Şimdi Ara

Otomotiv krizi nasıl aşılır? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
0
Favori
11.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ötv kaldırılıp satışların hızlanması sağlanacak. Kayıp olarak görülen vergiyi mtv ve yakıta yansıtıp konuyu çözecekler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV'nin bir başına kalkması bir şeye etki etmez. Ülkemizin piyasa yapısı uyanıklık ve adam çarpma üzerine kurulu. Devlet ötv kaldırır fiyatlar ötv oranında azalmaz. Aynı kalır üretici karını artırır sadece. Veyahut ÖTV oranında değil daha az düşürürler. Devlet ötv düşürecekse üretici biraz elini taşın altına koyup cüzide olsa karından indirim yapmalı. Bankalarda kar maksimizasyonunu gözden geçirip azda olsa kredilerde faiz indirimine gitmeli. Yani sadece devlet çekilsin saçma bir mantık olur ve bir işe de yaramaz. Üretici uzun vadede ötv'li fiyatlara çıkarır fiyatlarını devlet gelirinden olduğu ile kalır sadece. Bir şey olacaksa dört elden olmalı herkes taşın altına elini koymalı.
    İkinci eli sıfırından pahalı ilanlar var bu ülkede
    Sadece araç değil tüm ekonomik sistemlerde bir girişim olacaksa her yönden olmalı.

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Aynı fiyata satmıyor, daha ucuza satıyor zaten. Siz piyasanın işleyişini öğrenin bence. Hayır bu firmaların size yaranmak için ne yapması lazım, kar amacı güden şirket bunlar sonuçta. Aracılarında ürünü aldığı bir fiyat var sonuçta. Şu piyasada adamlar ne primi alsın Allah aşkına araç mı satabiliyorlar?

Ya neyse uzatmanın anlamı yok konu çok basit. Akp'li arkadaşlar için kazıkçı bayiler, objektif vatandaş için durumun ne olduğu ortada zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 7 Temmuz 2019; 0:30:35 >
  • Zerathull kullanıcısına yanıt
    Hey allah'ım ya beni akpli yaptı adam:)

• cnyttt kullanıcısına yanıt
    Valla seni bilemem de diğer arkadaşın durumu belli.

Forumda moda oldu bu ara, bayiler batsın aç köpekler vs. Batsında görelim araçlar karaborsaya düşsün, bakalım o zaman araç alabilecek mi bu bayi düşmanları.
  • Burokratlar ongorusuz degil ic piyasada belirli is gruplari icin devasal ekstra bir dis ticaret acigi riski alinamaz.

Turkiye toplumu olarak arabalarada sahip olmayi seviyoruz. Dolarin ekonominin durumu kasten yapilan veya farkinda olunmadan yapilan hatalar degil. Burokratlar her konuda bilgi sahibiymis gibi davraniyor izlenimi yaratabilirler ama cesitli uzmanlarla calisiyorlar. Turkiye toplumu olarak pakistan iran afganistan kadar kotu olmasakda global dunya ticaretinde yuksek katma degerli veya dusuk orta katma degerde yuksek is hacmi dengesini tutturma basarimiz kistasladigimiz ulkelere gore oldukca geri.

Kurun yonetimi devlet acisindan olumlu bir durum ne yazik ki. Her ne kadar ihracatimjzda ciddi ithalatta olsada dis piyasa odakli calisma zorunlulugu ile icerde tuketimin daraltilmasi hasta olan bunyemiz icin gereklilik.

Hicbir partiyi desteklemiyorum ama emin olun politikacilar her konuda da sandiginiz kadar bilgisiz degiller. Bugun Turkiye toplumundan 100 tane daha fazla dunya devi ciksaydi uluslararasi toplantilarda misliyle orantili sekilde bizim burokratlarimizin sozlerinin daha fazla agirligi olacakti.

Insaat politikalari sehirlere goc doneminden itibaren baslayan dp, chp ortak karari temelinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 7 Temmuz 2019; 0:35:36 >

• Maaşlar çok düşük, asgari ucreti 2020 tl yaptılar ama çok yetersiz, ülkenin %40 asgari maaşla çalisiyor. en az 2400 tl yapmalari lazimdi, hal boyle olunca alım gucu dusuk oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Yahu ne alim gucu, niye anlamamakta israr ediyorsun. Evrensel bir piyasa var, kabile toplumu degiliz.

Sen dunya piyasasinda 30.000 euro eden malini gidip 20.000 euroya satar misin alim gucu dusuk diye? Bayiler alim gucune gore fiyat belirlesin bundan sonra

Yani basit bir ticaret mantigi bunu anlamamakta neden inat ettigini cozemedim. Neyse bosver devletin hicbir sucu yok, kahrolsun kazikci bayiler.
    Sen niye ısrar ediyorsun ben de anlamadım

kur çıkar zam yaparlar kur düşer indirim yapmazlar.Sen de haklısın kur düşse de artsa da maliyetler artıyor zaten

Hep suçlu devlet tüh devlet sana yaşasın güzelim distribitörler aracılar komisyoncular

• İkinci el alın şu devlete milyarlarca haraç vermeyin

• Aracın Almanya'dan 20 bin Euro'ya geldiğini varsayalım. Euro şu an 6.3 civarında geziyor. 20000 * 6.3 = 126000TL aracın vergisiz hali. Bu fiyata %45 ÖTV eklersek fiyat 126000 * 1.45 = 182700TL sadece ÖTV eklenmiş hali buna KDV ekleyelim. 182700 * 1.18 = 215586TL

