Şimdi Ara

Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
5.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kemal1414

mobilde olduğum için komple alıntı yaptım arkadaşım.
    Ben hükümetin her yaptığı süper demiyorum.
    Ancak faşizm ve komün siyaseti gibi bu ülkeyi kuran rahmetli Atatürk'ün dahi en sert sözlerle eleştirdiği kavramlara sahip çıkmamı kimse benden beklemesin.
    Ben hükümeti yaptığı birçok icraatında eleştirdim.Ve eleştiririm de.
    Bugüne kadar hangi hükümet yargıya hesap vermiş ki bunlar versin?
    Buradaki mesele sanki herşey bu iktidarla başladı siyasetidir.
    28 şubatta bu ülke kaç milyar dolar kaybetti konuşan yok.
    Yıllarca faşist zihniyetin bu ülkeye verdiği zararı konuşan yok.
    Özelleştirmeye karşıymış nesine karşısın içi dışı kokmuş çürümüş devlete her sene milyar dolar zarar yazan firmalar milli olunca ne oluyor?
    Benim için Türk bayrağının önünde dalgalandığı bir firmanın bir dev olması lazım,zarar yazması değil.
    Sen bu hükümete oy verdiğin için pişman olabilirsin,yarın gider bir başkasına oy verirsin.
    Ama bu benim sana siyasal tercihinden ötürü hakaret etme özgürlüğünü bana vermez.
    Bu faşizmdir,ve faşizmin de bizim ülkemizde artık yeri yok.
    Faşizm arayan çok övdüğü kuzey koreye gidip orada yaşasın bu kadar net konuşuyorum.

• Bu tamamiyle devletin suçu ve belediyelerin.
    Sen toplu taşımayı yaygınlaştırırsan halkda arabasını devamlı kullanmaz.
    Sabahleyin işe gidiş ve akşamları dönüş saatlerinde toplu taşımacılıktaki rezaleti gören
    bu ahlk hala aynı zihniyete oy vermeye devam etmekte.
    Mesela geçen gün Eminönünden alibeyköy-yeşilpınara halk otobüsü ile geldim.
    Araba kalabalık ve ayaktayım ,saat 15:00 civarı ,15 dk . da bir otobüs geliyor.Hat sayısı az.
    Çok olsada farketmez zaman kaybı yine.
    Bu yolu metro olsa 15 dk da gideceğime,1 saatte gitmek zorunda kaldım.Ama metro yok.
    Niye yok, çünkü otobüs mafyası var,ninibüs mafyası var.
    Zamanında bir belediye başkanının memleketlisi diye almışlar hattı.TRilyonlar kazanmışlar hala kazanıyorlar
    bu hat sahipleri.O da ayrı bir rezalet.Herhalde dünyadaki en pahalı benzinin yanında en fazla bilet parasını veriyoruzdur.
    Bu halka müstehak ne diyim.
    Beldediye otobüslerine niye para ödüyoruzki.Belediyenin bedava yapması lazım toplu taşımayı.
    Daha aklımda çok şey var ama kısa keseyim.
    İstanbulda bir semtten diğer semte gitmek çok zaman alıyor.Yazık bunca zamana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darthcun -- 24 Şubat 2013; 10:21:02 >

