Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.086
Cevap
50
Favori
131.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RevivaL

Krediler de düşmüşken şu an ev hamlesi çok daha cazip. 6 yıllık ev borcunu babam bu ay bitirdi. Psikolojik rahatlığını telefon ile konuşunca gelen sesinden bile anlayabiliyorum.

Dediginiz gibi ev icin kredi oranlari suan gercekten cok uygun. Ev alacaklar icin iyi bir firsat olabilir.

Zamanin da kooperatif borcu oderken kendimi ciplak gibi hissediyordum. Gelen/Giden arasinda ki cizgiyi dusundukce " Allahim sen bana guc ver " diye dua ederdim. Butce planlamasi yapmak kenara dursun, islerle alakali soru yasayip sekteye ugramak korkusu yuzunden kac gece uykusuz kaldigimi ben bilirim.🙂

Sonunda o beklenen gun geldiginde son taksitin parasi cepten ciktiktan sonra kendimi sudan cikmis balik gibi hissetmistim. O gunden sonra elimi neye atsam ustesinden gelecekmisim gibi hissetmeye basladim.

Cevreden destek almadan ev alabilmek evin anne/babasina ayagi yere saglam basmayi ve her esen ruzgarda yaprak gibi titrememeyi ogretiyor. Zaten hayat tecrubesi dedigimiz de asagi yukari buna denk.🙂

Ev borcu insani ruhsal olarak yipratirken, olgunluk anlaminda cok sey katiyor. Allah herkese kendi evinde oturmayi nasib etsin..

• supremum01 kullanıcısına yanıt
    Amin, inşallah
  • supremum01 kullanıcısına yanıt
    Amin hocam aynen öyle oluyor.Söylediklerinizede aynen katılıyorum.Genç yaşta olmama rağmen söylediklerinizi geçmişte yaşadım.Bazı şeyleri insan gördükten,yaşadıktan sonra herşey vız geliyor
  • Yeni soru ile karşınızdayım. 1.6 THP motor hakkında bilginiz var mı ?

En güzel anlatım burada olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevivaL -- 14 Ağustos 2016; 14:32:12 >
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Bmw'nin bile kullandığı ünite.. 4 İleri şanzıman ne kadar motoru öldürmeye çalışsada yinede arabanın 9 sn'lik 0-100'üne karşı koyamamış

Düz vites ile çok keyifli olacağı kesin ama o haliylede Yeni yetme 1.6 dizeller,1.2-1.4 Tsi ve türevlerine ayar vermekle birlikte sürücüsüne keyif vereceği kesin.

Ama kaç kişide vardır ki bu araba..1.6 VTİ Bile çok az..Sokakta benzinli 308 görmek Benzinli kango görmek gibi birşey
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Dizeller uçmuş, 5 lira fazla vermek yerine o parayı performans ve aracın doluluğuna harcamak daha mantıklı gelmeye başladı. Max 40 bin liraya ağzına kadar dolu, cam tavan 308 alınabilir duruyor.
  • Thp birinci sınıf bir motor.lpg ye dönüşüm de mevcut.forumda bir arkadas,c5ine yeni yaptirdi 2600tl ye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Alırsam lpg düşünmem hocam. Hem soğuk yerdeyim, hem merkez çok uzak değil, hem de yılda 8 bin km'yi bile geçeceğimi sanmıyorum.

Ne kadar kullanmış acaba aracı ? Performansı, yakıtı vs. nasılmış peki ?
  • Arac şehir ici eger kastirmazsan 9 10lt yakiyor,klasik atmosferik 1.6larla benzer,sehir disi 6.5litreler mumkun,tabi hiz sabitleyici kullanimi ve 120km asilmadan gidilirse.hakkini sonuna kadar veriyor yani.ilerde benim de radarima girebilir d segment arac arayisim olacak 2sene sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    B-C segmenti benim için uygun. 1-2 sene içerisinde nasip olursa çocuk da olacağını düşünürsek C daha mantıklı duruyor.

