Şimdi Ara

OTOMOBİLLER KAÇ YILDA BİR KASA DEĞİŞTİRİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
16.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar otomobiller kaç yılda bir kasa değiştirir..

Yanlış biliyorsam düzeltin ama 3. yılda makyaj, 5.yılda kasa değişikliği zorunluluğu gibi bir şey var mı?

• Hayir kasa degistirme zorunlulugu gibi bir durum yok, bu tamemen piyasaya ve ureticinin keyfine kalmis bir sey. Mesela bir Mercedes G serisi ilk gunden gunumuze kadar hep ayni karoser ile uretildi sadece kucuk ayrintilar degisti, modernlesti. Volkswagen markasi mesela 6-7 yilda kasa degistiren bir marka, Volvo S40 i 9 sene uretti ornegin. Ama bir Hyundai bir Kia daha erken ve radikal degisiklikler yapan markalar. Bu her markaya gore degisen bir durum ozetle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriously.

Hayir kasa degistirme zorunlulugu gibi bir durum yok, bu tamemen piyasaya ve ureticinin keyfine kalmis bir sey. Mesela bir Mercedes G serisi ilk gunden gunumuze kadar hep ayni karoser ile uretildi sadece kucuk ayrintilar degisti, modernlesti. Volkswagen markasi mesela 6-7 yilda kasa degistiren bir marka, Volvo S40 i 9 sene uretti ornegin. Ama bir Hyundai bir Kia daha erken ve radikal degisiklikler yapan markalar. Bu her markaya gore degisen bir durum ozetle.
    Genelde A-B-C-D-E sınıfı binek araçlar 6 yılda bir değişir. Ticari araçlar 10 yılı geçer. Mercedes BMW 7 yılda bir değiştirir. Audi hiç değiştirmez :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seriously.

Hayir kasa degistirme zorunlulugu gibi bir durum yok, bu tamemen piyasaya ve ureticinin keyfine kalmis bir sey. Mesela bir Mercedes G serisi ilk gunden gunumuze kadar hep ayni karoser ile uretildi sadece kucuk ayrintilar degisti, modernlesti. Volkswagen markasi mesela 6-7 yilda kasa degistiren bir marka, Volvo S40 i 9 sene uretti ornegin. Ama bir Hyundai bir Kia daha erken ve radikal degisiklikler yapan markalar. Bu her markaya gore degisen bir durum ozetle.
    Zorunluluk güzel bir düşünce olmuş :) Keşke öyle olsa ama, en azından müşteri odaklı bir yaklaşım olurdu.. Bu tamamı ile firmanın ürününden memnuniyetinden tutunda, piyasanın mevcut şartlarına, pazardaki doygunluğa, pazarlanılabilir olmaya kadar bir sürü etkene göre değişiyor. Genel geçer yargı 6-7 yıldır ama dediğim gibi daha kısa sürede değiştiren de var bunu daha uzatan da..

• quote:

Orijinalden alıntı: Roque_Jn

Zorunluluk güzel bir düşünce olmuş :) Keşke öyle olsa ama, en azından müşteri odaklı bir yaklaşım olurdu.. Bu tamamı ile firmanın ürününden memnuniyetinden tutunda, piyasanın mevcut şartlarına, pazardaki doygunluğa, pazarlanılabilir olmaya kadar bir sürü etkene göre değişiyor. Genel geçer yargı 6-7 yıldır ama dediğim gibi daha kısa sürede değiştiren de var bunu daha uzatan da..

Alıntıları Göster
    demek ki yanlış hatırlıyorum ya da duydum..ama çok başarılı satış rakamlara ulaşan modellerde kasa değiştiriyor, o kadar güzel satış rakamını yakalamışken yani zirvede iken kasa değiştirmesi mantıklı gelmiyordu ve bu nedenle zorunlu olarak değiştirdiklerini düşünüyordum..

• quote:

Orijinalden alıntı: darüzzafer68

demek ki yanlış hatırlıyorum ya da duydum..ama çok başarılı satış rakamlara ulaşan modellerde kasa değiştiriyor, o kadar güzel satış rakamını yakalamışken yani zirvede iken kasa değiştirmesi mantıklı gelmiyordu ve bu nedenle zorunlu olarak değiştirdiklerini düşünüyordum..

Alıntıları Göster
    scenic te ya 2 sene içinde kasayı makyajlama yaptı galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenTugay

scenic te ya 2 sene içinde kasayı makyajlama yaptı galiba

Alıntıları Göster
    Genel durumda 7 yılda bir kasa değiştirirler. 4 yıl + 3 yıl makyajlı kasa. 7. senenin sonunda yerine yeni model gelir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

Genelde A-B-C-D-E sınıfı binek araçlar 6 yılda bir değişir. Ticari araçlar 10 yılı geçer. Mercedes BMW 7 yılda bir değiştirir. Audi hiç değiştirmez :D

"Audi hiç değiştirmez :D"

• quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

:D
  • Marka ve modele göre degişebiliyor. kimi 5 sende bir kasa yenilerken kimi 10 hatta 30 senedir aynı kasayı kullanabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Marka ve modele göre degişebiliyor. kimi 5 sende bir kasa yenilerken kimi 10 hatta 30 senedir aynı kasayı kullanabiliyor.
    bu konuda insignia ve captiva rekor kırar
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-HDI

bu konuda insignia ve captiva rekor kırar

Alıntıları Göster
    Bir kural kaide yok...
  • Marka ve modele göre değişir. Kimisi 3 kasa degisimi yasar sanarsin makyaj yapılmış.

• Marka algısına göre değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: the.mentalist

Marka algısına göre değişir.
    Lada'ya bakarsak bir zorunluluk olmadığı aşikar
  • quote:

Orijinalden alıntı: exlem16

Lada'ya bakarsak bir zorunluluk olmadığı aşikar

Alıntıları Göster
    Ford connect 2003 yılından 2013 yılına kadar aynı kasa ile geldi 2007 de tampon ve panjur degişti makyaj ile 2009 da tekrar tampon panjur iç tasarım degişti

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Ford connect 2003 yılından 2013 yılına kadar aynı kasa ile geldi 2007 de tampon ve panjur degişti makyaj ile 2009 da tekrar tampon panjur iç tasarım degişti

Alıntıları Göster
    cfvaplar için teşekkürler arkadaşlar...
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben de tam connect örneğini verecektim üstte verilmiş. Makyajlar harici 10 yıldır aynı kasa. Opel'de bu konuda biraz uzun tutuyor. Örneğin Corsa 2007'den beri aynı kasa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Marka ve modele göre degişebiliyor. kimi 5 sende bir kasa yenilerken kimi 10 hatta 30 senedir aynı kasayı kullanabiliyor.

30 senedir aynı kasayı kullanan araca örnek verir misiniz merak ettim cidden?
  • quote:

Alıntıları Göster
    4 senede kasa değiştirende var 10 senedede

baktılar bu kasa çok tutulmadı yeni kasa çıkarırlar mesela

Mercedes S Class 8 seneden fazladır aynı kasa 2014 yenilencekmiş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.