• Kendisiyle aynı görüşü paylaşmayan herkese "ergenekoncu, terörist, postal yalayıcı, pkk sempatizanı, kadın mı kız mı vs, vs, vs" aklına ne gelirse saydıran bir başbakanın yönettiği ülkede faşizmden dert yanmanız da ironik olmuş. Yasaklar konusunda kuzey koreyi de 2023'te sollamış oluruz zaten o yüzden "faşist" arkadaşlar boşa zahmet etmesin bence, 10 yıl daha idare etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okhay -- 24 Şubat 2013; 10:59:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yıldır bu forumu takip ediyorum ve gerçekten 8 yıldır bu kadar saçma bir konu daha görmedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Ancak faşizm ve komün siyaseti gibi bu ülkeyi kuran rahmetli Atatürk'ün dahi en sert sözlerle eleştirdiği kavramlara sahip çıkmamı kimse benden beklemesin.
    Özelleştirmeye karşıymış nesine karşısın içi dışı kokmuş çürümüş devlete her sene milyar dolar zarar yazan firmalar milli olunca ne oluyor?
    Benim için Türk bayrağının önünde dalgalandığı bir firmanın bir dev olması lazım,zarar yazması değil.
    Sen bu hükümete oy verdiğin için pişman olabilirsin,yarın gider bir başkasına oy verirsin.
    Ama bu benim sana siyasal tercihinden ötürü hakaret etme özgürlüğünü bana vermez.
    Faşizm arayan çok övdüğü kuzey koreye gidip orada yaşasın bu kadar net konuşuyorum.

tamam da niye bu kadar sinirli yazıyorsunuz onu anlayamıyorum :)

benim fikrim senden farklı olabilir ,senin ki benden farklı olabilir bunda bu kadar sinir yapacak olay nedir ?

ben ne başbakanım ne muhalefet ve siyaset hiç sevmediğim bir alan olduğu halde canım çok yanınca bende feryat ediyorum ,edemezsin denilirse işte o zaman tam diktatörlük olur ve bildiğim kadarıyla kimse de diktatörlük istemiyor ,yada ben öyle zannediyorum :)

• Devlet kisitlamayi ötv,kdv ve mtv ile zaten yapiyor. Araç fiyatlari yakit fiyatlari almis basini gitmis. Gercekten kisitlama yapacaksa kredi ile arac alimini yasaklasin oldukca ise yarar bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

tamam da niye bu kadar sinirli yazıyorsunuz onu anlayamıyorum :)

benim fikrim senden farklı olabilir ,senin ki benden farklı olabilir bunda bu kadar sinir yapacak olay nedir ?

ben ne başbakanım ne muhalefet ve siyaset hiç sevmediğim bir alan olduğu halde canım çok yanınca bende feryat ediyorum ,edemezsin denilirse işte o zaman tam diktatörlük olur ve bildiğim kadarıyla kimse de diktatörlük istemiyor ,yada ben öyle zannediyorum :)

kimse edemezsin demiyor. edebilirsin tabi üstüne atılacak iftiraları önceden kabullenmek şartıyla bu millet hakediyor bunu. eskiden solcular çaldı, şimdi sağcılar çalsın en azından müslüman, diyerek gidiyor oy veriyorlar. herkes çalacak müslüman çalmayacak.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

insanlar faşizmin ne demek olduğunu biliyorlar Türkiye'de artık.
    Forumda da bu zihniyetin temsilcileri var.
    İstedikleri kadar yırtınsınlar Türkiye bunların çiftliği değil geçti o devirler.
    Faşizanlık istiyorlarsa alsınlar pasaportlarını kuzey koreye yerleşsinler.

