Şimdi Ara

Otomobil alıp satarak yüksek miktar para kazanan yok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
11.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galerilerden bahsediyorum. Maksimum 30 40 bin bandında araç satıp iyi kazanan var mıdır? Dürüst adam bu işi yapamaz mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bi tane arkadaşımın galerici arkadaşı var. Lüks araba satıyor ama hep(mercedes bmw audi) Bi tane amca internetten arabayı görüyor galeriye gidiyor, araba hoşuna gidiyor ve takas yoluyla almak istiyor. Galerici ben bunu alamam sadece lüks araçları alıyorum diyo. Nasıl yapacaz ben uğraşamam diyor amca. Arabası da fabia bu arada. Galerici bizim arkadaşı arıyor gel bak hatasız boyasız bi araba var sen al, adam da benden başka araba alacak diyo. Arkadaş 26 dan satın alıyor bunu. Sonra ilana 29dan koyup hemen sattı 28.5 a. Ortada yalan yok dolan yok mesela. Ama işte böyle ihtiyacı olanı denk getirmek önemli. Yalan dolanla yaptıktan sonra o paradan hayır gelmez
    Yapay Zekanın Yanıtı

Otomobil Alıp Satmakla Yüksek Miktarlarda Para Kazanmak

Günümüzde araba al sat yapmak, bazıları için karlı bir iş fırsatı olarak görülüyor. Ancak bu alanda yüksek miktarlarda para kazanıp kazanılamayacağı konusunda net bir cevap yoktur. Başarı, çeşitli faktörlere bağlıdır.

Yüksek Kar Marjları Mümkün mü?

Evet, araba alıp satmakta yüksek kar marjları mümkündür. Ancak bu, genellikle lüks veya nadir bulunan araçlarda daha yaygındır. Örneğin, sınırlı sayıda üretilen bir spor araba, yüksek talep nedeniyle önemli bir kar marjıyla satılabilir.

Ne Beklemelisin?

Ortalama bir araba al sat işletmesinde kar marjları genellikle %5-15 civarındadır. Ancak piyasa koşullarına, araç türüne ve pazarlama becerilerine bağlı olarak bu oran artabilir veya azalabilir.

Karlı Olması İçin Ne Gerekir?

Arka al sat yaparak yüksek karlar elde etmek için aşağıdaki faktörler esastır:

• Piyasa Bilgisi: Sektördeki trendleri ve talep edilen araç türlerini anlamalısın.
    • Pazarlama Becerileri: Araçlarını potansiyel alıcılara etkili bir şekilde pazarlayabilmelisin.
    • Müzakere Becerileri: Kâr elde etmek için hem satıcılarla hem de alıcılarla başarılı bir şekilde müzakere edebilmelisin.
    • Finansal Planlama: İşletmeni finanse etmek ve kârını yönetmek için sağlam bir finansal plana sahip olmalısın.

Mantıklı mı?

Araba al sat yapmak mantıklı bir iş fırsatı olabilir, ancak bunun senin için uygun olup olmadığını dikkatlice değerlendirmelisin. Başarılı olmak için zaman, çaba ve yatırım gerekir. Ayrıca piyasa koşulları ve rekabet faktörleri de dikkate alınmalıdır.

Yüksek miktarda para kazanmayı düşünüyorsan, lüks veya nadir bulunan araçlarda uzmanlaşmayı ve özel bir müşteri kitlesine odaklanmayı düşünmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dürüst adam ahirette kazanır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burda bi kuyumcu var sadece merso alıp satiyor ve her ay o mersolardan 7 bin 8 bin kar ediyor. Sabırla bekleyip araci buluyor aliyor. Ve yine sabirla bekleyip satmayı başarıyor. Amg paketten baska araba almaz. Bende lada samara almistim 500 tl kar ettim satarken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabadan en iyi kârı devlet yapıyor.

