Şimdi Ara

Otomobiller için “önemli” bir ÖTV artışı yaşanabilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
9.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vergilerde artış olacağını sanmıyorum ancak piyasadaki diğer etkenlerden dolayı araç fiyatları artarsa vergi gelirleri de doğrudan artış gösterir zaten. Bu sene nispeten durgun geçti gelecek sene düşük faizin de etkisiyle 1 milyon barajı geçilebilir ki böyle bir durumda da vergi gelirinde %64 artış sürpriz olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni patates kuyruğuna sokan devletim. İş adamlarının vergi borcunu siliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 21 Ekim 2024; 15:25:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Büyük ihtimalle elektrikli araçların Ötv'sine bir dokunacaklar. %10 20'ye çıkar, yerli Phev'ler 30'da kalsa da, en üst dilim %60'ı, %80 veya üzeri yapabilirler. Avrupada 1. olduk artışta, reddite falan bile reklam olduk içten yanmalılardan ucuz elektrikli araçlarla, bir ayar gelir buna.

Otomobiller için “önemli” bir ÖTV artışı yaşanabilir
    Otomobiller için “önemli” bir ÖTV artışı yaşanabilirwww.aa.com.tr
    Türkiye in 2023 emerged as key player in electric car sales
    https://www.aa.com.tr/en/energy/renewable/turkiye-in-2023-emerged-as-key-player-in-electric-car-sales/40151
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Şahsına söylemiyorum.

Bayılıyorum böyle rakamlarla konuşan ve makale alan tiplere.

Unutmayın bir laf vardır, rakamlar her zaman doğruyu göstersede en iyi yalan konuşanlar rakamları kullanır diye.

Bizde ki nüfusla onlarda ki bir mi... Nüfusa göre en düşük araç satışı da turkiyede.... Nasıl olacak şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 21 Ekim 2024; 15:45:55 >
  • Vallahi birlik değiliz. Birlik olsak, onlar maybacha, halkta maybacha binerdi. Gücümüzü bilmediğimiz için hep onlar biniyor. Halka çok vergili,
    Dönün alkışladığınız liderlere bakın...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

Ben şahsına söylüyorum, acil cevap yetiştireceğim diye yazılanı okumuyorsunuz. ne araç satış adedinden bahsettim yukarıda, ne de kelle başına düşen araç sayısından.

heyecan yapmayın, tamam sen doğrusundur haklısındır önemli değil. ama önce okuyun.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Niye heyecan yapayım makaleyi okudum zaten makaleye cevap niteliğinde yazdım bende.

Turkiye elektirikli araç satışlarında 6.sırada olduğu avrupa da vs vs ondan bahsedilmiş.

Bende ona istinaden yazdım, sıkılmış olabiliriz dime artık yok rekor satış yok rekorlar kırdı satışlar, bla bla.

İyi günler

• Allahım yarabbim, sanki ucuzdu da. Yap zam geç üstümüzden. Biz alışkınız nasıl olsa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Otomobiller için “önemli” bir ÖTV artışı yaşanabilir
  • Unalper U kullanıcısına yanıt

Aynen onun için yapıyor bu adam.

• Ne güzel dünya üretmeden hayali 3 araç satıyorlar..! 1 Gerçek 3 Hayali alıyoruz

• elektrikte 25 60 80 içten yanmalıda 90 120 150 görüyorum. otv toto baslasın

• Ee arkadaşlar pamık eller cebe ✅ Otomobiller için “önemli” bir ÖTV artışı yaşanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can851 -- 21 Ekim 2024; 16:51:24 >
  • %52'ye ne yapsa az o yüzden ver gazı; (SONUNA KADAR) kökle 😀👍🏻👍🏻

• Alan olursa satarlar.

• Ver usta Kış Lastiği Tüketim Vergisi. Daya %20

• Sizin gibi kan emicilerin ben aakhoc lar.

• zam değil aksine İNDİRİM gelmesi gerekiyor. %10 Ötv dilim matrahı arttırılmalı, 160-320kw arasındaki vergi dilimi %30 a düşürülmeli. Ancak bu şekilde vergi gelirini arttırabilirler.

- Bir çok araç matrah yüzünden %10'luk dilime giremiyor. Matrah artışı ile %10'luk dilimdeki araç sayısı arttırılmalı.
    - Çift motorlu araçlar çok fazla satılmıyor vergi dilimleri yüzünden. Bu sebeple onların vergi dilimleri düşürülürse çift motorlularda patlama yaşanır ve o hedefleri tutturulabilir. (Çİft motorlu togg'lar ın maliyetleri tek motorlulardan çok da farklı olmamasına rağmen vergi dilimi yüzünden fark çok açılıyordu. Bu sayede YERLİ ve MİLLİ 4x4 aracımızın da fiyatı nispeten daha uygun seviyelere gelecektir.)

* İçten yanmalılarda indirim beklemiyorum , yapmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi major24 -- 21 Ekim 2024; 17:10:49 >
  • Battıysak söyleyin

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    ... kulağına kar suyu kaçırmayalım lütfen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.