Cok konusulur, filan marka cok kalitelidir denir mesela. Neden diye sorarsin, iceriye tık ses almiyor derler. Kimine gore konforu, kimine gore malzeme kaliesi. Bazilari da ezberlemiş pahaliysa ooo kalitelidir kesin. Peki bu kalite nedir? Guvenlik mi? Konfor mu? Malzeme dayanikliligi mi? Fiyat mi? Ya da baska nedir? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Otomobilde Kalite Nedir?
-
-
Hepsinden little little into the middle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kalite 2000~ 2004 ten sonraki modellerde kalmadi.
Otomobil çanta gibi, çamaşır makinesi, çadır, bilgisayar vesaire gibi tek yönlü bir ürün değil.
Bu yüzden kalite tanımı göreceli. Amerikada daha reliability bazlıdır örneğin, sorunsuzluk demektir. bozmayan araba kalitelidir onlara göre.
Avrupa'da perceived quality öne çıkar, algılanan kalite. malzeme kalitesi, işçilik, ince detaylar, dizayn, dekor gibi.
bana göre de 1970-1996 arası üretilen Mercedeslerdir. otomobilde bütünsel olarak kalitenin tanımı bence bu dönemde üretilen mercedes-benz araçların bütünüdür. kalite kavramına hangi pencereden bakarsanız bakın, geri kaldıkları bir disiplin bulmak imkansıza yakındır.
-
parasinin karsiligini vermesidir.
Linea parasinin karsiligini veriyo, o zaman kaliteli oluyo sizin görüşünüze göre.
https://www.youtube.com/watch?v=p_sBB9tO5jM&feature=youtu.be
Burada anlatılmış.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle malzeme dayanıklılığı ve kalitesi. Malzeme dayanıklı ise araç tok ise zaten ses yapmaz zaten yalıtımı iyi olur beraberinde konfor gelir. Herkesin zevki farklı performans yol tutuşu yakıt tüketimi teknoloji. Bunlardan feragat edilebilir sonuçta yasalar dahilinde her araç bir noktadan bir noktaya gidiyor. Benim için önemli olan yasalar dahilinde ne kadar stabil sessiz ve rahat gittiği.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Otomobil insan taşıma makinesi olduğuna göre motoru ve şanzımanı ne kadar sağlam ne kadar sorunsuzsa bence o kadar kaliteli.
Masaj yapan ,popo ısıtan soğutan, bilmem ne sensorleriyle donatılmış bir VW ile DSG yarı otomatik şanzıman hatası alıp yolda kalmaktansa tork konvertörlü tam otomatik bir Hyundai i10 bana daha kaliteli geliyor. Tabii tam otomatik olup lüksü sunan bir Mercedes'im olsa içinden inmezdim orası ayrı tabii ki
Herkesin beklentisi ve algısı farklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 25 Ekim 2022; 22:30:34 >
Sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçlara karşılık veriyorsa makine işte o zaman kalitelidir.
Deri direksiyon simidini dahi gerçek deri koyuyorsa üretici işte o zaman kalitelidir.
Modern mühendisliği, her bütçeye her kesime ulaştırabiliyorsa işte o zaman kalitelidir.
Aslında fazla uzatmaya da gerek görmüyorum. Segment bazında mesela lider ve referans modeller vardır.
Golf buna muntazam bir örnektir.
tok kapı sesi
hadi eyvallah
-
kalite araçların görünmeyen yerlerindedir. döşemesidir boyasıdır bunu herkes görür ve bir yargıda bulunabilir.
örn: fiat 2003-2004 palio'da elektrik kabloları ses yapmasın diye sünger ile kaplarken, 2008 yılında üretilen punto'da kablolar sadece elektrik bandı ile sarılmış olarak karşımıza çıkıyor.
veya linea'larda cam silecek suyunun tahliyesi alternatörün üzerine geliyor ve sıcak alternatör kasası çatlama yapıyor. alternatör üreticisi denso bununla ilgili bülten yayınlıyor. önerilen onarımı sunuyor. fiat ne yapıyor? araç garantili ise alternatörleri değiştiriyor. garantisi bitenlere işlem yapılmıyor.
başka bir örnek 188a5000 kodlu 1.2 16v fiat fire motoru 1999-2003 arası egzantrikleri farklı, 2003 sonrası farklıdır. 3 derece açısı değişmiştir. fiat'ın bültenlerine göre motorun daha sessiz olduğu iddia edilmektedir.
bence fiat hiç bir zaman segmentinin en iyisini üretmek gibi bir kaygısı olmadı. ama motora ciddi yatırım yaparak en sorunsuz ve segmentindeki ekonomik motoru üretmeyi hedefledi.
benzer durumlar farklı markalarda şüphesiz var. hilux alırsam yolda kalmayacağımı biliyorum. alfa romeo alırsam en iyi italyan tasarımcılarının tasarladığını biliyorum. bmw alırsam en sportif sürüşe sahip olacağımı biliyorum. xy markayı alırsam içi boş buzdolabı alacağımı da biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 25 Ekim 2022; 22:29:37 >
-
Kesinlikle ama kesinlikle benim için tokluk ve sıkılık.
Hafif, cılız ve gevşek karoserli arabalara asla tahammülûm yoktur. Mesela japonlar. İsterlerse dünyanin en iyi mekanigini sunsunlar. Bir anlami yok.
