Bildirim
otomotik vites kullanan arkadaşlar!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
bu gaza nasıl bastığına bağlı tam gaz yaparsan araç yüksek devirlerde deyişir gaza ne kadar az basarsa o kadar erken vites deyişir kısa zaman sonra gaza basarak vitesleri ayarlamaya alışırsın -
otomatik vites kademelidir.
2600d\dak normalde.
basarsan 4500d\dak degişir. -
gaz pedaline basmana gore degisir!!
gazi kokluosan yuksek devirlerde degisir!! normal kullanirsan 3000-4000 gibi degisir!!
cok sakin kullanirsan 2500-2000 gibi degistirdim ben -
Viteste ekonomi ve power seçenekleri var.
Ekonomi modunda sakin kullanırken 2500 de seri kullanırsan 3500 de devir değiştiriyor.
Power pozisyonunda iken 5000-5500 devirde değiştiriyor.
En azından benim aracım öyle. -
benimki normal kullanımda 3500 de spor kullanımda 4500 de değiştiriyor -
Valla bizim mondeo gazı kökleyinde 6000'de değiştiriyor. Gaza dokununca 2000 devirde bile değiştirdiği oluyor. Orta halli kullanımda 3000-3500 arasında değiştiriyor. Gaza ne kadar bastığınla alakalı bir mesele. Zamanla ayağın alışır. -
KULLANICIYA VE KULLANIMA GÖRE ORTALAMA 2250 3500 D/D CİVARINDA DEĞİŞTİRİYOR -
gaza dokununca 2000de değişiyor.Kapatınca 6000d-d de
gaza nasıl davranırsan o zaman -
Benım peder 2000 devırde degıstırmeyı basarıyo ben ise 5000 devir de -
Ya arakdaşlar düz yolda aracınız 1600 motorsa 1 den 2 ye 3 3 3000 devirde vites değiştirmekte n eoluyor manyak benzın gıder.Nasıl araç kullanıyorsunuz ben anllamadım.Yapıyorum 3000 devirde vites değiştirme işini burada yazılıyor merak etti,m ya motor car car bağırıyor deli benzın yakar öle.Normal düz yoldaysan tek kişi sürüyorsan vites değişimi 2000 2500 arası normal her defasında 3000 e çıkarsan 1 2 3 viteslerde benzın dayanmaz. Motoru dinleyin anlarsınız gazı filan ölçmeyin ayakla. 2000 2500 de hızlı olun yoksa devir 1000 e düşer. 3000 de vites değiştiren acemidir diyim.4 ve 5 ci vitesleri katmıyorum. Zaten 4 ve 5 te yüksek hızda seyredıyorsunuzdur dolayısıyla devir yüksektir zaten. -
herkesinde sölediği gibi gaz pedalına ne kadar kuvet uyguladığına görre değişir -
quote:
Orjinalden alıntı: enforacle
Ya arakdaşlar düz yolda aracınız 1600 motorsa 1 den 2 ye 3 3 3000 devirde vites değiştirmekte n eoluyor manyak benzın gıder.Nasıl araç kullanıyorsunuz ben anllamadım.Yapıyorum 3000 devirde vites değiştirme işini burada yazılıyor merak etti,m ya motor car car bağırıyor deli benzın yakar öle.Normal düz yoldaysan tek kişi sürüyorsan vites değişimi 2000 2500 arası normal her defasında 3000 e çıkarsan 1 2 3 viteslerde benzın dayanmaz. Motoru dinleyin anlarsınız gazı filan ölçmeyin ayakla. 2000 2500 de hızlı olun yoksa devir 1000 e düşer. 3000 de vites değiştiren acemidir diyim.4 ve 5 ci vitesleri katmıyorum. Zaten 4 ve 5 te yüksek hızda seyredıyorsunuzdur dolayısıyla devir yüksektir zaten.
Yeni nesil 1.6 araçların çoğu 1200 kg civarında ve 16v. Dolayısıyla alt devirlerde ölü. 2000'de vites değiştirdiğin zaman devir 1350-1400'e düşer. O devirde de o motor o kasayı çekmez tır tır eder. Böyle olunca da 3000 devirdekinden daha çok benzin yakar. Önemli olan vitesi büyüttüğünüz zaman motorun zorlanmayacağı bir devire düşmesini sağlamaktır. 1.6 16V bir motorda bir vitesin 750 devre tekabül ettiğini varsayarsak 3000 devirde vites değiştirdiğinde 2250 devre inecektir. bu devirde de motor max. torkunu vermese bile, bunun %80'i gibi bir güç üretebildiğinden araç hareketine zorlanmadan devam edebilecek ve bu sayede daha az yakıta ihtiyaç duyacaktır.
-
tamamen gaza basman ile alaklıdır.eğer gaza altında yumurta varmışca gibi basarsan ortalama 2000 devide değişir ama belli bir direnme noktasından daha aşağı basınca o zaman vites küçültüp devir 3500 -4000 arasında degişiyor tabi söyldiğim araç dizel .zamanla ayğın alşır.selamlar
2.0 CRDİ 16v A/T
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X