Şimdi Ara

Otomobil Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İstanbul Avcılar'da oturuyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisiyim. Bu seneye mahsus olmak üzere haftanın 2 günü Avcılar'dan Tekirdağ'a gidiyorum zira diğer 3 gün İstanbul'da dersim var. Sonuç olarak günde toplam ortalama 200-230 km yol gidiyorum. Şu an otobüse verdiğim günlük yol parası (git-gel) 40 lira. Dolayısıyla diyorum ki araba alayım, ama tabi hani 200-230 km de 80 lira da yakmasın, yoksa otobüse razıyım :) Zaten ne kadar maaş alıyorum :) Arabadan hiç anlamam, sizler mümkünse bana bu tip mesafe ve kullanım için ne tarz bir araba ve yakıt tipi seçmem konusunda tavsiyelerde bulunursanız çok sevinirim :) Ayrıca - eğer mümkünse, zira dediğim gibi hiç anlamıyorum arabadan - 12.000-14.000 TL aralığında bu şartlara uygun 2. el hangi arabalar olabilir onları da belirtirseniz memnun olurum. Tek isteğim az yaksın, gerisi önemli değil :)

Şimdiden teşekkürler.

• palio
  • dizel c3 işini çok rahat görür fransız sağlam araçtır hemde..
  • i20 veya yaris lpg bulursan km'de 20 kuruş yakabilirsin.

Dizel Clio, Punto ya da Palio da işini görür.

Yazdığım arabaların tamamı 20 kuruş civarı yakarlar.
  • Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler. Tavsiyeleriniz doğrultusunda bakındım baya bir. Palio alayım diyorum. 1.3 multijet dizel. 2004-2005 model. 150bin km altında. 14500 e falan alırım heralde. Ne dersiniz? Mesela şu ilandaki gibi?http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2004-palio-multijet-klimali-orjinal-kazasiz-bakimli-122bin-km-148562835/detay İlk mesajda yazdıklarımı da dikkate alırsanız sizce nasıldır bu araba?
  • Şasi numarasından aracı sorgulayın 5664'ten . Plakadan çıkmayabilir herşey.
    Özellikle bu tip araçlar çok km yapar , km düşürülme ihtimali yüksek.
    Ayrıca sürtme lafını geçin , zaten tüm kaza hasarlar basit satıcılara göre.
    Tramerden hasar ne çıkacak bakalım ?
    Netice itibariyle orjinal km , temiz araçsa tabi alınır ama bu arabada km düşürme büyük ihtimalle var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Araç Tavsiyesi
    2 ay önce açıldı
    Araç tavsiyesi
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

Şasi numarasından aracı sorgulayın 5664'ten . Plakadan çıkmayabilir herşey.
    Özellikle bu tip araçlar çok km yapar , km düşürülme ihtimali yüksek.
    Ayrıca sürtme lafını geçin , zaten tüm kaza hasarlar basit satıcılara göre.
    Tramerden hasar ne çıkacak bakalım ?
    Netice itibariyle orjinal km , temiz araçsa tabi alınır ama bu arabada km düşürme büyük ihtimalle var..

Yani bunu örnek olsun diye koydum, 150bin km'nin altında bu standartlarda başka arabalar da var 15bin lira civarı. İlk mesajımda belirttiğim şartlarda bu araba bana uyar mı sizce? 2 sene götürsün beni yeter. Senede 50bin km civarı yapıcam. 150bin orijinal km de araç olsa, 250bine kadar kullansam yeter. Ki multijetler için 600bine kadar bile gider diyenler de var. Dizel motor diyince 100binden sonrası pert diyen de. 100bin den sonrası pert bana çok mantıklı gelmiyor ama zaten 600bin e kadar gitmese de olur. 300bin e kadar rolantide gitsin yeter. Bütçe belli, ihtiyaç belli, beklenti belli sonuçta. Ama işte arabadan anlamadığım için yine de onaylatmam lazım bilen insanlara. Bu konuda sizin fikirleriniz önemli :)

• Multijet bakimliysa uzun ömürlü olur . Taksicilerin kahrini çekiyor daha ne olsun :) palio da az yakacak bi aractir. 100 civari hizla uzun yolda 4 lt civari yakar diye tahmin eediyorum. Yani 20 krs falan km de. Bu fiyatlara temiz orjinal dizel bulmak zor olabilir ,bulursaniz isinizi gayet de görür.
  • aldığınız araçta hız sabitleyici olursa tüketiminiz bazı zamanlar 0,5-1,0 litre kadar daha düşer
  • büyük ihtimal öyp lisin ya da yüksak lisansınız yada doktoranı istanbulda bir üni de alıyorsun sanırım :)

eski bir meslektaşın olarak sana cevap vereyim hocam.

Malesef bu paralara dizel araba alınmaz alınsa da alıncak arabadan sana hayır gelmez. Arabayla uğraşmak da sana gelmez.

1.3 accent milenyum kasa bakabilirsin benzin +lpgli

palio 1.2 seni uzun yolda üzmez bakabılırsın benzınlının performansı gayet güzel.

Ya da ben az yaksın konfor istemiyorum diyorsan

1.5 16 valve ya da 1.6 16 valve lada vega bakabilirsin. Çok çok temizinden bulunup sorunsuz binilir. Yakıtını da bilen bilir ayrıca bu soğuk havalarda üşümezsin.

parçası doğan şahin parası. Donanımı yok o yüzden sorunu da yok .

Kolay gelsin
  • Eyvallah arkadaşlar, sağolun tavsiyeleriniz için. Bugün şu arabaya baktırdık tanıdık bir serviste:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-yakit-cimrisi-palio-dizel-klimali-aile-arabasi-148486153/detay Servis arabanın gayet iyi olduğunu motorunun iyi kullanıldığını, bu motorların 500bin km yi rahat gördüğünü söyledi. Son bi karar aşamasındayım. Bu arabayı alabilirim. Son bi kez size danışayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahingurcay

Eyvallah arkadaşlar, sağolun tavsiyeleriniz için. Bugün şu arabaya baktırdık tanıdık bir serviste:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-yakit-cimrisi-palio-dizel-klimali-aile-arabasi-148486153/detay Servis arabanın gayet iyi olduğunu motorunun iyi kullanıldığını, bu motorların 500bin km yi rahat gördüğünü söyledi. Son bi karar aşamasındayım. Bu arabayı alabilirim. Son bi kez size danışayım dedim.

Hayırlı olsun şimdiden

Araba temizse neden olmasın alınır tabi ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.