Öncelikle otoyol ihalesi devletin beklediği geliri beğenmemesi yüzünden iptal edildi,çok arzu ettiğiniz devletin malları elinde tutup işlerin rüşvetle iltimasla milletvekili yeğenleriyle yapıldığı rezil kepaze komün sistemine dönmek için değil.
    Faşizm kavramı insanların siyasal tercihlerine hakaret etmek,kendisi gibi düşünmeyeni linç etmeye çalışmak,insanlara oy verdikleri partiden dolayı ağzına geleni saymaktır,bizim forumda da bol bol var bundan.
    Ağzını açanı terörist diye içeri atıyorlar dediğin kimseler ordu göreve! ciler,darbe planlayıcıları,dhkp-c örgütü sempatizanları ve kck lılarsa ben bundan yanayım,atsınlar.
    Gidin dünyanın en gelişmiş demokrasilerinde halkın seçtiği hükümete oy verene makarna kafalı,bidon kafalı,göbeğini kaşıyan adam,çoban,haysiyetsiz,şerefsiz,vatan haini,satılmış diye tatava çalın bakın ne yapıyorlar size.Adamı faşist diye damgalayıp ülkeye sokmazlar bir daha ülkeye.
    Batının en ırkçı partileri bile kendi vatandaşının siyasi tercihine hakaret etmez.
    Bu ülkede sizin için fazladan bile demokrasi var,faşistler bile çıkıp milletine hakaret etme özgürlüğüne sahip.
    Daha ne istiyorsunuz?
    Ha kurunun yanında yaş da yanıyor mu,maalesef yanıyor.Bu tür davaların en kötü tarafı da budur zaten.
    Davaların gereksiz yere uzatılmasını bizzat hükümetin kendisi eleştiriyor,biz de eleştiriyoruz.
    Kısacası arkadaşım,insanların düşünceleri farklı olabilir,ancak bu size insanların görüş ve düşüncelerine HAKARET ETME hakkını vermez.
    Ben hükümeti vergi adaletsizliği,siyasilerin ve bürokratların cukkaladıkları maaşlar,devletin inanılmaz israf etmesi gibi konularda kıyasıya eleştirmiş biriyim,ama ben vatandaşıma verdiği oydan ötürü hakaret edecek kadar faşist kafatasçı zihniyete sahip komün kafalı bir insan değilim.
    Olmam da,olmayacağım da.Siz olmak istiyorsanız özgürsünüz,istemiyorsanız da bu konuya mesaj yazan faşizm sevdalılarını eleştirecek cesarete sahip olun,ondan sonra hükümete dilediğiniz lafı söylersiniz.

• Böyle saçma bişey nasıl olabilir? Hahaha gecenin bu saati de kahkaha attım resmen. Ne kadar araç alacağımı kimine ilgilendirir? Ki benim fazla araç almam devletin faydasına. Araba alırken bir arabada devlete alıyorum. Yılda 4,5 bin tl araç başına vergi ödüyorum. Yakıt alıyorum. Trafik cezası yiyorum. Bunun keyif kısmına var. Arabaları seviyorum jip aldım, spor araba aldım. Cabrio aldım. Kimene?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wamad
    quote:

Ben sinirli değilim,üslubum serttir,zira sert de olmalıdır.
    Bir şeye muhalefet ediyorsan karşındakini aşağılamadan etmek lazımdır.
    Ha bu arada komün ve faşistlerin çokça konuştuğu bir mevzu vardı,parasız eğitim pankartı açtı diye göz altına alınıp tutuklananlar.
    Alın size parasız eğitim ve demokrasi:
    http://www.beyazgazete.com/video/anahaber/bugun-tv-9/2013/02/25/bana-polis-vuracak-adam-lazim-video-381678.html
    Bunlar şimdi çıkıp UTANDIK yazarlar mı?
    Yazmazlar.
    Poker face adam nereden utansın.
    Devlet herşeyi kısıtlasın,hatta ölen milletvekillerine ağlamayanı falakaya yatıralım o çok sevdalanılan ülke gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Yıllık belli bir km altında yol giden insanın extra vergi vermesi lazım veya devlet yıllık bu kadar km gitmezsen araç almana izin vermiyorum demesi lazım. Mesala bu sistemin benzeri japonyada var diye biliyorum, garajının büyüklüğüne göre araba alabiliceğin miktar belli oluyor.

Sebebmi çok açık. Genelde 40+ yaşlardaki insanlar araba alıyor, aldıkları arabaları kapı önünde yatırıyor. İşe servisle gidiyor, memleketine otobüsle, yakın yere yürüyerek. Eee arabayı niye aldın o zaman. Zararları ise

1) ülke ekonomisine zarar veriyor (cari açık neden artıyor derseniz, bu tip adamlar yüzünden)
    2) park yeri yok zaten, hareket etmeyen arabayla işgal ediyor
    3) genelde araba kullanmayı pek bilmediklerinden trafikte tehlike arz ediyorlar

Yıllık minumum 5bin km yapılması mesala gayet makul bir km. Günlük işe gidip gelse bundan fazla km yol yapar. Eğer bu kadar km yapan yoksa bosuna almasın araç, gitsin taksiyle gezsin daha ucuza gelir. Öğrenci halimle bu yıl yaptıgım km 16bin, bunun 5bin km si okula git gel. 11bin km tatile gezmeye gitmiş. Hadi memur adam bu kadar yapamaz ama 5binde yapılabilir bişi.