40 civarı için bu dolulukta araç almak kafama yatıyor fakat alacağımız günün şartları neyi gösterir bilemiyorum
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    40 Bine o motor,o donanım,o model 308 gerçekten çok iyi senede 15 bin km'yi geçmeyenler için mükemmel..Benim gibi 20 bin yapana gelmez ama,ben imkanım olsa Dizel düz vites acces alırım.

Onlarında fiyatları 40 civarı Düz vites dizel daha bana göre mazotu dayayıp hoyrat,hoyrat bineceğimBende böyleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 14 Ağustos 2016; 15:58:33 >
  • quote:

B-C segmenti benim için uygun. 1-2 sene içerisinde nasip olursa çocuk da olacağını düşünürsek C daha mantıklı duruyor.

40 civarı için bu dolulukta araç almak kafama yatıyor fakat alacağımız günün şartları neyi gösterir bilemiyorum

1.6 THP çok yakan bir araç, yani! bizler için çok.

Ünsal arkadaşımız da önce bu 156hp lik araca kafayı takmıştı. Yakıt ve 2. el deki yavaşlığını gördükçe 1.2THP 130hp ye karar verdi.

1.2 130hp nin hem vergi avantajı var hemde daha makul yakıt değerlerine sahip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

@supremum01 Tesekkur ederim.Kesinlikle yargilamiyorum hocam suan oturdugumuz evde bizim zamaninda dedem yaptirmisti.Bu evi benim icin alacagini soyledi yarin birgun evlendiginde istedigin gibi kapasini acar dertsiz yasarsiniz dedi.Baba iste..Artik istedigim saatte Istedigim yere gidemeyecek olmam uzucu ama bu yasta bir evimin olacaginin mutlulugu daha agir basiyor
    @otomobilci_x Tesekkur ederim abi Atakum ömürevleri civarinda..

@Panthér Babam kucuk yaslardan beri calisan biri abi 15 sene once kendi is yerini kurdu yinede haglen aksam 8'e kadar bizimle birlikte vizir vizir calisir.Suan oturdugumuz ev sukur allaha yine bizim bu evi sana alacagim istedigin zaman evlenince dayar döşer oturursun dedi.Bende sagol Baba dedim ne diyeyim

Böyle bir baban olduğu için şanslısın. Maalesef ki! Şu güzel ülkemiz de çoğu baba çocuklarına ev bırakamıyor.

Emekliliklerinden sonra bile hala ev kirası ödeyenleri gördükçe çok üzülüyorum. En rahat edecekleri dönemde bile sıkıntılar bitmiyor.

Allah yardım etsin...

• Yine bir markanın fiyat listesine bakayım dedim Yeni E Class aklıma geldi mercedes fiyatlarına bakayım dedim.Dizel E Class fiyatlarına bakmaz olaydım

Dile kolay 300.000 türk lirasını zorluyor araçlar hatta opsiyonlar ile 320-330'u kolayca geçiyordur.Bu araçlar zaten yeterince ulaşılması zor araçlardı artık ''ulaşılmaz''denilecek seviyelere gelmiş.Daha 3-4 Ay önce E180'leri 160 bin'den alanları hatırlıyorum.İçimden dedim Borç,harç,kredi bir şekilde alıp evin önüne koyup bırandalasamıydık diye..

Ne fark var bu iki araç arasında şimdi 2 katı fiyat farkı edecek? İkiside Sıfır E Class idi.

C Class fiyatlarınada baktım gözüme uçuk gelmedi.Evet pahalı mı?Pahalı,ama sıradan araçların fiyatları gözümün önüne gelince C180 Avangarde için biçilen 155 Bin liralık fiyatın uçuk olmadığı düşünüyorum.Hatta bazı galerilerin AMG Paketi 161.500 civarı bırakıyor.

fiyat.mercedes-benz.com.tr
    Mercedes-Benz Corporate Lounge
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/yeni-e-serisi
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

Ama bakmayın konuştuğuma bana şuan herşey pahalı,ulaşılmaz o ayrı

Neyse ben miss gibi sıfır Dizel meganların 70-75 Binlik fiyatlarına bakayımda yaşama iştahım ölmesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 14 Ağustos 2016; 22:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

@supremum01 Tesekkur ederim.Kesinlikle yargilamiyorum hocam suan oturdugumuz evde bizim zamaninda dedem yaptirmisti.Bu evi benim icin alacagini soyledi yarin birgun evlendiginde istedigin gibi kapasini acar dertsiz yasarsiniz dedi.Baba iste..Artik istedigim saatte Istedigim yere gidemeyecek olmam uzucu ama bu yasta bir evimin olacaginin mutlulugu daha agir basiyor
    @otomobilci_x Tesekkur ederim abi Atakum ömürevleri civarinda..

