Şimdi Ara

Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
2
Favori
5.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanılmayan arabalara el konulsun, kullananlara verilsin
  • kafan çok güzelmiş kardeş,
    güle güle kullan!

milletin arabası ile derdi devleti mi gerdi?

ister alır gezerim, ister alır çiçek yetiştirrim içinde. devlet ne karışır benim işime.
    özgürlük diye bişey var, ama o da bizde yok.
    oldu olacak tümden yasaklasınlar, ata binelim. hem b.ku da doğal gübre. döndük mi ortaçağa gene!
  • Yeterince kısıtlamıyor mu zaten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba almayı engellemek yerine toplu taşımayı adam gibi yapsalar, insanları hayvan taşır gibi taşımasalar, her yere toplu taşıma ile ulaşım olsa, insanlar zaten arabalarını kullanmaz merak etme. İstanbul'da metrobuse binince yazın sıcagında havalandırmayı acsalar , affedersin terler insanın coraplarına kadar ulaşmasa o metrobuslerde ınsanlar zaten arabasıyla o trafiğe girmez merak etme.
    Senin dediğini ancak daha fazla cebe para indirmek için yapar Türkiye'deki tüm siyasetçiler.
  • İstanbul'un %47 ulaşımı yürüyerek yapılıyor. Metropol ölçeğinde bunun tek örmeği Bombay, gelir seviyesi İstanbul'un üçte biri.

Türkiye'nin problemi yolların eksik olması. Boşuna başka yerde aramayın.
  • Bence devlet otomobil alınmasını kısıtlayacağına, senin trafiğe çıkmanı ve araba satın almanı kısıtlasa ne olur konuyu açan arkadaş?
  • İlk önce şunu belirtelim:

1) Eğer toplu taşıma daha yaygın ve konforlu hale getirilirse,

2) Toplu taşıma daha ucuz olursa,

3) Yollar yeterince geniş, düzgün ve sorunsuz olursa,

zaten trafik sorunu kendiliğinden çözülecektir. hatta az km yapan adam trafiğe doğru dürüst çıkmadığı için zaten trafiğe bir etkisi yok sayılabilir
  • Bu memlekette verdiğimiz verginin varı yoğu istanbul izmir ankaraya gidiyor, diğer şehirlere neden metro raylı sistem gelmiyor bunu çözmek gerekiyor.
  • Konu cahilliğin dibine vurmuş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcg

Konu cahilliğin dibine vurmuş

+1 petrol krizinde bile böyle bir uygulama yapılmadı, otomobil illa ki kullanılacak diye bir şart yok. Gecenin bir yarısı lazım olsa ne olacak ? İlla ki günlük kullanmak mı gerekiyor, otomobil insana özgürlük ve güven verir; evin önünde çürüyecek de olsa da varlığı insanı güvende hissettirir çok alakasız bir başlık, hani 2. 3. arabaya kısıtlama dense tamam diycem de bunun elle tutulur bir yanı yok boş muhabbet.
  • Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım diye bir önerme olamaz. Böyle bir önerme önerme kabul görecek olsa iş öyle boyutlara varır ki nefes bile alamaz olursunuz.
  • Bu dediğin anca totaliter rejimlerde olur.Kimsenin mal edinme özgürlüğünü kısıtlayamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

öğrencilerin araba almasına engel olunması lazım:)hatta mümkünse evden okula okuldan eve gidip gelirken toplu taşımayı kullanması engellenmeli..sağlıklı yaşam için hemde zihinleri açılsın diye bisiklet devlet tarafından bedava verilmeli...:)ve özellikle bisiklet kullanımı açısından uygun illerde öğrenim görmeleri teşvik edilmeli..
    genç yaşta vucutlara tembelliğe alışıyor..kalp ve damar saglığı açısındanda heryere araçla gitmeleri uygun değil...:)
    bunda öğrenci olup araba kullananlar için benim tavsiyem...

Tabi hocam bu sogukta 40km uzaklikta okula bisikletle gidelim.Spor onemli

• arkadaşa katılıyorum. kısıtlanmalı ama anarşist bir şekilde değil tabi, bir evde 3 araba olan aileler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yildirayy

öğrencilerin araba almasına engel olunması lazım:)hatta mümkünse evden okula okuldan eve gidip gelirken toplu taşımayı kullanması engellenmeli..sağlıklı yaşam için hemde zihinleri açılsın diye bisiklet devlet tarafından bedava verilmeli...:)ve özellikle bisiklet kullanımı açısından uygun illerde öğrenim görmeleri teşvik edilmeli..
    genç yaşta vucutlara tembelliğe alışıyor..kalp ve damar saglığı açısındanda heryere araçla gitmeleri uygun değil...:)
    bunda öğrenci olup araba kullananlar için benim tavsiyem...

