arkadaslar otomatik vites kullaniyorum ve aliskanlik ara sira bosa alip duruyorum. elden bi sey gelmiyor illa vitesle oynama istegi. bunu yaparken mandala basmadan direk aliyorum acaba ileride bir zarari olar mi merak ettim. bilen arkadaslardan yardim bekliyorum... iyi surusler...
quote:
Orjinalden alıntı: emq53
arkadaslar otomatik vites kullaniyorum ve aliskanlik ara sira bosa alip duruyorum. elden bi sey gelmiyor illa vitesle oynama istegi. bunu yaparken mandala basmadan direk aliyorum acaba ileride bir zarari olar mi merak ettim. bilen arkadaslardan yardim bekliyorum... iyi surusler...
Otomatik vites araçların boşta sürülmesi tavsiye edilmiyor. Ben otomatik kullanmadım bilmiyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: emq53
kesinlikle oynama vites boşta iken şanzıman içindeki atf denilen sıvının basıncı daha düşük oluyor yağlama bu nedenle daha az olduğundan şanzımanı eline alırsın buda tabi minimum 1500 -2000 ytl demek
bende tiptronik var manueliyle dahi oynamıyorum tehlikeli iş otomatik
quote:
Orjinalden alıntı: monodoks
bende tiptronik var manueliyle dahi oynamıyorum tehlikeli iş otomatik
kesinlikle oynama hiç iyi degil çünki bu şanzımanların tamiri çok pahalı en az2000 ytl masraf açar sana
araç seyir halindeyken kesinlikle vitesi boşa atma. ama ışıklarda veya başka bir yerde 30sn'den fazla süre durmuşsan o zaman boşa alabilirsin.
midibüste takograf hızı 63 km civarında gösterirken adam önce hafif fren yapıyır sonrada boşa alıyor tam durduruyor sonrasındada..
ama taksilerde vites düşürme şeklinde devam ediyor.. ama durdururken boşa alınmıyor..3-2-1 şeklinde devam ediyor ama uzun beklemelerde boşa alınıp bekleniyor.otomatikte dururken boşa alınmıyor öyle biliyorum. boşa aldığın zaman tam kavrama yapamayacağından dolayı şanzımanı eline alırsın yada kucağına..(motoru kucağa almak gibi) oda epey bir masraf yapacaktır. 1500 tl üzeri..
Otomatik viteste vites kesinlikle boşa alınmaz. Hele hareket halinde iken kesinlikle alınmaz. Arkadaşların dediği gibi boşa alırsan yakında şanzıman elinde kalır. seyir halinde iken yanlışlıkla boşa alır isen ayağını gazdan çek, motorun rolantide çalışmasına müteakip ileri vitese al.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme