Şimdi Ara

Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
5.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: qurshot

ARKADAŞIM,

Benim dedem kanser hastası ne zaman hastaneye gideceğimiz belli değil , şerefli taksicilerimiz de kafalarına göre alıyorlar.Ben gecenin 3'ünde nereden vasıta bulacağım ???

Arabamla yılda yaptığım km 1000

Zaten çok zengin de değilim senin gibi okula hergün arabayla gidecek kadar!!!

Arkadaş daha genç ve toy. Anladığım kadarıyla babasının aldığı , vergisini ödediği , yakıtını koyduğu arabaya rahat rahat binip sonra kalkıp burda az binen vergi ödesin diye bilip bilmeden ahkam kesiyor. Baba parasıyla konuşmak kolay işte kendisi ödeseydi o arabanın vergisini , ev geçindirseydi o zaman böyle saçma sapan konuşmazdı.

Allah acil şifalar versin dedenize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi professionaldreamer -- 21 Şubat 2013; 17:01:11 >
  • Devlet vergilerden ekmek yiyor böyle bir şey yapar mı, ayrıca kapımın önünde arabam dursun diyor herkes ne zaman neye lazım olacağı belli mi olur acil bir durumda kapının önündeki araç büyük nimet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Daha ne extra vergisi,istersen bir de çıplak uzansın adam?

1-Bu adam arabayı alırken kdv'sini ve fahiş ötv'sini veriyor mu?Veriyor.
    2-Aracına benzin alacağı zaman aşağıdaki gibi vergilendirilip fiyatlandırılmış,dünyanın en pahalı yakıtını alıyor mu?Alıyor.
     Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım

3-Arabasını aldıktan mtv'sini yatırıyor mu?Yatırıyor.
    4-Senin toplayamadığın vergiyi,en garanti yoldan,kaçırma şansı olmadan sana her türlü ödüyor mu?Ödüyor.

Bunları yapan bir adamın senede kaç km yaptığı neden alakadar ediyor başkasını?Ben bunları yapıyorsam, ister senede 5000 km yaparım,haftasonları binerim,ailemle binerim,ister de bütün işlerimi araba ile görür senede 25 bin km binerim.Evinin önünde araç olmasının gerekliliğini yaşamayan bilemez.araç lüks değil,zaruret artık imkanı el verene.Kimse kusura bakmasın.

Cari açığı düşünen birisinin de çok km yapılmasını teşvik edecek bir öneri yapması kadar komik bir şey de yok.Ne kadar petrol tüketimi,o kadar cari açık.

Diğer bir nokta,milletin araba kullanmayı ne kadar bilip,ne kadar bilmediğini nasıl ölçüp genelleyebiliyorsunuz?

Bisiklet diyenlere de gülüyorum.Büyük şehirlerde binin bakalım uzun mesafede,kaç gün yaşayabiliyorsunuz bisiklet sürerek.

Böyle bir şey yazacaktım yazmama gerek kalmadan en güzel şekilde anlatmışsınız.

• net fiyati 100 bin tl olan audi a7 350 bin tl ye satiliyor. neyin cari acigindan bahsediyosun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuyu açanla aynı havayı soluyorum kesinlikle soluduğu oksijenden vergi almak gerekiyor
    Öğrenciyim yılda 8 bin km yol yapıyorum beyim sana sorarım bundan sonra araba alcağım zaman
  • bence arabayı çok kullananlardan vergi alınsın çevreyi kirletiyorlar.
    Diğer adam en azından çevreyi kirletmiyor. Senin yapacağın yasa insanları arabalarını kullanmaya yöneltir ve sonra daha da kaos.

