Şimdi Ara

OTOMOBİL TAVAN TEMİZLEME???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
8.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR ARABANIN TAVANINI NE İLE TEMİZLEMEMİ ÖNERİRSİNİZ???VEYA DENEYENİNİZ VARMI???YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

• içmi dışmı ?

ikisinide yazayim

iç zamanla kirlenir hele birde sigara içiliyorsa öncelikle ılık bir bezle sileceksin lekeler vs. ortaya cıkacak dha sonra tavanın dşemesine uygun temizleyici kimi tavan döşemesi deri bile olbiliyor kimiside kumaş

ılık su ile sabırla yavaş yavaş sileceksin zaten gecmişten bir leke varsa ilk silmede cıkmaz hemen zamanla cıkar ben 3 günde bir yıkarım içinide haftada bir silerim süpürürüm temizlerim

sende mesela haftada bir yıkıyorsan tavana ekstra zaman ayır her yıkamada 3-4 yıkama sonrası sildiğin için lekeler yok olur

dış için kuş pisliği reçine vs. vs tavana gelir yolda park yerinde o yüzden bu zift vs. sökücü jeller spreyler var onlardan bulundur sonra silerim deme zamanla boyanın rengini alır leke leke olur...

şunuda ekleyeyim ben iç temizlikte taban döşemesinde halı sampuanı koltuk tavan kapı içi temizlemesindede leke cıkarıcı koku önleyici sprey kullanıyorum ılık bezle silince hem temizliyor hemde leke iz ayakkabı izi vs. yok oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NİTROUS666 -- 7 Aralık 2007; 15:48:13 >

• gerçekten pisse yada sigara isiyse hiç bulaşma derim. temizliğin yarısına geldiğinizde küfretmeye başlarsınız. sonra tavanı değiştirmeye kara verirsiniz. değiştirirken de "ben neden kendime iş çıkardım ki" dersiniz.
  • Gerçekten kirliyse tavan temizliği tam bir sabır işi. İnatla silip uğraşırsan değişik eklem ağrılarının da sebebi.

Bu arada, NİTROUS666 tam arabası alınacak kullanıcısın.
  • Hiç denemedim ama sanırım burada yani forumda birisi bira ile silinince temizlendiğini yazmıştı tavanın.
  • marketler de bi döşeme temizleyici ürün war hatta fırçası bile üzerinde 12 13 ytl ya alınabilir ankarada bildiğim bikaç yer war
  • peugeot 307 marka aracımın yer yer lekeli ve tozdan kirlenmiş olduğunu farkettiğim tavanını önce güneşlikleri, sonra kapı üzeri kol tutamaklarını, ve tavan lambalarını söktükten, daha sonra da emniyet kemerinin asılı olduğu kolondaki plastik kaplamaları gevşettikten sonra komple çıkarttım.tavan sacına çift taraflı bant benzeri bi yapıştırıcı ile yapıştırılmıştı.yapışkan bölge küçük bi alan.yani kolaylıkla zarar görmeden sökülebiliyor.üstelik tekrar yapışabiliyor.

velhasıl, eve çıkarıp halı şampuanı ile bi güzel temizledim.ertesi günü kuruduktan sonra gidip taktım.hepsi bu.

bence en ideali kumaş leke sökücüler.tavanın döşemesini çok ıslatıp da deforme olmasından korktuğum için bunları tercih ettim.aradaki farka bakmak için önce bi yarısını sonra diğer yarısını yapmıştım.açıkçası leş gibiydi.ki aracın içinde hiç de öyle kirliymiş gibi görünmüyordu.araç konusunda çok titizim ondan boş bi vakitte söküp temizlemeye kadar vermiştim.iyi ki de yapmışım...

neyi nereden söktüğünüzü unutmadıktan, ve kaba kuvvet kullanmadıktan sonra söküp rahatlıkla temizleyebilirsiniz...

