Şimdi Ara

Otomobil ile Avusturya'ya doğru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
4
Favori
3.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Önümüzde ki Cuma günü herşey yolunda giderse Avusturya'ya doğru geri yola çıkacağız ve aynı zamanda yeni aldığımız araçımızı tanıtmak isteriz. Yavaş yavaş gezerek gideceğiz ve bu sırada arkadaşım ile birlikte yaşadıklarımızı hem anı olarak hemde sizler ile paylaşmak istiyoruz. Yolculuk sırasında telefon ile canlı yayın yapmayı planlıyoruz, telefon yolcu tarafında arkadaşım tarafından yönetilecek yani telefonu kullanıp trafiği tehlikeye atmayacağım. Tabi ki forum üzerinden fotoğraflar ve yazılar ile destekleyeceğiz. Daha önce blog yazmışlığım ya da onu benzer bir deneyimim olmadı şimdiden hatalarım için özür dilerim. Şimdilik gezi hakkında tavsiyeleriniz varsa not almak isteriz.( takip edip etmeyeceğinizi belirtirseniz memnun oluruz )

Rota; Bulgaristan - Sırbıstan - Macaristan - Avusturya (Viyana) olucaktır. Yol üzerinde tavsiye tavsiye ediceğiniz yerler varsa bu yerleride mümkün olduğunca ziyaret edip diğer forum kullanıcıları ile paylaşmak isteriz. Yazı editlenecektir.

Herkese iyi günler.

Aracın birkaç tane fotoğrafı

Otomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğru

Daha sıkı ve güncel takip etmek isteyenler için Facebook grubu oluşturdum, tahmin edebileceğiniz gibi yolculuk sırasında FB üzerinden fotoğraf ve video paylaşımı çok daha kolay olucak bizim için, tabi ki konuda en hızlı şekilde editlenecektir. fb.me/BizYolcu isime çok takılmayın zira 5dk içinde oluşturduğum bir şey

Ilk edit

Arabayı hazırlarken araç AdBlue uyarısı verdi, 7-8 tane benzin istasyonu gezdim. AdBlue vardı ama 18ltlik bidonlar ile satılıyordu 70TRY gibi fiyat söylediler, haliyle yola gideceğimiz için yanıma 18ltlik koca bidonu alamam yani binek araç sahiplerinin bu bidonlardan alıcaklarını sanmıyorum En sonunda Shell benzin istasyonunda buldum ( her Shell'de yok ), oradada pompadan satış vardı, araç en az 6lt diye uyarı verdi ama 7lt koydum 9 küsür TRY tuttu.

Düşüncelerim; Şuan piyasaya çıkan neredeyse bütün yeni dizeller AdBlue kullanılıyor. Türkiye'deki benzin istasyonlarında pompalar çoğaltılmalı ya da 6-7lt bidonlar ile satılmalıdır.

2. Edit

Aracımız yüklendi ve yüklerin güvenliği sağlandı Ardından yakıtı aldım zaten hali hazırda yakıt vardı ama tam dolu depo ile yola çıkmak istedim. Normalde tam dolu iken 950km menzili var ama Türkiye'ye geldiğimizden beri 750-820 menzil gösteriyor. Sanırım normalden biraz daha yüksek hızda seyehat ettiğimizden kaynaklı. Bu arada not olarak önceki gelişimizin ortalaması 5.5lt/100km. Uzun dönemide fotoğraf olarak bırakıyorum. (Aracı satın aldığımdan beri )

Otomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğru

3. Edit

Sevdiklerimiz ile vedalaştık, sarıldık, koklaştık hüznlü dakikaları geride bıraktıktan sonra saat tam 6:00'da planladığımız gibi yola çıktık. Kahvaltı etmeden yola çıktık saat 5-5:30'da aileme kahvaltı hazırlatmak istemedim.Kahvaltı işini Edirne'de börek,poğaca ve çay ile hallettik gayet lezzetli ve taze idi. Saat 8:05'de
    Kapıkule sınır kapısına ulaştık yaklaşık 6-7 araç vardı önmüzde. Türk tarafından geçmemiz yaklaşık 10 dakika sürdü, Bulgar tarafına geçtiğimizde 45-50 dakika ya da 1 saat bekledik. Sorduğumuzda vardiya değişimi olduğunu söylediler. Biraz can sıkıcıydı. Sınırdan ayrıldıkltan sonra direk Sofya'ya sürdük, durmak istemedik zaten daha öncesinde birçok kez durmuştuk sadece sizin için birkaç fotoğraf çekelim diye şehrin içinden geçtik, gerçi çektiğimiz fotoğrafların kalitesi tartışılamaz, Sofya'da ayrıldıktan sonra sınır kapısına yaklaşırken hep aynı yerde polis kontrolü olur, çorba parası isterler sizden Orda olduklarını bildiğim için 45kmh ile girdim kontrole tabi ki birşey yakalıyamadıkları için biraz bozuk attılar, Vignette sordu bilerek yapıştırmadım zaten transit geçiyoru, yapıştırmamamın sebebi ise çok zor çıkması, gerçekten işkence. Onu aldı ve cama yapıştırdı. En sonunda Bulgar'dan çıktık ve canım Sırp kapısından giriş yaptık hiç bir zorluk çıkarmadılar gayet güler yüzlülerdi, arabayıda hiç kontrol etmediler Yolun en sıkıcı bölümüde başlamıştı, alabildiğine düzlükler, son hız denemeleri çok rahlıkla yapılabilir, polis yakalarsa ben karışmam şahsen beni yakalamadı Yolumuza dağ yolundan devam ediyoruz tek şeritli ve uluslararası bir yol. Sık bir şekildi tırlar geçiyor, tırları sollamak için 3-4 bölge var ancak buralarda güvenli bir şekilde sollaya bilirsiniz. 3 tır arka arkaya gidiyorsa sakın denemeyin yolun uzunluğu yeterli gelmeyecektir. Boşuna sevdiklerinizi ya da karşıdan gelenleri riske atmayın. Bu yol yaklaşık 30-35 ve 1 saat arasında geçiliyor yolun yoğunluğuna bağlı olarak. Dağ yollarından kurtulduktan sonra düz ve sıkıcı olan yollar başlıyor birazda acıkıyoruz atıştırmalık sandiviçlerimiz yiyiyoruz ve sonunda Belgrad'a ulaşıyoruz hemen internetten Cevapcici yapan bir yer bakıyoruz. Yerimizi bulduktan sonra boş park yeri bakmaya başlıyoruz tam bulduk derken meğersem Yunanistan Konsolosluğunun park alanına park etmişiz. Hemen polis bey gelip güzel bir üslup ile arabamızı başka bir yere park etmemizi söyledi öylede yaptık ama onun için 10 dakika boyunca dolandık. Park yerini bulduk ve koşarak restoranta gittik. Bu arada Cevapcici'yi Tekidağ köftesine benzete bilirsiniz ama şekil olarak tat olarak bambaşka, soğan ve kaymak ile servis ediliyor. 2 porsiyon Cevapcici her bir porsiyonda 10 tane köfte ve pide gibi bir ekmek, 1 limonata, 1 kola ve tatlı 8EUR tuttu. Bizim için makul belki daha ucuza bile bulabilirdik ama kurt gibi açtık Şehir içinde turlamak istedik fakat hiç hesapta olmayan bir işimiz çıktı bu yüzden arabaya atlayıp tekrar yola çıktık. Bu arada Belgrad'ı İstanbul'a benzete bilirsiniz ben şahsen sevdim insanlarını zaten severdim şimdi tam oldu. Tekrar yola koyulduk, Belgrad'dan sonra Macaristan sınıra çok birşey yok, hemen vardık. Macar sınırındada yaklaşık 10dk bekledik.Memur hanım; ''Komşu, alkol, sigara var mı ?'' yok. ''İyi günler''. Aksanıda güzeldi Vignettemizi alıp tekrar yola koyulduk bütün yolu zaten çok yavaş bir şekilde gelmiştik, Budapeşteyi geçerken yorulmaya başlamıştım ve birden bire tipi bastırmıştı, yaklaşık 14 saattir araba sürüyordum. En yakın benzin istasyonuna girip durdum, istasyon kalabalıktı. Arabayı park ettiğim yerin yanına bir minubüs geldi. İçin 10-15 tane insan indi, arabaya bakıp durdular bende rahatsız oldum ve bir sonra ki park yerine doğru yola çıktım. Yorulmanın hissiyatını biraz daha hissetmeye başlamıştım, hızımı iyice düşürdüm. Emniyet şeridine park etmek istemedim bana göre daha tehlikeli bir hareketti. Şahsen ben dururken yanımdan 140 ile bir araç geçerken rahat edemem, uyuyamam . 15dk daha gittikten sonra bir park yerine girdim bu arada 150 ya da daha az bir yolum kalmıştı eve ama yinede durdum. Yaklaşık 40dk dinlendim sıvı alımı yaptım. Bu arada not olarak Budapeştiyi geçerken en sağ şeridi kulanmanızı önermem, hele ki motorsiklet sürücülerinin yolda çukurlar ve büyük tümsekler var bunlara karşın herhangi bir hız kısıtlaması yok, 130-140 ile giderken havalana bilirsiniz dikkat edinSaat yaklışık 1 gibi iken Avusturya sınırına giriş yapıyoruz polis bey camdan kafası çıkartıyor bana bakıp, ''iyi geceler durmanıza gerek yoktu ama durduğunuz için teşekkür ederim'' dedi ve bizi yolcu etti. 40-45 dk sonra evimizde varmıştık. Hemen arabayı boşalttık ve kendimizi yatağa attık. Zaten o anda uyumuşum. Malefes planladığımız gibi gitmedi sonda çıkan işlerimizden doları, kusura bakmayın dostlar. Çektiğimiz fotoğrafların hepsini bu yazının altına atıyorum. Yazı sırasında eksiğim vardır fazlam yok, hatırladıkca editlerim. İyi dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim. Bir daha ki gezilerde görüşmek üzere.
    Son not;
    Araç; Audi A4 2.0TDI Quattro 2016
    Tüketim; 1475km 5,5lt/100km
    Ortalama hız; 86kmh
    Kişi başına maliyet; 56EUR (2 kişi)
    Süre; yaklaşık 17 saat (molalar ile)

