Şarjlı Matkap Hassas Tetik Arızası
Merhabalar.
Biraz merak, biraz oyalanma için en dandik çin malı şarjlı matkaplardan alıp 21 volt yaptım.
Ona göre BMS ve motoru değiştirdim. İlk zamanlar sorunsuz çalışıyordu.
Ancak şimdi tetikte sorun oluştu. Normalde tetik de başta sorunsuzdu. Ama şimdi en ufak basışta direkt 21 volt gönderiyor. Yani hafif basmada da çok basmada da motor devri aynı kalıyor.
Belli ki tetikteki bir parça 21 volta uzun süre dayanamadı. Ama acaba bu parça hangisi? Onu değiştirsem sorun çözülür diye umuyorum.
Fikri olan var mı acaba?
BMS Devresine Isı Sensörü Ekleme
Merhabalar.
Elimde linkteki 5S BMS devrelerinden var.
Resimlerde de görülebileceği gibi BMS üzerinde sağ alt köşese "temp" yazan ve ısı sensörünün bağlanabileceği yerler var.
Ancak nasıl ararsam arayayım buraya hangi tip ve hangi değerde ısı sönsörünün nasıl bağlanabileceğine dair bilgi bulamadım.
Yani NTC mi bağlamak lazım yoksa PTC mi?
10k mı bağlamak lazım yoksa başka değerde mi?
Sensörü direkt bağladığımızda işlevsel oluyor mu yoksa sensörü bağladıktan sonra çalışması için kart üzerinde farklı bir modifikasyon da yapmak lazım mı?
Bu soruların yanıtlarını arıyorum.
Başka model bir BMS kartının açıklama resimlerinde bu bilgiler veriliyor.
Resim şöyle:
Gördüğünüz gibi bu kart için uygulamanın nasıl yapılacağı açıkça anlatılmış.
10K değerinde bir NTC sensörü takıldıktan sonra hangi direncin kaldırılması gerektiği gösterilmiş.
Benim elimdeki kart için ise bu bilgilere ulaşamıyorum.
Resimdeki kartla benzer mantıkla gidip "temp" yazan kısma 10K NTC bağlasam bile muhtemelen çalışması için bir yerdeki direnci kaldırmam lazım. Bu da muhtemelen yine 10K değerinde bir direnç. Ancak kart üzerinde 10K'lık direnç 1 tane olmayabilir. Varsa bile resimdeki kartla aynı mantıkla, aynı değerlende çalışmıyor da olabilir benim elimdeki kart.
Bu konuda bilgisi olan varsa, aydınlatabilirse çok sevinirim.
Şimdiden teşekküler.
2006 Corolla 1.4 D-4D Hakkında Acil Lütfen
|
2006-2008 arası Corolla Hakkında Sorular :)
|
Otomobil Tavsiyesi
|
|
DRIVER SORUNU ACİL!!
|
I am a bard who lives before the past and after the future. |
I am a bard who lives before the past and after the future. |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 98
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.857 (Bu ay: 200)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 34 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar