Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.079
Cevap
50
Favori
131.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Panthér

Çok yardımcı oldunuz, hepinize teşekkür ederim.

A180 den BMW1'e doğru, keskin bir dönüş yaptık.

Umarım güzel fiyat/donanım kombinasyonunda bir araç bulup en yakın zamanda satış temsilcisiyle tokalaşırsın.

Ve sonra..
  • Yazılanları dikkatle okudum ve geçtiğimiz günlerde detaylı bir şekilde iki aracı incelediğim için mutlu sona ulaşılmış görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Yazılanları dikkatle okudum ve geçtiğimiz günlerde detaylı bir şekilde iki aracı incelediğim için mutlu sona ulaşılmış görünüyor.

2-3 satır da olsa 2 araç hakkındaki genel görüşünü ve ulaştığın sonucu yazarsan çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

quote:

Umarım güzel fiyat/donanım kombinasyonunda bir araç bulup en yakın zamanda satış temsilcisiyle tokalaşırsın.

Ve sonra..

Pazartesi tekrar bakıp son kararı veririz, artık.

• quote:

Güzel haber..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

quote:

quote:

2016 A180AMG beyaz 129.000tl fiyat aldım, ne dersiniz?

2016 116d joj dunroof beyaz 118.500tl..

Sen begendikten sonra bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Almayimi düşünüyorsun?

Valla! düşünüyorum. Hanıma kalsa bu gün alıp geçmişti.

Çok para yaa! tek sıkıntı o, hakediyor mu? Diye düşünüyor insan.

Sen ne dersin?
    Alıp 7-8 sene düşünmeden binmek için, bu işe girişilir mi?

Hocam senin bakış açınla olayı kavrayıp kendi perspektifimle yorumlayayım.
    Anladığım kadarıyla premium bir araç istiyorsun, dizel ve otomatik istiyorsun ve sıfır istiyorsun.
    Baktığın araçlar A serisi 1 serisi ve birde yancı B serisi.

Parayı hak ediyormu noktasında etmesine etmiyor ama c segmenti araçların (dizel otomatikte) fiyatlarına bir baktığında corolla/astra/focus/golf'ün 100.000 lik fiyatlarını gördüğünde bmw/mercedes'in fiyatları birden insana sevimli geliyor o noktada takdirde kararda senin. Durumunda iki açmaz var birincisi çok para oluşları ve (fiyatın çokluğu nedeniyle belki oransal olarak aynı ama tutar olarak daha fazla) zarar ettirecek oluşları diğeri ise zamanın/hayatın akıp gidiyor oluşu.
    bu açmazın ne tarafına yakın olduğunu senden daha iyi hiç kimse bilemez sonuçta elindeki paranın marjinal faydası (eldeki son birim paranın faydası) kişiden kişiye değişir bu anlamda hayatla gelecekle ilgili bazı riskleri bertaraf edecek bir gelir durumuna sahipsen, önceliğin başka şeyler yoksa neden olmasın diyerek daha fazla uzatmadan bitireyim.

Araçlara gelecek olursam önce yancıdan başlayayım ben türkiye şartlarında b serisi almayı bir çok kişiye tavsiye etmiş birisiyim kendimde almayı bir çok kez düşünmüşümdür ancak b serisi alınacaksa kesinlikle ikinci el alınır bu yüzden b serisini ele derim kaldı ki ben 218 active tourer çıktıktan sonra o araçla iki kez (218 ve 216d) uzun parkurlarda test sürüşü yaptım ve yüksek profilli araçlarda beni en çok rahatsız eden yanal salınım düzeyinin minimumda oluşuyla araca resmen bittim diyebilirim. yani b serisini düşünüyorsanız 216d active toureri de mutlaka değerlendirin derim.
    A180 ve 116d arasında ise bana sıcak gelen araç bmw olur
    Birde suyu bulandırmaya çalışayım (tabi marka imajı senin gözünde nasıl bilmiyorum ve sıfır bakan adama ikinci elde önerilmez ama) bence 2015 az km li volvo v40 ta bakılabilir.

Evet! Madem olacak Premium olsun istiyorum. Mümkün ise dizel otomatik ve sıfır olsun, çünkü 2003 yılından beri sıfır araca biniyorum.
    Bu araçtan sonra belki bir başka araca geçmek uzun zaman alacak. Belki 1 tane daha belkide hiç olmayayacak/olamayacak...

