Şimdi Ara

Otomatik Vites Risktir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarı arıza lambası

quote:

Orijinalden alıntı: muradisdan

Bi kontrol manyagi olarak otomatik vitesten nefret ediyorum. Daha once bikere otomatik aldim ondada huzur bulamamistim. Ben kullanamayacaksam guvenmem hicbirseye ipler benim elimde olmali.

O zaman el frenini de kullanma arkaya takoz koy . Cam otomatiklerini de iptal ettir çevirmeli yap.

Teknoloji gelişiyor. Bütün sistemler de bundan nasibini alıyor. Lüks arabaların çoğunda düz vites seçeneği bile yok artık . İlerde orta segment araçlar da bundan nasibini alacaktır ister istemez.

Saygılarımla...

verdiğiniz örnek saçma olmuş.
    el frenini isteyince istediğiniz sıklıkta çekebiliyorsunuz. hatta el freni düzeneğinin altında her araçta el freninin yükseklik ayarı bile var. el frenininde elektronik olanları var tabiki bi tuşa basıyorsun cart çekiyor onuda sevmiyorum manuel olmalı. konuyla alakası yok ama çok dik bayırlarda herşeye ramen el frenine güvenmem teker altına takoz koyarım sonuçta 2 tonluk makina. (viteste bırakmama ramen güvenmem.)
    elektrikli cama gelirsek ondada istediğin kadar bas açsın istediğin kadar bas kapatsın gene ben kontrol ediyorum kafasına göre açıp kapatmıyor otomatik far veya silecek gibi o örnekleri verseniz mantıklı olurdu anlardım ama zaten o özellikleride sevmiyorum şuanki aracımda yoktu tamamen elektronik devrelerine kadar kendim yapıp aracıma taktım ama bikaç kere kullandıktan sonra oda sıktı hiç kullanmıyorum.
    kontroller benim elimde olduğu sürece teknolojiyi severim. bu güne kadar elimden hangi araba geçtiyse ona hep yeni birşeyler katmışımdır kendi atolyem var kendim birşeylerle uğraşmayı kurcalamayı severim ama otomatiği sevemedim o debriyajla vites olacak. tabiki şahsi görüşümdür otomatik vites kötüdür demiyorum sadece ben rahat edemiyorum bana manuel daha rahat geliyor o yüzden manuel tercih ediyorum. tamamen tercih meselesi.

• Kusura bakmayın ama manuel vites amelelik resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yau hocam sene olmuş ikibin on altı. Hala böyle sol ayaklan debriyaj denilen bir pedala basıp, sağ elle böyle koca bi manivelayı oradan oraya itip çekicek misin ya? Amelelik resmen. Bak bizim biraderin Nissan Mikrası var otomatik şanzımanlı çok iyi süper, gerçi arızasında yetkili servis sıfır mikra parası istedi ama olsun vites kolu ile cebelleşmektense otomatik şanzıman değişimine elli bin papel veririm."
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

riskmidir bilmiyorum ama manuel araç kullandığım için otomatik vites araç kullanamak zor geliyor.

hocam nesi zor anlatırmısınız, D ye takıp gaza basınca ileri gidiyor, R ye takıp gaza basınca geri gidiyor, durmak için frene basıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royal_flush_ -- 13 Haziran 2016; 6:03:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

quote:

Orijinalden alıntı: KARACABEYY

riskmidir bilmiyorum ama manuel araç kullandığım için otomatik vites araç kullanamak zor geliyor.

hocam nesi zor anlatırmısınız, D ye takıp gaza nasınca ileri gidiyor, R ye takıp gaza basınca geri gidiyor, durmak için frene basıyorsunuz

Kafasına göre vites değiştirdiği için çok kavga ediyorum otomaitkle. Bir kere 1.4 D4d Auris kullandım, bayağı tartıştık şanzımanla.

• royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    hocam 16 senedir manuel araç kullanmaktayım zaman zaman tanıdıkların otomatik vites araçlarını denedim bayağı acemilik çektim sonrasında bana göre değilmiş dedim, dediğinizde haklısınız ama biraz deneyim lazım sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Marka model bölümünde Citroen Grand Picasso forumu var. 2007 de başlamış bir konu. 9 yıllık ve hala aktif..

Bu aracın manueli gelmedi..
    MCP yarı otomatik şanzıman sahibi onlarca kişi yazmış çizmiş 1 tane sanzimandan sorun yaşayan yok..

Yapan yapıyor. .

ağzına sağlık hocam bende bunu yazmaya gelmiştim..

4 senedir 80bn km oldu nerdeyse daha yağ bile değişmedi o derece rahat ve kullanışlı.. şanzuman var şanzumancık var...
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    en büyük hata bu ,, doğru düzgün otomatik şanzımanlı araba denemeyenler edindikleri kötü tecrübelere göre önyargılı sonuçlar çıkarıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

en büyük hata bu ,, doğru düzgün otomatik şanzımanlı araba denemeyenler edindikleri kötü tecrübelere göre önyargılı sonuçlar çıkarıyor