• raylı sistem açısından alınacak yolumuz çok

Londra metrosu (İngilizce: London Underground), Birleşik Krallık'ın başkenti Londra ve yakın çevresindeki Essex, Hertfordshire ve Buckinghamshire kentlerini birbirine bağlayan yeraltı raylı sistemidir. 1863 yılında kullanıma giren metro, dünyanın en eski yeraltı ulaşım sistemi olarak bilinmektedir. Londra metrosu ayrıca dünyada elektrikli trenin kullanıldığı ilk hattır.
    Londra Metrosu'nun ilk hatları çeşitli özel şirketler tarafından açılmıştı. Ana demiryolu hatlarının yanısıra, 1933 yılında toplu ulaşımın bir parçası olarak kullanılmaya başlandı. Metronun genelinde toplam 270 istasyon vardır. Tüm hatların toplam uzunluğu 400 kilometredir. Bu uzunlukla Şangay metrosu'ndan sonra dünyanın en uzun ikinci metrosudur. En çok sayıda istasyona sahip metrolardan biridir. 2007 yılında metronun kullanımı yıllık 1 milyar kişiye çıktı. Böylece Londra Metrosu, Paris ve Moskova metrolarından sonra Avrupa'nın en kalabalık üçüncü metrosu oldu.

Paris metrosu Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan dünyanın en eski ve büyük metrolarından biridir. İlk hatı 1900 yılında inşa edilen Paris metrosunda bugün 16 hat mevcuttur ve toplam 214km hat uzunluğuna sahiptir[1]. Paris şehrin sembolü olarak gösterilen Paris metrosunun mimari şekli Art nouveau'dan etkilenmiştir.
    İlk hatı 1900 yılında gerçekleşen Exposition universelle etkinliği için inşa edilmiştir.

• Baba parasıyla araba alınması engellensin mesela.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Yıllık belli bir km altında yol giden insanın extra vergi vermesi lazım veya devlet yıllık bu kadar km gitmezsen araç almana izin vermiyorum demesi lazım. Mesala bu sistemin benzeri japonyada var diye biliyorum, garajının büyüklüğüne göre araba alabiliceğin miktar belli oluyor.

Sebebmi çok açık. Genelde 40+ yaşlardaki insanlar araba alıyor, aldıkları arabaları kapı önünde yatırıyor. İşe servisle gidiyor, memleketine otobüsle, yakın yere yürüyerek. Eee arabayı niye aldın o zaman. Zararları ise

1) ülke ekonomisine zarar veriyor (cari açık neden artıyor derseniz, bu tip adamlar yüzünden)
    2) park yeri yok zaten, hareket etmeyen arabayla işgal ediyor
    3) genelde araba kullanmayı pek bilmediklerinden trafikte tehlike arz ediyorlar

Yıllık minumum 5bin km yapılması mesala gayet makul bir km. Günlük işe gidip gelse bundan fazla km yol yapar. Eğer bu kadar km yapan yoksa bosuna almasın araç, gitsin taksiyle gezsin daha ucuza gelir. Öğrenci halimle bu yıl yaptıgım km 16bin, bunun 5bin km si okula git gel. 11bin km tatile gezmeye gitmiş. Hadi memur adam bu kadar yapamaz ama 5binde yapılabilir bişi.

öyle keyfe keder araba almasın desek.
    ben önüme gelene almasın almasın derim öyle olmaz o iş.
    benim 2 tane arabam var mesela işe gidip gelirken kullanmıyorum, hafta sonları eşimle dostumla dolaşmak için tutuyorum evin önünde.diğeri ailenin şirket aracı onunla her işimi görüyorum.taksiyle daha ucuzada gelse keyif benim. kısacası böyle saçma şey olmaz.
    şahsen bende araç alabilmesi için bir şahsiyetin +20 yaş getirilmesi taraftarıyım,etraftaki apaçi çipli tek kapı corsalar,paliolar azalır. ama elden birşey gelmiyor. onunda hakkı benimde seninde.

