Şimdi Ara

otomatik vitesten manuel vitese gecis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
13.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arabayi duz viteste ogrendim..ama uzun sureden beri otomatik kullaniyorum..duz vitesin mantigini biliyorum ama sanirim biraz pedal pratigi gerekiyor..uzun isin kisasi otomatikten manuele gecersem cok skinti ceker miyim ve istanbul trafiginde cok sorun oluyor mu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Otomatikten Manuele Geçiş: Kapsamlı Bir Kılavuz

Otomatik vitesli bir aracı manuel vitese geçirmek bazı sürücüler için zorlayıcı bir görev olabilir. Ancak korkacak bir şey yok. İşte otomatikten manuele geçişte izleyebileceğiniz adım adım bir kılavuz:

1. Güvenli Bir Yer Seçin

Otomatikten manuele geçiş alıştırması yapmak için trafiğin olmadığı güvenli ve açık bir alan seçin.

2. Aracı Park Konumuna (P) Alın

Aracı park konumuna alın ve el frenini çekin. Kontak anahtarını ON konumuna çevirin ve motorun çalışmasına izin verin.

3. Vites Topuzunu Nötr Konuma (N) Getirin

Vites topuzunu park konumundan nötr konuma getirin. Otomatik vitesli araçlarda nötr konum genellikle "N" harfiyle işaretlenmiştir.

4. Debriyaj Pedalına Basın

Sol ayağınızı kullanarak debriyaj pedalına sonuna kadar basın. Debriyaj pedalı genellikle en soldaki pedaldır.

5. Vites Topuzunu Birinci Vitese Getirin

Debriyaj pedalına basılı tutarken, vites topuzunu birinci vites konumuna getirin. Birinci vites konumu genellikle "1" rakamı veya "L" harfi ile işaretlenmiştir.

6. Debriyaj Pedalını Yavaşça Bırakın

Vites topuzu birinci vitesteyken, debriyaj pedalını yavaşça bırakın. Aynı zamanda, gaz pedalına hafifçe basın. Araç hareket etmeye başlayana kadar bu işlemi devam ettirin.

7. Vites Değiştirmeye Devam Edin

Araç hızlandıkça, debriyaj pedalına tekrar basın ve vites topuzunu ikinci vitese getirin. Debriyaj pedalını tekrar yavaşça bırakın ve gaz pedalına basın. Bu işlemi diğer vitesler için tekrarlayın.

8. Gaz ve Debriyaj Pedalını Koordine Edin

Manuel vitesli araçlarda gaz ve debriyaj pedalını koordine etmek çok önemlidir. Debriyaj pedalını çok hızlı bırakırsanız araç stop edebilir veya titreyebilir. Debriyaj pedalını çok yavaş bırakırsanız araç ivme kazanamayabilir.

Otomatik Vites Manuele Geçmiyor

Otomatik vitesiniz manuele geçmiyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir:

• Debriyaj pedalı bozuk olabilir.
    • Vites topuzu arızalı olabilir.
    • Şanzımanda bir sorun olabilir.

