Şimdi Ara

Otomatik Vites Risktir (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çarpışma testi sonuçlarına göre daha dayanıksız arabaya binip Civic'e teneke demen sencede fazla komik olmuyor mu? Arabaya 200 bin TL yatırmadan önce çarpışma testinde alınan Marjinal ile Good notlarının arasındaki farkı öğrenmelisin. Bir kaza anında göğüslükte kullandıkları yumuşak malzeme ya da arabayı satın alırken verdiğin para miktarının canını kurtaramayacağını hala anlayamadın mı?

Bilmem farkındamısın ama sınıfının en güvenli aracı Honda Civic. BRC ile Honda'nın sözleşmesi var ve bütün araçlara BRC firması tarafından LPG dönüşümü yapılıyor. Hemde 6 yıl garanti devam ediyor. Eğer Honda'ya güvensiz diyen bir lpg bayisi varsa gelsin neden güvensiz olduğunu anlatsın bakalım. @MOCAN OTOGAZ siz böyle birşey söylüyor musunuz?

DSG'li araç eniştemde vardı bende kullandım. Şimdi Corolla'ya biniyor ve sanayinin yolunu unuttu oh be dünya varmış diyor. DSG isterse 1 ms'de vites atsın sana ne yararı var? Tork konvertörlü şanzımana sahip aracım ile aşağı yukarı aynı tüketimleri gerçekleştiriyoruz. (Dsg - tsi ikilisinin az yaktığını iddia eden bir çok konuda mesajlarım var tekrar tekrar yazdırma.) Tek fark senin süper dediğin şanzıman daha 3600 km'de patlıyor benim kullandığım şanzımana yağını koyuyorsun 400 bin km sorunsuz götürüyor. Hobi olarak Doğuş otoya para kazandırmayı seviyorsan bilemem ama sağlamlık ve dayanıklılık isteyen birinin gidip DSG'li araç alması mümkün değil.

Daha önce yazmıştım ama tekrar edeyim. Mühendislik hatası olan, dayanıklılığı olmayan, kaliteli malzeme kullanılmayan, kronik sorunlu hiçbir cihaz uzun ömürlü olmaz. Bu tip cihazlar güvenilmezdir ve önemli noktalarda kullanılmaz. DSG 0.0001 ms'de vites atsın yinede para verip satın almam. Daha 3600 km'de patlayan şanzımana güvenip yola çıkmam. Kim bilir hangi dağ başında kalacağım korkusu ile arabaya binilmez.

• bulunduğunuz şehrin de önemi büyük bu konuda, başımdan geçen olayı anlaatayım,

palio otomatik, 2002 model, bizden mi oldu daha önceki sahibinden mi bilmiyorum, şanzımandaki sıkıntıyı bulunduğum şehirde (MALATYA) yapamadılar. yetkili servis dahi istanbula gönderecez dediler, tanıdığımız ustaya şanzımanı söktürdük, güzel bir tahta kutu yaptırdım, ankaraya gönderdim,

bu gönderme aşamasına gelene kadar türkiyenin çeşitli yerlerinden, özellikle ankara, istanbul, izmir ve antep illerinden otomatik şanzıman ustaları ile telefon görüşmeleri yaptım, bu konuşlamalardan yaptığım tespite göre gerçekten usta gibi ustaların sayısı çok az, bir elin parmakları kadar anca diyebilirim,

işte bu yüzden bulunduğunuz şehir çok önemli, ankara, istanbul gibi biryerde değilseniz otomatik şanzıman ikinci elde gerçekten bir risk, ama o rahatlık için de bu risk alınır mı, bana göre alınır sana göre alınmaz, işte burası göreceli kavram dedikleri şey, einstein izafiyet teorisi gibi birşey oldu sanki :)

• quote:

Orijinalden alıntı: reallist55

Yahu ne kadar da korku filmine çevirdiniz otomatik vites olayını
    Hele DSG yi
    Millet kuyruklu yıldıza uzay gemisi indiriyor siz vitesi elle değiştirin daha

En fazla bozulur verirsin 2-3 bin gider bi 5-6 sene daha bu kadar basit

Millet kuyrukluyıldıza uzay gemisi indirirken o gemide olabilecek en basit ve günümüze göre çağ dışı işlemcileri kullanıyorlar. Mesela o kuyrukluyıldıza inen Rosetta'dan 2 yıl sonra, 2006 yılında yollanan New Horizons uzay aracında Playstation 1'de kullanılan MIPS R3000 isimli işlemciyi kullandılar. Sizce 2006 yılında 3.0 ghz çift çekirdek işlemciler varken neden böylesi tarihi eser bir işlemci kullandılar sizce?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.