Fotoğraflar aşağıdan yukarıya kronolojik olması lazım

Otomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğruOtomobil ile Avusturya'ya doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanetTheJanet -- 24 Şubat 2018; 14:22:15 >

• Çok güzel bir yolculuk sizi bekliyor. Viyana da çok güzel, tarih kokan bir şehir. Güzergah da keza öyle. Kazasız belasız yolculuklar dilerim. Aracınız ne?

Ayrıca Bulgaristan’ı saat kaç gibi geçmeyi düşünüyorsunuz? Gece geçmeyi pek tavsiye etmiyorlar da. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam hocam,

Zaten Viyana'da yaşıyoruz ve haklısınız kelimenin tam anlamıyla tarih kokan bir şehir, aracımız Audi A4 B9 Avant 2.0 TDI. Sabah 6 gibi yola çıkmayı planlıyoruz zaten Tekirdağ'da yaşadığımız için gün aydınlık iken geçiceğiz. Ayriyetten doğru eskisi kadar tehlikeli olmasa ne zaman gece geçsem içim rahat etmiyor. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: JanetTheJanet

Selam hocam,

Zaten Viyana'da yaşıyoruz ve haklısınız kelimenin tam anlamıyla tarih kokan bir şehir, aracımız Audi A4 B9 Avant 2.0 TDI. Sabah 6 gibi yola çıkmayı planlıyoruz zaten Tekirdağ'da yaşadığımız için gün aydınlık iken geçiceğiz. Ayriyetten doğru eskisi kadar tehlikeli olmasa ne zaman gece geçsem içim rahat etmiyor. :)

Üç aya yakın bulundum Viyana'da, tadı damağımda kaldı desem yeridir. Bir daha uğrayasım var işten güçten fırsat bulabilirsem... :)

B9 Avant çok güzel bir araç. Bol bol fotoğraf bekliyorum şahsım adına konuşmak gerekirse.. :)

Bu arada B9 Avant demişken... @jay jay justified

• Özlenen,beklenen konular yolunuz açık olsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEnimde yapmak istediğim bişey. Tavsiyem yok ama takipteyim.
  • Kamaraniniz bendeniz hizmetinizde efendim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABA İLE TÜRKİYE TURU
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim. Umarım eğlenceli bir konu olur :)
  • Takipteyim, güzel bir rota. Bu arabayla da tadindan yenmez güzelim avrupa otobanlarinin.