Bir kaç farklı otomatik denedim, açıkçası memnun etmedi. Onun dışında sert debriyajlı eski sayılabilecek bir araba kullanıyor olsam da vitesli kullanımdan memnunum. Gerçi bu benim huyumdan kaynaklanıyor, ben arabada pek müzik dinlemem. Motorun tatlı tatlı uğultusunu dinleyerek seyir etmeyi severim. Devir saatinin yerini unuttum desem yeridir.
  • KARACABEYY K kullanıcısına yanıt
    hocam bende 15 sene manuel kullandıktan sonra yetti gari deyip otomatik aldım, inanırmısın daha önce 1 kere bile otomatik kullanmamıştım , arabasını satın aldığım arkadaşa nasıl kullanılıyor bu dedim güldü, ''d ye al gider,geri gitmek için r ye, park etmek için p ye al,sol ayağını unut'' dedi o kadar , arabayı o otomatikteki zır acemi halimle ankaradan izmire getirdim, yol boyunca geçmişte manuelde geçirdiğim yıllara çok acıdım
  • royal_flush_ kullanıcısına yanıt
    hocam teşekkürler bilgilendirmeniz için, eğer yeni araç alırsam önerinizi dinleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Kusura bakmayın ama manuel vites amelelik resmen

Bu da amelelikse millet yakinda bakkala ekmek almaya gitmeye bile amelelik diyecek,internetten ekmek soylerim ayagima gelsin...

• Bunların bütün sebebi işsizlik...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yil 2016 diye bagirmak istiyorum

• 2006 model ford mondeo trend kasa aracimiz vardi. 3 yasinda almistik otomatik lpg li. Biraz yakiyordu ama guvenlik konusunda tas gibi arabaydi. Asil mevzu bni 1 kere bile herhangi bi sorun icin sanayiye goturmedi. Bakimlar haric.

Ozellikle valide fordu cok seviyor diye satip focus baktik. Dizel otomatikleri sikintiliymis bdn de benzin otomatik baktim. 2009 model titanium kasa. Cok sukur hala kullaniyorum daha tik demedi. Su an 70 bindd. Mondeo da 70 de satmistik. Az kullaniyoruz belki biz anca pazardan pazara ama cok sukur aklimda hrp sorun cikar diye vardi cikarmadi. Forda devam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre manuel ameleliktir, Allah bi daha düşürmesin diyorum
  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Ben de Citroen BMP tipi robotize otomatik kullanıyorum ve çok memnunum ama 3-4 ay önce ilgili bir forumda denk geldiğim konuyu göstereyim size: http://www.trcitroen.com/forum/citroen-c4/10598-c4-otomatik-vites-robot-arizasi.html

Elemanın MCP vitesinin robotunun değişmesi gerekmiş, yetkili servisten sıfırı için 12.000TL talep etmişler.
  • Dokunmatik telefonlar çabuk bozuluyo diyen telefon satıcılarını hatırlayın. Nokia vardı o vakitler.

Aynı o günlerdeki gibi hala otomatik vites hakkında söylenenler bence tam doğruyu yansıtmıyor.

Çünkü kullanıcıların nasıl kullandığı da önemli.
    Örneğin
    Aracımı park edip durduğumda. Vitesi D (ileri) vitesinden N ye alırım(boş)
    Sonra el frenini çekerim. Ve ayak frenini bırakırım. Hafif bi eğim varsa dahi aracın yola paralel olan ağırlık kuvveti bileşeni frenlere yüklenir.
    Hemen ardından tekrar ayak frenine basar aracın vitesini N den P ye (park) alırım.

Otomatik vitesle ilgili sorun yaşayanları inceleyin yarısı bunu uygulamaz. Hep eksiktir. Doğrudan P ye alır ve yükü şanzımana yükler. Ya da ilk viteslerde ani hızlanma için gaz köklemek gibi davranışları vardır. O da yoksa vitesi olması gerekenden daha fazla düşürerek şanzımanı zorluyodur.

Ben tam otomatik yarı otomatik çift kavrama her tip kullandım hiçbir araçta zerre sorum yaşamadım.

Saygılar :)

• İkisinin ne alakası var ekmek almak 10dk 'lık iş trafikte saatlerce manuel kullanmak çok zor manuelden otomatiğe geçenler hep çok rahat diyor hiç pişman olan görmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: mkemalyigit

Dokunmatik telefonlar çabuk bozuluyo diyen telefon satıcılarını hatırlayın. Nokia vardı o vakitler.

Aynı o günlerdeki gibi hala otomatik vites hakkında söylenenler bence tam doğruyu yansıtmıyor.

Çünkü kullanıcıların nasıl kullandığı da önemli.
    Örneğin
    Aracımı park edip durduğumda. Vitesi D (ileri) vitesinden N ye alırım(boş)
    Sonra el frenini çekerim. Ve ayak frenini bırakırım. Hafif bi eğim varsa dahi aracın yola paralel olan ağırlık kuvveti bileşeni frenlere yüklenir.
    Hemen ardından tekrar ayak frenine basar aracın vitesini N den P ye (park) alırım.

Otomatik vitesle ilgili sorun yaşayanları inceleyin yarısı bunu uygulamaz. Hep eksiktir. Doğrudan P ye alır ve yükü şanzımana yükler. Ya da ilk viteslerde ani hızlanma için gaz köklemek gibi davranışları vardır. O da yoksa vitesi olması gerekenden daha fazla düşürerek şanzımanı zorluyodur.

Ben tam otomatik yarı otomatik çift kavrama her tip kullandım hiçbir araçta zerre sorum yaşamadım.

Saygılar :)

Güzel bir nokta. Ama babamın kullandığı aracın el freni (aslında ayak freni , çünkü sol aşağıdaki pedala basinca el freni devreye giriyordu) tutmuyordu . mecburen tüm yokuşa parketmelerde yuk vitese biniyordu. Uzun yıllar böyle kullanıldı ama sifir sorun olmuştu

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.