Önce seni tebrik ederim. Bu kadar ağır saçmalayan insan nadir bulunuyor.

Yıllık kilometreye bir taban konması. Daha azını giden kişilere ek vergi konması tam bir ukalalık örneği. Sana ne kardeşim? İstediğim kadar kilometre giderim. Keyfimin kahyası mısın? Diyelim bu saçmalık bir şekilde kanunlaştı. Halihazırda ülkemizde kanunlaşan öyle saçmalıklar var ki, neden olmasın, bu da kanunlaşabilir. 25 Aralıkta kilometreciye giderim, kilometreyi artırırım. Nereden bileceksin?

1) Ülke ekonomisini ve cari açığı seveyim, sana bir şey olmasın. Cari açık senin gibi bir şey üretmeden para harcamaya çalışanlar nedeniyle var. Bindir zorluk ve emekle kazandığım parayı harcarken sana mı soracam kardeş? Ne istersem alırım. İster buzdolabı alırım ister araba... Bir de arabayı çok kullanınca fazla yakıt tüketeceksin. Yakıtın çoğunu yurtdışından ithal ediyoruz. Cari açığa ne oldu bu arada?
    2) Park yeri senin gibi adamlar yüzünden yok. Benim park yerim pekala var.
    3) 13 yaşımdan beri araba kullanıyorum 35 yıl olmuş. Araba kullanmada kralını tanımam. Senin yaşının iki katı yıldır arada kullanıyorum.

Ha, bu arada "Karşıma her yerde çıkan otuz yaş üstü adamlar" diye şarkı söyleyen sevimsiz bir kız vardı. O şarkıyı her duyduğumda içimden (bazen de dışımdan) "30 yaş üstü adamlar kovalasın seni" derdim. Onu da hatırlatayım.

Okuyan normal insanlara not: Evdeki iki araba ile yıllık toplam 25 bin km yapıyoruz.
    İkinci not: Kaç senedir şu foruma üyeyim. Bu kadar ağır bir yazı ilk kez yazıyorum. Özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Böyle saçma bişey nasıl olabilir? Hahaha gecenin bu saati de kahkaha attım resmen. Ne kadar araç alacağımı kimine ilgilendirir? Ki benim fazla araç almam devletin faydasına. Araba alırken bir arabada devlete alıyorum. Yılda 4,5 bin tl araç başına vergi ödüyorum. Yakıt alıyorum. Trafik cezası yiyorum. Bunun keyif kısmına var. Arabaları seviyorum jip aldım, spor araba aldım. Cabrio aldım. Kimene?

kaç çocuk yapacağına bile karar verdiklerine göre bu daha iyi gibi :)

ha şimdilik rica ediyorlar ama ilerde kanun çıkartıp 3 çocuk yapmayanlara ceza verirlerse hiç şaşırmayacağım :)

benden olmazsan ,benim gibi düşünmezsen sana demokrasi yok diyorlar ,ha bunu sadece bir parti değil tamamı aynı düşüncedeler

yani ya benim gibi düşüneceksin yada bazıları kuzey koreyi ,bazıları arapları ,bazıları rusları adres olarak gösteriyorlar

ama en çok hoşuma giden burası demokratik bir ülke her türlü fikrinizi söyleyebilirsiniz dedikten sonra benim gibi düşünmüyorsan yukarıda ki söylediğim ülkelerden birini seçebilirsin diyorlar :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.