+ 1000
  • sistem araba alma almama üzerine değil de aynı haneye kayıtlı ikinci üçüncü arabalar ile ilgili bi düzenleme yapılabilir.. mesela aynı hanede 2.araç varsa mtv si normalden %40 üçüncü varsa % 50 artarak devam edebilir.. yoksa binmiyorsan alma yada 5 000 km binmessen alma demek haksızlık olur... bir çok insan acil hastane işim olur diye araç bulunduruyor mesela.. adamanı benzin alıp gezecek durumu yok ama acil durumlarda kullanıyor.. bu adama yer işgal ediyorsun demek biraz haksızlık olur bence.. çünkü 100 000 km kullanan kadar bu adamında yer hakkı var.. park ile ilgili olarakta şehir merkezlerinde kaldırıma falan parkedenden ücret alınsın .. ama adamın evinin önünde altkında otoparkı falan varsa bu adama binmeyeceksen alma demek biraz insafsızca olur acizane fikrim

• Abicim git anayasayi oku.
    Turkiye cumhuriyeti demokratik laik bir devlettir
    Adamin kullanmadigi araba seni niye gerdi onu anlamadim.
    Hayir zaten ulkenin vergi ve yaptirim sisteminden nefret ediyo(ruz) milletce.

O 16 bin km ile universteye bosuna gidiyosun kardesim.
    Diyelim devlet 5000 sinir koydu. Bunu kim takip edecek?
    Nasi edecek arabaya sinirlayici felan mi koycaklar "1 ocak 2014 ten once 300 km kadar gitmezseniz araba inflak edecek. "

Hadi ettiler bunlar icin isci calistiriliyor onlara da para ayrilcak. Bu vergi sisteminin buyuk bolumu, kar edilmeden yine o vergi sisteminin isleyisine gidecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

Daha ne extra vergisi,istersen bir de çıplak uzansın adam?

1-Bu adam arabayı alırken kdv'sini ve fahiş ötv'sini veriyor mu?Veriyor.
    2-Aracına benzin alacağı zaman aşağıdaki gibi vergilendirilip fiyatlandırılmış,dünyanın en pahalı yakıtını alıyor mu?Alıyor.
     Otomobil alınmasını devletin kısıtlaması lazım

3-Arabasını aldıktan mtv'sini yatırıyor mu?Yatırıyor.
    4-Senin toplayamadığın vergiyi,en garanti yoldan,kaçırma şansı olmadan sana her türlü ödüyor mu?Ödüyor.

Bunları yapan bir adamın senede kaç km yaptığı neden alakadar ediyor başkasını?Ben bunları yapıyorsam, ister senede 5000 km yaparım,haftasonları binerim,ailemle binerim,ister de bütün işlerimi araba ile görür senede 25 bin km binerim.Evinin önünde araç olmasının gerekliliğini yaşamayan bilemez.araç lüks değil,zaruret artık imkanı el verene.Kimse kusura bakmasın.

Cari açığı düşünen birisinin de çok km yapılmasını teşvik edecek bir öneri yapması kadar komik bir şey de yok.Ne kadar petrol tüketimi,o kadar cari açık.

Diğer bir nokta,milletin araba kullanmayı ne kadar bilip,ne kadar bilmediğini nasıl ölçüp genelleyebiliyorsunuz?

Bisiklet diyenlere de gülüyorum.Büyük şehirlerde binin bakalım uzun mesafede,kaç gün yaşayabiliyorsunuz bisiklet sürerek.

Sonuna kadar katılıyorum.

• Devlet araç satışını destekler , araç satışı artsın ister. Çok saçma bir fikir.
  • ARKADAŞIM,

Benim dedem kanser hastası ne zaman hastaneye gideceğimiz belli değil , şerefli taksicilerimiz de kafalarına göre alıyorlar.Ben gecenin 3'ünde nereden vasıta bulacağım ???

Arabamla yılda yaptığım km 1000

Zaten çok zengin de değilim senin gibi okula hergün arabayla gidecek kadar!!!
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.