Şimdi Ara

Manuel vitesi otomatik vitese çeviren aparat?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
9.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sanırım 5-6 yıl önce autoshow dergisinde incelemesi yayınlaşmıştı, debriyajın otomatik kavramasını ufak bir motor ile sağlayan ve düz vites araçlara sonradan makul fiyatlarla takılıp dur kalk sırasında devreye alınıp kullanılabilen bir aparat yapmıştı Türk bir usta... Araştırdım bulamadım, bildiğiniz bu aparatı uygulayan bir yer var mı ve kullanıp tecrübelerini yazabilecek kimse var mı acaba? Selamlar

• kullanıp tecrübesini yazacak kişiyi çook zor bulursun.hatta bunu duyanda azdır.en azıdan ben duymadım.ama varsa böyle bişey ve dediğin gibi makul fiyatlara uygulanabiliyosa çok yaygın olması gerekirdi gibime geliyor.
    neyse bekleyelim biraz bi bilen çıkar illaki
  • Bahsettiginiz aparat 3-4 yıl önce hafif yayılır gibi oldu sonra hiçbir yerde görünmez oldu.
    Mantığı da vites kolunun üstüne tutturulan bir düğme ile, debriyaj pedalına bağlanan bir elektrik motoru çalıştırılıyor ve debriyaja basılmış gibi oluyor.
    Cihazın hassasiyetini tam da bilmiyorum ama efektif olmadığı ortada
  • evet bende duymuştum ama bi kere sadece
  • BEN BU APARATI 2 YIL KADAR ÖNCE, RAMİ DEKİ OTOPAZARINDA, 2003 MODEL DÜZ VİTES FOCUS TA GÖRDÜM. ARACIN SAHİBİNİ SORU YAĞMURUNA TUTARAK BİLGİ ALDIM.
    "SİLVERBLUE605" İN DE BAHSETTİĞİ GİBİ VİTES KOLUNA BİR DÜĞME BAĞLI. DÜĞME YAYLI. YANİ TEK DEVRE. İKİ KONUMU YOK. BASIYOSUN, BIRAKTIĞINDA GERİ GELİYOR. EVLERDEKİ ZİL DÜĞMESİ GİBİ...
    BU DÜĞMEYE BASILDIĞINDA DEBRİYAJ PEDALINA BAĞLI ZİNCİRLİ BİR ELEKTRİK MOTORU DEBRİYAJI DİBE İNDİRİYOR. VİTESİ DEĞİŞTİRİYORSUN. DÜĞMEYİ BIRAKIYORSUN. ÇALIŞMA PRENSİBİ BU ŞEKİLDE. BUNA İLAVE OLARAK, ARAÇ ÇALIŞIRKEN HIZI DA ALGILAYARAK, ARAÇ VİTESTEYKEN DURDUĞUNUZDA DEBRİYAJI OTOMATİK OLARAK İNDİREREK STOP ETMEYİ ENGELLİYOR...
    BU ARABADAKİ SİSTEM KOREDEN GETİRTİLMİŞ. NERDE TAKILDIĞINI DA SÖYLEMİŞTİ AMA BEN ŞİMDİ HATIRLAMIYORUM.
    ASLINDA, BASİT VE PRATİK BİR SİSTEM...ARAÇ YARI OTOMATİK GİBİ OLUYOR. VİTESİ ELLE DEĞİŞTİRİYORSUN AMA DEBRİYAJA BASMAK YOK... OLAY BU...
    AYRICA ARAÇ, BU SİSTEM TAKILIYKEN İSTENİRSE MANUEL OLARAK TA KULLANILABİLİYOR...

• bu topiğe manuel vitesi otomatiğe bir aparatla dönüştürülemeyeceğini söylemek için girdim.
    ancak yarı otomatik hale getirilebilir ki ,öyle de olmuş..

sorum şu ;
    acaba bu sistem bayır çıkarken ne kadar başarılı.düz yoldaki debriyaj kalkış hızı ile bayırdaki farklı.eğer bayırdakine göre ayarlıysa yavaş kalkar,performans azalır,ve debriyaj balatasının ömrü azalır.
    düz yola göre ayarlıysa bayırda geriye kaçar.

bunun cevabı acaba böyle durumlarda manuel moda geçmek gerekliliği mi?
  • ZATEN, BU HANDİKAPLARI OLDUĞU İÇİN, YETERİNCE TUTULMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM...

quote:

Orjinalden alıntı: emre.

bu topiğe manuel vitesi otomatiğe bir aparatla dönüştürülemeyeceğini söylemek için girdim.
    ancak yarı otomatik hale getirilebilir ki ,öyle de olmuş..

sorum şu ;
    acaba bu sistem bayır çıkarken ne kadar başarılı.düz yoldaki debriyaj kalkış hızı ile bayırdaki farklı.eğer bayırdakine göre ayarlıysa yavaş kalkar,performans azalır,ve debriyaj balatasının ömrü azalır.
    düz yola göre ayarlıysa bayırda geriye kaçar.

bunun cevabı acaba böyle durumlarda manuel moda geçmek gerekliliği mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    4 ay önce açıldı
    Otomatik vites - patinaj soru?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben o sistemi yaklaşık iki ay önce Toplapı Autoshop mazasında gördüm set halinde duruyordu fiyatı 400 civarında hatırlıyorum
  • Vay be benzinli motoru dizele çeviren aparattan sonra duyduğum en acaip aparat...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.