Şimdi Ara

Otomotiv krizi nasıl aşılır? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
0
Favori
11.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bahaman

Trafik sorununu araç sayısını azaltarak çözme fikri haricinde söylediklerinizin tamamına katılırım. Nitekim beğenmediğimiz o Alamanya'da(!) 2 ayda satılan araç sayısı bizim yılda satın aldığımıza eşit. Ama trafik sorunları falan yok. Adamlar 50 sene önce bitirmiş alt yapı işini. Bizim daha çok fırın ekmek yememiz lazım.
    Onlara sorsan almanya fakir Türkiyede bolluk var.Türkiyede Almanya dan kat kat fazla araba vardır.

Benim amcaoğlu var.Gurbetten geliyor.3-5 tane mercedes,vw görünce Almanya hep buraya çalışmış diyor.Kafa bu işte
  • Az araç satarak trafik sorununu çözecek üstüne de bir üretmiyoruz ondan böyle oluyor diyen üstün dehalara sormak istiyorum,ben diyelim ki Kars'ın köyünde yaşıyorum bulunduğum çevre itibari ile de 4x4 pick-up araca ihtiyacım var hem trafik sorununa sebep olmuyorum ki zaten trafiğin t si yok hem de üretmek istiyorum. Peki ikinci el bile aldığım araca yıllık 4-5 bin TL sırf 4x4 diye motor hacminden dolayı vergi ödeyerek bunu nasıl yapacağım?

Bir tutturmuşsunuz üretmiyoruz diye ne ile üreteceğiz koca öküz ve tırpan ile mi
  • ötv kalksın. kdv ve mtv artar. hepsinin toplamını geçer.
  • Millet dövizdeki altindaki vadelideki parasini cikarip ne zaman arac almaya baslarsa ozaman cözülür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Yahu Turkiye zaten kisi basina dusen arac sayisinda dunyada 93. Sirada 93! Boyle bir cahillik yok, hala trafigin arac fazlaligindan oldugunu sananlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bu kadar isabetli ve vizyon sahibi bir çözümleme daha önce görmemiştim. Gönülden tebrik ederim.

Alıntıları Göster
    Rica ederim, çözülecek başka sorun varsa söyleyin, çekinmeyin.

• Aynen aynen, dunyada 93. Siradayiz kisi basina dusen arac sayisinda. Klasik bir sistemli adam sallamasi daha.

• celal_55 C kullanıcısına yanıt
    Hala firmalari suclayan kafa iyiymis. Yahu kardesim evrensel bir piyasa var. Adam Almanya’da 30.000 euroya sattigi arabayi burada 20.000 euroya satar mi? Boyle bir mantiginiz varsa aman diyeyim ticarete girmeyin. Yazik yandaslik gozunuzu kor etmis.

Peugeot 3008 dedigin araba Almanya’da 25.400 eurodan basliyor, kaca satabilir adam bunu ulkede soyler misin? Kafana gore yazmissin oraya 80.000 gibi bir rakam. Bu firmalar salak mi baska ulkelerde daha pahaliya satabilecegi urunu gelip burada sana ucuza verecek? Mahalle bakkali mi saniyorsun sen arac firmalarini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 6 Temmuz 2019; 21:6:43 >
    Kardeşim Türkiyede araç fazlası yok hatta az araç var, avrupa ülkelerine bakarsak 1000 kişiye düşen araç sayısı ortalama 500 iken Türkiye'de bu rakam 142 yani onlardan çok daha az.

Sorun kentleşmeden kaynaklı yani büyükşehirler daha da büyürken küçük şehirler hep aynı kalıyor ya da küçülüyor. Marmara bölgesinde araç yoğunluğu çok iken Anadoluda daha az, kısacası sorun araçlarda değil kentleşme yapımız bozuk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Hala firmalari suclayan kafa iyiymis. Yahu kardesim evrensel bir piyasa var. Adam Almanya’da 30.000 euroya sattigi arabayi burada 20.000 euroya satar mi? Boyle bir mantiginiz varsa aman diyeyim ticarete girmeyin. Yazik yandaslik gozunuzu kor etmis.

Peugeot 3008 dedigin araba Almanya’da 25.400 eurodan basliyor, kaca satabilir adam bunu ulkede soyler misin? Kafana gore yazmissin oraya 80.000 gibi bir rakam. Bu firmalar salak mi baska ulkelerde daha pahaliya satabilecegi urunu gelip burada sana ucuza verecek? Mahalle bakkali mi saniyorsun sen arac firmalarini.
    Benim sorduğum soruların hiçbirine cevap yazmamış işine gelen yeri almışsın hocam.

3 senede araba kendini 3 e katlamış kur 3 katı mı arttı ya da maliyetler mi 3 katına çıktı adamlar baktılar 3008 tuttu çatır çatır zam yapıyorlar.Açın biraz gözünüzü bu aracılar bizi kazıklıyorlar alenen açın artık şu gözünüzü.

2009 da alenen hem devleti hem bizi dolandırdılar diyorum takmışlar üreticiye üreten mi satıyor kardeşim aracılara bakın aracılara.

Kur yükseldi hadi zam kur düştü e hani indirim hiç akıllarına gelmez.

Bizi kazikliyorlarsa Almanlara ne yapiyorlar artik bilemiyorum.Orada aracin ciplak fiyati 21.000 eurodan basliyor, bizde 19.000. Bizde daha ucuz ama bizi kazikliyorlar??? Bizi kaziklayan devlet, firmalar degil. Siz bir gun gozunuzu acarsaniz belki ulke duzelir, hic sanmiyorum bu kafayla ama. Hala bize acin gozunuzu falan diyorsunuz. Ne diyelim trajikomik. Ulkede sadece 3008 pahaliymis gibi yorum yapmaniz ayri komik.

Bir kere olsun dij gucler muhabbetini birakin yahu. Bir hata devlete bağlanmasın da nereye bağlanırsa bağlansın değil mi? Bizi aracılar kazıklıyormuş, siz gidin fabrikadan alın direkt. Tam bir pazar muhabbeti.

Sadece isime gelen yeri cekmedim, soyledigin cogu sey yanlis. Ulkede arac cok demissin, ama dunyada kisi basina dusen arac sayisinda 93. oldugumuza bile bakmamissin.

Artık şu kahve muhabbetlerini bırakın. İnternet çağındayız, her şey elinizin altında. Bakın bakalım başka ülkelerde bu araçların çıplak fiyatı ne, bizde ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 6 Temmuz 2019; 21:35:29 >
  • Bizine millet araba alamıyorsa Allah aşkına millet ekmek,patates,soğan,domates,muz alamıyo bırak 4 tekeri

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Hep suçlu devlet zaten hep suçlu devlet firma Ne isterse veren insanlar hep suçsuz kazıkçı firmalar hep suçsuz

Ayrıca senin terbiye ve tartışma üslubunu öğrenmen lazım konuşmasını bilmiyorsun argüman bile üretemiyorsun.

Plansız yapılanma diyorsun ben arabamı satıyorum ya git Esenlere yaptır bakalım kentleşmeyi yapılaşmayı.Boş konular hep bunun çözümü benim dediğimdir.

Suçlu hep devlet olmaz suçlu bazen de akılsız vatandaş ve onu kazıklayan çakal firmalardır.

NE Zaman aklınız başınıza gelir 85 bin tl den satışa çıkan 3008 230 bin tl olduğunda lan bu firmalar bizi kazıklıyor almayalım çok pahalı dersiniz o zaman kurtulmaya yaklaşır en azından bilinçlenirsiniz.

Alıntıları Göster
    Arabaların bu fiyatta olmasının 3 etkeni var. 1. Döviz kuru. Arabanın döviz üzerinden belli bir değeri var bunun altına satamaz sana.
    2. ÖTV KDV. Arabanın kendi fiyatından fazlasını vergi olarak veriyoruz. 3. Firma çakallığı.

İlk 2 etmeni yok sayıp firma çakallığı yüzünden bu fiyatlar diyorsunuz inanamıyorum cidden. Türkiye İstanbul'dan ibaret değil!! 80 tane daha şehir var gelmiş İstanbul yüzünden araç satılmasın diyorsun.

Bu mesajları yazan kişi bilinçlenmekten bahsediyor ya ona yanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

Onlara sorsan almanya fakir Türkiyede bolluk var.Türkiyede Almanya dan kat kat fazla araba vardır.

Benim amcaoğlu var.Gurbetten geliyor.3-5 tane mercedes,vw görünce Almanya hep buraya çalışmış diyor.Kafa bu işte

Alıntıları Göster
    Gurbetçilere bakmayın siz :) Buraya gelip ağlarlar "Avrupa'da hayat şöyle zor, böyle pahalı" derler, altlarında son model araç, cepler euro dolu. "Tamam kardeş, ne çekiyorsun gurbetin kahrını, çek gel sana burada iş kuralım" deyince de kem küm ederler. Tabi 2 maaşını cebine koyup sahillerde arap milyarder gibi gezmek güzel :) Onlar işini bilir hocam sen bakma bizi kıskankyor bu Alamanlar hep!

• Antares kullanıcısına yanıt
    Aynen banada gözünüzü açın artık diyor. Ülkenin hali içler acısı.
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    oda devletin sorunu değilmi? vergilerimi katkat veriyorum devlet ne dese yapıyorum bi zahmet o kadarını da devlet kendi üretsin yada destek versin insanlar üretsin lafa geldimi gelişmiş ilk 10 ekonomideyiz demeyi biliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TORQ4k -- 6 Temmuz 2019; 22:19:40 >
  • Sektorun bir batmasi lazim. O zaman düzelir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Aynen aynen, dunyada 93. Siradayiz kisi basina dusen arac sayisinda. Klasik bir sistemli adam sallamasi daha.
    Son 80 yılda yatan hükümetler nedeniyle rakamlar öyle olabilir ama son 15 yılda araç sayısı 2 mislinden fazla arttı. Tabi sizin gibilerin bilgisiz olması normal.

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

Son 80 yılda yatan hükümetler nedeniyle rakamlar öyle olabilir ama son 15 yılda araç sayısı 2 mislinden fazla arttı. Tabi sizin gibilerin bilgisiz olması normal.

Alıntıları Göster
    :) yatan hükümetlerin yaptıklarını satıp özelleştirilmesi sonucu ülkeye sıcak para girmesi sebebiyle geçici bir refah yaşadık satacak birsey kalmadı (miras) bitti şimdi gerçeklerle yüzleşme zamanı geldi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.