim var ama çocukluğumdan beri araba kullanıyorum. Babam sağolsun hiç bir zaman mahrum bırakmadı beni.
    Ben 200 km auris kullandım. İlk otomatik vites deneyimimdi ve sevmedim. Arabayı sert kullanırım. Ben 5binde 6binde vites atmaktan mutlu oluyorum.
    Varexi açıp arabayı basbas bağırtmaktan da mutluluk duyuyorum. anlık yakıt göstergesinin 20 lt'ye vurmasından da mutluluk duyuyorum. Bunuda yukarıda gayet güzel bir dil ile belirttim.
    Otorite olmaya ne niyetim var ne de ihtiyacım. Beni buradaki vw sevicileri veya vw sövücüleri ile karıştırmayın.

Aferim sana...

Boyundan büyük laf etmişsin, onu da gösterdik diye bozulmana, çocukluk yapıp gurur yapmana gerek yok.

30 senedir araç kullanan adam ile aşık atmak istiyorsan ne tecrüben yeter nede denkliğin. Boş geç, işine bak.

Saçma sapan araç kullanma alışkanlıkların yada şekli beni hiç ilgilendirmiyor, mahalle arkadaşlarına hava atmak için kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 14 Haziran 2016; 18:48:19 >

• Vw'de hangi üstün teknoloji var sorması ayıptır? Daha hala geri görüş kamerası olmayan donanım fakiri araçları satıyorlar.

Ha daha 3600 km'de patlayan DSG'ye teknoloji diyorsan orası ayrı tabi

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=116297212

• quote:

Vw'de hangi üstün teknoloji var sorması ayıptır? Daha hala geri görüş kamerası olmayan donanım fakiri araçları satıyorlar.

Ha daha 3600 km'de patlayan DSG'ye teknoloji diyorsan orası ayrı tabi

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=116297212

Ya sen sabahtan beri iki büyük alman markasına,dünya devi 2 markaya laf atıyosun farkındamısın ? biri Bmw biri Vw, Dönüp bak bi altında ne var teneke civic. Tutmuş bana iihs koyuyosun benim arabamla kaza yaparım ölmem sen ölürsün diyosun Yahu Civic dediğin arabaya mocan otogaz brc bayisi stepneye lpg tankı bile montaj yapmıyodu arabanın arka tarafı çok teneke güvenli değil diye sadece normal tank takıyolardı Tartışmayalım boşuna.. Herkes arabası kadar konuşsun tecrübe etmediğiniz bilmediğiniz konuları konuşmayın. Hayatında ne DSG li otomobil nede ZF8 li otomobil sahibi olmamış kişiler gelip burda şanzıman hakkında yorum yapmasın. DSG 0.6 milisaniye hızda vites değiştiren şuan piyasadaki en hızlı şanzıman. İstediği kadar hassas olsun istediği kadar sorunlu olsun sonuç olarak GERÇEK bu.. ZF8,9G-Tronic çok daha dayanıklıdır ayrı konu ama DSG kadar net,hızlı şanzımanlar değiller okadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 15 Haziran 2016; 0:15:07 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.