Yancı B serisinde haklısın, ilk incelediğimde beğenmiştim ama sonradan yavaş yavaş bırakacağını bildiğimden hanımı kırmayayım
    diye sesimi çıkartmadım. O zaten arada kaynadı konuşulmuyor.

Evet, parası çok ama bu gün -örneğin- bir Astra dizel otomatiğin 95.000TL ettiği yerde paraları makul duruyor.
    Zaten bu seviyeye atlamak istenmesinin bir sebebide 90-100.000 seviyelerini zorlayan diğer markalarım fiyatlaması.
    Konuştuğum çoğu kişi ve bu A ve 1 serisine yönelen pek çok kişide bu sebepten bunlara bakar olmuş. Ona vereceğime 10-20 daha verir
    bunlardan birisini alırım düşüncesine dönüşmüş. Benimde öyle oldu, 80-90-100'lü fiyatları gördükçe, hadi bee! BMW MERCEDES e binerim
    daha iyi demeye başladım.

216d ye de bir göz atmıştık, test sürüşü yapmadık ama çabuk ve genel incelememiz sonucu aracı sevemeyeceğimiz düşüncesinde karar
    kıldık belki! detay incelesek ve üzerinde biraz zaman geçirsek fikrimiz değişir. Ama o tarafa hiç girmek bile istemiyorum.

A180 ve BMW1 arasında da bana sıcak ve ağır basan taraf 116d olmaya başladı, onu ciddi olarak düşünmeye başladım.

Volvo mutlaka daha iyidir, belki şu baktıklarımızın hepsinden. Ama gönül Ya MERCEDEs yada BMW diyor.
    Yoksa BMW 2. el de 90.000TL ye V40 T3 R-Design vardı. Beni al git, diyordu.

O zaman "hayat bir gündür oda bugündür" den hareketle biz yeni araç hayırlı olsun diyelim.
    Cactus ne olacak, satacakmisiniz takasami vereceksiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yalniz su var dostum d otm diye c segmentine 120 k para vermek var benzinli otm d segmentini 80k ya almak var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen begendikten sonra bize ancak hayırlı olsun demek düşer. Almayimi düşünüyorsun?

Sen ne dersin?

Anladığım kadarıyla premium bir araç istiyorsun, dizel ve otomatik istiyorsun ve sıfır istiyorsun.

Parayı hak ediyormu noktasında etmesine etmiyor ama c segmenti araçların (dizel otomatikte) fiyatlarına bir baktığında corolla/astra/focus/golf'ün 100.000 lik fiyatlarını gördüğünde bmw/mercedes'in fiyatları birden insana sevimli geliyor o noktada takdirde kararda senin. Durumunda iki açmaz var birincisi çok para oluşları ve (fiyatın çokluğu nedeniyle belki oransal olarak aynı ama tutar olarak daha fazla) zarar ettirecek oluşları diğeri ise zamanın/hayatın akıp gidiyor oluşu.
    bu açmazın ne tarafına yakın olduğunu senden daha iyi hiç kimse bilemez sonuçta elindeki paranın marjinal faydası (eldeki son birim paranın faydası) kişiden kişiye değişir bu anlamda hayatla gelecekle ilgili bazı riskleri bertaraf edecek bir gelir durumuna sahipsen, önceliğin başka şeyler yoksa neden olmasın diyerek daha fazla uzatmadan bitireyim.

Araçlara gelecek olursam önce yancıdan başlayayım ben türkiye şartlarında b serisi almayı bir çok kişiye tavsiye etmiş birisiyim kendimde almayı bir çok kez düşünmüşümdür ancak b serisi alınacaksa kesinlikle ikinci el alınır bu yüzden b serisini ele derim kaldı ki ben 218 active tourer çıktıktan sonra o araçla iki kez (218 ve 216d) uzun parkurlarda test sürüşü yaptım ve yüksek profilli araçlarda beni en çok rahatsız eden yanal salınım düzeyinin minimumda oluşuyla araca resmen bittim diyebilirim. yani b serisini düşünüyorsanız 216d active toureri de mutlaka değerlendirin derim.
    Birde suyu bulandırmaya çalışayım (tabi marka imajı senin gözünde nasıl bilmiyorum ve sıfır bakan adama ikinci elde önerilmez ama) bence 2015 az km li volvo v40 ta bakılabilir.

Evet! Madem olacak Premium olsun istiyorum. Mümkün ise dizel otomatik ve sıfır olsun, çünkü 2003 yılından beri sıfır araca biniyorum.
    Bu araçtan sonra belki bir başka araca geçmek uzun zaman alacak. Belki 1 tane daha belkide hiç olmayayacak/olamayacak...

