Şimdi Ara

Motor yağı bilmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
11.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bugünlerde motor yağlarının fiyatlarını inceliyorum online sitelerden.
    Soyle bir durum var atıyorum 10 w 40 yağ da

Milpet, lubex, licoil, liqui moly, lubco vb yağlar var bunların 4 litrelik fiyatları 35 ile 45 lira arasında değişiyor.
    Bildiğimiz markalara gelince
    OPET, po, Castrol, Shell, mobil,Elf vb markalar 55 ila 90 lira arasında. Bu yağların özelliklerine baktığımda hepsinin aynı şartnameleri karşıladığını görüyorum. Ustalara sordum sanayide 10 40 olsun marka farketmez diyorlar. Buradaki fiyat farkı acaba sadece marka imajı için mi oluyor.?

• cihanabana kullanıcısına yanıt
    cihanabana demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

"Milpet, lubex, licoil, liqui moly, lubco vb yağlar var bunların 4 litrelik fiyatları 35 ile 45 lira arasında değişiyor" Eğer bu dediğiniz doğruysa, Lique Moly bu fiyatlara bulabiliyorsanız, hiç kaçırmayın. Lique Moly sizin tanınmış dediğiniz, Opet, Shell, Castrol, ELF gibi yağlara 5 çeker, 2 gömlek daha üstün yağdır.

Liqui moly GittiGidiyor ve n11 de o fiyatlarda bulunuyor. Alman malı olduğunu söylüyorlar ancak çevremde kimse bilmiyor

O zaman şöyle söyliyeyim en kaliteli yağ markası denildiği zaman Fransızların "MOTUL markası ve Almanların Lique Moly" markalrı gelir. Bunun dışında İngiliz markası "Royal Purple", ABD markası "Valvolin"ve "Red Line" bunlar çok ama çok kaliteli markalardır. Çevrenizdekilerin bunu duyup duymaması bir şey değiştirmez. Şöyle örnek vereyim kendi aracım Renault DCİ için 5 Litre MOTUL yağı "fiyatı 160 TL" alıp, özel Renault servisine gittiğimde çok bilgili usta "Böyle dandik yağ alacağına ELF marka alsaydın ya" diyerek süper bilgili olduğunu gösterdi. Tavsiye ettiği yağın 5 litresi 80 TL. Biz salak olduğumuz için 80 TL fazla verdiğimizi zannetti herhalde süperzeka
    Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Yağları Hakkında Merak Edilenler: GRAT Yağ Yorumları ve Daha Fazlası

Motorlu taşıtların düzenli bakımı için motor yağı hayati önem taşır. GRAT, sektörde tanınan bir motor yağı markasıdır ve ürünlerinin performansı hakkında merak edilen birçok soru vardır.

GRAT Yağ Yorumları

GRAT motor yağları hakkındaki yorumlar genellikle olumludur. Kullanıcılar, yağın motorlarını temiz ve korumalı tuttuğunu, sürüş performansını artırdığını ve yakıt verimliliğini iyileştirdiğini bildirmektedir. Özellikle GRAT 5W-30 yağı, yüksek performanslı motorlar için uygun olmasıyla beğeni toplamaktadır.

GRAT Motor Yağı Nasıl Kullanılır

GRAT motor yağını kullanmak basit bir işlemdir. Aracınızın kullanım kılavuzuna bakarak önerilen motor yağı türünü ve viskozitesini belirlemelisiniz. Ardından, yağı aracınızın motoruna boşaltın ve yağ filtresini değiştirin.

GRAT Motor Yağı Hangi Ülkenin

GRAT motor yağı, Türkiye'de üretilmektedir. Adoil markası altında da bilinen GRAT, 1970'lerden beri faaliyet göstermektedir. Şirket, yüksek kaliteli motor yağları ve diğer otomotiv ürünlerinin üretimiyle tanınır.

GRAT Yağın Faydaları

GRAT motor yağları aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi fayda sunar:

• Motor koruması ve temizliği
    • Azaltılmış sürtünme ve aşınma
    • Artırılmış yakıt verimliliği
    • Gelişmiş sürüş performansı
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende aracımın yağını değiştirdim sanayide geçen hafta. Her zaman Castrol veya Mobil alırdım. Elf aldım bu sefer ucuz diye. Ustanın dediği "Bu yağ bu arabada köpürme yapıyor.En kötü yağı almışsın" . Görecez bakalım kötü mü iyi mi ? Ayrıca aynı yağ internette 58 tl , sanayide 50 tl. Sanayiden sormadan almayın internetten bence. Kargocularda vicdan yok. Döke saça getiriyor.
  • yıllardır licoil ve lubco kullanıyorum zaten yag konusunda da tartısıldı burada cok. Yanı fazla para vermek gereksız. Sadece marka firmaların reklamlarını karsılarsınız. Benım aldıgım lubco Petro canada urunu ve castrol vs den daha kalıtelı profesyonel kullanılabılen yaglar ustelık yarı fıyatına. Kısaca nettten alın kullanın bosa para sacmayın etrafa. Dizelse 10-40 yerıne 5-30 da kullanılabılır yenı nesıllerde. DPF li olup olamdıgına dikkat edn yagı ona goe secıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

Bende aracımın yağını değiştirdim sanayide geçen hafta. Her zaman Castrol veya Mobil alırdım. Elf aldım bu sefer ucuz diye. Ustanın dediği "Bu yağ bu arabada köpürme yapıyor.En kötü yağı almışsın" . Görecez bakalım kötü mü iyi mi ? Ayrıca aynı yağ internette 58 tl , sanayide 50 tl. Sanayiden sormadan almayın internetten bence. Kargocularda vicdan yok. Döke saça getiriyor.