Eğer Euro'nun TL'ye karşı bu kadar yukarıda olmadığını varsayıp bu hesabı 1Euro = 3TL şeklinde tekrarlarsak
    20000 * 3 = 60000
    60000 * 1.45 = 87000
    87000 * 1.18 = 102660

Belki birkaç yıl önce 102600 TL'ye aldığımız aracı 215586 TL'ye almamızın sebebi Euro kurunun yükselmesinden kaynaklanıyor. İnsanların 10 yıl önce araçlardan alınan ÖTV den haberi bile yokken şimdi ilk çözüm olarak ÖTV indirimi ya da kaldırılması konuşuluyor. Sadece otomotivde değil elektroniktede durum aynı. Bunu değiştirmenin tek yolu var ve bu yol ithalatla ihracatı dengelemek. Ancak ihracat aşırı artarsa vatandaşlarımız bu sefer paralarının değerlerinden dolayı yerli maldan daha ucuz olan ithal mala yönelecek ve yerli işletmeler zor günler yaşayacak. Aradaki dengeyi sağlamak gerek. Bunun için önce telefon, bilgisayar ve otomobil üretip bunu dışarı satmalıyız. Ancak biz paramızın değersizliğinden yararlanıp turizm'den 3 5 koparmanın derdindeyiz. Bir süre sonra zaten Çin gibi ucuz işçi cennetine döndüğümüzü herkes görecek. Burada bayileri gömmeye gerek yok. Kur bu aralar hızlı dalgalandığı için kimse yüksek kurda aldığı aracı kur düşünce indirimli satamıyor. Düşük kurla aldığı aracı da yüksek fiyata satınca güzel kâr yapıyorlar orası ayrı bir mesele. Kanunen önüne geçilmedi zaten. Geçilmeli mi? Orası tartışılır.

Tek çare üretim ve ihracatı artırmak. Daha sonra ise ithalat ve ihracat arasındaki dengeyi kurmak. Vergilerle oynayarak bir yere varamayız. Tam tersine daha da kötüye gider herşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canpoyrazz -- 7 Temmuz 2019; 0:58:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Bu mesaj silindi.
    çok önemli bir kelimeyi yanlış yazmışım ne kadar önemli ya ne büyük adam oldun şimdi onu düzeltince.

Eski kurdan gelen araçları x firmasında satış danışmanı olan arkadaşım anlattı ve süreci çok iyi biliyorum.

Ben arabalarımla video çeker kanıtlı buraya atarım ama o zaman sen ne yapacaksın onu bilmiyorum.

Tartışma uslübün yok saygısızsın.

Ben doğuştan,hyundai den,ford dan , fiat dan senden daha uygun indirimli alırım çünkü daha önce alışverişim olmuştur.Hepsinde şirketimin ismi vardır ararsam adımla açarlar telefonu bayideki stler.

Akp li değilim chp delegesiyim ama sen hangi partiden olsan onlara kayıp yazarsın.

Sen chp li de olsan akpli de olsan boş sen tartışma adabı bilmeyen karşındakini saçma sapan ithamlarda bulunan bir adamsın burda millete yazdığın cevaplara bak.Bir tartışmayı öğren.

Önce akıllı ol sonra düzgün yaz sonra seninle konuşalım.Blokladım seni çünkü düzgün yazmıyorsun saygısızlık yapıyorsun.Daha sana cevap vermeyeceğim.Blok

• quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Hayır ama en önemli trafik sorunu İstanbulda diyorum.

Ben yapılanı söylüyorum 3008 fiyatına da yorum yaptım civic fiyatına da takmış kafayı yurtdışına senin alım gücünle onların ki bir mi senin doğrun saçma argümanlara dayanıyor.

Alıntıları Göster
    93 de cok dusuk degil mi yav

Tamam kimse Norvec Isvicreyiz demiyor. Hadi Bulgaristan bile olmayalim ki o zaman bile 50lerde filan olmamiz lazim.

Istanbul nufusuna gore kucuk bir sehir. Ortalama 3 kisiye bir arac dusse bile o altyapiyla Mumbai gibi gozukmesi normal. Kucuk sehirlerde arac sahibi olan kisi sikligi cok dusuk. O yuzden sandiginiz kadar otomobil kaynayan bir ulke degiliz. Ama bayilerin de bulduguna gecirme politikasi oldugu dogru. Fakat su tabloda bayilerin sucu %20dir en fazla.

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Boşsun boş ve saygısızsın.

Akp li yaftanda tutmadı yine durmuyor lan çenen kopsun senin bütün forumlarda yazdıklarına bakıyorum hep millete salça olmuşsun.

Canın sıkılırsa gel lan şirkete söz sana yemek ısmarlarım netten bakarsın Türkiye hangi konularda kaçıncı sırada.

manyak ya çattık gece gece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celal_55 -- 7 Temmuz 2019; 17:56:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celal_55

Boşsun boş ve saygısızsın.

Akp li yaftanda tutmadı yine durmuyor lan çenen kopsun senin bütün forumlarda yazdıklarına bakıyorum hep millete salça olmuşsun.

Canın sıkılırsa gel lan şirkete söz sana yemek ısmarlarım netten bakarsın Türkiye hangi konularda kaçıncı sırada.

manyak ya çattık gece gece

Alıntıları Göster
    Dayı yeter vurma öldürdün adamı :)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.