Şimdi Ara

2006-2008 arası Corolla Hakkında Sorular :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2006-2008 arası Toyota Corolla almayı düşünüyorum. Öncelikle şöyle söyleyeyim; hafta içi her gün Avcılar'dan Tekirdağ'a gidip geliyorum işim gereği ve günde bu yolda 220 km yol yapıyorum. Şu an kullandığım araç Fiat Palio. Aslına bakılırsa Palio hem yakıt tüketimi hem de yedek parça ve bakım masraflarının düşüklüğü sebebiyle benim durumum için oldukça ideal bir araç. Ancak siz de takdir edersiniz ki hem güvenlik hem de konfor açısından Palio baya bir gerilerde. Ben de bu yolculuğum sırasında en azından yakıt tüketiminde ufak bir artış pahasına olsa da göreceli bir konfor ve güvenlik artışı yaşamak niyetindeyim. Bu nedenle 2006-2008 arası Corolla şu an için muhtemel listemde. Sizden bu araç hakkında aklımda olanları öğrenebilirsem her şey daha da netleşecek umarım.

1-) Yarı otomatik şanzıman ile manuel şanzıman arasında internette görebildiğim kadarıyla yakıt sarfiyatında çok bir fark yok gibi. Bu durum ne derece doğrudur? Ortalama yakıt tüketimleri özellikle uzun yolu ortalama 120 km/h hızla gittiğim düşünülürse hangi tercih daha uygun olur?

2-) Hem manuel hem yarı otomatik seçeneklerde motor ve şanzıman sorunları nelerdir? Sık sorun çıkarırlar mı?

3-) Bu araçların motor ömrü nedir? Senede 80.000 km yol yapıyorum. Bunu göz önünde bulundurarak cevaplayabilir misiniz?

4-) Araçların kronik hataları/arızaları var mı?

5-) Bakım ve yedek parça giderleri ne alemde?

6-) Rutin bakım haricinde, 2006-2008 model yıllarında bir tercih yaptığım da göz önüne alınırsa, bu araçla servise nadir mi uğrarım yoksa servis kapılarında mı sabahlarım? :)

Şimdilik sorularım bu kadar. Sizler cevapladıkça yenileri gelecektir. Tüm cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• sahingurcay S kullanıcısına yanıt
    Dizel düşünüyorsunuz sanırım. Yarı otomatikleri iyi değildir. Bu kasada MMT var mıydı tam emin değilim gerçi. Biz benzinli manuel olanı 9 sene kullandık. Benzin olarak üzer. 8.5lt/100km yakacaktır. Dizeli ise 6-6,5lt yakar. Bir tanıdıkta aynı model dizeli vardı, aldığından beri hiç ortalama tüketimi sıfırlamamış araç yaklaşık 60.000km deydi. Çıkan değer bu.

Motor ömrü oldukça uzundur. Ben 700.000km de lpg li albea gördükten sonra corolla nın en az o kadar dayanacağını düşünüyorum. Motor ömrü olarak en iyi araçlardan biridir.

Kronik arızası yok. Hatta corolla nın en sağlam kasalarındandır bu kasa. 9 sene boyunca koltuk yayı gıcırdaması dışında biz bir sorunla karşılaşmadık.

Servis bakımlı ise hiç düşünmeyin, yağını suyunu koy git kıvamında bir araç. Ben neler neler yaptım, tık demedi. Üstüne üstlük bizim araç 1 yaşında büyük kazaya uğradı tamir edildi. Gene de hiç sıkıntı yaşamadık.

Ancaak konfor ve güvenlik artışı dendi mi onu bir düşünmek lazım. Corolla öyle çok konforlu bir araç değil. Çok güvenli bir araç da değil. Yani yol tutuşu fena olmasa da hissiyat olarak pek iyi sayılmaz. Ayrıca sınırlarda aniden kopar. Bence başka bir araca yönelin. Yakıt için Megane 1.5 dci veya biraz daha fazla yakıt ve daha iyi yol tutuş için Focus bakın derim. Megane sorun çıkarır mı bilmem ancak güzel bir araç, konfor olarak corolla dan iyi. Focus ise sert olmasına rağmen çok oturaklı, güven veren bir araç. Sorunsuzluk olarak corolla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

Dizel düşünüyorsunuz sanırım. Yarı otomatikleri iyi değildir. Bu kasada MMT var mıydı tam emin değilim gerçi. Biz benzinli manuel olanı 9 sene kullandık. Benzin olarak üzer. 8.5lt/100km yakacaktır. Dizeli ise 6-6,5lt yakar. Bir tanıdıkta aynı model dizeli vardı, aldığından beri hiç ortalama tüketimi sıfırlamamış araç yaklaşık 60.000km deydi. Çıkan değer bu.

Motor ömrü oldukça uzundur. Ben 700.000km de lpg li albea gördükten sonra corolla nın en az o kadar dayanacağını düşünüyorum. Motor ömrü olarak en iyi araçlardan biridir.

Kronik arızası yok. Hatta corolla nın en sağlam kasalarındandır bu kasa. 9 sene boyunca koltuk yayı gıcırdaması dışında biz bir sorunla karşılaşmadık.

Servis bakımlı ise hiç düşünmeyin, yağını suyunu koy git kıvamında bir araç. Ben neler neler yaptım, tık demedi. Üstüne üstlük bizim araç 1 yaşında büyük kazaya uğradı tamir edildi. Gene de hiç sıkıntı yaşamadık.

Ancaak konfor ve güvenlik artışı dendi mi onu bir düşünmek lazım. Corolla öyle çok konforlu bir araç değil. Çok güvenli bir araç da değil. Yani yol tutuşu fena olmasa da hissiyat olarak pek iyi sayılmaz. Ayrıca sınırlarda aniden kopar. Bence başka bir araca yönelin. Yakıt için Megane 1.5 dci veya biraz daha fazla yakıt ve daha iyi yol tutuş için Focus bakın derim. Megane sorun çıkarır mı bilmem ancak güzel bir araç, konfor olarak corolla dan iyi. Focus ise sert olmasına rağmen çok oturaklı, güven veren bir araç. Sorunsuzluk olarak corolla.

Cevap için teşekkürler. Aslınsa güvenlik ve konfor artışı benim için bir hayli göreceli bir kavram. Yani şu an Palio kullanıyorum yukarıda da bahsettiğim gibi. Ona göre daha güvenli ve daha konforlu olduğu kesin :) Sorunsuzluk benim ve yakıt ekonomisi benim için önemli faktörler. Elbette fiyatlar da öyle.

• Megane a bulaşmayın. Orası burası çok bozulur. Konfor ve yakıtı iyidir ama sanayide tanıdık çoğaltır. ( 5 sene kazasız 2. sahibinden servis bakımlı megane 2 kullanmış biri olarak )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.