Yancı B serisinde haklısın, ilk incelediğimde beğenmiştim ama sonradan yavaş yavaş bırakacağını bildiğimden hanımı kırmayayım

Evet, parası çok ama bu gün -örneğin- bir Astra dizel otomatiğin 95.000TL ettiği yerde paraları makul duruyor.
    Zaten bu seviyeye atlamak istenmesinin bir sebebide 90-100.000 seviyelerini zorlayan diğer markalarım fiyatlaması.
    Konuştuğum çoğu kişi ve bu A ve 1 serisine yönelen pek çok kişide bu sebepten bunlara bakar olmuş. Ona vereceğime 10-20 daha verir
    bunlardan birisini alırım düşüncesine dönüşmüş. Benimde öyle oldu, 80-90-100'lü fiyatları gördükçe, hadi bee! BMW MERCEDES e binerim

216d ye de bir göz atmıştık, test sürüşü yapmadık ama çabuk ve genel incelememiz sonucu aracı sevemeyeceğimiz düşüncesinde karar
    kıldık belki! detay incelesek ve üzerinde biraz zaman geçirsek fikrimiz değişir. Ama o tarafa hiç girmek bile istemiyorum.

A180 ve BMW1 arasında da bana sıcak ve ağır basan taraf 116d olmaya başladı, onu ciddi olarak düşünmeye başladım.

Volvo mutlaka daha iyidir, belki şu baktıklarımızın hepsinden. Ama gönül Ya MERCEDEs yada BMW diyor.

O zaman "hayat bir gündür oda bugündür" den hareketle biz yeni araç hayırlı olsun diyelim.

Bakalım hocam..

Kısmet...

İlana koyup satmayı denesem 1-2 daha alabilir belki! Ama o kadar da hızlı satışı olan bir araç değil, beklemek gerek.
    Makul bir fiyat teklif ettiler, uğraşmamak için takasa veririm herhalde? Çünkü beklemekle ve 2. el ile uğraşmak istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Yalniz su var dostum d otm diye c segmentine 120 k para vermek var benzinli otm d segmentini 80k ya almak var.

İşin o tarafı zaten başka bir hikaye..
    Benzinli aracım var gayet de kullanışlı, olaya o taraftan bakarsak araç almaya da gerek yok.

Evet çok para ve verileni hak etmiyorlar. Piyasa o kadar şişmiş durumda ki, uygun/ucuz araç bulmak sorun olmaya başladı.

2.5 seneye emekli olacağım, çalışmayı düşünmüyorum. Hanım da emekli olunca çalışmayacak. Şimdi ki planımız bu..
    Emekli olana kadar aracın borcu biter(30-35.000TL lik kısmını 24 ay kredi ile alacağım). Emeklilkten sonra da 4-5 yıl
    daha sorunsuz binersek görevini tamamlamış olur.

Benim babam Emniyet Teşkilatına 36 yıl 5 ay hizmet verdi, aldığı para ile ne doğru düzgün yaşayabildi nede emekli olunca bir ferah
    bir yaşam sürebildi. Emekli olduktan 5 yıl sonra da bu hayattan göçtü gitti. Adamın arabası dahi olmadı, evi de emekli olduktan sonra
    aldığı ikramiyenin üzerine borçlanarak zor zar almıştı, araba da hayaldi zaten...

Şu fani dünyada ne kadar yaşayacağımız belli değil. o/bu/şu derken hayat akıp bitiyor.

İnsan imkan oldukça daha iyisini istiyor.
    İstemek ile de geçiyor hayat, amaçlara ve hedeflere ulaşmak da bir nevi hayatın/mutluluğun da gerçekleşmesi...

Hocam, almak gibi bir zorunluluğum olmadığı için pek sıkıntılı değilim. Tekrar bir inceleyip hanım ve arkadaşlar ile uzun bir
    değerlendirme yapar doğruya karar veririz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Yazılanları dikkatle okudum ve geçtiğimiz günlerde detaylı bir şekilde iki aracı incelediğim için mutlu sona ulaşılmış görünüyor.

2-3 satır da olsa 2 araç hakkındaki genel görüşünü ve ulaştığın sonucu yazarsan çok memnun olurum.

Öncelikle bu fiyat bandında Bmw'nin verdiği sürüş keyfini diğer markalarda bulmak çok zor. Özellikle arkadan itişi A180 ile arasındaki en büyük fark bana göre. Doluluk olarak AMG paket olsun istiyorsunuz anlıyorum fakat arkadan itiş çok büyük fark yaratıyor.