Bu durumda, sorunu teşhis etmek ve onarmak için kalifiye bir tamirciye danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biraz çekersin, hatta lanet olsun manuele dersin. Otomatik vites candır, akşam trafiğine her girdiğimde sol bacağım ve ayağım ağrıyor. Eğer manuele geçmeniz kaçınılmazsa yapacak birşey yok, biraz pratikle alışırsınız. Ama otomatik seçeneğiniz varsa hiç bozma rahatını.
  • otomatik secenegi var ama iyi otomatikler pahali oluyor dogal olarak..ayni arabanin duz vitesli nispeten daha ucuza geliyor... otomatigin rahatligi super ama duz vites de daha eglenceli gibi..yas da genc olunca duz vites konusunda kararsiz kaldim
  • Araç kullanmayı biliyorsun nasıl olsa.
    En fazla 1 hafta sıkıntı çeker sonra alışırsın.
    Hiç bilmeden düz vitesle kullanmaya başlamak asıl sıkıntı bence.
  • Yoğun trafik derdiniz yoksa geçilebilir bence. Sonuçta manuel opsiyonunda daha dolu aracı daha makul fiyata alabiliyorsun. Nasılsa önceden de kullanmışsınız bence çok sorun olmaz
  • ihtiyac meselesi bu is, sorunsuz otomatik vitesin keyfini manuelde bulamazsin, aksini soyleyenler ya tofas sahin (temsili modeldir, istanbul trafigindeki fiat' indan vw 'sine kadar tum araclar dahildir) yada harbiden spor araba kulaniyordur. erkek adam duz kullanir lafi 20 sene onceydi anliyacagin, o zamanlar otomatik kullanana iyi gozle bakilmazdi hakkaten. simdiyse bu soylem kedi ciger meselesine dondu.

ilaveten kimse anasinin karnindan usta sofor sogmuyor, 1 2 haftada alisilirsin duz vitese , duz vitese alismak mesele degil esas mesele duz vites kullanmak zorunda kalmaktir. getiriyi goturuyu iyi hesap etmen gerekli, ben gencim trafikte de yorulmam diyebilirsen git duz vites al bosa para verme, hele hele araba kullaniminda ilk senelerinse bence duzun heyecanini agresifligini ve tum kontrolun sende olmasini yasa zaten bir sonraki aracinda bikip %100 otomatik alicaksin.

araci baskasi da kullanicaksa , diyelim baban yada annen, kullanma oranina gore konfor icin otomatige ekstra masraf yapilablir.

son olarak otom. vitesin/marka modelin kronik problemi olmamasi sart yoksa garanti sonunda buyuk masraf cikabiliyor.

• arabayi düz viteste ögrenen,
    keyfle süren ,
    daha otomatigin ne oldugunu bilmeyen bu durumda otomatige demedigi bırakmayan yok karı işi yok beceriksiz salak işi ..
    sonrasinda bir otomatige sahip oluncada dünya varmiş manuel arabami diyen bir nesil

bu durumlara çok şahit oldum şidetle manuel diyen çevremde sonrasinda da bir otomatik alinca otomatikci kesilen çok kişi bilirim .

benim fikrim büyük şehirlerde manuel kullanmak çok zor ve hammallık

şimdi reflekslerin tekrar zayiflamiştir ama 1 haftada tekrar uyum saglarsin manuel'e

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyus -- 13 Mart 2012; 10:35:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tesekkürler cevaplar için.. peki dik yokuslarda yarım debriaj ile kaldırmak sorun olur mu ?
  • İstanbul trafiginde otomatik arac bence cok cok cok onemli.

bizim Isparta'da otomatik kullananlara mal gibi bakiyorum ben. dogru duzgun trafik yok bisey yok. bos yere yakiti da artiriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captor34

tesekkürler cevaplar için.. peki dik yokuslarda yarım debriaj ile kaldırmak sorun olur mu ?

Olmaz, balata biraz çabuk biter o kadar. Ama trafikte kullanacaksanız otomatik alın, konforu yeter valla. Debriyaj ayağınızın altına iz yapmaz hiç olmazsa ;)
  • yıl olmuş 2012 halen elle vites değiştirenler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacox

yıl olmuş 2012 halen elle vites değiştirenler var

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. günden sonra alışacağını düşünüyorum
  • Ben de sizin gibiyim mevcut otomatik aracımı sattım ve başka bir otomatik araca yöneldim, bir an manuel alsam mı diye düşündüm ama eve giderken o kadar virajlı yokuşlu ve dur kalklı bir yolda her gün alacağım araca küfür etmektense otomatik araç alır ve rahatlığıma devam ederim diye düşündüm. Siz de öyle yapın. Otomatik vites candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.