|
Otomotivde fırsatçılar kara listeye alınacak: 6 ayda 3 otomobil alan var (7. sayfa)
-
-
Kendi adına araç tecil ettiren kişi en az 3 sene aracını satamasın olay tamam :)
-
Uzakta arayıp yorulmasınlar Listenin en başına önce kendilerini yazsınlar...Sanki sütten çıkmış ak kaşık gibiler...
-
Çok komik valla sadece gülüyorum geçiyorum.Ekonomik sıkıntıların sebebini iktidar fırsatcılılık diye yutturuyor salak millette yutuyor bunu gerçekten komik.Dünyada bukadar uyutulan bir millet varmıdır acaba gerçekten şu Ülke insanını Almanyada elimden patlamış mısırımı biramı alıp korku filimi gibi seyretmeyi istiyorum İktidarın her söyledikleri yalana inanan geniş bir kitle var Ülkede gerçekten şaşırtıcı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
cok yakin bir arkadasim maddi hasarli kazaya karisti.
carpan kisi hem alkollu hem de karsi seritten gelip vurmus.
butun hava yastiklari patladi, araci perte cikti.
sonuc: sigortadan aracin degerinin 2-3 bin lira altinda bir odeme yapildi.
2-3 hafta kadar sonra malum sitede:
citir hasarli, kaputu cisim dusmesinden dolayi, tampon park halinde carpilmaktan, farlar solgun olmasindan dolayi degismis, radyator, on amortisorler, yenilenmis, motor bakimi yeni, hava yastiklari, direkler, sase, podye vs islemsiz, sorunsuz, (yanlis hatirlamiyorsam) hasar kaydi sadece 800 tl...
gibi, daha bir suru suslu puslu kelimeler iceren aciklamayla satisa idi.
sari siteye bu arac ile tum bildiklerimi kaza fotograflari ile beraber aciklamama ragmen o arac kimbilir hangi garibana satildi.
adam, kendine 2 tane alir, daha da parasi varsa gider bir yakinin uzerine alir yatirir arabayi bir garajda-otoparkta, zamani gelice de yine satar.
simdi butun bunlar onlenemiyorken, geri kalan duzen nasil degisecek-degistirilecek?
baska sozum yok sayin savci.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homerius -- 23 Kasım 2021; 9:38:46 >
-
Gümrük vergisi. Şuan araç yok ya hani. Satışta yok, bari ülkeye giren araçtan, gümrük vergisi al. Hem piyasa düzelsin. Hem ihtiyacı olan alsın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hiç bişey olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır alınan arabaya 1 yıl satış yasağı koysunlar ortada al satçı falan kalmaz
-
Bizim kara listemiz hazır seçimi bekliyoruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır daha ucuza alıyorsun 380e alacağına 330'a alıyorsun. Bayi galeriye 300e fatura kesebilir ama eldende 20 bin lira alır fakat senden elden para istemek istemeyebilir risk nedeniyle niye fatura farklı dersin şikayet edeceğim dersin. Sattığı fiyattan fatura keserse bu sefer 380 oluyor araç fiyatı ÖTV artışı nedeniyle. Aradaki 60 bin lira ÖTV farkın çoğu senin cebinde kalır az bir kısmı ise galeriye gider
Daha ucuza almak için vergi kaçakçılığına mı ortak olalım?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bunu Kızılay başkanı "vergiden kaçınma " diyor
Devlet zaten ithal oto yada maliyetli oto almanı istemiyor. Almayarak veya %50 ÖTV'li araç alarak hükümetin bu isteğini destekleyebilirsin veya bayi fiyatı ile piyasa fiyatı dengeye geldiginde ve bayide araç olduğunda satın alabilirsin
Sorun bayilerin galerilere araç bağlamasıyken bu kara liste işini kim kontrol edecekmiş
-
Devlet senin otomobil almanı istemiyor çünkü bunu karşılayacak döviz yok kasada ister sıfır isterse yurtdışından 2.el farketmez. Bir dacinanin gümrük bedeli belki 5-6 bin eurodur clionun ithal parça maliyeti belki 3-4 bin eurodur Dacia'nin en ucuz modeli yada Clio hatta çin arabalarinda bile %50 ÖTV var %18 KDV var MTV var... Türkiye'deki araçlar pahalı değil vergiden dolayı pahalı oluyor. Sen yurtdisinda 3-5 bin euroya getiririm.diyorsun ama Türkiye'deki pekçok otomobilin sifirinin döviz maliyeti 3-5 bin Euro
Vergi benim umurumda değil, sıfır araba bulsam hemen alırım. Benim gibi binlerce insan var. Şuan 2. el araçlar sıfırdan pahalı.
-
Devlet senin Audi mercedes Honda vs ithal oto almanı istemiyor. Bu nedenle vergisini artırıyor...bayi ve galeri ise sana Honda vs oto satmak istiyor. Bayi sana guncel kur ve fiyattan satamiyor çünkü daha pahalıya geliyor sana eski kur ve fiyattan fatura keserse de zarar ediyor . Bu durumda aracı oluşuyor galerici yada alsatçı sen eski fiyattan kes faturayi elden de 20-30 bin öderim diyor. Bayiye ödediği fiyatın üzerine de 20-30 kendisi ekliyor sana satmaya çalışıyor
aydınlandım şuan
Sen ne anlatıyon mübarek. Banane devletin ne istediğinden, vatandaş kendi cebini düşünüyor, devletten banane.
-
Başkası da bana ne Why Shy'den veya birinin alacağı arabadan diyor. Satıcıda cebine bakıyor... zararına 3 araba satacağıma kar edeceğim 2 araba satayım why shy'de araba almamış olsun bana ne diyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X