A180 biraz daha geniş 1 serisine göre. Ben bunu 2 kişi için dert etmedim fakat aile 3-4 kişiye çıkacaksa A180'e doğru meyillenmekte fayda var. Sonuçta 1-2 sene için değil 7-8 senelik planlar var.

Performans olarak 1 serisi biraz daha önde. Daha seri daha atak.

Ben bu karşılaştırmada sürüş keyfini AMG'nin önünde tutuyorum şu anda.

Edit:

Ayrıca shadow hocama verdiğiniz cevaba katılıyorum. Fani dünyada her türlü hesabı yapıp hiç bir şey yapamadan gitmek bana mantıklı gelmiyor. Zaten misafiriz bu dünyada misafirliğin keyfini sonuna kadar çıkarmamız gerekiyor. Ben ilk arabamı aldığım zaman babam baya engel olmuştu paranı biriktir, araba yer içer, altın al gibi bir sürü tavsiye. Daha sonra babama sadece 1 cümle kurmuştum. "Baba 25 yıl memurluk yaptın, 3 çocuk okuttun ve ilk arabanı emekli ikramiyesiyle aldın, küçükken arabaya binmek istemezmiydin" diye, hiç bir şey diyememişti ve bulduğum aracı kendisi bakıp almıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevivaL -- 26 Haziran 2016; 13:14:44 >

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Abi Lara'da Perla Diş Polikliniği'ne git, protez uzmanı kuzenim var. İki senedir amg paket a200 kullanıyor. Git çayını iç, sohbet et. Müsait zamanda buluşun çevre yoluna çıkın. Dene iyice. Ona göre karar verirsin.

• Ben zaten olaya surus keyfi açısından bakiyorum dostlarim sadece fayda maliyet hesabi degil ki.
    Renault altyapili A serisi dizel insignia 140ps nin verdigi keyfi vermeyecek size olay bu.
    Ben a serisi ve cla yi kullandım açıkçası o arabalara o parayi vermeye acirim.
    1serisini arkadan itisli oldugu ve zf sanziman icin ayri tutarim belki veya v40i kalitesi saglamligi koltuklari icin ama sahsen a serisi bana o paranın arabasi izlenimi vermiyor.

Ama tabi herkesin özgür secimi iradesi var Allah hayırlı eylesin tekerine tas degmesin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Yalniz su var dostum d otm diye c segmentine 120 k para vermek var benzinli otm d segmentini 80k ya almak var.

İşin o tarafı zaten başka bir hikaye..
    Benzinli aracım var gayet de kullanışlı, olaya o taraftan bakarsak araç almaya da gerek yok.

Evet çok para ve verileni hak etmiyorlar. Piyasa o kadar şişmiş durumda ki, uygun/ucuz araç bulmak sorun olmaya başladı.

2.5 seneye emekli olacağım, çalışmayı düşünmüyorum. Hanım da emekli olunca çalışmayacak. Şimdi ki planımız bu..
    Emekli olana kadar aracın borcu biter(30-35.000TL lik kısmını 24 ay kredi ile alacağım). Emeklilkten sonra da 4-5 yıl
    daha sorunsuz binersek görevini tamamlamış olur.

Benim babam Emniyet Teşkilatına 36 yıl 5 ay hizmet verdi, aldığı para ile ne doğru düzgün yaşayabildi nede emekli olunca bir ferah
    bir yaşam sürebildi. Emekli olduktan 5 yıl sonra da bu hayattan göçtü gitti. Adamın arabası dahi olmadı, evi de emekli olduktan sonra
    aldığı ikramiyenin üzerine borçlanarak zor zar almıştı, araba da hayaldi zaten...

Şu fani dünyada ne kadar yaşayacağımız belli değil. o/bu/şu derken hayat akıp bitiyor.

İnsan imkan oldukça daha iyisini istiyor.
    İstemek ile de geçiyor hayat, amaçlara ve hedeflere ulaşmak da bir nevi hayatın/mutluluğun da gerçekleşmesi...

