Bugün bir çok bayiye girdim. Markaların bayilerinde aracın özelliklerinden habersiz, satış danışmanları var. Aracın özelliklerinin yazdığı kağıtta kocaman DCT yazıyor. Danışmanın bizi keriz yerine koyup koymadığını anlamak için tuzak soru soruyorum. "DCT çift kavramalı mı oluyor?" diyorum. Cevaben "hayır tork konvertörlü" diyor. İyi ki "tork konvertör nedir?" diye sormamışım. Bir başka markada farın yapısından dolayı bi-led olabileceği aklıma geliyor. Çünkü her mercekte led veya xenon olmuyor. Diyorum "uzun ve kısa huzmeli farlar aynı yerden mi yapıyor?" Cevap: "farlar led, uzun kısayı kendi yapıyor" oluyor. Ben sana uzun kısa kendi yapıyor mu diye sormadım, ben sana farların bi-led mercekli far olup olmadığını soruyorum. Saçma sapan adamları, aracı biliyor diye koyuyorlarsa, bu müdürleri de tebrik ediyorum. Kendileri, zaten keriz yerine konmaya alışmış bir millete, saçma sapan kullanılmayan ve tonla para sayılan özellikleri anlatsın diye prezentabl bile olmayan tipler yerleştirmişler. Bu insanlar, bu araçların arka süspansiyonu bağımsız mı onu bile bilmeyen hanım kızlara para vermesin. Bu işe meraklı, gerçekten paraya aç, araba sevdalısı insanlara iş versinler ki, alan müşteri de aracını tanısın sevsin. Bir de araçları bayinin içine sokmuşsun, kardeşim şunun içini arada bir temizlet. Her yanı parmak izi, her yanında muşamba dağılmış, aracı yıkamışlar kurulamayı becerememiş, üstünde bir sürü su lekesi... Otomobil, kültürdür. |
Bildirim