hocam marka yaglaerdan mobıl hem ucuz hem kalıtelı olanıdır. mobıle devam edın yada ucuz yagları kullanın bakalım usta kopurme fln var dıeycekmı onlara
  • istersen üreticinin önerdiği marka yağı kullan ben total 10-40 kullanıyorum üretici onu önermiş. o da 50 tl zaten. daha pahalı bir şey önerse ucuzunu kullanırdım. çok fark edeceğini sanmam. varilden koyan yerlerin %90 ı saçma sapan markalar koyuyor.bakma sen üzerinde castrol,total şu bu yazdığına. piyasadan 4lt castrol kutusu toplayıp içine varilden dandik yağ basan yetkili servis biliyorum mersinde. akrabamız çalıştığı için bize söyledi böyle böyle yapıyoruz diye .üşenmiyorda adam koca varili 4 lt 4lt bölmeye.
  • Detaylı teknik verilere bakarsanız, kaynama ve donma noktalarında farklılıklar görürsünüz. Şartnameler belli bir aralığı referans alır. Markalar da bu aralığın içinde sıralanır.
  • marka onayı varsa, mesela reno kullanıyorsan rn 7000_7010 gibi yazıyorsa her marka yağı kullanabilirsin.bide tarihi eski yağlar biraz daha uygun.

aslında ucuzu pahalısı arasında çokta fark yok,senede bir değiştirenler için.
  • Marka onayı varsa problem yok
  • "Milpet, lubex, licoil, liqui moly, lubco vb yağlar var bunların 4 litrelik fiyatları 35 ile 45 lira arasında değişiyor" Eğer bu dediğiniz doğruysa, Lique Moly bu fiyatlara bulabiliyorsanız, hiç kaçırmayın. Lique Moly sizin tanınmış dediğiniz, Opet, Shell, Castrol, ELF gibi yağlara 5 çeker, 2 gömlek daha üstün yağdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tefennili -- 22 Kasım 2017; 15:31:50 >
  • Lubex markası Belgin motor yağlarına ait bildiğim kadarıyla ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin yağ tedarikçilerinden birisi.Standartları karşılıyorsa kullanılabilir.
  • quote:

"Milpet, lubex, licoil, liqui moly, lubco vb yağlar var bunların 4 litrelik fiyatları 35 ile 45 lira arasında değişiyor" Eğer bu dediğiniz doğruysa, Lique Moly bu fiyatlara bulabiliyorsanız, hiç kaçırmayın. Lique Moly sizin tanınmış dediğiniz, Opet, Shell, Castrol, ELF gibi yağlara 5 çeker, 2 gömlek daha üstün yağdır.

Liqui moly GittiGidiyor ve n11 de o fiyatlarda bulunuyor. Alman malı olduğunu söylüyorlar ancak çevremde kimse bilmiyor
  • quote:

quote:

O zaman şöyle söyliyeyim en kaliteli yağ markası denildiği zaman Fransızların "MOTUL markası ve Almanların Lique Moly" markalrı gelir. Bunun dışında İngiliz markası "Royal Purple", ABD markası "Valvolin"ve "Red Line" bunlar çok ama çok kaliteli markalardır. Çevrenizdekilerin bunu duyup duymaması bir şey değiştirmez. Şöyle örnek vereyim kendi aracım Renault DCİ için 5 Litre MOTUL yağı "fiyatı 160 TL" alıp, özel Renault servisine gittiğimde çok bilgili usta "Böyle dandik yağ alacağına ELF marka alsaydın ya" diyerek süper bilgili olduğunu gösterdi. Tavsiye ettiği yağın 5 litresi 80 TL. Biz salak olduğumuz için 80 TL fazla verdiğimizi zannetti herhalde süperzeka

• quote:

quote:

quote:

Yorumunuz için teşekkür.ederim, hayırlı günler. Bu markalara bir bakayım.

• Po Maxima ELF piyasanın en uygun en kaliteli yağlaridır Lubco Licolil Sprint gibi yağlar 10w 40 yarı sentetik denmesine rağmen aslında 15w40 20w 50 dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Po Maxima ELF piyasanın en uygun en kaliteli yağlaridır Lubco Licolil Sprint gibi yağlar 10w 40 yarı sentetik denmesine rağmen aslında 15w40 20w 50 dir

PO Maxima ELF en uygun yağ derseniz doğru da, en kaliteli derseniz yanlış olur Hocam.
  • Uygun fiyatlı yağların en iyileri demek istedim yoksa bi Castrol Mobil değil tabi ki
  • liqui moly 45 liraysa başka yağ düşünme bile.
  • Ford Fiesta aracima Mobil super 3000 5w30 kullaniyorum.. Zaten adamlar ozellikle yagin ustune yazmislar ford 913c - 913d diye. Ford sartnamesini %100 karsiliyo. 4 lt'yi 70-80 tl arasinda aliyorum. Fiyati cok iyi.
  • Getz ne kullanır acaba ben bir kaç kez mobil aldım ama, LPG ile beraber 5 000 km de 400 ml kadar eksiltme yapiyor
  • quote:

Getz ne kullanır acaba ben bir kaç kez mobil aldım ama, LPG ile beraber 5 000 km de 400 ml kadar eksiltme yapiyor

Aracınız 3,6 litre yağ alıyor yaklaşık. Aldığınız eksiltme yapan mobil yağ inceliği neydi? 10w40 mı 5w40 mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.