• Bi tane arkadaşımın galerici arkadaşı var. Lüks araba satıyor ama hep(mercedes bmw audi) Bi tane amca internetten arabayı görüyor galeriye gidiyor, araba hoşuna gidiyor ve takas yoluyla almak istiyor. Galerici ben bunu alamam sadece lüks araçları alıyorum diyo. Nasıl yapacaz ben uğraşamam diyor amca. Arabası da fabia bu arada. Galerici bizim arkadaşı arıyor gel bak hatasız boyasız bi araba var sen al, adam da benden başka araba alacak diyo. Arkadaş 26 dan satın alıyor bunu. Sonra ilana 29dan koyup hemen sattı 28.5 a. Ortada yalan yok dolan yok mesela. Ama işte böyle ihtiyacı olanı denk getirmek önemli. Yalan dolanla yaptıktan sonra o paradan hayır gelmez

• Ülkenin yarısı AL-SAT yaparak geçiniyor zaten, üniversite mezunlarının asgari ücretle çalıştırıldığı ülkede yanlış bir şey göremiyorum.
  • araba al-sat olayına ben de girmek istiyorum ama cesaret edemiyorum.

30-40 binlik bir araç alıp satmayı denesem mi? 2-3 bin kar getirse iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim senle daha oncedende konuşmuştuk sanırım yine ihale kovalayacaksın ama bu işler sandığın gibi olmaz,başka işler kovala

• Neden hazıra konma derdindeyiz hep?

Devlet ne ki millet ne olsun...

• Arabadan çok iyi anlayacaksın motor kaporta vs iyi bileceksin. Sonra sana pert arabayı dayarlar anlayamazsın. Dolar Altın alıp satarak daha fazla kazanırsın. Arabadan para kazanmak piyasayı bilmiyorsan arabadan anlamıyorsan çok zor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatlar artık ikinci elde o kadar arttı ki o işler yalan artık alım satımda insanlar alırken düşünüyor artık en kötü araba 20 30 dan başlıyor oda 10 yaş üstü modellerde durumun vahimliğine bak sıfır ötv devlet ekledikçe ikinci elcilerde ekliyor

• araba al sat olayı yılda 3 taneyle sınırlanıdırılmadı mı? ben mi yanlış biliyorum.
  • 50 bin tl verip araba alacaksın 52 bin tl ye satmak için bazen 2 ay bekleyeceksin sonunda 2 bin tl kazanacaksın,işin stresi zahmeti yalanı dolanı da yanına kalacak.bunu doğru zamanda altın ya da döviz alıp satarak 2 günde yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

Neden hazıra konma derdindeyiz hep?

Devlet ne ki millet ne olsun...

Para olmadan ne yapılabilir ki? Üretim yapılamaz heralde?

• quote:

Orijinalden alıntı: ölümüne çArşı ulan

Kardeşim senle daha oncedende konuşmuştuk sanırım yine ihale kovalayacaksın ama bu işler sandığın gibi olmaz,başka işler kovala

İcra ihalesi mi konuştuk?

• RoLaN R kullanıcısına yanıt
    50ye alip 52ye satanlar onu da kazanamiyor. Alim satim, sigorta (iptal ettirse de bir miktar icerde kaliyor) kesin gider. Ustune aracin acil sorunu vardir, dosyasi kapanmamis tramer kaydi vardir vs.

Cok firsat araclar yakalamadikca risk getirisine gore cok buyuk.

• zaten 30-40bin arası piyasa hareketli
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Evet

• Valla onu bunu bilmemde ben geçen ay 34e arabamı sattım 2006 honda civic 63bin kmde daha , 34e gitti acelem olduğundan sattım. 1hafta sonra ne göreyim araç malum sitenin ilanında 39a koyup başlığa kapora alınmış yazmış şok oldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 6 Şubat 2017; 2:10:39 >
  • İkinci el bazen riskli olabilir.Arada sırada sıfır araçlarda sağlam kampanya oluyor.Onları değerlendirerek bütçeye katkı yapılabilir.

Örneğin

Chevrolet in dükkan kapattığı zaman büyük indirimle sattığı araçlar

Peugeot un Classic edition ları(özellikle 2008 güzeldi)

Audi nin 84 ten sattığı 1,0 s-tronic ler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.