Şimdi Ara

Otomobiller için “önemli” bir ÖTV artışı yaşanabilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
9.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dün öcalanın meclise gelip konuşmasını bile "İsrail saldırısı öncesi iç siyasette barış, işte böyük devlet aklı! Bahçeli Amerika'nın elini kolunu bağladı!" şeklinde savundular. Yani bizim ne düşündüğümüz bir önemi yok maalesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

İnsanların ne düşünüğü umrumda değil. Zaten ülkenin yarıdan fazlası eski kafalı cahil. Ne anlatabilirsin ki!!!

Ben bir savaş olacağını düşünmüyorum. İsrail biza saldır(a)maz.. İstese de yapamaz yani.

Her ne kadar hükümet berbat yönetse de bir savaş durumunda bizdeki asker gücü onlarda yok.

Öyle birşey olursa o topraklar bizim sınırlara dahil olur, buna emin ol.

Bir süre önce aynı gazı Ermenistan'a da verdiler, o gazla Azerbaycan'a saldırdı toprağından oldu.

Savaş her ne kadar uzaktan füzelerle yapılsa da şu olay gerçektir. "Askerinin botunun deymediği toprak senin değildir"..

Rusya iki yıldır alamadı Ukraynayı mesela...

• Sana koyan koymuş belli. 750 tl iptal oldu ama sen yolladınmı çakma vatansever mehmetçik vakfına istediğin zaman bağış yapabiliyosun. Bugüne kadar yolladığın dekont varmı.

• 1 tane kendimize alırken 1 tane de devlete almak yetmiyor herhalde. Aldıkları vergiler ile üretenden daha çok kazanıyor adamlar, helal olsun güzel sistem kurmuşlar.

• 818 milyar TL yaklaşık 25 milyar dolar yapar sadece ötv geliri, tek bir kalem vergiden hedefledikleri miltar. Bu paralar nerelere gidiyor acaba önce onun hesbaını versinler

• Elektrikli araç almamakta direnen eski kafa öder nasıl olsa.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Faiz.haram ama onun dışında her şey helal

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aman şeytanın kulağına   tık tık,

elektrikli araç vergisi yüzde 10 yüzde 60

• eletirikli araçta vergi az neden fiyatlar içten yanmalılara yakın, başkaları da afedersiniz de düdüklüyor biiz.

• 750 tl olayında hönkürenler ortalığı ayağa kaldıranlar söz konusu gerçek sömürü olunca banane ya moduna giriyor.

Ben neden kdv ödüyorum?

Ötv öiv bandrol vergisi neden ödüyorum? Niye bunu herkes sadece seçim zamanı sorgulayıp sonra kesip atıyor?

Abi bize ne oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında kuzey kore gibi bir tek kendileri binecek arabaya. 🇰🇵 🇰🇵 🇰🇵

yollari da kendine yabıo bu ararada.  

• Böyle bir haber yapmak artniyettir. Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmektir. Ötv fiyatları hali hazırda fahiş miktardadır. Konuşulacak bir şey var ise kademeli ÖTV indirimidir. Siyasal iktidar üretimi arttırmalıdır. İhracatı arttırmalıdır. İthalatı kısacak yer otomobil değildir. Otomobil bir vasıtadır , ulaşım aracıdır. İhtiyaçtır. Lüks değildir. Siyasal iktidar ülkemizde mühendislil eğitimini niteliksiz bir hale getirmiştir. Planlı bir şekilde mühendisler ve mühendislik yıpratılmaktadır. Ülkenin kaderini mühendisler değiştirecektir.

• RX 480 kullanıcısına yanıt

çok güzel ve doğru temenniler; burada forumda yaza npek çok insan lüks araçta koavalamıyor; orta sınıfı işlerini görecek; ailece güvenle seyahat edecek araçlara sahip olma derdindeyiz.

Ve ülkemizde gerek toyota gerek hyundai bu tarz araçlara sahip; corolla-chr-corolla cross-vs..vs..

En azından ülkede üretim yapan fabrikalardan ÖTV alınmasın yada cüzzi bir miktar alınsın.

Yoksa zenginden alacaksa alsın devlet; zaten doğrudan vergi toplayamadıkları için dolaylı vergilere yöneliyor olan orta sınıfa oluyor.

şurada 5-6 sene önce uzman çavuşun-öğretmenin çok daha rahat alabildiği corolla-civic bile şu anda 2 milyon bandına yaklaşıyor.

ama dert eden yok; altta kalanın canı çıksın modunda millet.

• Araç alana 40 almayana 50 kırbaç da vursunlar. Falaka da olur.

• Dark_Soul kullanıcısına yanıt
    diyanete,tarikatlara ve 5'li çeteye (yandaş müteahhitlere).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müştemilat Bey -- 26 Ekim 2024; 02:37:49 >
  • At arabasına binelim bitsin bu dert

• Bazı arkadaşlar durumu farklı okumuş ben de farklı görüyorum. Faizlerin önümüzdeki yıl düşmesi ile buradan da ötv gelirini arttırmak, aynı zamanda da elektrikli araçlarda özellikle %10 gibi çok düşük kalan ötv yi arttırmak, ve büyük ihtimalle diğerlerinde de arttırabilirler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.