@Panthér Babam kucuk yaslardan beri calisan biri abi 15 sene once kendi is yerini kurdu yinede haglen aksam 8'e kadar bizimle birlikte vizir vizir calisir.Suan oturdugumuz ev sukur allaha yine bizim bu evi sana alacagim istedigin zaman evlenince dayar döşer oturursun dedi.Bende sagol Baba dedim ne diyeyim

Böyle bir baban olduğu için şanslısın. Maalesef ki! Şu güzel ülkemiz de çoğu baba çocuklarına ev bırakamıyor.

Emekliliklerinden sonra bile hala ev kirası ödeyenleri gördükçe çok üzülüyorum. En rahat edecekleri dönemde bile sıkıntılar bitmiyor.

Allah yardım etsin...

Babam çok yürekli adam abi benim küçüklüğümden beri hep ben sizin için uğraşıyorum der kendine doğru düzgün kıyafet bile almaz.Biz birşey göremedik siz görün iyi yaşayın der.İleride hatırlayıp babam sağolsun deseniz benim için En büyük mutluluk o der.

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Yeni kasa için tabi ki 1.2 makul fakat eski kasa 2010 modelleri için düşüncem bu yöndeydi. İnsan kararsız kalıyor. 1.6 E-HDI Active, bütçe zorlansa 1.6 E-HDI Sportium
  • quote:

Yeni kasa için tabi ki 1.2 makul fakat eski kasa 2010 modelleri için düşüncem bu yöndeydi. İnsan kararsız kalıyor. 1.6 E-HDI Active, bütçe zorlansa 1.6 E-HDI Sportium

Aslında Sportium olsa, çok daha iyi bir seçenek olur. O zaman gelince duruma bakılarak zorlanabilir.
  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Bende istemsiz olarak Mercedes ilanlarına bakıyordum. Gereksiz pahalı...
  • Sigorta prim iadesi çıkan var mı?

Bana 47TL çıkmış.
  • quote:

Yine bir markanın fiyat listesine bakayım dedim Yeni E Class aklıma geldi mercedes fiyatlarına bakayım dedim.Dizel E Class fiyatlarına bakmaz olaydım

Dile kolay 300.000 türk lirasını zorluyor araçlar hatta opsiyonlar ile 320-330'u kolayca geçiyordur.Bu araçlar zaten yeterince ulaşılması zor araçlardı artık ''ulaşılmaz''denilecek seviyelere gelmiş.Daha 3-4 Ay önce E180'leri 160 bin'den alanları hatırlıyorum.İçimden dedim Borç,harç,kredi bir şekilde alıp evin önüne koyup bırandalasamıydık diye..

Ne fark var bu iki araç arasında şimdi 2 katı fiyat farkı edecek? İkiside Sıfır E Class idi.

C Class fiyatlarınada baktım gözüme uçuk gelmedi.Evet pahalı mı?Pahalı,ama sıradan araçların fiyatları gözümün önüne gelince C180 Avangarde için biçilen 155 Bin liralık fiyatın uçuk olmadığı düşünüyorum.Hatta bazı galerilerin AMG Paketi 161.500 civarı bırakıyor.

http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/yeni-e-serisi
    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/c-serisi-sedan

Ama bakmayın konuştuğuma bana şuan herşey pahalı,ulaşılmaz o ayrı

Neyse ben miss gibi sıfır Dizel meganların 70-75 Binlik fiyatlarına bakayımda yaşama iştahım ölmesin

Golf 6 geliş fiyatı 35.500 Tl

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.