Araba dedigin gülle gibi olmali. Dokundugun heryerde hissediceksin o tokluğu.
Kişiden kişiye değişmekle birlikte, motor ve yürüyen aksam kalitesini ayrı tutarak baktığım bir kaç nokta var.
1.Kaporta parçaları arasındaki boşluklar.
2.Kapılar kapalıyken kapı çerçevelerinin yani gövde renginin içeriden görünmemesi.
3.Aracın motor bölmesinden tutunda koltuk altındaki sensörlerine kadar kablo, donanım vs parçalarının boşta veya güvensiz görünmemesi.
4.Bir diğer örnek b sütununun alt tarafındaki plastik kapaktır. Bu ölü noktada araç içindeki belki en kalitesiz malzeme kullanılır.
Aslında listeyi uzatabilirim ama bunlar aracın kalitesi ve markanın bu modele gösterdiği özen hakkında bana fikir verir
Hocam biliyorsun bende Mercedes'ciyim ama japonlarda Toyota'da Nissan'dan ibaret değil.Lexus,Infiniti vb. markalarda bu bahsettiğimizin bir hayli fazlası da var ama ne olursa olsun gönül yıldızdan yana
Lexus ve infiniti yi bilemem lakin toyota,honda,nissan,mazda,subaru vs hepsi ayni seyin laciverti bu hususlarda.
Hele o levorg a bir kapı koymuslar şahin kapisindan farki yok. Bildigin teneke.
Trim sesi yoksa kalitelidir 😀
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
onlar sağır oldukları için içeri ses gelmıyor derler genelde . Otomobil kültürü olan bir insan ses mes bunlara takılmaz . Ses istemiyorsan kulagına tıkaç takarsın yıne ses gelmez yanı gerizekalı bir kesim var ulkede bayagı buyuk mlsf. Sırf ses duymak için hava fıltresı egzoz takan var hatta otomobılı bırakıp 12 bın devir cevıren motosıklete bınenler var yanı.
Otomobıl kulturu oluşması için bir çok otomobıle bınmek lazım. Kalıte dedıgın olay herkes ıcın farklıdır. Çok fazla otomobıle bınersen bır kulturun varsa ona gore kendın için kalıtelı olanı bulabılırsın. Bizim ulkemızde kalıte degıl enayılık ön planda mlsf..
Ben sana kaliteyi soyleyım 90-97 arası mazda 626 kalıtedir mesela. Nedenını merak edıyorsan git bu arabayla bir hafta geçir ondan sonra baska arabalara bın kalıteden kastımı anlarsın. Ha bir 2012 model 184 hp bmw 320d buda kalıtedir ama fıyata bakınca değermı bılmem. Yanı aracların bazı özellıklerını hissedebilirsin keyif veren çok yanı varsa sana özel bişeyler yapıldıysa senı sömurmeyi amaçlamayan sana keyif vermeyi amaçlayan bır muhendislik urunuyse kalitedir bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 27 Ekim 2022; 21:7:50 >
-
sıvamıssın hocam amerıkada nissan ve mazdalara sınırsız km ve yıl garantı veren john lee servisi vardır sınırsız garantıde ornegı yoktur. neden sorunsuz oldugu için iplemıyor direkt herseyı garantı vermıs adamlar
-
Parasının karşılığındaki vaat ettiğini veriyorsa kalitesini koruyor denir daha cok. Yanlış tabir değildir.
Kalitenin iki kavramı var.
1. vaad ettiği özelliklerini karşılaması, linea ve bütün arabalardaki temel kavramdır. Bozulmuyorsa aracın bütün özellikleri görevini yerine getiriyorsa kalitelidir. Bu ister tofaş ister porcshe olsun aynı durum geçerli.
2. Diğer kavram Müşteri taleplerinin karşılanmasıdır.
Mercedes Bmw gibi arabalar yüksek lüks taleplerini karşıladığı için kaliteli denir,
Aslında Hepsinin temelinde bir numaralı kalite kavramı yatıyor.
Lineanın veya Mercedesin özeliklerini bilerek alıyorsun, Karşılıyorsa kalitelidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 30 Ekim 2022; 17:41:55 >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Otomobil çanta gibi, çamaşır makinesi, çadır, bilgisayar vesaire gibi tek yönlü bir ürün değil. Bu yüzden kalite tanımı göreceli. Amerikada daha reliability bazlıdır örneğin, sorunsuzluk demektir. bozmayan araba kalitelidir onlara göre. Avrupa'da perceived quality öne çıkar, algılanan kalite. malzeme kalitesi, işçilik, ince detaylar, dizayn, dekor gibi. bana göre de 1970-1996 arası üretilen Mercedeslerdir. otomobilde bütünsel olarak kalitenin tanımı bence bu dönemde üretilen mercedes-benz araçların bütünüdür. kalite kavramına hangi pencereden bakarsanız bakın, geri kaldıkları bir disiplin bulmak imkansıza yakındır. |
Benzer içerikler
- renault captur yorum
- otoparçasan güvenilir mi
- araç derin çizik giderici tavsiye
- otomatik vites 3 de takılı kaldı
- eski plakayı yeni araca aktarma 2024
- renault megane e-tech türkiye fiyatı
- tesla model q
- yeni ev6
- renault duster 2024 fiyat listesi
- kia ev4
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X