Şimdi Ara

Şarjlı Matkap Hassas Tetik Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz merak, biraz oyalanma için en dandik çin malı şarjlı matkaplardan alıp 21 volt yaptım.

Ona göre BMS ve motoru değiştirdim. İlk zamanlar sorunsuz çalışıyordu.

Ancak şimdi tetikte sorun oluştu. Normalde tetik de başta sorunsuzdu. Ama şimdi en ufak basışta direkt 21 volt gönderiyor. Yani hafif basmada da çok basmada da motor devri aynı kalıyor.

Belli ki tetikteki bir parça 21 volta uzun süre dayanamadı. Ama acaba bu parça hangisi? Onu değiştirsem sorun çözülür diye umuyorum.

Fikri olan var mı acaba?

• Merhaba, şu grupta sorarsanız çok büyük ihtimalle cevap alırsınız (grup adı çıkmazsa "pil ve batarya paketi hakkında her şey")

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3205 mosfeti kullnılıyor bir kısım tetiklerde. Ama matkap 12Voltken 21 Volt yaptıysanız başka ne hasarlar oluşmuştur ayrı konu.

Tetikte lineer potansiyometre varsa acaba bozulmuş mudur incelemek lazım.

Dirk tam gaz önüyor diyorsunuz. En az deir anında dahi mi tam gaz? Yoksa Hiç çalışmıyor siz tetiğe sonuna kadar basınca mı tam gaz? Eğer sadece sonuna kadar basınca tam gaz çalışıyorsa, devre hiç çalıışmıyor demektir. Sonuna kadar basınca direk bağlantı yapan mekanizma var.

• quote:

Orijinalden alıntı: karafetva

3205 mosfeti kullnılıyor bir kısım tetiklerde. Ama matkap 12Voltken 21 Volt yaptıysanız başka ne hasarlar oluşmuştur ayrı konu.

Tetikte lineer potansiyometre varsa acaba bozulmuş mudur incelemek lazım.

Dirk tam gaz önüyor diyorsunuz. En az deir anında dahi mi tam gaz? Yoksa Hiç çalışmıyor siz tetiğe sonuna kadar basınca mı tam gaz? Eğer sadece sonuna kadar basınca tam gaz çalışıyorsa, devre hiç çalıışmıyor demektir. Sonuna kadar basınca direk bağlantı yapan mekanizma var.

Hocam azıcık basınca bile tam gaz yapıyor. Ona özellikle dikkat ettim. Yani ufak ufak basınca durup sonuna kadar basınca çalışma gibi bir durum yok. Multimetre ile de ölçüyorum sabit 21 volt veriyor hangi kademede olursa olsun tetik.

Ama şöyle bir durum da var; tetik aynı zamanda başka hat ile led göstergeye bağlı. O gösterge de 12 volta ayarlı. O nedenle 21 volt verince fark edilmiyor ama 12 volt verdiğimde, tetiğe hafif basınca ledin sadece bir ışığı, biraz daha basınca 2. ışığı tam basınca 3. ışığı yanıyor. Yani lineer potansiyometre aslında çalışıyor benim anladığım. Ama nedense motora giden voltu sınırlamıyor da direkt 21 volt veriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şarjlı el süpürgesi
    15 yıl önce açıldı
    Şarjlı vidalama tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    kumandalı araba devresi tamir ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.