(evim müstakil değil.kapımın önünde sokakta söktüm, eve getirip temizledim.basit bişi)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomobil silecek değişimi
    11 ay önce açıldı
    Superb Cam Tavan Patlaması
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

Hiç denemedim ama sanırım burada yani forumda birisi bira ile silinince temizlendiğini yazmıştı tavanın.

bira mı?
    kimdi o merak ettim?
    bira leke bırakmaz dimi?
    kokusu da yoktur zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

quote:

Hiç denemedim ama sanırım burada yani forumda birisi bira ile silinince temizlendiğini yazmıştı tavanın.

bira mı?
    kimdi o merak ettim?
    bira leke bırakmaz dimi?
    kokusu da yoktur zaten.

Biraz aradım.

http://forum.donanimhaber.com/m_17566492/mpage_1/key_bira//tm.htm#17578497

http://forum.donanimhaber.com/m_13804819/mpage_1/key_bira//tm.htm#13807825

http://forum.donanimhaber.com/m_12914636/mpage_1/key_bira//tm.htm#13401172

Bu üç konuda konu ile uygulama ile ilgili bilgi var.. Tavsiye edenler var etmeyenler var.. Okuyarak farklı konularda da bilgi sahibi olabilirsiniz.
    Saygılar.

• ya çok afedersin de .C.O.

burda yazılanın ne kadar ciddi olduğu cümlenin gelişinden belli...
    quote:

tavan olayına gelince ya bir otokuafore goturceksın yada ucuz olsun dıyosan tekelden bir efes pilsen bira alıp beze döküp silceksin :) ama sende dikkatli ol bazı tavanların sarkma ihtimali war sıvıyla karşılaşınca..

temizlik malzemeleri varken gidip bira alıp aracı alkol kokutmaktansa...üstelik leke olayı da var.denemem şahsen.açık renk döşeme, içeriğini bilmediğim, sadece keyif verme amaçlı içilen bişeyi aracımın tavanına alıp da sürmem.kim sürerse sürsün...

haklısın insan okuyarak bilgi sahibi olur ama yanlışı var doğrusu var...şahsen pek de doğru bi bilgiymiş gibi gelmedi bu...tavsiye edenler denedikleri işi resim ya da video ile desteklerler ise fikrimi değiştiririm.ancak inanmıyorum.yaptıkları uygulamayı anlatırken kurdukları cümleler bile bana lakayıt geldi...

• quote:

Orjinalden alıntı: extremeenvy

ya çok afedersin de .C.O.

burda yazılanın ne kadar ciddi olduğu cümlenin gelişinden belli...
    quote:

tavan olayına gelince ya bir otokuafore goturceksın yada ucuz olsun dıyosan tekelden bir efes pilsen bira alıp beze döküp silceksin :) ama sende dikkatli ol bazı tavanların sarkma ihtimali war sıvıyla karşılaşınca..

temizlik malzemeleri varken gidip bira alıp aracı alkol kokutmaktansa...üstelik leke olayı da var.denemem şahsen.açık renk döşeme, içeriğini bilmediğim, sadece keyif verme amaçlı içilen bişeyi aracımın tavanına alıp da sürmem.kim sürerse sürsün...

haklısın insan okuyarak bilgi sahibi olur ama yanlışı var doğrusu var...şahsen pek de doğru bi bilgiymiş gibi gelmedi bu...tavsiye edenler denedikleri işi resim ya da video ile desteklerler ise fikrimi değiştiririm.ancak inanmıyorum.yaptıkları uygulamayı anlatırken kurdukları cümleler bile bana lakayıt geldi...

Doğrudur.. Aracın tavanı oldukça temiz olduğundan bende denemedim. Eski ve artık pek önemsemediği aracındaki kokudan kendiside rahatsız olan bir tanıdığımada kendimin uygulamadığını belirterek söyledim sonradan haber gelmedi.. Gelse idi iyi veya kötü buraya belirtirdim.

Cümlelerin kuruluş şekillerine gelince haklısınız insana pek güven vermiyor.

Zaten bende tekrardan kandimin denemediğini belirterek arkadaşa söyledim. Sonradan sizin isteğiniz doğrultusunda araştırırken bir kaç kişinin daha önerdiğini gördüm. Bilmiyorum doğrumudur. Zaten arkadaşada öneriyorum gibi bir şey demedim, demem için dediğiniz gibi görmem lazım.

Fakat tabi ki en güzeli ya hiç kirletmemek ya da gidip bu işi yapanlarla görüşmek.
    Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: kandoR21

Gerçekten kirliyse tavan temizliği tam bir sabır işi. İnatla silip uğraşırsan değişik eklem ağrılarının da sebebi.

Bu arada, NİTROUS666 tam arabası alınacak kullanıcısın.

eksik olma arkadaşım biraz titizimde

bakarsan bağ bakmassan dağ olur ne kadar temiz bakımlıysa okadar kullanıcısını üzmez otombiller

arkadaşlşarın dedikleri yöntemlerde cok iyi sonuç verir en önemlisi sabır bu leke vs temizliğinde arkadaşım kolay gelsin..

• Orjinalden alıntı: .C.O.

Doğrudur.. Aracın tavanı oldukça temiz olduğundan bende denemedim. Eski ve artık pek önemsemediği aracındaki kokudan kendiside rahatsız olan bir tanıdığımada kendimin uygulamadığını belirterek söyledim sonradan haber gelmedi.. Gelse idi iyi veya kötü buraya belirtirdim.

Zaten bende tekrardan kandimin denemediğini belirterek arkadaşa söyledim. Sonradan sizin isteğiniz doğrultusunda araştırırken bir kaç kişinin daha önerdiğini gördüm. Bilmiyorum doğrumudur. Zaten arkadaşada öneriyorum gibi bir şey demedim, demem için dediğiniz gibi görmem lazım.

Fakat tabi ki en güzeli ya hiç kirletmemek ya da gidip bu işi yapanlarla görüşmek.
    Saygılar.

sana lafım yok zaten
    teşekkür ederim bağlantılar için
    ama dediğim gibi söyleyen şahıs öyle lakayıt ki oturup kale alıp denemem bile...
    temizlik malzemeleri varken kim oturup birayla uğraşır ki.leş kokusu da cabası.sonradan uçsun uçmasın

• Orjinalden alıntı: extremeenvy

Saygılar.

sana lafım yok zaten
    teşekkür ederim bağlantılar için
    ama dediğim gibi söyleyen şahıs öyle lakayıt ki oturup kale alıp denemem bile...
    temizlik malzemeleri varken kim oturup birayla uğraşır ki.leş kokusu da cabası.sonradan uçsun uçmasın

:) Anladım anladım. Size hak vermedim de değil zaten.. Klavyeden yöntem söyleyip temizlemek kolay. Dediğiniz gibi bir resim filan olsa çok daha iyi olurdu. Bilmiyoruz belki yazan arkadaş denedi olumlu sonuç aldı ama milyarlık araçlar üzerinde sadece bir öneri ile denemek herkesin harcı değil.

• sanırım bu önerilerden en risksiz olanı ılık suyla silmek..nede olsa saf su:) yarın öyle yapacağım...uğraştıracak ama arabama feda olsun
  • Ne yaparsanız yapın ama dostlar sakın halı yıkama makinesi ile yıkakyım demeyin çoğu arabanın tavanı yapıştırma ertesi gün yere düşüyor sonra dünya masraf
  • en mantıklısı bu gözüküyor kolay gelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: ilterunsal

sanırım bu önerilerden en risksiz olanı ılık suyla silmek..nede olsa saf su:) yarın öyle yapacağım...uğraştıracak ama arabama feda olsun
  • tavanı bir şekilde temizliyoruz da önemli olan nasıl kurutuyorsunuz arkadaşlar bir önerisi olan varmı camlar açıkdursun demeyinmalum kış daha beter nem alıyor
  • arkadaşlar temizledim yepyeni oldu...ılık suya birazcık bulaşık deterjanı damlattım sonra bezi batırıp iice sıkıp tavana sürdüm ve yepyeni oldu kolum baya bi ağrıdıd ama deydi doğrusu...
  • 2-3 sene önce söküp evde temizlemiştim tertemiz olmuştu. Temizleyeceklere bi öneri; çok dikkat edin tavan çok hassas, kumaşı çıkabilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.