•  Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım
  • Günlük yol yapmayanların araba alma amacı da belli. Kimisi acil durumlar için, kimisi memleketine gitmek için, kimisi de hafta sonları yıkamak için alıyor
  • Zaten devlet kdv+ötv ile bizden alacağını fazlasıyla alıyor. Şimdi araba satın alma oranları düşse alacağı vergileri alamayacak. O yüzden daha da alınmayacak şekilde zorlaştırmazlar. Fakat bende etrafta çok araba olmasından şikayetçiyim. Eskişehirde oturuyorum inanın bisikletle çarşıya gitmek ölüm gibi geliyor. Ne tarafa baksam araba. Sokaklar araba dolu. Kaza yaptığım bile oldu. İnsanlarımız bilinçli olarak alsalar bu kadar olmaz diye düşünüyorum. Bazıları 1 araba yeterken kendisine, karısına, çocuğuna almakta. Zevkiyen almak yerine ihtiyacen alınmalıdır bence.
  • konuyu açan genç kardeşimiz bütün maddeleri hep kendine uygun olanları yazmış :)

bende 40 yaş üzeri bir şoför olarak öyle maddeler (delilleriyle birlikte) getiririm ki aklı şaşar ama çoğu kişi isyan eder

bu nedenle nalıncı keserini bırakıp düz keser kullanmanı tavsiye ederim :)
  • Devletin neredeyse tek gelir kaynağı vergi olduktan sonra istediğin kadar kısıtlama getir bişey üretmedikden sonra o cari açık kapanmaz.
  • Krediyle araç alımı durdurulsun bir süre en azından bune ya bakkala arabayla gidiyor millet

• Öncelikle kim az kullanmak üzere sıfır araç alabilir ki ?
    Bayiden çıktığı anda zarar etmesi kaçınılmaz zaten.
    O kadar para vereceksin, kullanmayacaksın.
    Araç kapıda yatacak, durduğu yerde birsürü masrafı var.

"Ben az kullanacağım, paraysa para" sözünü kim söyleyebilir ?
    Kapısının önündeki araca pencereden bakmak için bu kadar masrafa kim girebilir ?
    Eğer enayi değilse gidip 10-15 bin liraya 2.el, masrafları düşük bir araç alması gerekmez mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

http://www.sondevir.com/tarihtebugun/118812/anayasa-kitabi-firlatma-krizi-yasandi-2001.html

Banka yönetimlerindeki general amcaları unutmayalım.unutmayın,unutulanlar unutanları asla unutmazlar:)

• gel doğuda yaşa arabasız bak göreyım semi ile ilçeye gittiğinde minübüsü kaçır da göreyim seni nerede yatacan gece
  • Kömür,makarnayla değirmen dönseydi kılıçdaroğlu şimdi baskandı,her fakire 600 lira aylık verecekti.araştıran,merak eden,sorgulayan degil,nemelazımcı,boşvermiş,tembel bir milletiz.en fakirinin cebinde 1500 liralık akıllı cep,altında araba,ihraç ürünün 30 sene önceki ile aynı patates domates.araba benzin telefon mecburen bizde pahalı olacak.bunda şaşılası birşey yok.ha adı ötv,kdv,xyv olur ama üretemediğin malı pahalıya alırsın kural bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ^^chicken_translate^^

merak ettim araştırdım,dünyada 1000 kişiye düşen (2 tekerliler hariç) motorlu araç sayısı ülkelere göre nasılmış diye, birkaç tanesini yazıyım (2012 verileri)

türkiye : 155

yunanistan :624

romanya :235

bulgaristan :393

almanya :572

fransa :580

ingiltere :519

ispanya :593

san marino :1263

polonya :537

norveç :584

yeni zelanda :712

montenegro :262

meksika :275

malta :693

malezya :361

http://data.worldbank.org/indicator/IS.VEH.NVEH.P3

Yok hocam kesin bu bilgileri bulduğun Google CHP lidir. Ergenekoncuların sitelerine yönlendirmiştir seni.

Türkiye'de çok araç (hepside milletin yüzüne bakmadığı 1.6 motor) satıldığını ve ekonominin harika olduğunu söyleyen iktidar yalaklarından alıcaksın bilgiyi. Öyle CHP li Google'dan arayıp gelmek yok.

Dinimiz amin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.