Hocam, almak gibi bir zorunluluğum olmadığı için pek sıkıntılı değilim. Tekrar bir inceleyip hanım ve arkadaşlar ile uzun bir
    değerlendirme yapar doğruya karar veririz.

hocam aracı takasa vermeyin bende öyle düşünüyordum benim eski c4'e 38 önerdiler, 45'e forumdan sattım, sahibinden'e koysam 47'ye falan giderdi.

forumda yazın arayan çıkıyor ve alıyor en azından kullanıcıya gider, hele cactus'un piyasası yok diyorsunuz ama hanımlara almak isteyen çok çıkıyor.

sahibinden'de açık açık yazın durumu 1 haftada satarsınız uygun fiyat verirseniz, biraz zahmeti oluyor ama 5k 5k'dır:)

birde antalya'dayız bmw serisinin kliması ile ilgili pek güzel şeyler duymadım belirteyim, yetersiz kalıyor diyenler vardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen ne dersin?

Bakalım hocam..

Kısmet...

İlana koyup satmayı denesem 1-2 daha alabilir belki! Ama o kadar da hızlı satışı olan bir araç değil, beklemek gerek.
    Makul bir fiyat teklif ettiler, uğraşmamak için takasa veririm herhalde? Çünkü beklemekle ve 2. el ile uğraşmak istemem.

1-2 için mulletle uğraşmaya değmez ama fark daha fazlaysa kendiniz satın derim.

• Aytürk kullanıcısına yanıt
    A180 nasıldır diye bir soru işareti yok zaten. Biliyorsun kardeşimde var, istanbula gidince uzun uzun kullandım.

Polikliniğe de uğrar sohbet ederim.

• amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Hımm! Klimayı ilk defa duyuyorum. İnceleyeyim, ama benim 1.2 Cactus kadar can çekişmiyordur diye umuyorum.

5-6 fark etse uğraşırım da, o kadar etmiyor. Satışı biraz yavaş bir araç, beklemek gerek benim düşündüğüm fiyat ile teklif edilen takas arasında 1.500tl kadar oynadı. Hadi olsun 2.000tl...

Uzun süre bekleyip 2. El de çıkması muhtemel saçma sapan durumlar ile karşılaşmaya değmez..

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    İnsignia ya baktım 1.6 cdtı otomatik Cosmo 125 etiket var ayak üstü verilen fiyat 110.000. Takas desteği falan varmış, biraz daha indirim olsa 105 e alınabilir.

• Valla dostum bin icine alirsin o arabayi.insana vakko kumas gibi oturuyor namissiz.bende corolladan sonra dogu bitince dusunuyorum 1.4t manüel olanini.makyajlı kasasina hasta oldum aletin.

• quote:

İnsignia ya baktım 1.6 cdtı otomatik Cosmo 125 etiket var ayak üstü verilen fiyat 110.000. Takas desteği falan varmış, biraz daha indirim olsa 105 e alınabilir.

Beni biliyorsun hocam ben insignia yı çok severim ama insignia seni BMW veya A serisi kadar mutlu etmez. Çünkü anladığım kadarıyla premium bir marka istiyorsun, büyük ağır heybetli bir Uzun yol aracındansa şehir içi daha çok kullanılacak daha pratik daha çevik daha küçük bir araba istiyorsun. İnsignianin artilarindan ziyade eksilerine odaklanirsan sana uygun olmadığını bence göreceksin. Ama yinede bi değerlendir istersen. Bu arada Antalya gibi sürekli klima kullanılan bir ilde sırf o basmatik klima düğmeleri bile sana insigniayi elemek için neden olabilir. Ş

• Hanım ile gidip 2 aracı da tekrar inceledik;

BMW1 eski dokulu plastikleri, dandik mat gri kaplamaları, dandik koltukları ile yüzümüzü buruşturdu, sanki 2. Elde kullanılmış bir araç hissi var. Buolumsuzluklar bizi mutsuz etti. CC de yok! Çok bozukduk..

Motor/şanzıman/sürüş dinamikleri/ hissiyat vs. A180e göre çok üstün.

Gönlüm ve mantık 116d den yana, ama AMG paket de göz dolduruyor, fiyat farkı 10.000tl, bunu da fazlasıyla hak ediyor.

Yanlız! Bir abuk satış temsilcisine rastladık, hal ve tavırları bizi sinir etti, bu aracı düşünsem de bu bayiden almam herhalde! Çünkü bende hanım da acayip sinirlendi, gevşek tavırlarını hiç beğenmedi.

BMW de yarın bir güzellik yaparsa (1yıl garanti uzatma 2 bakım ücretsiz gibi) o zaman bu koltuk ve bu çirkin iç dizayn ile kabul edebilirim.

Olmazsa da olmaz...

Yıl sonuna indirim/kampanya vs. seçeneklerine bakarız.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.