Avrupa turu tarzı her şehirde durulup, sehirin tarihi, kültürel yerleri gezilip bir kac gün kalınarak mı yapılacak ? Birde telefon şarj taşıma durumu cok yorucu olur. Cok da pahalı olmayan is görecek bir aksiyon kamerası da yanınızda bulursa güzel cekimler yapabilirsiniz.

• slm. bende gurbetçiyim bosna hersek te yaşiyorum. zagreb e 70 kilometre kala otobana giriyoruz bizde.

3 hafta önce kendi arabamla geldim. sakin belgradi transit geçmeyin. şehir içinden geçin belgradi. transit yolda çalışma var rezillik. bunun harici yollar bomboş. sirbistanda belgrad a 30 kilometre kala sivil lüx bmw li trafik polisleri geziyor. (ben gelirken bir tane audi nin peşine takılmışlardi). o yüzden belgrada 30 kilometre kala yakınlaşınca hizinizi düşürün.

yollar ben gelirken güllük güneşti fakat şu an kar var.(1 hafta önce arkadaşım geldi almanya dan ordan biliyorum).

• İyi yolculuklar.

Ne şanslısınız ya! Keşke ben de gurbetçi olsaydım :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim, yavaş yavaş arabayı ve eşyaları hazırlamaya başladık. Heycanda başladı yavaştan. Hazırlık aşamalarınıda fotoğraf ya da video ile paylaşacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JanetTheJanet -- 22 Şubat 2018; 17:19:36 >
  • Bu güzel Sw Audi bir an Tr plakalıdır zannetmiştim ama yanılmadım çünki Tr hayli pahalı ve az satılıyor.İyi yolculuklar dilerim.Umarım video da yüklersiniz.
  • İyi yolculuklar. Takipteyim😀

• Teşekkür ederim. @redbul_540 Haklısınız, araçı alırken 150-160 bin TRY civarında bir fiyata aldık. Keşke Türk plakalı olsaydı...
  • Hayırlı yolculuklar hocam.

Bende 12 yıldır her yaz aynı yolculuğu yapıyorum ama Belçika'ya kadar mesafe nerdeyse 2 katı...bu konuda daha şanslısınız

Arkadaşın dediği gibi Belgrada girmeden önce sakın tranzit yola girmeyin. Direk yolu takip ederek Belgrade şehir merkezinden yani eski yoldan devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esco54 -- 22 Şubat 2018; 22:14:50 >
  • @Esco54 Teşekkür ederim, 2 katı yolu nasıl giderdim bilmiyorum ama imzanızda ki araçları görünce ağızım açık kalmadı değil. Bu arada yeni aracınız hayırlı olsun tam bir canavar almışsınız @MrT4ngo ve sizin söylediği gibi yapıcağız ama gelirken zaten transit yolu görmüş olduk, köy yolundan hallice
  • Cok basma hocam.gece uykusuna dikkat et.sag salim git

• JanetTheJanet J kullanıcısına yanıt
    Hocam 2015'te tam 10.500km yol yaptım toplam 4 haftada

Belçika - Istanbul

Istanbul - Antalya

Antalya - Bodrum

Bodrum - Istanbul

Istanbul - Çeşme

Çeşme - Istanbul

Istanbul - Belçika

Döndüğümde araba görmek istemiyordum

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    ben romanya tarafından belgrada gelip 1 gün kalmıştım
    belgrad giriş ve çıkışta yol çok güzel di ve dip gaz gittim desem yeridir
    sonradan öğrendim ki en sakat yerde en yüksek süratle gitmişim
    şanslıymışım ki bir şey olmadı
    ayrıca balkanların en müthiş şehri belgrad
    hepsi bir yana belgrad bir yana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.